Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Faceless написав:З середньостатистичної в Києві хіба кімнати орендують чи в складчину (по суті те саме). Немає різниці, на ФОПів працюють, чи ні, по ЗП є свій ринок.
Ви хочете сказати, що тренд по ринку не збігається з офіційною?
Faceless написав:І не підмінюйте поняття. Я казав про "середньостатистичну". З офіційної цілком і орендували і купували. До речі, доходи ФОП теж офіційні, от тільки для статистики це мінімалка
Не зрозумів, в чому різниця. Для мене гра слів. Доходи фоп теж знизяться, якщо у покупців будуть менші зп.
Faceless написав:З середньостатистичної в Києві хіба кімнати орендують чи в складчину (по суті те саме). Немає різниці, на ФОПів працюють, чи ні, по ЗП є свій ринок.
Faceless написав:І не підмінюйте поняття. Я казав про "середньостатистичну". З офіційної цілком і орендували і купували. До речі, доходи ФОП теж офіційні, от тільки для статистики це мінімалка
Не зрозумів, в чому різниця. Для мене гра слів.
Тренд реальної співпадає з середньостатистичною в довгостроковому періоді, але ніяк не співпадає по розміру на момент, і навіть може бути різнонаправленим в короткостроковому періоді. Не зрозуміли? Одна справа - офіційна. Інша - середня. Є офіційні ЗП в рази більше середньої, в кілька тисяч доларів екв. З них і орендують, і купують. А з середньостатистичної ні.
Не зрозумів, в чому різниця. Для мене гра слів.
Тренд реальної співпадає з середньостатистичною в довгостроковому періоді, але ніяк не співпадає по розміру на момент, і навіть може бути різнонаправленим в короткостроковому періоді. Не зрозуміли? Одна справа - офіційна. Інша - середня. Є офіційні ЗП в рази більше середньої, в кілька тисяч доларів екв. З них і орендують, і купують. А з середньостатистичної ні.
тобто якимось магічним чином за рік середня з.п. в Києві виросла? ніби не раз обговорювалося, що якщо методика не міняється, то середньодержстатівська чітко відображає пропорції змін
Faceless на короткостроку у нас звісно хаос. Я просто привів один із факторів, який вказує на ведмежий ринок.
Рівень зп має і психологічний вплив на РН. Якщо зп зростає, орендодавець має більше аргументів підняти орендну плату, а орендар психологічно готовий платити більше. Якщо ж зп падає... Вартість кв інерційно зв'язана з вартістю оренди. Але стадія прийняття доходить повільніше.
beee написав:неизбежен. что ещё должно упасть в цене? арматура, газобетон, кабели, трубы? ну же, набрасывайте варианты. очень интересно будет почитать через пол года. может оно так и будет. только вот великие прогнозисты на всех ветках не могут спрогнозировать курс валюты на месяц.
хотя откровенно говоря, скорее всего, сейчас весенняя "ремиссия" отложенного спроса - небольшой поток покупателей. когда он закончится может начаться великая депрессия. если война не закончится в этом году - наступит, научно выражаясь, конец всему
Какое отношение имеет уже б/у арматура, газобетон, кабели и трубы к Цене на "сейчас"? А цена арматуры в закупке может быть хоть по цене золота- "так кто ж его купит, он же памятник". Если товар для пользователя- покупателя становится дорогим или не подъемным, то логично что покупаются маленькие объемы или вообще не покупаются (арматура, песок, окна...). Не надо быть быть великим прогнозистом, чтоб понять курс гривна-доллар: вчера были по 3, ну очень большие, а сегодня по 5, ну очень маленькие. Для каждого конец приходит в разный промежуток времени... Вот для Эйрмакса он придет в самую последнюю очередь
барабашов написав:А этот вчерашний «забегунчик» с его элитной бизнес-недвигой «па620» чисто пёрнул и смылся Ни одного ответа по конкретной локации и состоянии того, что он типа продал Но у него ещё есть адский пул пенсионного фонда Не иначе представитель банка, что залоги предварительно попорченные горе-ипотечниками на торгах с договорняком посливал, миллионер наш из Макеевки.
Ого, яке лайно пролилось. Я на Фінансі уже десь років з 20-ть вже. Доречі, я на цьому форумі навіть модератором був. І мені пропонували персональний розділ на форумі. Нік мий витирали, тому довелось реєструватись повторно, але він не мінявся.
Що вам ще не вистачає по локаціям, які питання? Оболонь та Поділ, саме так, - не оболонський та подільский райони. До метро 3-5 хвилин. Не червона цегла (тут писали про червону), а сілікатна. Гарні дома з гарними ОСББ, 15 та 18 років, один дом з власним підземним паркінгом. Поверхи низькі, але не 1-2. Стан якісний ремонт, з меблями та технікою. Так, я мільйонер, народився та живу у Києві. Я навіть написав, чому вирішив продати. А продав за ринкову ціну, саме таку, бо за іншу НЕ КУПУВАЛИ.
Я вже давно зрідка пишу на форумі, бо завжди знаходиться хтось, як Барабашов, який обіллє брудом. Доречі, багато персон в мене заблоковано, щоб не читати зайвої маячні.
Pir1 написав:Ого, яке лайно пролилось. Я на Фінансі уже десь років з 20-ть вже. Доречі, я на цьому форумі навіть модератором був. І мені пропонували персональний розділ на форумі. Нік мий витирали, тому довелось реєструватись повторно, але він не мінявся.
Що вам ще не вистачає по локаціям, які питання? Оболонь та Поділ, саме так, - не оболонський та подільский райони. До метро 3-5 хвилин. Не червона цегла (тут писали про червону), а сілікатна. Гарні дома з гарними ОСББ, 15 та 18 років, один дом з власним підземним паркінгом. Поверхи низькі, але не 1-2. Стан якісний ремонт, з меблями та технікою. Так, я мільйонер, народився та живу у Києві. Я навіть написав, чому вирішив продати. А продав за ринкову ціну, саме таку, бо за іншу НЕ КУПУВАЛИ.
Я вже давно зрідка пишу на форумі, бо завжди знаходиться хтось, як Барабашов, який обіллє брудом. Доречі, багато персон в мене заблоковано, щоб не читати зайвої маячні.
Дякую що продавлюєте ринок, на наступному тижні буду переглядати варіанти (якщо на блок-посту не скрутять для мобілізації). Без вас, ціни б не просіли. Дуже дякую, серйозно. Київ доступний як ніколи, продавці з ходу заявляють, що "цена указана с торгом, если заинтересует".
барабашов написав:А этот вчерашний «забегунчик» с его элитной бизнес-недвигой «па620» чисто пёрнул и смылся
а бестыжий дикобраз пернул раз и свет погас...
вы не обязаны всему верить, но и оскорблять человека не нужно. Он же вам ничего не должен?
Pir1 написав:Я вже давно зрідка пишу на форумі, бо завжди знаходиться хтось, як Барабашов, який обіллє брудом
ксттати для Барабашова не свойственно кого то оскорблять. Может настроение такое было.
Zebra написав:Халява какая то, Печерск за 1200 / метр - в рот мне ноги. Причем отбить насколько я понимаю можно за 150 аренд.
я уже трешки по 45 видел. в панельных домах какой то серии на трое 60м2 но для аренды наверное такое не нужно брать. Разве что беженцев селить по 3 чел в комнату.