|
Валютний ринок в контексті ДС |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
Додано: Нед 08 січ, 2023 12:26
Shaman написав:не збирають зараз, бо є проблеми з логістикою - але все одно зберуть
Очікуються якісь покращення до квітня, коли вже пора сіяти?
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 863 раз.
- Подякували: 629 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 08 січ, 2023 12:33
Дюрі-бачі написав: Shaman написав:не збирають зараз, бо є проблеми з логістикою - але все одно зберуть
Очікуються якісь покращення до квітня, коли вже пора сіяти?
економія на зберіганні зерна. та й сушка теж - газ все одно подешевшає весною.
-
Shaman
-
-
- Подякував: 764 раз.
- Подякували: 1619 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Нед 08 січ, 2023 12:48
Отже, підсумуємо результати дискусії: у нас не все так погано, щоб полетіти в прірву гіпердевальвації і стати мільйонерами, але проблем багато, навряд чи вдасться всі вирішити без зовнішньої допомоги. Різниця тільки в очікуванні розміру цієї допомоги. Моя позиція - вона буде недостатньою і нас Україну чекає майбутнє бідної окраїни Європи (як Словакія, Румунія, Сербія) з дикими полем на півдні і сході, великими витратами на армію і помірною девальвацією (скажімо разово х5-10, а потім 5-10% в рік). В темі є як більш оптимістичні очікування так і більш песимістичні.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 863 раз.
- Подякували: 629 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 08 січ, 2023 12:56
Дюрі-бачі написав: budivelnik написав:Захід зацікавлений в розмірі ринку.. А ринок не буває без платоспроможного попиту А платоспроможний попит - це багате населення.. А багате населення це не завжди сильна армія.... Всього три стрічки - і виявляється що Захід хоче того ж що і 99% тут присутніх - щоб вони були багаті.
1. Не зможе країна з 30 млн. населення забезпечити великий ринок.
Це розкажіть прибалтам Дюрі-бачі написав:2. Враховуючи нашого сусіда армія - головна стаття видатків бюджету найближчі десятиліття.
Це поясните Блоку НАТО..у них у всіх 3% від ВВП не залежно від того де кордони ворога Дюрі-бачі написав:3. ИМХО дешева робоча сила (як Словаки, Румуни) для них більш важлива
Ви плакались про зарплату в 500 доларів у професора... Так у Словаків/Румунів - 500 доларів у двірника... Так що все пізнається в порівнянні.. ПС Станом на сьогодні в Греції є доходи в 600 євро..і нічого якось перебиваються 
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 290 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 08 січ, 2023 12:57
Посмотрите на этом же источнике статью по этой же теме, но за 07.01.2023: кукурудзи на зерно обмолочено 3,4 млн га (81%), намолочено 22,1 млн тонн (врожайність – 64,8 ц/га).
-
Citizen_D
-
-
- Подякував: 119 раз.
- Подякували: 18 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 08 січ, 2023 13:22
Дюрі-бачі написав:budivelnik Ну так "бідна окраїна Європи" - це кращий рівень життя ніж "довоєнна Україна", десь рівень докризових 2000-х.
І нам туди допомагають дійти...а ви чогось незадоволені цим процесом допомоги.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 290 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 08 січ, 2023 14:09
soups65d542 написав:Ромасик
Я ж кажу, що зараз це не суперкритично , 36,6 нбу і за 37,4 можна купити на алі / валюту на депо і т.д. -це ідеально.
Я казав за тоді, коли було 29,25/36 купівля вторинного житла - за готівкову валюту . забудовники в новобудовах теж не на 29,25 орієнтувалися , а більше на 34-36 . Товари і послуги теж не пропорційно 29,25 були
Тоді фіксований курс допоміг утримати курс і економіку в межах адекватного на час повномасштабної війни. А то перепало б і найрозумнішим пересічним. Орієнтуватися можна на багато що, а потім смоктати лапу. Іпотека, відзначу, оформляється в гривні. І мені не відмовив жоден рієлтор в продажі квартири, коли я прямо говорив, що квартира потрібна під іпотеку.
-
Ромасик
-
-
- Подякував: 1392 раз.
- Подякували: 816 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 08 січ, 2023 14:17
імхо, все ж можна вирахувати, коли буде наступне підвищення фіксованого курсу долара.бо хтось мріє затариться нікомунепотрібним в середині червня па36,4 і може не встигнути це зробити, бо буде вже па47
Востаннє редагувалось Yuri_61 в Нед 08 січ, 2023 14:20, всього редагувалось 1 раз.
-
Yuri_61
-
-
- Подякував: 378 раз.
- Подякували: 474 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 08 січ, 2023 14:47
Дюрі-бачі написав:Отже, підсумуємо результати дискусії: у нас не все так погано, щоб полетіти в прірву гіпердевальвації і стати мільйонерами, але проблем багато, навряд чи вдасться всі вирішити без зовнішньої допомоги. Різниця тільки в очікуванні розміру цієї допомоги. Моя позиція - вона буде недостатньою і нас Україну чекає майбутнє бідної окраїни Європи (як Словакія, Румунія, Сербія) з дикими полем на півдні і сході, великими витратами на армію і помірною девальвацією (скажімо разово х5-10, а потім 5-10% в рік). В темі є як більш оптимістичні очікування так і більш песимістичні.
в мене акценти трохи інші, але загалом згоден, що можемо як зробити стрибок, так й залишитись на рівні бідних країн Євросоюзу. й це більше залежить не від розміру допомоги, а від рівні організації суспільства. олігархів війна сильно ослабила, але загальна корумпованість влади ще не зникла. але рівень розвитку суспільства вже суттєво піднявся. я вірю в краще. просто якщо не віриш, то треба пакувати валізи - навіщо лишатися там, де все буде погано. з Раши я би вже спакував. хоча я й зробив ще в 2000х, коли не залишився в Москві - більшість моїх колег залишилися. 
-
Shaman
-
-
- Подякував: 764 раз.
- Подякували: 1619 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Нед 08 січ, 2023 15:00
Дюрі-бачі написав:Різниця тільки в очікуванні розміру цієї допомоги. Моя позиція - вона буде недостатньою
Помощь, без всякого сомнения, окажется недостаточной. Сколько ни дай, нам все равно будет мало. Мне ситуация видится еще более апокалиптической: нам дадут так мало, что придется еще и самим работать  Людям свойственно хотеть больше, чем у них есть. Всем людям. Я не знаю ни одной страны в мире, даже среди тех, которым у нас принято завидовать, где люди массово довольны своей жизнью. Соизмерять желания с возможностями и ценить то, что есть, могут не только лишь все. Т.о. большинству из нас будет плохо, независимо от сценария развития событий. С уровнем девальвации все сложнее. Он не зависит от степени нашего недовольства жизнью. Да и от уровня жизни в денежном выражении зависит очень опосредовано. Сейчас мы можем предполагать, что вероятность девальвации достаточно высока, но называть какие-то цифры я бы поостерегся. У нас достаточно злопамятных коллег, которые через годы не простят Вам ошибку даже на пару пп. 
-
Сибарит
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 6450 раз.
- Подякували: 21573 раз.
-
-
Профіль
-
-