|
Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві? |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Суб 18 бер, 2023 02:08
Олежан написав:ПОЧАЛОСЯ!!!!! ціни на київську нерухомість в космос! Підписано закон про компенсацію за пошкоджене або зруйноване війною житло Власники знищених квартир та інших житлових приміщень зможуть отримати житловий сертифікат, що підтверджує гарантію держави профінансувати придбання квартири або іншого житлового приміщення в обсязі визначеної грошової суми, і зможуть самі обрати місцевість в Україні для використання житлового сертифіката.
Не стоит бумаги, на которой он написан до тех пор, пока не указаны источники и объемы финансирования, не говоря уже о сроках. Фраза "механизм компенсации еще разрабатывается" вообще убила.
-
antey1969
-
1
-
- Подякував: 1701 раз.
- Подякували: 3641 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
1
Додано: Суб 18 бер, 2023 11:07
fler написав: Олежан написав:ПОЧАЛОСЯ!!!!! ціни на київську нерухомість в космос! Підписано закон про компенсацію за пошкоджене або зруйноване війною житло Власники знищених квартир та інших житлових приміщень зможуть отримати житловий сертифікат, що підтверджує гарантію держави профінансувати придбання квартири або іншого житлового приміщення в обсязі визначеної грошової суми, і зможуть самі обрати місцевість в Україні для використання житлового сертифіката.
Ви готові продати свою квартиру не за гроші, а за ̶п̶а̶п̶і̶р̶е̶ц̶ь̶ "гарантію держави профінансувати" (тобто сертифікат на певну суму)? П
давате не утрировать пока не знаем деталей возможно это будет так что с подписанием договора предьявляется банку(гос банку) сертификат и заходят деньги на счет. Как только деньги на счету, отдается договор и все, все довольны. вы это, если будет у вас сертификат, предложите, куплю -70% от номинала 
-
Олежан
-
-
- Подякував: 23 раз.
- Подякували: 140 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 18 бер, 2023 11:10
antey1969 написав:Фраза "механизм компенсации еще разрабатывается" вообще убила.
понятное дело. никто не будет выпускать сертификат пока не будет механизма но я думаю тут лобби застройщиков будет громадное
-
Олежан
-
-
- Подякував: 23 раз.
- Подякували: 140 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 18 бер, 2023 11:21
antey1969 написав: Олежан написав:ПОЧАЛОСЯ!!!!! ціни на київську нерухомість в космос! Підписано закон про компенсацію за пошкоджене або зруйноване війною житло
Не стоит бумаги, на которой он написан до тех пор, пока не указаны источники и объемы финансирования, не говоря уже о сроках. Фраза "механизм компенсации еще разрабатывается" вообще убила.
Також слід враховувати, що більшість зруйнованого житла є в селах і відповідно суми компенсацій там будуть невеликі, на Київ точно не вистачить. Крім того, багато людей і самі не хочуть жити у шумних великих містах. Особливо любителі приватних будинків із присадибними ділянками. Найбільше поїдуть до Києва з Харкова (я так думаю), тому що теж велике місто, суми компенсацій будуть більше, отже менше доплачувати з кишені. Також 100 разів подумають ті, хто має пристойну роботу. Чи варто її залишати заради переїзду? Як підсумок, фактори, що впливатимуть на рішення про переїзд до Києва: 1) Сума компенсації за зруйноване житло і наявність власних коштів на доплату 2) Сприйняття великого міста 3) Працевлаштування 4) Безпека та інші фактори Тому не варто розраховувати, що ця схема значно вплине на ціни КРЖН. Але "растішки" мабуть вже переписують цінники. Нехай. Покупці з грошима поставлять їх по місцям.
-
fler
-
-
- Подякував: 1213 раз.
- Подякували: 1338 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 18 бер, 2023 12:34
Якщо це будуть більш-менш значимі суми, це може підтримати київський ринок. Але не напряму, а опосередковано. Ну типу хтось , хто давно мріяв перебратись з райцентру чи обл.центру до Києва , давно хотів продати щось своє (та добавити збереження) , та не міг ніяк, , у того з’явився шанс продати це погорільцю з грошима від держави. Будь-які додаткові гроші на вседержавному РН частково перетікають на КРЖН. Але поки що на мою думку цей фактор надто мізерний в порівнянні з іншими вагомими факторами, які вище озвучені соміком та іншими.
-
Hotab
-
-
- Подякував: 402 раз.
- Подякували: 2447 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
3
2
Додано: Суб 18 бер, 2023 12:53
fler написав: Найбільше поїдуть до Києва з Харкова (я так думаю), тому що теж велике місто, суми компенсацій будуть більше, отже менше доплачувати з кишені. Також 100 разів подумають ті, хто має пристойну роботу. Чи варто її залишати заради переїзду?
Т.е. вариант, что больше всего будут покупать с целью продать, чтобы выйти в наличность - Вы не рассматриваете?
-
Richi
-
-
- Подякував: 933 раз.
- Подякували: 887 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 18 бер, 2023 13:21
Richi написав: fler написав: Найбільше поїдуть до Києва з Харкова (я так думаю), тому що теж велике місто, суми компенсацій будуть більше, отже менше доплачувати з кишені. Також 100 разів подумають ті, хто має пристойну роботу. Чи варто її залишати заради переїзду?
Т.е. вариант, что больше всего будут покупать с целью продать, чтобы выйти в наличность - Вы не рассматриваете?
Хто саме? Якщо Ви кажете про інвесторів, то більшість з них виїхали ще на початку війни та влаштувалися за кордоном. Ті, що лишилися + ті, що повернулися, не поспішають зараз вкладатися у нерухомість в Україні. Вони вкладаються в інші активи, менш ризикові. Я розглядала лише сегмент тих, хто втратив житло і може отримати сертифікат від держави. Є ще інші варіанти, напр., той, що описав Hotab вище. Є також варіант, коли люди виїхали за кордон, влаштувалися там, а потім їх житло тут розбомбили. Вони отримають сертифікати (якщо приїдуть за ними, бо тут є нюанси типу М1860 та втрата допомоги/роботи), але що з ними робитимуть залежить від їх ситуацій, насамперед, від прийнятого рішення чи залишатися за кордоном.
-
fler
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 18 бер, 2023 14:01
fler написав: Richi написав: fler написав: Найбільше поїдуть до Києва з Харкова (я так думаю), тому що теж велике місто, суми компенсацій будуть більше, отже менше доплачувати з кишені. Також 100 разів подумають ті, хто має пристойну роботу. Чи варто її залишати заради переїзду?
Хто саме? Якщо Ви кажете про інвесторів, то більшість з них виїхали ще на початку війни та влаштувалися за кордоном. Ті, що лишилися + ті, що повернулися, не поспішають зараз вкладатися у нерухомість в Україні. Вони вкладаються в інші активи, менш ризикові. Я розглядала лише сегмент тих, хто втратив житло і може отримати сертифікат від держави. Є ще інші варіанти, напр., той, що описав Hotab вище. Є також варіант, коли люди виїхали за кордон, влаштувалися там, а потім їх житло тут розбомбили. Вони отримають сертифікати (якщо приїдуть за ними, бо тут є нюанси типу М1860 та втрата допомоги/роботи), але що з ними робитимуть залежить від їх ситуацій, насамперед, від прийнятого рішення чи залишатися за кордоном.
Какие инвесторы? Какие нюансы? Человек с детьми выехал за границу, жильё в Украине разрушено. В другой стране есть работа, какое-то жильё, дети в садике/школе. Приезжает в Украину, получает компенсационный сертификат, покупает квартиру, продаёт квартиру, забирает деньги и уезжает на новое место жительства. Можно было бы обменять сертификат на деньги - было бы проще, но не дадут т.к. это коррупция, откаты и пр. Следовательно только через покупку/продажу.
-
Richi
-
-
- Подякував: 933 раз.
- Подякували: 887 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 18 бер, 2023 14:11
Richi написав:получает компенсационный сертификат, покупает квартиру, продаёт квартиру, забирает деньги и уезжает на новое место жительства. Можно было бы обменять сертификат на деньги - было бы проще, но не дадут т.к. это коррупция, откаты и пр
скорее всего там будут ограничения на возможность продажи жилья в течении 3 лет или до окончания войны. Наверху ж не совсем идиоты, деньгами не выдают, но сертификат через бетон продать можно. Та же коррупция только в профиль. Например, чиновник выдает сертификат, при условии продажи такого жилья нужным людям. Кроме того, с гривнами заграницу не едут, продавцы сертификатов надавят на курс, чем сделают оборону еще дороже. Топливо, запчасти, оружие покупается за валюту. И воевать за 500 уе желающих сильно уменьшится.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2522 раз.
- Подякували: 3503 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Суб 18 бер, 2023 15:00
Richi написав: fler написав:Хто саме? Якщо Ви кажете про інвесторів, то ... Вони вкладаються в інші активи, менш ризикові. Я розглядала лише сегмент тих, хто втратив житло і може отримати сертифікат від держави. Є також варіант, коли люди виїхали за кордон, влаштувалися там, а потім їх житло тут розбомбили. Вони отримають сертифікати (якщо приїдуть за ними, бо тут є нюанси типу М1860 та втрата допомоги/роботи), але що з ними робитимуть залежить від їх ситуацій, насамперед, від прийнятого рішення чи залишатися за кордоном.
Какие инвесторы? Какие нюансы? Человек с детьми выехал за границу, жильё в Украине разрушено. В другой стране есть работа, какое-то жильё, дети в садике/школе. Приезжает в Украину, получает компенсационный сертификат, покупает квартиру, продаёт квартиру, забирает деньги и уезжает на новое место жительства. Можно было бы обменять сертификат на деньги - было бы проще, но не дадут т.к. это коррупция, откаты и пр. Следовательно только через покупку/продажу.
Ви уважно мене читаєте? Я вказала (жирним) на цей варіант. Нюансів тут є, щоб ви розуміли. По-перше, Ваше "Приезжает в Украину, получает сертификат..." може бути по-різному, якщо це М1860, який виїхав нелегально. По базі можуть вирахувати. По-друге, не всі можуть приїхати, деякі прив'язані до роботи, відпустки може не вистачити на всі справи, бо там 30 днів лише на сертифікат треба. По-третє, можна виїхати і втратити грошову допомогу (про це вже не раз писали). Нарешті, серед тих, хто за кордоном, чи багато людей мають право на сертифікат? Не всі ж вони втратили житло. Скільки там із Західної України та інших неушкоджених місць? З іншого боку, серед тих, хто втратив, чи всі добре влаштувалися за кордоном та не повернуться? Не факт. Отже, Ви дійсно вважаєте, що "не розглянута мною" категорія закордонних біженців значно вплине на КРЖН?
-
fler
-
-
-
-
Профіль
-
-
|