budivelnik написав:річну зарплату Успіха на передку
detroytred написав:Але Успіх пропонує: давайте я теж буду сплачувати податки, а хтось інший піде в окоп. Й волає на відповідь. У відповідь що? Тиша... Або накшалт -- ти там ефективніший
Та чого тиша?)) От будівельник волає, що краще б він пішов би на війну, ніж має сплачувати 100500лямів податку)) чи його сини дуже рвуться на вогневу.... Але... Але, чомусь(?) він зі своїми синами далі займається своїми справами на Львівщині, а Успіх - далі чомусь(?) під Бахмутом...
vitaliian написав:а интернет там откуда?!
Поганенький, але є(мобільний) - якщо трошки побродити по посадці біля бліндажу...
pesikot ЛАД точно не в теме...брат служил в СА (ПВО, автобат)- все свои машины солдаты ремонтировали сами (замена карбюратора и тд)
знакомый служит в ** бригаде в минометном взводе -постоянно идет замена каких-то изношенных деталей ( несколько раз в месяц посылают бойца к токарям в Одесу, который эти втулки точит на станке, потому что если заказывать через МО, то займет пару месяцев, а тут позвонили и сказали -такие как в прошлый раз 20 штук , забрали и сами установили (народ нас с руками, это не американская армия)
самолет-совсем другое дело , пилота не учили на техника и ему нет в этом смысле учиться, но какие технические работы техник проводит на его самолете-он по крайней мере интересуется (для собственной безопасни)
Востаннє редагувалось prodigy в Сер 04 січ, 2023 20:27, всього редагувалось 1 раз.
ЛАД написав:Вы вместе с prodigy очень настаиваете на том, что Сталин вместе с Гитлером развязали 2-ю мировую и незаконно захватили/оккупировали Зап. Украину, Бессарабию и пр. Но если так, почему Вы не ставите вопрос об их "освобождении"?
Як би то не було, а за результатами війни кордони були зафіксовані. Це так чи інакше трапляється після війн, за століття різних війн в Європі різні території переходили від одних держав до інших, і це геть не завжди відповідає самоідентифікації населення цих територій. Наразі ці територій і так звільнені і є частиною незалежної України, може ви пропустили цю подію, поцікавтеся.
ЛАД написав:Зачем Вы сейчас поднимаете этот вопрос, имеющий сегодня чисто историческое значение? Это важно для нашей победы? Как-то влияет на её сроки или количество жертв? Нет, это важно для Вас только для того, чтобы доказать "генетическую ущербность" русских.
Все таки про генетичну неповноцінність - ваші слова, але то приємно чути. А чого я підняв це питання - бо так, розуміння історії, хто є хто, і скільки зла народу України принесли "совєти" - важливе зокрема і для нашої перемоги зараз, бо ворог напряму себе називає правонаступником цих самих совєтів.
ЛАД написав:Вы же не думаете, что наших бойцов, направленных на Запад для обучения работе на Патриотах учат их ремонтировать?
Звісно, що ні. Але ж ми говоримо про шилки і тунгуски. Тому я виходжу з реалій експлуатації радянської бронетехніки в ЗСУ, коли дрібні поломки ремонтуються силами екіпажу в польових умовах.
"Дрібні поломки" це що? Надеюсь, не износ ствола? Замена какой-то детали в машине? Промывка? Замена масла? Замена траков или натяжка гусеницы (не знаю, как правильно называется такая операция)? Да. Но ремонт двигателя или там расточка цилиндров? Только в рем. мастерских или даже на заводе. У пушки заменить ствол можно (и делается) и на фронте. Но изготовить ствол при всём желании и старании не получится. Точно так же можно заменить блок в РЛС или даже перепаять какую-то деталь (хотя не всегда или даже очень редко можно на фронте определить какую), но невозможно сделать блок РЛС или разбитую оптику в ПУАЗО, их надо изготовить на заводе. Кстати, именно поэтому РЛС имеет блочную структуру и во всех инструкциях предписывалось в полевых условиях заменять блок. Возможно, именно из-за попыток не соблюдать порядок обслуживания и/или попыток ремонта "силами екіпажу в польових умовах" были проблемы с выходом из строя западного оружия, о которых и здесь, в т.ч., писали.
ЛАД написав:Точно так же можно заменить блок в РЛС или даже перепаять какую-то деталь (хотя не всегда или даже очень редко можно на фронте определить какую), но невозможно сделать блок РЛС или разбитую оптику в ПУАЗО, их надо изготовить на заводе.
І ви вважаєте, що прочитавши інструкцію і поексплуатувавши місяць техніку, зможете знайти(!) і замінити несправний блок в РЛС чи навіть перепаяти згорівший транзистор? Зчеплення замінити або оптику?
Bobua написав:І якщо суд був/буде, і солдати постраждають, і всім буде начхати, що вони пробули без ротацій більше половини року на фронті, і ця новина розійдеться, то що ж тоді станеться у наступних випадках? А яка буде ситуація з призовом?? І чи справді таке треба владі? А суспільству?? Невже всі вони хочуть доводити ситуацію до такого...? (5та колоно -- перестаньте аплодувати стоячи).
Дивує мене все-таки, що від початку не роблять ротації кожні 2міс. І відпустки хоч би по 2міс. Ще з весни дивує, коли помітив зміни в поведінці солдатів.
ЛАД написав:О парторге могли бы и не говорить. Меня как ИТР в партию не приняли. Надеюсь о квотах для поддержания социального состава партии Вы слышали.
В партію можна було подавать заяву з 18 років, або вже в армії, або в інституті, або як молодий спєц на виробництві. Потрібні були рекомендації двох партійців, випробувальний термін рік та якийсь внесок на потреби партії. Саме обмеження для IТР особисто я такого не чув.