Відгуки про Freedom Finance

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
  #<1 ... 1718192021 ... 63>
Повідомлення Додано: Сер 04 січ, 2023 14:13

spiridonwot
Я думаю тут треба на уряд писати скарги уже на комісію, вказавши факти що інвестори хто навіть овдп покупляв тепер в дурнях, і це взагалі не смішно так довго не могти нічого зробити.
adj

Подякував: 108 раз.
Подякували: 195 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 04 січ, 2023 14:33

колеги, доєднаюсь до відсилки скарги якщо буде шаблон
greenozon

Подякував: 577 раз.
Подякували: 1755 раз.

Профіль

1
3
1
6
Повідомлення Додано: Сер 04 січ, 2023 14:35

greenozon написав:колеги, доєднаюсь до відсилки скарги якщо буде шаблон

+1
vorchun

Подякував: 98 раз.
Подякували: 7 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 04 січ, 2023 16:12

Re: Відгуки про Freedom Finance

Я думаю максимально правильно буде послати звернення в комісію, з чіткими і конкретними питаннями:
- Залишок на брокерському рахунку (гривні) - що з ними?
- Овдп/акції, виплата дивідендів, відсотків - що з ними?
- Декларування - що робити? Особливо наприклад з акціями Укр. нафти, їх списувати як втрати?
- Що конкретно комісія робить для захисту прав інвесторів?
- Які сроки для реалізації цих дій, і коли інвестори отримають доступ до своїх активів.

Грубо говорячи щось таке, плюс після відповіді комісії (або одночасно з поданням запиту їм) вже відправляємо в кабмін, через електронні звернення https://ukc.gov.ua/ (якщо будете реєструватись то перевіряйте свій індекс тут https://index.ukrposhta.ua/find-post-index )

Можливо ввечері або завтра сяду створю гугл док (шаблон) для обох запитів, де треба буде лише вписати свої данні а також потім зберегти документ як PDF, підписати документ через ЕЦП https://sign.diia.gov.ua/ і відправити обом структурам.
adj

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 04 січ, 2023 17:48

Зробив такий шаблон за декілька хвилин. У всіх є право додавати зміни, якщо є коментарі, побажання - додавайте.
https://docs.google.com/document/d/1b7Q ... sp=sharing
В моєму випадку я мав лише акції через ФФ Україна, і якщо робити звернення то я вважаю краще робити їх персоніфікованими - під свою ситуацію. Тому питання можете редагувати під себе.

Це звернення рекомендую подавати через https://ukc.gov.ua/ реєстрація -> подати звернення -> 'Питання' -> 'Фінансова політика' -> 'Цінні папери'.

Якщо буде декілька людей хто відішле звернення, то після отримання відповідей можемо кожен від себе направити ще скаргу в кабмін на комісію - за бездіяльність/погану комунікацію з інвесторами які втратили доступ до своїх цінних паперів, або ще щось, на основі їх відповідей.

Якщо хочете одразу відправити то робіть копію файлу, редагуйте під себе і викачуйте як PDF і відправляйте.
adj

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 04 січ, 2023 18:35

В поле "Населений пункт" - нічого не писав, в поле "Текст звернення" написав короткий опис і вказав що додаю pdf файл з зверненням, через деякий час звернення отримало реєстраційний номер. Підписати (через ЕЦП) і відправити документ не вдавалось. Форма приймала лише .PDF розширення файлу.
Зображення
adj

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 04 січ, 2023 22:05

greenozon написав:
  cohan написав:так что, попадалово времен бабы Леры? Банк ликвидировали, доллар вверх, а Фонд не телится начинать выплаты?

хіба ФФ це банк ? :)

дык еще хуже
в банке хоть остатки на коррсчетах НБУ, а тут, так понмаю, неизвестно сколько ОВДП etc и на кого записаны и есть ли вообще
cohan

Подякував: 112 раз.
Подякували: 534 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 04 січ, 2023 23:33

Черговий раз отримав тупу відписку від НКЦПФР з шаблонним текстом на конкретне питання які саме дії зараз вживаються для захисту інвесторів. Типу санкції не відміняли і крапка - отримати належні виплати ви не можете. Все!!!
Маю вже декілька запитів та відповідей (з пустого в порожнє вийшло з відповідями НБУ, МФ, НКЦПФР). Давайте всі писати їм, тоді лише будуть щось робити. Маю конкретні аргументи з посиланням на норми законодавства, свого часу я їх отримав від самої НКЦПФР коли пропрацьовував питання надійності Фрідома та робив відповідні запити, викладу тут повідомленням протягом 3-х днів (зараз не встигаю за роботою).
А поки перегляньте ось це. https://mind.ua/publications/20251347-s ... kciyi-chog

З.І.: НКЦПФР я задавав точно такі ж питання,як і в тексті за посиланням на Гугл диск вище, але, повторюсь, відповідь у них шаблонна. Писати буду повторно до НБУ, МФ, в копії - НКЦПФР та Офіс Президента (РНБОУ, НКЦПФР - підпорядковуються президенту).
Ну і памятаємо, що наступнимми кроками мають бути судові позови, тому занотовуйте аргументи, будемо теж ділитись тут. Прошу кожного, хто це зараз читає та готовий відправити звернення - поставити вподобайку цьому повідомленню, хоч приблизно будемо розуміти скільки нас гарантовано будуть "піднімати хвилю".
Востаннє редагувалось ЗІС-5 в Чет 05 січ, 2023 00:03, всього редагувалось 1 раз.
ЗІС-5

Подякував: 81 раз.
Подякували: 144 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 04 січ, 2023 23:42

adj написав:Якщо буде декілька людей хто відішле звернення, то після отримання відповідей можемо кожен від себе направити ще скаргу в кабмін на комісію - за бездіяльність/погану комунікацію з інвесторами які втратили доступ до своїх цінних паперів, або ще щось, на основі їх відповідей.

Подавав запит до комісії, є відповідь (загальні фрази), тому відразу відправляю в Кабмін. Про результати відпишусь.
  cohan написав:в банке хоть остатки на коррсчетах НБУ, а тут, так понмаю, неизвестно сколько ОВДП etc и на кого записаны и есть ли вообще

Якщо ОВДП ще не погашені - можна в менеджера ФФ взяти витяг з рахунку в цінних паперах (паперовий, з печаткою), хоч якесь підтвердження володіння ОВДП. Якщо погашені - не знаю навіть що в них просити, в особовому кабінеті - ні ОВДП, ні грошей(
vorchun

Подякував: 98 раз.
Подякували: 7 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 05 січ, 2023 01:10

Я чекаю на відповідь а далі напишу уже просто скаргу особисто на керівника комісії на адресу уряду, офіс президента. Але читав що голова комісії був радником єрмака, тому таке. У мене особисто там небагато було, і лише акції.

Але після такого, хай і виправданого рішення РНБО, але бездіяльності/пофігізму комісії я більше інвестувати в Україні не збираюсь. Просто свинство, таке ніби всім чхати. А голова комісії пише блоги на укр правді про потенційну пенсійну реформу, немає чим зайнятися людині зараз!
adj

Профіль

#<1 ... 1718192021 ... 63>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор