Shaman написав:. станом на вересень - гранти на 343 млрд, кредити - 269 ярдів грн.
а звідкіля ці цифри
Я зустрічаю, що кредитів більше як грантів:
Кошти, яких не вистачає, компенсують західні партнери. Частину вони надають у формі грантів (у вересні – 72,5 млрд грн), але переважно – кредитують. Як наслідок, Україна щомісяця збільшує борг на десятки мільярдів гривень. Судячи з проєкту державного бюджету, у 2023 році така тенденція триватиме. "Міжнародні партнери можуть надати суттєву частину фінансування у вигляді грантів. У 2022 році з 35 мільярдів доларів зовнішнього фінансування держбюджету майже 15 мільярдів або 42%, надійдуть у вигляді грантів. Тому показник держборгу понад 100% ВВП варто розглядати як граничний рівень", – вважає директорка аналітичного департаменту Dragon Capital Олена Білан.
Yuri_61 написав:повернемось до курсу 30, якщо зарплати і пенсії не будуть підвищувати
чекаю влітку 2023 курс па30 ось тоді затарюсь нікомунепотрібним
на днях по радио слушал по поводу прожиточного минимума. Сказали он у нас "не совсем прожиточный" и сделан под разные выплаты и штрафы. Так почему его не назовут по другому.
prodigy написав:если и купили 2-3тыс -то ваши потери не больше 200дол(не о чем и говорить),хотя думаю по факту еще меньше
(у меня чуйка -что до конца праздников -7/8 января, доллар не будет расти (боковик или укрепление гривни до 39,5 и даже перед НГ сдать дороже 39,20 будет сложно)
Так миллионеры здесь точно не пишут, а 2-3тыс для получателя средней зарплаты это деньжища.
Ок, если курс будет даже по 39, а еще пишут и до 30 опустится, тогда нужно сидеть с гривной это и есть риски? это те, кто пьет шампанское? те, кто идёт по минному полю с завязанными глазами?
Shaman написав:. станом на вересень - гранти на 343 млрд, кредити - 269 ярдів грн.
а звідкіля ці цифри
Я зустрічаю, що кредитів більше як грантів:
Кошти, яких не вистачає, компенсують західні партнери. Частину вони надають у формі грантів (у вересні – 72,5 млрд грн), але переважно – кредитують. Як наслідок, Україна щомісяця збільшує борг на десятки мільярдів гривень. Судячи з проєкту державного бюджету, у 2023 році така тенденція триватиме. "Міжнародні партнери можуть надати суттєву частину фінансування у вигляді грантів. У 2022 році з 35 мільярдів доларів зовнішнього фінансування держбюджету майже 15 мільярдів або 42%, надійдуть у вигляді грантів. Тому показник держборгу понад 100% ВВП варто розглядати як граничний рівень", – вважає директорка аналітичного департаменту Dragon Capital Олена Білан.
я оперую даними зі звітів, на жаль з запізненням. в статті - чиїсь оцінки, до того ж у майбутньому часі. так що одне одному може не суперечити.
до речі, станом на жовтень - гранти - ті ж 343 ярди грн, а кредити - 426 ярдів грн.
Shaman написав:я оперую даними зі звітів, на жаль з запізненням. в статті - чиїсь оцінки, до того ж у майбутньому часі. так що одне одному може не суперечити.
до речі, станом на жовтень - гранти - ті ж 343 ярди грн, а кредити - 426 ярдів грн.
Що і вже константували - борги зросли на:
Ой+ написав:
Державний та гарантований державою борг України на 31 жовтня 2022 року становив 3 770,95 млрд гривень або 103,12 млрд доларів. Протягом жовтня 2022 року сума боргу України збільшилась у гривневому еквіваленті на 183,51 млрд гривень та на 5,02 млрд доларів у доларовому еквіваленті. Як зазначив голова комітету Верховної ради з питань податкової та фінансової політики Данило Гетманцев, основна причина зростання державного боргу у жовтні - зовнішні запозичення на фінансування дефіциту бюджету. Зокрема, за жовтень Україна отримала 2 млрд євро макрофінансової допомоги від ЄС, 550 млн євро від ЄІБ, 1,3 млрд доларів від МВФ, 0,5 млрд доларів від Світового банку.
Якщо позичальники хочуть щось отримати назад, то мусять заморожені рашистські гроші нам на репарації і тоді в них буде шанс.