spiridonwot
Я думаю тут треба на уряд писати скарги уже на комісію, вказавши факти що інвестори хто навіть овдп покупляв тепер в дурнях, і це взагалі не смішно так довго не могти нічого зробити.
|
|
![]() Re: Відгуки про Freedom FinanceЯ думаю максимально правильно буде послати звернення в комісію, з чіткими і конкретними питаннями:
- Залишок на брокерському рахунку (гривні) - що з ними? - Овдп/акції, виплата дивідендів, відсотків - що з ними? - Декларування - що робити? Особливо наприклад з акціями Укр. нафти, їх списувати як втрати? - Що конкретно комісія робить для захисту прав інвесторів? - Які сроки для реалізації цих дій, і коли інвестори отримають доступ до своїх активів. Грубо говорячи щось таке, плюс після відповіді комісії (або одночасно з поданням запиту їм) вже відправляємо в кабмін, через електронні звернення Можливо ввечері або завтра сяду створю гугл док (шаблон) для обох запитів, де треба буде лише вписати свої данні а також потім зберегти документ як PDF, підписати документ через ЕЦП ![]() Re: Відгуки про Freedom FinanceЗробив такий шаблон за декілька хвилин. У всіх є право додавати зміни, якщо є коментарі, побажання - додавайте.
В моєму випадку я мав лише акції через ФФ Україна, і якщо робити звернення то я вважаю краще робити їх персоніфікованими - під свою ситуацію. Тому питання можете редагувати під себе. Це звернення рекомендую подавати через Якщо буде декілька людей хто відішле звернення, то після отримання відповідей можемо кожен від себе направити ще скаргу в кабмін на комісію - за бездіяльність/погану комунікацію з інвесторами які втратили доступ до своїх цінних паперів, або ще щось, на основі їх відповідей. Якщо хочете одразу відправити то робіть копію файлу, редагуйте під себе і викачуйте як PDF і відправляйте. ![]() Черговий раз отримав тупу відписку від НКЦПФР з шаблонним текстом на конкретне питання які саме дії зараз вживаються для захисту інвесторів. Типу санкції не відміняли і крапка - отримати належні виплати ви не можете. Все!!!
Маю вже декілька запитів та відповідей (з пустого в порожнє вийшло з відповідями НБУ, МФ, НКЦПФР). Давайте всі писати їм, тоді лише будуть щось робити. Маю конкретні аргументи з посиланням на норми законодавства, свого часу я їх отримав від самої НКЦПФР коли пропрацьовував питання надійності Фрідома та робив відповідні запити, викладу тут повідомленням протягом 3-х днів (зараз не встигаю за роботою). А поки перегляньте ось це. З.І.: НКЦПФР я задавав точно такі ж питання,як і в тексті за посиланням на Гугл диск вище, але, повторюсь, відповідь у них шаблонна. Писати буду повторно до НБУ, МФ, в копії - НКЦПФР та Офіс Президента (РНБОУ, НКЦПФР - підпорядковуються президенту). Ну і памятаємо, що наступнимми кроками мають бути судові позови, тому занотовуйте аргументи, будемо теж ділитись тут. Прошу кожного, хто це зараз читає та готовий відправити звернення - поставити вподобайку цьому повідомленню, хоч приблизно будемо розуміти скільки нас гарантовано будуть "піднімати хвилю". Востаннє редагувалось ЗІС-5 в Чет 05 січ, 2023 00:03, всього редагувалось 1 раз.
![]() Re: Відгуки про Freedom FinanceПодавав запит до комісії, є відповідь (загальні фрази), тому відразу відправляю в Кабмін. Про результати відпишусь. Якщо ОВДП ще не погашені - можна в менеджера ФФ взяти витяг з рахунку в цінних паперах (паперовий, з печаткою), хоч якесь підтвердження володіння ОВДП. Якщо погашені - не знаю навіть що в них просити, в особовому кабінеті - ні ОВДП, ні грошей( ![]() Re: Відгуки про Freedom FinanceЯ чекаю на відповідь а далі напишу уже просто скаргу особисто на керівника комісії на адресу уряду, офіс президента. Але читав що голова комісії був радником єрмака, тому таке. У мене особисто там небагато було, і лише акції.
Але після такого, хай і виправданого рішення РНБО, але бездіяльності/пофігізму комісії я більше інвестувати в Україні не збираюсь. Просто свинство, таке ніби всім чхати. А голова комісії пише блоги на укр правді про потенційну пенсійну реформу, немає чим зайнятися людині зараз!
|
|