Зовнішнє фінансування Позики, надані міжнародними фінансовими організаціями 427 874,7 млн грн Позики, надані органами управління іноземних держав 90 770,6 млн грн
Дякую, то 342 з доходів можна додати з 513 "зовнішнє фінансування"?
За даними НБУ, обсяг гривневих коштів населення в банківській системі в 2022 році збільшився на 30,4% (до 596,05 млрд грн), тоді як у 2021 році - на 15,1%.
Обсяг валютних коштів населення в 2022 році зменшився на 5% (до 9,13 млрд дол), тоді як у 2021 році - на 2%.
Обсяг гривневих коштів корпоративного сектору в банківській системі за 2022 рік збільшився на 9,8% (до 612,12 млрд грн), тоді як у 2021 році - на 26,7%.
Обсяг валютних коштів корпсектору в 2022 році збільшився на 4,6% (до 8,12 млрд дол), тоді як у 2021 році - на 1,3%.
Таким чином, сукупний обсяг гривневих депозитів у банківській системі в 2022 році збільшився на 19,1% (до 1,21 трлн грн), а валютних - зменшився на 0,7% (до 17,25 млрд дол).
soups65d542 написав:Сибарит, вы лучше скажите когда повысят курс и отменят конверт депо
Поскольку я живу в своем отечестве, я не могу себе позволить быть пророком
але, шляхом нескладних логічних міркувань та розрахунків на підставі даних за 2022 рік та минулих періодів, можна визначатитися (приблизно) коли НБУ змушений буде зробити підвищення фіксованого курсу гривні до долара. Або ж не буде змінювати фіксований курс, або ж відпустить гривню в самостійне плавання. Це можна та й потрібно зробити! Нумо ж зробимо це.
Ще раз повторюю: це реально зробити! Мізки тільки включити наповну. та спільними зусиллями, зрозуміло. Чи потрібні підказки? - врахувати динаміку зміни цін на важливий для України експортні та імпортні товари, - скільки коштів у валюті витрачають біженці; - скільки коштів надсилають заробітчани в Україну; - динаміку платіжного балансу за 2022 рік; та інше, бо ніякі дяді і тьоті не в силах "намалювати" курс долара та довготривалий час втримати його, якщо цей курс не буде балансувати витрати і доходи держави
Пока страну заливают валютой с Запада, рисовать можно какой угодно курс. Да, это не про экономику, но кого это волнует.
antey1969 написав:Пока страну заливают валютой с Запада, рисовать можно какой угодно курс. Да, это не про экономику, но кого это волнует.
Так отож))) Наша экономика сейчас с "читами на валюту от партнёров" - как тут угадать? Тут необходимо вращаться в определенных кругах и владеть инсайдерской инфой.
Поднять курс доллара до 42, чтоб зафиксировать результат, могут в любой момент. Например, в прошлый раз до 36.6 подняли 21 июля ))) Току от этой инфы?))
Если отменят конверт депо, то курс на черном рынке взлетит. Я думаю, пока это делать очень вредно.
Andrey2512 написав:Если отменят конверт депо, то курс на черном рынке взлетит. Я думаю, пока это делать очень вредно.
Для кого или чего вредно? Типа, выгоднее так, чем карточный туризм потому, что хотя бы всё внутри страны? Так этот туризм лимитами поприжали. А вообще интересный вопрос куда эту валюту НБУ девать, если конвертдепо не финансировать.