Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 655656657658659 ... 3433>
Сообщение Добавлено: Вс 07 май, 2023 10:31

Shaman писал(а):головне, як я бачу - як зайде мова.
я пробовал учить польский, язык красивый, но грамматика кошмар эти сочетания cz Бросил в итоге. Лучше заниматься тем, что получается.
Последний раз редактировалось Wirująświatła Вс 07 май, 2023 10:39, всего редактировалось 2 раз(а).
Wirująświatła

С нами с: 06.04.16
Благодарил (а): 2538 раз.

2
3
Сообщение Добавлено: Вс 07 май, 2023 10:34

gonchik74 писал(а):
  Wisznia2021 писал(а):
  Shaman писал(а):ви далеко наперед забігли. в Україну вже безпечно повертатись - особливо на Донбас? війна скінчилась? тому, якщо діти залишаються за кордоном - є причина.

На курсах є жінка, яка тут з онукою, бо онука сподівається поступити тут в уні. Онука вже рік, як закінчила українську школу( в 16,5 років виходить) і вже більше року в Німеччині - до рівня В1 в німецькій мові навіть ще не підійшла. Бабуся, типу ридає, бо їй тут все не подобається, але в Україну не їде, бо онука хоче тут в уні поступати. На мої аргументи, що в Україні можна теж вивчити мову( звісно, що мовна практика буде гірша) і потім приїхати і поступити не реагує. Вони з Черкас. Звісно, що там теж небезпечно, але ж під час небезпеки є бомбосховища. Бабуся 59 років за 10 місяців на курсах німецької навіть читати не навчилась я вже не кажу про елементарне розуміння, або привітання/ про себе розповісти.

Зараз багато людей хочуть скористатись з нагоди та отримати європейську вищу освіту, навіть не усвідомлюючи, що за цим стоїть, які подальші перспективи. Типу на сімейній раді прийняли рішення - німецькому диплому бути! і вперед)
Нормально заходить переважно тим, хто ще до війни готував свою дитину до вступу за кордоном.
В іншому випадку - стрес для дітей, дискомфорт для батьків.
А є в полі зору і талановиті діти, що живуть в Європі, а вчаться в Могилянці онлайн, наприклад. І не дивляться в сторону європейських вишів. …поки що.

європейська освіта - це однозначно добре - без варіантів. але не всі усвідомлюють, що це доволі важко. по-перше, мова, по-друге - багато, хто отримав дипломи в України, не зможе отримати їх в Німеччині - трохи інший рівень.

Могилянка - це гуманітарний ВНЗ, а є ще технічні спеціальності - для Європи це більш перспективно, хоч й складніше.
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Вс 07 май, 2023 10:40

vitaliian писал(а):
я пробовал учить польский, язык красивый, но грамматика кошмар эти сочетания cz Бросил в итоге. Лучше заниматься тем, что получается.

спробуйте чеську :)
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Вс 07 май, 2023 11:21

vitaliian писал(а):
  Wisznia2021 писал(а):А от в Німеччині всі діти повинні відвідувати школу. І тут буде проблема і вже є.
проясните, это местные законы?

Так, діти не " можуть", а саме " мусять" ходити до школи. За неходіння батьків притягують до відповідальності. Навіть поліція напередодні довгих вихідних, або канікул робить облави в аеропортах. Бо напередодні " різко вгору" ціни на квитки і всі намагаються трохи раніше виїхати, щоб дешевше. І їм в аеропорту виписують штрафи і знімають з рейсів:)))
Wisznia2021

С нами с: 24.01.22
Благодарил (а): 1 раз.

Сообщение Добавлено: Вс 07 май, 2023 11:27

Shaman писал(а):якщо за рік навчання немає В1, то як планує вчитися? в Німеччині, наскільки знаю проблем з відрахуванням немає, дуже багато після 1 курсу на вихід.

Люди настільки недалекі, що навіть не здатні цього зрозуміти. Я обережно хотіла пояснити, але марно. Навіть нічого вже не питаю, тільки слухаю. Якісь поради давати даремно.
Wisznia2021

Сообщение Добавлено: Вс 07 май, 2023 11:32

Shaman писал(а):до речі, всі наші поважні серйори ІТ добре соціально адаптовані? не певен :D

:)) Це доведений факт. Я сама така: мені б помовчати:)))) Не люблю дурні, пусті розмови. Але є люди, які вміють " ні про що" розмовляти гарно, що навіть не виникає бажання їх " вимкнути":) це талант
Последний раз редактировалось Wisznia2021 Вс 07 май, 2023 12:01, всего редактировалось 1 раз.
Wisznia2021

Сообщение Добавлено: Вс 07 май, 2023 11:43

vitaliian писал(а):

Польська дуже гарна, а коли пісні співають- деякі краще навіть, чим українські звучать." Тиха ніч, свята ніч.." наприклад.
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... Snslv9smX0
Wisznia2021

Сообщение Добавлено: Вс 07 май, 2023 12:28

Wisznia2021 писал(а):
  vitaliian писал(а):

Польська дуже гарна, а коли пісні співають- деякі краще навіть, чим українські звучать."

https://www.youtube.com/watch?v=4RZj1YY17vQ
а детские песни слышали?
100% очень красивый язык когда не шeпелявят.
Последний раз редактировалось Wirująświatła Вс 07 май, 2023 12:45, всего редактировалось 2 раз(а).
Wirująświatła

С нами с: 06.04.16
Благодарил (а): 2538 раз.

2
3
Сообщение Добавлено: Вс 07 май, 2023 12:32

Wisznia2021 писал(а):Бабуся 59 років за 10 місяців на курсах німецької навіть читати не навчилась я вже не кажу про елементарне розуміння, або привітання/ про себе розповісти.

На таких людях тримається майбутнє України! Інакше всі б вже емігрували.
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Вс 07 май, 2023 12:36

vitaliian писал(а):

Серйозно? Не осилити 3-4 літери та стільки ж сполучень? А далі усе майже як в українській.

Здавав нещодавно екзамен на В1.
"Pana wyniki:
rozumienie ze słuchu: 100%
rozumienie tekstów pisanych: 98%
pisanie: 80%
poprawność gramatyczna: 91%
mówienie: 94%"
З підготовки було десь 10 занять на самому початку (власне усі ці сполучення, літери і т.п.) + кілька років у мовному середовищі. Впевнений, що і на В2 чи С1 результат був би подібний.
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

#<1 ... 655656657658659 ... 3433>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: Кочевник + гостей: 2