Клуб 200К - Теребеньки

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Все про банківські послуги: відкриття поточних рахунків для фізосіб, СПД та юридичних осіб, розрахунково-касове обслуговування (РКО), клієнт-банк, інтернет-банкінг, комунальні платежі населення, отримання готівки та інші послуги.
  #<1 ... 8485868788 ... 685>
Повідомлення Додано: Чет 06 кві, 2023 11:53

Alien написав:nord на мій погляд ваш приклад якраз дуже не доречний. Експрес банк не був закритий чи ліквідований. В нього не вводили ТА. Він злився із Індустріалбанком. І як нова юридична особа індустріалбанк існує і досі. Причому не найгірший банк. Просто його керівництво мало власний погляд на необхідність інкасації і закрили її. Тому той факт що мало хто пам'ятає про експрес банк якраз не свідчить що це був не солідний банк чи він погано закінчив

Згодний, що приклад не дуже доречний. Більш доречно згадати RD банк. Банк мав потужну інкасаторську службу, однак, був ліквідований без довгих розмов. :wink:
nord

Подякував: 20 раз.
Подякували: 34 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 06 кві, 2023 11:56

nord написав:
  Alien написав:
  Evgeny написав:
Аккорд сейчас активно расширяется и занимает долю на рынке в замен тех кто сокращает свою долю.
Аккорд верит в победу не только лозунгами, но и своими вложениями ( они открывают отделения, кстати все отделения на 100% с генераторами )
Я их не рекламируют, просто показываю ситуацию на рынке.

Більше того я з подивом взнав що в аккорді є інкасація причому дуже сильна. Вони обслуговують дуже значну частину банків регіону, що не мають власної служби інкасації. А я можу авторитетно заявити що наявність служби інкасації це вже дуже високий рівень банку. Навскидку - із усіх банків регіону наявністю власної служби інкасації можуть похвалитись лише державні приват, ощад, газ а також ПУМБ і Райф. Ну і в аккорді. Все. Причому я знайомий з деякими інкасаторами аккорду - вони не набрали хлопчиків без досвіду - багато з інкасаторів працювали ще в системі НБУ до того час як там вирішили похерити цю службу. Отже для мене наявність власної служби інкасації (а це не дешева штука) показник того що "рояль" явно прийшов всерйоз та надовго

В Експресбанку теж була дуже сильна служба інкасації. От тільки банк цей, мабуть, вже мало хто памятає. :wink:

Инкасація була в Кредитпромі та Укрсоцбанку, але банки що їх купили Дельтабанк та Альфабанк чогось не захотіли займатись інкасацією. Банки були доволі потужні на той момент.
lara_08

Подякував: 14 раз.
Подякували: 150 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 06 кві, 2023 12:00

:)
  nord написав:
  Alien написав:nord на мій погляд ваш приклад якраз дуже не доречний. Експрес банк не був закритий чи ліквідований. В нього не вводили ТА. Він злився із Індустріалбанком. І як нова юридична особа індустріалбанк існує і досі. Причому не найгірший банк. Просто його керівництво мало власний погляд на необхідність інкасації і закрили її. Тому той факт що мало хто пам'ятає про експрес банк якраз не свідчить що це був не солідний банк чи він погано закінчив

Згодний, що приклад не дуже доречний. Більш доречно згадати RD банк. Банк мав потужну інкасаторську службу, однак, був ліквідований без довгих розмов. :wink:

Ви ще Промінвестбанк згадайте, або Фінанси та кредит. Інкасаторська служба ніяк не впливає на рішення НБУ по ліквідації банку.
lara_08

Подякував: 14 раз.
Подякували: 150 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 06 кві, 2023 12:08

lara_08 написав::)
  nord написав:

Ви ще Промінвестбанк згадайте, або Фінанси та кредит. Інкасаторська служба ніяк не впливає на рішення НБУ по ліквідації банку.

Так і я ж про це.
nord

Подякував: 20 раз.
Подякували: 34 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 06 кві, 2023 12:21

prodigy написав:у 1993-96 до магазину ходили з мільйонами купонів, ви тоді ходили тільки до школи (і мабуть цих грошей не бачили), не смішить форум -коли наполягаєте, що свої заощадження, або профіт від депо/овдп треба рахувати в гривні (зарплату можете взагалі не рахувати)

от свідки 90х і тягнуть країну на дно, скуповуючи долари, а потім скиглять, що ціни виросли швидше, ніж їх доходи.
ScaryBee

Подякував: 139 раз.
Подякували: 42 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 06 кві, 2023 12:31

ScaryBee написав:
  prodigy написав:у 1993-96 до магазину ходили з мільйонами купонів, ви тоді ходили тільки до школи (і мабуть цих грошей не бачили), не смішить форум -коли наполягаєте, що свої заощадження, або профіт від депо/овдп треба рахувати в гривні (зарплату можете взагалі не рахувати)

от свідки 90х і тягнуть країну на дно, скуповуючи долари, а потім скиглять, що ціни виросли швидше, ніж їх доходи.

принципова помилка: :) Навпаки, типові(та не всі!) свідки 90х не скуповують долари, а продають їх - "на хліб" й інші життєві радощі.
flysoulfly

Подякував: 1882 раз.
Подякували: 329 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 06 кві, 2023 12:40

Re: Валютний ринок в контексті ДС

Треба вводить новой економічний термін "дохід Шрьодінгєра", що має означати отримав дохід (прибуток) в гривнях від операцій управління активами (напр. вкладення на депо, овдп, карусель, тощо), а в перерахунку на зелений - одні збитки
Boundless

Подякував: 89 раз.
Подякували: 146 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 06 кві, 2023 12:42

V2 написав:Шановний Alien!
Звідки такі блискучі знання історії банківської справи?

Я в БСУ майже одразу після її створення. :wink:

nord написав:
  lara_08 написав:Ви ще Промінвестбанк згадайте, або Фінанси та кредит. Інкасаторська служба ніяк не впливає на рішення НБУ по ліквідації банку.

Так і я ж про це.

Ну я і не писав що наявність інкасаторської служби якось захищає банк від ліквідації. Можна ще пригадати недовгу історію казахського Акта-банку, який теж мав службу інкасацію. Або якщо глянути ще давніше - АК АПБ "Україна"
Я писав про солідність банку. Вказану службу можуть дозволити собі дійсно солідні банки, які надають комплексні банківські послуги. Бо служба інкасації це зовсім інші вимоги які пред'являє НБУ для її створення. Згадані ПІБ, Фініки, чи "Україна" - хіба не були свого часу солідними? На мій суб'єктивний погляд - достатньо солідними. ПІБ та Україна у свої найкращі часи були б такими як зараз називають "системно важливими". Може й Фініки такими ж визнали. І Акта - йшов на Україну не просто так - просто так скллась ситуація що прийшлось піти. Просто особисто в моїй системі координат з переліку кептивно-невеличких банків, з якими може краще й не треба мати справ - Аккорд зі своєю інкасацією однозначно перемістився до категорії банків середніх, достатньо надійних. Це не значить, що по ним ризик відсутній - в БСУ ризик є по будь-якому банку, просто я вважаю що наразі ризик по ним прийнятніший ніж по більшості "зелених" та "блакитних"
Alien

Подякував: 72 раз.
Подякували: 721 раз.

Профіль

3
Повідомлення Додано: Чет 06 кві, 2023 12:49

Alien написав:
  V2 написав:Шановний Alien!Звідки такі блискучі знання історії банківської справи?
Я в БСУ майже одразу після її створення.
а більшість подумала, не в БСУ, а в СБУ 8)
flysoulfly

Подякував: 1882 раз.
Подякували: 329 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 06 кві, 2023 13:00

Re: Клуб 100К - Теребеньки

37,38 на прийом! Щось коїться)
Snower

Подякував: 8 раз.
Подякували: 15 раз.

Профіль