drevlyanin написав:........... Але це все одно краще, чим сидіти взагалі без опалення. Для економних існують системи вентиляції з рекуператором. В мене зараз чимало знайомих тимчасово перебувають в Італії-Іспанії-Португалії. Розказують, що такі обігрівачі досить розповсюджені в цих регіонах при відсутності центрального опалення.
Зимними температурами "в Італії-Іспанії-Португалії" не интересовались?
Підказую-основне тут За відсутності центрального опалення Якщо в умовній Португалії такий обігрівач при +5 включають на дві-три години на добу, то в Україні при-5 потрібно буде 6-10 годин щоб не замерзнути. Але коли останній варіант (замерзнути) вам ближче-хто я такий щоб бути проти?!
Не буду приводить данные по всем, для примера Лиссабон. Самый холодный месяц январь. Средняя температура - 13,5°C; минимальная - 9,4°C; максимальная - 13,7°C. http://surl.li/dtaje Для Харькова соответствующие значения - -5; -7 и -2°C (http://surl.li/dtajn) Очень сомневаюсь, что надо будет 6-10 часов. Скорее, постоянно и не уверен, что спасёт. Возможно, ошибаюсь, не знаком с этими системами. Если дадите ссылку, буду благодарен, посмотрю.
Востаннє редагувалось ЛАД в П'ят 18 лис, 2022 18:25, всього редагувалось 2 разів.
vitaliian написав: а большой весит много и в багажник внедорожника не помещается. это уже проблемы арендаторов, все же лучше, чем буржуйка или котел на твердом топливе.
Ну яке багато-заправлений п'ятидесятилітровий баллон(важливо:заправляємо не більше ніж на 80-85% або 40-42 літри пропану) важить усього 42-43 кіло. А розумніше котити його під кутом на привареній до дна основі. Та й багажник у вас якийсь малий, мені доводилось перевозити навіть в Таврії родичів-влазить без проблем 3 шт-один на задне сидіння, два в багажник при знятій шторці.
ЛАД написав:Не буду приводить данные по всем, для примера Лиссабон. Самый холодный месяц январь. Средняя температура - 13,5°C; минимальная - 9,4°C; максимальная - 13,7°C. http://surl.li/dtaje Для Харькова соответствующие значения - -5; -7 и -2°C (http://surl.li/dtajn) Очень сомневаюсь, что надо будет 6-10 часов. Скорее, постоянно и не уверен, что спасёт. Возможно, ошибаюсь, не знаком с этими системами. Если дадите ссылку, буду благодарен, посмотрю.
В Ліссабоні не бував, але наприклад в Порту зимова температури +5+6 не така вже й рідкість. Інфрачервоний пропановий обігрівач на 3 кВт десь за 40 хвилин роботи піднімає температуру в спальні(23 квадрати) в середньому на 5-6 градусів. І вистачає цього на кілька годин. Взимку звичайно треба буде включати частіше, при відсутності інших джерел опалення. В знайомих на дачі схожий працював десь 10-12 годин на добу прі -8-10 "за бортом". Все таки сподіваюсь, шо магістральний газ буде але перестрахуватися не зайве. Газовий конвектор на 5,5 кВт у мене теж є з минулих років, але робити наскрізьні дірки в стінах поки нема бажання. Загальних рекомендацій тут бути не може-потрібно рахувати по вашим тепловтратам. У мене наприклад на будинок 200 квадратів, газовий котел на 37 кВт працює взимку в такому режимі: 1 хвилина роботи, 3-4 хвилини перерва, або приблизно 9-12 кВт миттєвої потужності. Але в приватному будинку велика площа зовнішних конструкцій(стіни, дах, підлога) відносно квартири.
ЛАД В Харькове как и в Днепре нередко бывает в январе и плюс 10, как на Рождество МП в 18году к примеру, и в Лиссабоне часто ноль хотя бы ночью Так что корректируйте расчёты
ЛАД написав:Интересно, всякого рода словоблудие остаётся, а 2 поста, в кот. я привёл конкретные цифры по требуемой мощности отопления почему-то удалили.
потому что изначально речь шла про электричество а не отопление. админы удалением просто упредили флуд.
барабашов написав:ЛАД В Харькове как и в Днепре нередко бывает в январе и плюс 10, как на Рождество МП в 18году к примеру, и в Лиссабоне часто ноль хотя бы ночью Так что корректируйте расчёты
Смотреть надо на типичные температуры, а не вспоминать, как когда-то раз в жизни в феврале зацвели тюльпаны.
Добрий вечір. Не хочу розганяти зраду але в Дніпрі більше доби не було тривог. Добре це чи орки готуються до нових масових атак на понеділок. Чи може ще якісь сюрпризи.
ihorsic написав:Добрий вечір. Не хочу розганяти зраду але в Дніпрі більше доби не було тривог. Добре це чи орки готуються до нових масових атак на понеділок. Чи може ще якісь сюрпризи.
зализують рани , пропоную до перегляду на ТГ
""От такого бл///ть х///й спрячешься", — русачёк высоко оценил поражающую способность 227-мм ракеты М30А1 для HIMARS