Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 655656657658659 ... 2901>
Повідомлення Додано: Нед 07 тра, 2023 11:31

Shaman написав:головне, як я бачу - як зайде мова.
я пробовал учить польский, язык красивый, но грамматика кошмар эти сочетания cz Бросил в итоге. Лучше заниматься тем, что получается.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Нед 07 тра, 2023 11:39, всього редагувалось 2 разів.
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Нед 07 тра, 2023 11:34

gonchik74 написав:
  Wisznia2021 написав:
  Shaman написав:ви далеко наперед забігли. в Україну вже безпечно повертатись - особливо на Донбас? війна скінчилась? тому, якщо діти залишаються за кордоном - є причина.

На курсах є жінка, яка тут з онукою, бо онука сподівається поступити тут в уні. Онука вже рік, як закінчила українську школу( в 16,5 років виходить) і вже більше року в Німеччині - до рівня В1 в німецькій мові навіть ще не підійшла. Бабуся, типу ридає, бо їй тут все не подобається, але в Україну не їде, бо онука хоче тут в уні поступати. На мої аргументи, що в Україні можна теж вивчити мову( звісно, що мовна практика буде гірша) і потім приїхати і поступити не реагує. Вони з Черкас. Звісно, що там теж небезпечно, але ж під час небезпеки є бомбосховища. Бабуся 59 років за 10 місяців на курсах німецької навіть читати не навчилась я вже не кажу про елементарне розуміння, або привітання/ про себе розповісти.

Зараз багато людей хочуть скористатись з нагоди та отримати європейську вищу освіту, навіть не усвідомлюючи, що за цим стоїть, які подальші перспективи. Типу на сімейній раді прийняли рішення - німецькому диплому бути! і вперед)
Нормально заходить переважно тим, хто ще до війни готував свою дитину до вступу за кордоном.
В іншому випадку - стрес для дітей, дискомфорт для батьків.
А є в полі зору і талановиті діти, що живуть в Європі, а вчаться в Могилянці онлайн, наприклад. І не дивляться в сторону європейських вишів. …поки що.

європейська освіта - це однозначно добре - без варіантів. але не всі усвідомлюють, що це доволі важко. по-перше, мова, по-друге - багато, хто отримав дипломи в України, не зможе отримати їх в Німеччині - трохи інший рівень.

Могилянка - це гуманітарний ВНЗ, а є ще технічні спеціальності - для Європи це більш перспективно, хоч й складніше.
Shaman

Подякував: 771 раз.
Подякували: 1631 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 07 тра, 2023 11:40

vitaliian написав:
я пробовал учить польский, язык красивый, но грамматика кошмар эти сочетания cz Бросил в итоге. Лучше заниматься тем, что получается.

спробуйте чеську :)
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Нед 07 тра, 2023 12:21

vitaliian написав:
  Wisznia2021 написав:А от в Німеччині всі діти повинні відвідувати школу. І тут буде проблема і вже є.
проясните, это местные законы?

Так, діти не " можуть", а саме " мусять" ходити до школи. За неходіння батьків притягують до відповідальності. Навіть поліція напередодні довгих вихідних, або канікул робить облави в аеропортах. Бо напередодні " різко вгору" ціни на квитки і всі намагаються трохи раніше виїхати, щоб дешевше. І їм в аеропорту виписують штрафи і знімають з рейсів:)))
Wisznia2021

Подякував: 1 раз.
Подякували: 51 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 07 тра, 2023 12:27

Shaman написав:якщо за рік навчання немає В1, то як планує вчитися? в Німеччині, наскільки знаю проблем з відрахуванням немає, дуже багато після 1 курсу на вихід.

Люди настільки недалекі, що навіть не здатні цього зрозуміти. Я обережно хотіла пояснити, але марно. Навіть нічого вже не питаю, тільки слухаю. Якісь поради давати даремно.
Wisznia2021

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 07 тра, 2023 12:32

Shaman написав:до речі, всі наші поважні серйори ІТ добре соціально адаптовані? не певен :D

:)) Це доведений факт. Я сама така: мені б помовчати:)))) Не люблю дурні, пусті розмови. Але є люди, які вміють " ні про що" розмовляти гарно, що навіть не виникає бажання їх " вимкнути":) це талант
Востаннє редагувалось Wisznia2021 в Нед 07 тра, 2023 13:01, всього редагувалось 1 раз.
Wisznia2021

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 07 тра, 2023 12:43

vitaliian написав:

Польська дуже гарна, а коли пісні співають- деякі краще навіть, чим українські звучать." Тиха ніч, свята ніч.." наприклад.
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... Snslv9smX0
Wisznia2021

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 07 тра, 2023 13:28

Wisznia2021 написав:
  vitaliian написав:

Польська дуже гарна, а коли пісні співають- деякі краще навіть, чим українські звучать."

https://www.youtube.com/watch?v=4RZj1YY17vQ
а детские песни слышали?
100% очень красивый язык когда не шeпелявят.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Нед 07 тра, 2023 13:45, всього редагувалось 2 разів.
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Нед 07 тра, 2023 13:32

Wisznia2021 написав:Бабуся 59 років за 10 місяців на курсах німецької навіть читати не навчилась я вже не кажу про елементарне розуміння, або привітання/ про себе розповісти.

На таких людях тримається майбутнє України! Інакше всі б вже емігрували.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 616 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 07 тра, 2023 13:36

vitaliian написав:

Серйозно? Не осилити 3-4 літери та стільки ж сполучень? А далі усе майже як в українській.

Здавав нещодавно екзамен на В1.
"Pana wyniki:
rozumienie ze słuchu: 100%
rozumienie tekstów pisanych: 98%
pisanie: 80%
poprawność gramatyczna: 91%
mówienie: 94%"
З підготовки було десь 10 занять на самому початку (власне усі ці сполучення, літери і т.п.) + кілька років у мовному середовищі. Впевнений, що і на В2 чи С1 результат був би подібний.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 616 раз.

Профіль

#<1 ... 655656657658659 ... 2901>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор