|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: П'ят 13 січ, 2023 15:51
Дюрі-бачі написав: Denik написав:Це вже питання з якими студентами ви працюєте. Я працював з контингентом, де середній бал ЗНО 185-192, там немає жодних проблем))))
Абсолютно різний контингент від контрактників із 100 до "зірок" з 200 балів, а проблеми майже у всіх однакові: коли даєш не типове завдання з підручника чи кодфорсу, а який-небудь договір банку, чи посилання на умови тарифу мобільного оператору і кажеш "запрограмуй модель цього" то в них очі на лоба лізуть...
В мене донька завалила два роки тому ЗНО з математики (хоча воно, нам і так не було потрібне бо поступала на іняз) З цікавості вирішив його розв' язати коли тест з'явився у вільному доступі. Написав на 155 балів, але є нюанс, оскільки робив його в телефоні в їдальні на другому поверсі, влом було перти на мансарду за ручкою і чернеткою. Тобто усно. Думаю десь на 190 +балів написав би. Ось все що треба знати про нинішні 200 балів ЗНО з математики. Пи.Си.Школу закінчив майже 30 років тому. Пи. Си. Малий буде здавати ЗНО чи НМТ через рік, тож помалу з ним займаюсь. І бачу, то, що робиться в них в школі. Один урок алгебри, та два геометрії в тиждень. Не рахуючи, що навчання частково дистанцвйне+повітряні тривоги. Коротше дно. Вже зтикаюсь з тим, що коли перетинаюсь з молоддю в них з математикою дуже погано, чим аж кортить скористатись у власних цілях 😏
-
Bolt
-
-
- Подякував: 21 раз.
- Подякували: 277 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: П'ят 13 січ, 2023 15:58
Дійсно, я точно пам’ятаю, що на екзамені з геометрії в 7-му класі мені попався білет з доведенням теореми Піфагора. Доводив. Ту ж теорему доводили і Юра, і Сергій, які померли через пару років після закінчення школи від наркотиків, і Майя, яка все життя потім працювала в підвалі Історичного музею. Золота медалістка.
Але зараз знання в освіті не повинні бути застарілі та неактуальні: - в університетах України вже мінімум три роки як зовсім не проводяться ніякі заняття, ніяке доценти не ходять на роботу, і ніякі студенти взагалі не вчаться. Апофеоз абсурду: захист магістерських робіт в он-лайн режимі за допомогою ZOOM. Це виглядає так: на столі в аудиторії встановлено ноутбук. На екрані - майбутній фахівець щось розказує, поки керівник дипломного проєкта сидить поруч з тим старим ноутбуком - читає новини на своєму смартфоні - а інші "члени ДЕК - а їм від 65 до 80 - дрімають. - про звичайну школу помовчу. - навчання в престижних ліцеях Києва вартує більше, ніж навчання в університетах Європи та НІЧОГО не гарантує, тим більше освітнього рівня.
У радянської школи були суттєві переваги: інтенсивне навчання із широким освітнім рівнем. Але головним недоліком було те, що навчали однаково і тугодумів і розумних: всі однакові.
Давно вже освітня програма за кордоном має іншу направленість: всім дати "середній" достатній для звичайного прожиття рівень освіти. А ось потім - коли почнуть розкриватися таланти (часто приховані та такі, які ще не розквітли) - "ми тебе навчимо "через не хочу"". Знаєте, як проходить лекція в університеті USA? В аудиторію приходить відразу до 450 студентів. Ніякої переклички, коли старі доценти/професори ставлять "птички" в зошиті/журналі. Виходить професор та читає лекцію. Практично ніхто не пише ніяких конспектів. Професор розказує ідею та напрямок.
Потім говорить: "Все це написано докладно в главах 1-5 ось цієї книжки. В мене вистачило розуму її написати - у вас повинно вистачити прочитати та зрозуміти. Через тиждень зустрічаємося - пишете контрольну роботу".
І тому я - відвідуючи і Стенфорд юніверситі, і інші університети в США - в різних штатах - НЕ дивувався, що серед білого дня або ввечері на газонах кампусів сидять або лежать студенти з книжками у руках. І тому не дивувався, що у звичайній "сільській школі" в передмісті Сан Францисько у жовтні дивився на 5 чи 6 ШКІЛЬНИХ стадіонів, де школьники - всі в красивих фірмових формах, якими тільки видами спорту не займалися до самого вечора, а не займалися Піфагором. Тут "2-в-1" - як пояснили мені місцеві мешканці: - здоров’я, здоровий дух та здорові відносини. Здоров’я – це те, чого не купиш за 100 теорем Піфагора. - спорт може дати ключ для вступу в найпрестижніші університети... А знаєте ви, чи не знаєте теорему Піфагора - покаже ваш екзамен для вступу в університет - наприклад, екзамен SAT - здаш на 2 400 балів з 2 400 можливих - як здав син приятеля - українець - будеш навчатися безкоштовно в Гарварді (зараз в докторантурі Стенфорда). А здаш на 240 балів з 2 400 можливих - підеш працювати в Макдональдс на 19 доларів за годину.
А знаєте, що абітурієнти - вже прийняті на навчання в універиситети штата Орегон - самі доброваільно та чесно - вже після зарахування - не зважаючи на результати екзаменів - вирішують, в яку саме групу за рівнем знань з математики вони підуть навчатися: знання з математики "нижче середнього", чи для "вундеркіндів". І це дуже дуже мудро: навіщо вундеркінду десятий раз доводити теорему Піфагора... Все просто... Все дуже просто... І мудро... Соціально-економічно-розумовий відбір і в навчанні, і в житті, і в роботі...
-
akurt
-
-
- Подякував: 4007 раз.
- Подякували: 1449 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: П'ят 13 січ, 2023 16:07
akurt написав:в університетах України вже мінімум три роки як зовсім не проводяться ніякі заняття, ніяке доценти не ходять на роботу,
Це можу сприйняти як особисту образу. Ходимо, працюємо. Але все питання в мотивації як викладачів так і студентів. І стиль викладання як в США хороший тільки для вмотивованих студентів.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 891 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: П'ят 13 січ, 2023 16:55
akurt написав:Але зараз знання в освіті не повинні бути застарілі та неактуальні: - в університетах України вже мінімум три роки як зовсім не проводяться ніякі заняття, ніяке доценти не ходять на роботу, і ніякі студенти взагалі не вчяться.
Брехня. Це саме про ІТшників можна сказати, що не ходять на роботу, сидять собі біля комп'ютерів... akurt написав:а інші "члени ДЕК - а їм від 65 до 80 - дрімають.
Члени ДЕК лишилися на нездорових спеціальностях, які скоротилися рази в 3. На всякому довбаному ІТ, фінансах, біотехнологіях, медичних ВУЗах є молодняк. akurt написав:- навчання в престижних ліцеях Києва вартує більше, ніж навчання в університетах Європи та НІЧОГО не гарантує, тим більше освітнього рівня.
брехня. akurt написав:У радянської школи були суттєві переваги: інтенсивне навчання із широким освітнім рівнем. Але головним недоліком було те, що навчали однаково і тугодумів і розумних: всі однакові.
Коли я вчився в звичайній школі, після 6 класу був відбір в англійський клас, після 7 - в фізичний, 9их класів було ще 4, 10-11 - лише 3. Тобто чверть йшла вчитися в училища/технікуми. Ангілйський/фізичний клас +- вступали у виші при тому, що конкурси були більшими аніж зараз. Ну багато хто вступав не на зовсім престижні спеціальності на кшталт машинобудування, або будівництва, але аж ніяк не можна сказати, що стали непотрібними, хтось в ІТшників перевчився. В будівництві як результат ми отримали ДБНи, збудовані по яким енергоощадні будинки з потужною електропроводкою, з індивідуальними лічильниками витримують удар ракети в крайньому випадку. akurt написав:Знаєте, як проходить лекція в університеті USA? В аудиторію приходить відразу до 450 студентів. Ніякої переклички, коли старі доценти/професори ставлять "птички" в зошиті/журналі. Виходить професор та читає лекцію. Практично ніхто не пише ніяких конспектів. Професор розказує ідею та напрямок.
Для довбаного ІТ не прокатить бо потрібна практика і книжок про +- сучасні фреймворки не густо)))
-
Denik
-
-
- Подякував: 694 раз.
- Подякували: 1172 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
1
Додано: П'ят 13 січ, 2023 17:26
Дюрі-бачі написав: Denik написав:Це вже питання з якими студентами ви працюєте. Я працював з контингентом, де середній бал ЗНО 185-192, там немає жодних проблем))))
Абсолютно різний контингент від контрактників із 100 до "зірок" з 200 балів, а проблеми майже у всіх однакові: коли даєш не типове завдання з підручника чи кодфорсу, а який-небудь договір банку, чи посилання на умови тарифу мобільного оператору і кажеш "запрограмуй модель цього" то в них очі на лоба лізуть...
Я такі банківські тарифи бачив, що очі лізуть просто від того, що їх автор настільки хворий на голову
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1495 раз.
- Подякували: 8233 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: П'ят 13 січ, 2023 18:08
Пане Denik - я би міг написати заперечення, але нехай буде "брехня". Нехай будЕ... Але диспут почався з того, що в школі в Канаді погано або занадто пізно ніби-то вивчають теорему Піфагора. Погано, що в десятому класі? А точно треба раніше? Впевнені? Програму навачання дУрні складали? В цьому сенсі мене вразила ще в 2000 році розповідь мого шефа, який переїхав на прожиття в США: - онук дома НЕ робив ніяких домашніх завдань (це при тому, що школьником я сидів щодня до 21-00, а щоденник перевіряли по три рази на день). Зовсім. Все діти виконували в школі. І щоденника у дитини в штаті Коннектикут не було: батьки в 2000 році бачили всі оцінки в он-лайн режимі. І не тільки ніхто не став телепнем, а й "корабли бороздили космическое пространство": виготовляючи Тесли, Ейппли, Старлінки... В жовтні 2022 відвідував музей комп"ютерної техніки в Силіконовій долині - дивися на перші комп"ютери, розроблені Стівом Возняком та його приятелем Стівом Джобсом. Блін, там не одні вони намагалися розробити персональні комп"ютери - виставлено мабуть 2 десятка різних... Був здивований... Стільки різних людей намагалися створити... Мабуть, пізно вчили теорему Піфагора...в 10-му класі... Треба було в 7-мому...
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 13 січ, 2023 18:11, всього редагувалось 1 раз.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: П'ят 13 січ, 2023 18:10
akurt написав:"корабли бороздили космическое пространство": виготовляючи Тесли, Ейппли, Старлінки...
Тільки виготовляють то все не місцеві, а кращі розуми з усього світу, які приїхали за грошима...
-
Дюрі-бачі
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: П'ят 13 січ, 2023 18:14
akurt написав:І не тільки ніхто не став телепнем
Основна причина: люди з освітою заробляють значно більше, ніж люди без освіти. А в нас "порівнялівка", особливо в провінції: незалежно від професії й освіти отримуєш свої 300-400$ / місяць.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в П'ят 13 січ, 2023 18:22, всього редагувалось 1 раз.
-
Дюрі-бачі
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: П'ят 13 січ, 2023 18:15
Ну це - звісно - правда, і так і є... Погоджуюся з двома вашими дописами... І не забуваємо про звичайні закони економіки: зменшення витрат на виробництво, в тому числі на зарплатню працівників та на податках державі - сильний чинник. Ви ж хочете - ну правда ж, хочете - купити смартфон або авто дешевше - ну ось вам і виробляють дешевше... І в Китаї... Не даремно ж, наприклад, США наводнені продуктами харчування з Мексики - тільки там погоджуються працювати в полі за 3 долари на годину. А в США хочуть не менше 19...
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: П'ят 13 січ, 2023 18:23
Дюрі-бачі написав: akurt написав:І не тільки ніхто не став телепнем
Основна причина: люди з освітою заробляють значно більше, ніж люди без освіти. А в нас "порівнялівка", особливо в провінції: незалежно від професії й освіти отримуєш свої 300-400$ / місяць.
Тут я не можу погодитися. Хто, як, на що вчився. І освіта - то комплексна характеристика, а не просто картонка ламінована
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1495 раз.
- Подякували: 8233 раз.
-
-
Профіль
-
-