Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 24392440244124422443 ... 14746>
Повідомлення Додано: Чет 13 жов, 2022 20:18

prodigy написав:маячня...по квартирі майже всі пункти,
єкономія 10квт на рік :mrgreen:
Хтось дуже багато пропустив уроків фізики в школі.....
Перше - 10квт*год=36Мдж=450літрів води нагрітих на 20 градусів ( як правило сімя витрачає в місяць 1500-5000 літрів гарячої води)
Витрати в рік 1500/450*12місяців*10Квт*год= 400 ( я взяв 1500 а не 5000 - бо рахуємо економію..а не повну відмову від використання гарячої води)
Друге - на 1 м2 опалення розрахунково витрачається 0,1Квт потужності - опускання на 2 градуси(18 замість 20)= економія 100 днів*24 години*80м2*0,01Квт=1920 Квт*годин
Всього два пункти - а вже в 230+ раза більше...
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 13 жов, 2022 20:32

Веселые проводы мобиков
https://t.me/voynareal/38630
Настоящий праздник

А это цитата из русского паблика
Моя нация согласилась совершить коллективный суицид. Как ни старались родители нескольких поколений объяснить своим детям, что следовать за большинством плохо, прыгать с крыши всё равно пошли многие. Сбегая от долгов и кредитов, прощаясь с семьями и родной страной, некоторые парни и мужики рискуют навсегда остаться в украинской земле. Кто-то из них вернётся калекой, кто-то превратится в похоронку, скомканную в материнских руках и размокшую от слёз, а кто-то исчезнет навсегда. С какими чувствами провожать мобилизованных? Презирать их за участие в бессмысленной войне? Насмехаться при просмотре очередного видео из военной части? Или сопереживать?

После утреннего текста я долго пытался понять, что чувствую по отношению к мобилизованным. Они стоят перед военкоматами и часами ждут в очередях отправки в воинские части. Много ли среди них отъявленных Z-патриотов? По моим ощущениям меньшинство. Там в основном обычные мужчины, пойманные на работе, на улице, вытащенные ночью из дома военными комиссарами и напуганные тюрьмой.

Я не нашёл в себе ненависти по отношению к ним. Я не могу презирать своих сограждан, насмехаться над ними или желать им смерти. Это мои люди и мой народ, которому от всего сердца сочувствую. Но также я никогда не пожелаю им победы, потому что считаю войну в Украине преступной.

Вместе этого я буду помогать любому избежать мобилизации и надеяться, что как можно больше россиян смогут вернуться домой незапятнанными убийствами. Сейчас внутри у меня только горечь и смятение от мысли, что обманутым и обескровленным людям проще было довериться власти, чем сопротивляться ей.

Мобилизованные возьмут в руки оружие и пойдут топтать берцами чужую землю. Соучастники ли они самого страшного преступления за всю современную историю России? Да. Ненавижу ли я их? Нет.

Уцелевшие мобилизованные из второй, третьей, пятой волны вернутся, травмированные и преданные собственным государством, и увидят опустевшие сёла, деревни и посёлки, вывороченные в поисках тел, готовых умирать за режим. Семейные ценности и правительственная программа по росту населения отходят на задний план, когда речь заходит о геополитических интересах страны.

Последствия мобилизации будут ползти за нами, не дадут спокойно спать, напоминая о себе паническими криками солдат, просыпающихся в ночи, и уничтоженной демографией. Я не могу ненавидеть своих сограждан, потому в будущем нам вместе придётся восстанавливать высушенную разрухой страну.

Все же русские наивные дурачки. Для них топ проблема мобилизация. То что правовые основы государства разрушены - не вопрос, что любого могут отравить, застрелить в центре Москвы рядом с Кремлём - без проблем, что президент пафосно преподносит обстрел украинских городов, но при этом называет украинцев террористами - да пофиг.

Зато мобилизация, это сцука проблема. Народ потерявший где то мозги, здравый смысл и элементарную логику. После военного поражения придет диктатор и устроит всем террор. Потому что другого способа удержать власть у элиты не будет. Или гражданская война если элиты не договорятся. Мобилизация ещё раем покажется.
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: П'ят 14 жов, 2022 00:51

prodigy написав:
  drevlyanin написав:В мене зараз вдома 16-17 градусів-ходжу в светрі та спортивних штанях

при 16с треба багато рухатись, або вдягати все що ви вказали х2

особливо небезпечно, коли при 16с залип на 3 години біля комп'ютера (простуда гарантована)

Звідки візьметься застуда при сталій температурі та без протягів? Ви недооцінюєте ресурси та адаптивність власного організму. Відчуття дискомфорту триває тиждень-два а потім підвищення температури будете сприймати за аномалію. Головне без різких змін. Жили ж століттями люди без централізованого опалення а подекуди і зараз так живуть і міцнішими за нас з вами будуть.
п.с. Коли служив в РА від нудьги та щоб якось відволіктися від оточуючого дебілізму придумував собі "розваги", одна з них була-бігати босоніж по гарнізонному стадіону 15-30 хвилин. Почав те робити взимку, коли вже тоненький сніжок лежав. Теж думав, що захворію-а ніфіга. І вже якось наводив приклад однолітка звідти ж, такого собі Вовчика, котрий дуже полюбляв, коли став "дідом", заникатися десь та поспати, причому в дууууже непристосованих для цього місцях-на кшталт "сушилки" для одягу з температурою за 40 та вологістю далеко за 90% або "дизельна" з рівнем шуму
понад 100 Дб. Людський організм досить міцна штука, головне морально себе не накручувати.
Все ІМХО.
drevlyanin

Подякував: 514 раз.
Подякували: 519 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 14 жов, 2022 01:16

prodigy написав:
маячня...по квартирі майже всі пункти,

Текст звичайно трохи дурнувати і я б з вами цілком погодився в мирний час, але зараз, при значних пошкодженнях енергетичної інфраструктури та відключенні ЗАЕС, мережі балансують на тонкому лезі і те, що було раніше несуттєвим, тепер може вберегти нас від ще гіршої ситуації. Не такі вже й великі жертви, хоча кожен тут вирішує сам.
drevlyanin

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 14 жов, 2022 01:23

fler написав:

ПС. Чмобікі на півдні розглядають можливість здачі в полон цілими підрозділами. :shock: В них немає підготовки, навіть не всі мають особисту зброю (є випадки, коли один автомат на двох на передовій), вони шукають способи перейти в обмінний фонд. (Наталя Гуменюк, прес-центр Сил оборони півдня України).

Якщо такі факти не поодинокі, то це вже нагалує 1941 та тодішне гасло-"здобудь в бою гвинтівку свою"! :shock:
drevlyanin

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 14 жов, 2022 01:28

fler написав:
  flyman написав:із ФБ

Логвиненко Дмитро про Електричну систему.
6. 17 градусів в квартирі - це ок. Не треба електроприладом до 23 доганяти. Бо спалите систему.

Може кому 17 градусів у хаті ок, а мені не ок, аж ніяк((. Решта пунктів - ок.

В мене зараз 17. Опалення поки не вмикаю
sergey_sryvkin

Подякував: 634 раз.
Подякували: 671 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 14 жов, 2022 01:29

Investor_K написав:
  fler написав:
  flyman написав:із ФБ

Логвиненко Дмитро про Електричну систему.
6. 17 градусів в квартирі - це ок. Не треба електроприладом до 23 доганяти. Бо спалите систему.

Може кому 17 градусів у хаті ок, а мені не ок, аж ніяк((. Решта пунктів - ок.

І я люблю тепло.

То вдягніться :)
sergey_sryvkin

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 14 жов, 2022 01:32

fler написав:
  sashaqbl написав:
  fler написав:Може кому 17 градусів у хаті ок, а мені не ок, аж ніяк((. Решта пунктів - ок.

Можна тепло одягнутися.

Та, звісно, шо можна. Можна і зайця навчити палити (с).
Але мені якось не комфотрно по хаті в тулупі ходити. Тому я вмикну дуйку через сонячну панель 8)

В тулупі треба при -17 ходити, а мова про +17 :) звичайної білизни та теплих шкарпеток, чи спортивного костюму достатньо. Шкарпетки, до речі, це головне.
sergey_sryvkin

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 14 жов, 2022 04:32

sergey_sryvkin написав:
  andrijk777 написав: Дійсно - а чому Китай не беруть в G7? Нещасну рашку взяли, а Китай не беруть.
Я вважаю таку політику США неправильною і недальновидною.
Або правильною і дельтовидною, але нам усім вішають лапшу про справжні наміри США і його союзників.
А чим комуністичний Китай, по вашому, заслужив собі місце в організації демократичних країн?
Рашку звідти виперли.
Які у вас претензії до США?

"Демократичну" рашку вигнали тільки у 14му після Криму. Насправді тут багато критеріїв окрім демократії. Вважаю, что брали до уваги і космічні досягнення (на той час - другі після американців), і найбільшу в світі кількість ядерних боєприпасів, і її політичний та економічний вплив на країни ексСРСР (тому їй простили і Чечню, і Грузію, як СРСРу простили Угорщину та Чехословаччину), і володіння майже 30% світових ресурсів. Якщо б Сі не закусив вудила - прийняли б і Китай. Вважаю, що насправді мали це на увазі, не можна так просто ігнорувати країну з ВВП, порівняним з ВВП США. Хто-небудь типу Ден Сяопіна усіх влаштовував би, а зараз - типова диктатура.
Starikan
2

Подякував: 2618 раз.
Подякували: 3165 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 14 жов, 2022 04:51

prodigy написав:маячня...по квартирі майже всі пункти,

Особливо це "виймання з розеток". Там долі міліампера. Колись пару раз експериментував, вирубав все, окрім (в режимі чекання) трьох ТВ, зволожувача та блоків живлення компа (моноблок) і двох ноутів. Коліщатко лічильника було нерухоме (не виключаю, що електронний лічильник щось показав би, але це все одно мізер). На пральній машині завжди ставили не більше 40.
Starikan
2

Подякував: 2618 раз.
Подякували: 3165 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 24392440244124422443 ... 14746>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему