Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 35613562356335643565 ... 14778>
Повідомлення Додано: Суб 18 лют, 2023 13:25

Дюрі-бачі написав:
  flyman написав:в "орків":
- вибито початкове угрупування
- вибито так звані ЗС ЛНР/ДНР
- закінчуються жива сила ЧВК
- закінчуються чмобіки першої хвил

А ще до перемоги 2-3 тижні.
Наскільки мені відомо, то ч.мобиків тільки почали завозити після нового року і вони в боях ще далеко не всі побували а вже закінчились

прошу уважно читати, в оригіналі "першої хвилі",
про 2-3 тижні до перемоги знову випад не по адресу.
а ще к.т.н.
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Суб 18 лют, 2023 13:30

Re: Напад росії і білорусі на Україну

detroytred написав:От Лапін говорить про мільйони мобрезерву в рашиків, про сотні тисяч чмобіків, а Рустамзаде (подаючи себе незалежним експертом) чітко -- резерв зараз 20 тисяч!!!

На мою думку, Рустамзаде балабол. Він "незалежний екперт", якого запрошують на ефіри, щоб він сказав те, що хочуть почути слухачі тих ефірів.
І ще, його уявлення про сучасну війну опираються на досвід азербайджано-вірменської війни, в якій співвідношення сил було приблизно таке ж, як і в російсько-українській, тільки на користь Адзербайджану.
Не знаю, звідки в Рустамзаде інформація про резерв у 20 тис., але виглядає вона бредово. 20 тис. тільки в Білорусі, а ще ж є щось в Криму, на Харківському та Сумському напрямку.
Проте не варто порівнювати мільйони мобілізаційного потенціалу з вже зібраним і озброєним резервом. В України теж мільйони мобрезерву, в який входять більшість з тут присутніх. ЇХ ще треба мобілізувати і озброїти(про навчити я вже мовчу).

Upd.: думаю, куди більше проблем в росіян з технікою, особливо легкою пронетехнікою, хоча й тут запаси ще значні.
Востаннє редагувалось sashaqbl в Суб 18 лют, 2023 13:33, всього редагувалось 1 раз.
sashaqbl

Подякував: 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 18 лют, 2023 13:31

flyman нажаль, нашим воїнам "першу хвилю" розбирати ще кілька місяців. До тих пір встигнуть оголосити про відновлення набору в "другу хвилю"
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 18 лют, 2023 13:38

sashaqbl написав:Проте не варто порівнювати мільйони мобілізаційного потенціалу з вже зібраним і озброєним резервом.

А хто і де порівнював???
Потенційний мобрезерв у мільйони - окремо.
Резерв вже наявний (у десятки, сотні тисяч) - окремо.
Той же Резніков наче про до 500 тис. нещодавно говорив.
Деякі про 200+ тис.
Рустамзаде ошалешив - 20-тьма.
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 18 лют, 2023 13:40

Арестович

Військовий оглядач Олексій Арестович зазначив, що контрнаступ ЗСУ почнеться раніше, ніж цього очікують.

Про це він сказав у розмові з російським опозиціонером Марком Фейгіним.

"Усі дуже часто говорять про контрнаступ навесні. Очевидно, що він станеться, але набагато раніше. Я нічого не знаю про терміни наступу, але дуже багато зараз про це говорять. А де та коли станеться контрнаступ - вирішить Генштаб", - сказав Олексій Арестович.

Також оглядач зазначив, що зараз на Заході уже ні в кого немає сумнівів, що Україна після війни з Росією стане членом НАТО.

"Особисто вітаю, Володимира Володимировича та його оточення з цим. Вони починали війну, щоб Україна ніколи не вступила до Альянсу, але отримали все навпаки", - сказав оглядач.
https://tsn.ua/ato/arestovich-sprognozu ... 66150.html

Роздвоєння особистості))
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 18 лют, 2023 13:45

Дюрі-бачі написав:pesikot Мені можуть поки виписувати хоч 100 повісток - ст. 17 ч. 13 Закону "Про військовий обов'язок і військову службу" поки що надає відстрочку.

Разве щас не нужно ссылаться на ЗУ Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію ст. 23?
demichh

Подякував: 151 раз.
Подякували: 173 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 18 лют, 2023 13:48

Дюрі-бачі написав:flyman нажаль, нашим воїнам "першу хвилю" розбирати ще кілька місяців. До тих пір встигнуть оголосити про відновлення набору в "другу хвилю"

послє пєрвой і второй пєреривчик нєбольшой (с)
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Суб 18 лют, 2023 13:50

Дайджест ч.2

Bobua написав:1)
"Не платити солдатам взагалі..."

Га..?

Хоча так, це сильно.
І, можливо, навіть і реально.
Сміливе рішення -- я за!
Але є "ньюанс" -- на фронт тоді треба йти всім. Ненадовго, тиждень-місяць (раз на 3-12-хх? років)
Всі - не зможуть(фізично), а багато хто - страшенно боїться і хотів би відкупитись, ніж ризикувати своїм життям!(то тут може влада придумати "відкупні" - щоб ті гроші йшли на ЗСУ)
  Bobua написав:От наскільки розумним є рішення суспільства забрати у людини все і чекати що ж з того вийде...?
Гарні слова... Для себе ці слова я розумію так - "висмикнули людину з цивільного життя>>>розлучили на НЕВИЗНАЧЕНИЙ ТЕРМІН(!!!) з сім'єю/дружиною/дітьми>>>хворий/не хворий(з болячками/без болячок) - пох! - так як ніякі медкомісії "на початках вторгнення" - НЕ перевіряли стан здоров'я!>>>і тепер ще й якесь "урізання" премій хочуть зробити, щоб сім'я/родичі солдата "відчули", наче їх годувальник - "просто на звичайній роботі... типу далекобійник)) - просто по 6-12міс. перебуває в рейсі..." :)
Мдааааа... - це справді "укріплює" мотивацію...
  Bobua написав:По ідеї -- мав би бути хепіенд. Але який?
Чи, можливо, кожне покоління має невід'ємне, конституційне...(?) право на свої 90-ті? І тому й справді не треба суспільству себе переборювати, переМагати? Бо не всі ж здатні переМогти. Не всі, мабуть, здатні навіть просто Могти. Куди вже тулити те "пере"...
Але мені чомусь здавалось, що тиждень-місяць мали би зМогти всі. І це було би краще, аніж десятиліття ймовірного пекла. Що у випадку поразки, що, навіть випадку "перемоги", але сумнівної...
Тут писали, що таке не можливо/або надзвичайно геморно організувати таке(тобто, держава цим заморочуватись не буде!)
  Bobua написав:...наймати негрів на фронт...

Мдя.

Навіть якщо вони й воюють за 100$/міс, то, може, у них є ще і якась інша мотивація? Напр., відвоювати рідне бананове дерево?
Ви маєте рівноцінне банан.дерево? Або хоч якесь??
От навіть москвини не мають -- шастають Африкою, але найняти негрів нездатні...
Отут я не зовсім розумію, чому воюючи в себе за 100$ - не можуть в нас воювати за 500, або 1000$?
Якщо там(в бідних країнах) є "любителі військової справи" - то невже їм не цікаво буде піти на УЛЮБЛЕНУ роботу ще й в 5-10разів більш оплачувану, ніж у них вдома? Підписали контракт і пішли, наприклад, на рік до нас воювати(типу поїхали на заробітки)
  Hotab написав:Бійцям потрібно давати можливість виговоритися.
Бійці хочуть донести певні проблеми, які є на фронті, щоб в тилу МОЖЕ Б ХТОСЬ зміг щось з цими проблемами зробити/вирішити їх?(бо бійці "скуті/заковані в кайдани" на фронті - НЕ МАЮТЬ ЗМОГИ оббивати пороги юристів і різні контори/організації в тилу!)
Але, тут проглядається щось подібне, як у ворога ;) - тобто, усі ми надіялись, що ТАМ матері/та й взагалі, народ повстане проти війни...- але там мало хто поворухнувся...
І от внас - щось схоже... - але внас, не можна - бо зараз триває війна/бо не на часі ©
Успіх

Подякував: 274 раз.
Подякували: 1007 раз.

Профіль

4
8
1
5
Повідомлення Додано: Суб 18 лют, 2023 14:15

Зображення
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Суб 18 лют, 2023 14:51

Вести из мордора

Подготовили ряд законодательных актов и норм в рамках объявления фюрером нового этапа СВО. По факту готовятся ввести военное положение.
Тема конфискации недвижимости и счетов успевших выехать за пределы рф особо интересна.
UA

Подякував: 1882 раз.
Подякували: 2345 раз.

Профіль

1
1
1
  #<1 ... 35613562356335643565 ... 14778>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти