Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 33553356335733583359 ... 14786>
Повідомлення Додано: Суб 21 січ, 2023 12:37

Ой+ написав:
  Успіх написав:
  Bobua написав:Ще цікаво, що їм платили менше аніж нам!
Чи може то в тилу?? Але і так буде менше!!
100$ у грудні 1941 -- це 1915$ у грудні 2022 https://data.bls.gov/cgi-bin/cpicalc.pl ... ar2=202212
50$ -- це нині 957$.
А у нас 43т₴ зараз = 1147$ (по курсу ковертдепо). 113т₴ = 3т$
Це дивовижно, що США платить нам нині більше, аніж тоді своїм хлопцям!
Хоч би вони не дізнались як у нас "визнають непридатними..." Що "час інший вже".

А по-факту?
А по-факту виходить, що за ті кошти(навіть, якщо Ви рік воювали "на передку") можна щось нормальне придбати лише в селі, чи в маленькому містечку))
Бо у великих містах, наприклад, як місто Львів, то придбати можна хіба щось на окраїні/малесеньке/без ремонту, чи з старим ремонтом...
А щось +/-нормальне в +/-нормальній локації, навіть, за 1,5ляма грн - просто нема!

Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!

Вельмишановні Ваша зарплата фінансується не америнським вуйком, а народом України:
Данило Гетманцев:
Загалом якщо брати структуру державного бюджету, то приблизно 40% видатків покривається нашими міжнародними партнерами за рахунок зовнішніх кредитів і грантів. Все, що йде на соціальні виплати, бюджетні програми у сфері охорони здоров’я, освіти, обслуговування боргу, робиться за їхній рахунок. Ще близько 10% видатків держбюджету покривається за рахунок внутрішнього фінансування – через операції з ОВДП, які купуються Нацбанком або розміщуються на регулярних аукціонах.
Решта – те, що наша країна заробляє у вигляді бюджетних податків і неподаткових надходжень – витрачається на сектор оборони та безпеки. Повністю. Тому ми і можемо зараз абсолютно щиро говорити, що кожна копійка податків, сплачена людиною, – йде на армію, а кожна копійка, вкрадена у вигляді несплаченого податку, – вкрадена у армії. https://glavcom.ua/longreads/danilo-het ... 95071.html

Звичайно, якби не партнери, то може би з власних коштів не всі гроші ішли би на оборону, але наразі хоча би формально так - Україна фінансує ЗСУ, а партнери практично все решту.

Я бачу (ще з весни) західну зброю. Багато.
Бачу величезні зарплати.
Спочатку навіть думав, що то якимось kroot-им перцям платять. Тим, що ніби з голівуд-фільмів (бігають, стріляють, сотнями вбивають... :)) Але ж ні -- всім платять (крім зовсім знахабнілих алконавтів).

І якось нема бажання бути невдячною худобою (типу москвинів), що не помічає величезного вкладу Заходу.

А от від народу України очікуємо іншого -- довжелезних відпусток, демобілізації-мобілізації, заміни.
Тобто того -- що Захід зробити просто не може. Навіть якби раптом чомусь мав таке бажання.

Бо від тривалого перебування тут -- навіть гроші стають лише числами.
А от поїхав би Успіх додому на рік-два-три... і зміг би, мабуть, знайти щось "нормальне" за цей млн. :)
Bobua

Подякував: 120 раз.
Подякували: 175 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Суб 21 січ, 2023 12:45

Hotab написав:Але тут мова йде або безкоштовно, або через компенсації грошима США ще невідомо по яким ще цінам і коли. Тому економні німці не хочуть на себе вішати таке ярмо.

Від німців наче потрібно на зараз було надання хоча б лише дозволу на реекспорт.

https://defence-ua.com/video/tanki_leop ... u-124.html
От тут експерт заперечує і мою гіпотезу. Але я з ним не згоден, бо, вважаю, що навіть дозвіл на реекспорт -- це вже для німців і є червоною політичною лінією.
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 січ, 2023 12:48

Bobua
З грошима, гадаю, незабаром очікують зміни.
detroytred

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 січ, 2023 12:51

Re: Напад росії і білорусі на Україну

detroytred написав:відповідь доволі проста та доведена на практиці під час спільних навчань

Я з цієї статті так і не зрозумів, ми можемо швидко доопрацювати свої аеродроми під вимоги F-16 чи ні? І що саме робили, коли закривали полосу в очікуванні західних літаків? Зверху закатали шаром асфальту поверх плит?
Ще момент: я не знаю вимоги до зберігання західних літаків, але по вертольотам знаю точно, що Airbus вимагає ангарне зберігання при мінусових температурах.
ЮАР-івскі РуйВоки та Орікси (аналог Пуми) - цілорічне ангарне.
А зараз наші винищувачі під небом розтикані по всій території аеродромів (яких в Україні чимало, і ворог не може ніяк піймати наші літаки) , щоб не страждати від удару ракет. Ангар же штука стаціонарна.
Коротше побачимо. В будь-якому разі це все нам треба. На крайній випадок будуть стояти в Ужгороді, і звідти вилітати на аеродроми підскоку і потім назад на Ужгород.

detroytred написав:Від німців наче потрібно на зараз було надання хоча б лише дозволу на реекспорт

Тоді німцям доведеться придумати якусь іншу причину (крім червоних ліній). Або почати і самим давати. А не хочеться.
Hotab

Подякував: 404 раз.
Подякували: 2472 раз.

Профіль

4
4
2
Повідомлення Додано: Суб 21 січ, 2023 13:04

Hotab написав:А от кинуті поломані танки (через відсутність запчастин чи своєчасного сервісу) в разі будь-якого відступу - це шкандаль. Це купа відео по світу і так далі.

Я думаю, що це є далеко не останньою причиною. Російська оборонка внаслідок цієї війни втратила купу замовлень.
А враховуєчи, що основні їхні замовники - це Азія, Африка та Латинська Америка - питання етичності торгівлі з руснею стояло не на першому місці.
Легко побачити, що всі поставки нової зброї йдуть спочатку малими партіями, і тільки після того, як зброя покаже себе - дають більше.
sashaqbl

Подякував: 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 січ, 2023 13:05

Хотаб
Та отож - хз, що там робили зі смугою, і як складно доробити зараз.
Я тільки звернув увагу, що таке вже було.
І про закриття смуги на ремонт в статті говориться для Ф-15. (І може тільки для одного зі згаданих двох аеродромів).

Цікаве це видання Дефенс-уа...
Наприклад, по побудові нових літаків у рашистів:
https://defence-ua.com/weapon_and_tech/ ... 10291.html
detroytred

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 січ, 2023 13:17

detroytred написав:Та отож - хз, що там робили зі смугою, і як складно доробити зараз.
І про закриття смуги на ремонт в статті говориться для Ф-15. (І може тільки для одного зі згаданих двох аеродромів).

Так, таке було. Разом з тим - це була одноразова акція + попередня підготовка аеродрому.
Чмут розказував (правда це було до повномасштабної війни), що їхні стойки при використанні на наших аеродромах підуть спати душе швидко. Причому наводив приклади використання їх в Іраці.
Тобто теоретично їх використовувати можна, а по факту, без перепідготовки слітних смуг - буде багато ремонтів і підвищена аварійність.
sashaqbl

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 січ, 2023 13:18

sashaqbl написав:Я думаю, що це є далеко не останньою причиною. Російська оборонка внаслідок цієї війни втратила купу замовлень.

В точку.
Це одна з чотирьох головних причин:
https://defence-ua.com/weapon_and_tech/ ... -7440.html

Чудове видання.
По поличках. З таблицями, цифрами та ін.
detroytred

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 січ, 2023 13:22

sashaqbl написав:
  detroytred написав:Та отож - хз, що там робили зі смугою, і як складно доробити зараз.

Так, таке було. Разом з тим - це була одноразова акція + попередня підготовка аеродрому.
Чмут розказував (правда це було до повномасштабної війни), що їхні стойки при використанні на наших аеродромах підуть спати душе швидко. Причому наводив приклади використання їх в Іраці.
Тобто теоретично їх використовувати можна, а по факту, без перепідготовки слітних смуг - буде багато ремонтів і підвищена аварійність.

Ну в нас же у владі специ по будуванню "доріг".
Побудують і для літаків))

Мова не йде, що легко або і овсім нічого робити не треба для прийому Ф-16 в Україні.
detroytred

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 січ, 2023 13:26

detroytred написав:Мова не йде, що легко або і овсім нічого робити не треба для прийому Ф-16 в Україні.

Ну на думку Чмута, F-16 - це оптимальний варіант для переозброєння Повітряних Сил
sashaqbl

Профіль

#<1 ... 33553356335733583359 ... 14786>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор