Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 670671672673674 ... 2892>
Повідомлення Додано: Вів 09 тра, 2023 16:10

adeges написав:
  Shaman написав:
бухоблік - на практиці. корпоративні фінанси - тут є нюанс, що класичні корпоративні фінанси в нас не часто використовуються. а те, що використовується - майже ніде не розповідають :D

Та ні. Все можна вивчити в ВУЗі, але не в Україні

можна й в України - ВНЗ та бажання студента.

але це дискусія без кінця :D
Shaman

Подякував: 769 раз.
Подякували: 1628 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Вів 09 тра, 2023 17:04

Denik написав:
  rjkz написав:Во-во, если помнить о теме ветки, то все вундеркинды, мечтающие о работе преподавателя или врача, валят в страны, где это "белая кость".
Напомню, писал уже, 2016 год, моя знакомая врач-кардиолог в райполиклиннике г.Киева - 60 долларов в месяц, то есть 720 долларов в год. Врач кардиолог в США - ОТ 250 000долларов в год.
То есть, в 347 + раз больше. Иными словами, день работы самого низкооплачиваемого кардиолога в США стоит примерно столько, сколько год украинского.

Да не раджу рівняти з/п 2016 року, які є "заслугою" янкуовича і зараз після АТО, ковіду, медреформи.
https://www.instagram.com/p/B8jCUg0nU_J/?hl=en
Скільки я стикався з лікарями зараз вони є стійким середнім класом, їздять на непоганих, але не нових машинах, багато хто якимись студентами займається. Тобто там народ більш орієнтований на своє здоров'я а не отримання купи грошей.
І ще - вони освіту безкоштовно отримували і стипендію протягом навчання.
І я не лише про Київ, а і про лікарні у якихось райцентрах.
Та Вам же за кордону видніше.
Єдине що, при інфаркті у 80+ ніхто нікого в реанімацію на півроку не кластиме...

1.При всей неприязни к овощу, в 2016 - его уже 3-й год замещал порох.
2.Это я еще писал про КИЕВСКОГО кардиолога, стоит -ли напомнить, что есть еще райцентры и сельские врачи?
3. В Украине редкая птица доживает до 80 лет. В США и вправду не кладут на полгода при инфаркте в госпиталь - неделя максимум, а потом - почининенный на выход. Знакомая подхватила воспаление легких, поехала в госпиталь, сделали рентген - обнаружили опухоль на сердце. В этот-же день сделали операцию. Неделю пробыла в госпитале, потом взяла больничный, через месяц вышла на работу.
В Украине, она таки-да, полгода шаталась-бы по врачам и больницам и не факт, что с результатом.
rjkz

Подякував: 8653 раз.
Подякували: 5449 раз.

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Вів 09 тра, 2023 17:07

Re: Еміграція, заробітчанство

Shaman написав:можна й в України - ВНЗ та бажання студента.

але це дискусія без кінця

При цьому всьому я не ідеалізую систему вищої освіти в Україні. На мою думку бакалаврську підготовку слід зробити більш практично-орієнтовною. Бо знання можна із інтернету отримати, а от вміння і навички ні. І більш практичні і приземлені вимоги до викладачів у бакалавраті. А от для магістерського і PhD рівня можна було б об'єднати виші з залишками Академії наук.
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Вів 09 тра, 2023 17:18

rjkz написав:1.При всей неприязни к овощу, в 2016 - его уже 3-й год замещал порох.

Нагадаю, що овощ лишив по собі і непомірний рівень держборгу, який реструктиризовали лише у 2015 ще й з вимогами МВФ на дефіцит бюджету, контроль розходів та все інше.
https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0 ... 0%B8_(2015)

Бюджет 2016 року якраз і планувався наприкінці 2015. Ще й ціни на залізну руду впали на дно. Металургія працювала з рентабельністю 2-3 долари на тону сталі і давала податки лише з фонду оплати праці і так само займалася реструктуризацію боргів.
2. Про райцентри я і кажу, що я бачив лікарні/поліклініки в різних райцентрах на відміну від Вас. Не сильно вони відрізняються від районних поліклінік Києва.
Сама програма санавіації на всю Україну розповсюджувалася і мала в тому числі і військовий аспект - у випадку что як вивільнення Мі-8 з евакуаційних задач на військові. Так і на старші моделі Еврокоптерів так само як на Мі-8 можна навісити направляючі для НАРів так і блоки скидання пасток для ракет.
3. Це образ життя скоріше. Тут знову таки все до освіти зводиться.
Denik

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Вів 09 тра, 2023 18:33

Shaman написав:
  adeges написав:
Не отримає. В мене червоний диплом по другій освіті, і я дуже сумлінно навчався. Економічна спеціальність. Жодного розуміння бухобліку, посереднє мікро та макроекономіки, жодних корпоративних фінансів. Це результат поганного викладання, а не мого небажання.

Ситуація з видачею дипломів усім була завжди. Щонайменше з початку 90х. Складно було поступити. Далі все робилось автоматично. Хтось перескладав по 3 з 4 предметів кожного семестру, роками. На 5 курсі всі, кому було не ліньки, поперескладали іспиті за 4 роки. Для цього треба було просто прийти і отримати кращу оцінку

економічні спеціальності окрема тема :oops:

по-перше, дуже залежить від ВНЗ. якщо це економфак якогось будівельного чи навіть політехнічного - то напевне. якщо Києво-Могилянка чи КНУ, ХНУ або ЛНУ - при бажанні можна щось отримати. інше питання, що тоді не дуже цікавить. ось зараз мені дуже цікава макроекономіка, точніше деякі її аспекти - в студентські роки ні.

бухоблік - на практиці. корпоративні фінанси - тут є нюанс, що класичні корпоративні фінанси в нас не часто використовуються. а те, що використовується - майже ніде не розповідають :D

За наявності бажання усе можливе. З моїх одногрупників (як раз той самий політехнічний ВНЗ) хтось очолює внутрішній аудит у одному з найбільших холдингів України, а хтось і далі клєпає накладні на якомусь ПП у денеерії. Так, з ВНЗ ніхто не вийшов експертом, але принаймі базові знання давалися тим, хто цього хотів, і хоча б можна було визначитися напрямком подальшого професійного розвитку.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 615 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 09 тра, 2023 18:46

Gastarbaiter написав:Так, з ВНЗ ніхто не вийшов експертом, але принаймі базові знання давалися тим, хто цього хотів, і хоча б можна було визначитися напрямком подальшого професійного розвитку.

ВНЗ він і не мусить випускати експертів, а дає лише основи професії. Професійний розвиток ніхто не скасовував.
Denik

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Вів 09 тра, 2023 19:52

slonomag написав:Блин, Вас невозможно переубедить ) "все плохо, все пропало". Сколько я этих страшилок читал, что и аренду нереально снять, ни ипотеку взять, ни машину в кредит. Но почему-то я захотел арендовать дом, написал в несколько объявлений, скинул скрины с банка и налоговой, и без проблем мне все 3 владельца согласились сдать свою недвигу без всяких условий. Хотя проблема окупасов тут ого-го. Но почему-то во мне никто окупаса не увидел. Машину в кредит? Да без проблем до 50к, и действительно как Вы написали - приносишь инвойс и через час можно идти в салон забирать. Ипотека? Покажи доки что есть норм зп, платишь налоги, дай 30% и пожалуйста бери. Но конечно все плохо и все неправда.
П.С. Жить на то что "до" и покупать на то что "после" я кстати и писал. Ну так у меня за полгода уже и накапала новая зп с которой можно брать и ипотеку, и машину. Другое дело что % пока кусается, мб выгоднее пока продолжить снимать, а через годик добить норм историю в банке и выторговать 3-3.5% вместо 4.5%. Но это уже нюансы, принципиально если ты норм человек, то и отношение к тебе нормальное.
Почему % кусается? Допустим вы взяли ипотеку под 4.5% год 200к. В месяц на проценты уйдет 750 евро. Вы арендуете сейчас в районе 750 евро? Вроде в Испании в прибрежных городах таких цен нет.
Grand Touring

Заблокований
Подякував: 363 раз.
Подякували: 352 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 09 тра, 2023 20:37

Gastarbaiter написав:
  Shaman написав:
  adeges написав:
Не отримає. В мене червоний диплом по другій освіті, і я дуже сумлінно навчався. Економічна спеціальність. Жодного розуміння бухобліку, посереднє мікро та макроекономіки, жодних корпоративних фінансів. Це результат поганного викладання, а не мого небажання.

Ситуація з видачею дипломів усім була завжди. Щонайменше з початку 90х. Складно було поступити. Далі все робилось автоматично. Хтось перескладав по 3 з 4 предметів кожного семестру, роками. На 5 курсі всі, кому було не ліньки, поперескладали іспиті за 4 роки. Для цього треба було просто прийти і отримати кращу оцінку

економічні спеціальності окрема тема :oops:

по-перше, дуже залежить від ВНЗ. якщо це економфак якогось будівельного чи навіть політехнічного - то напевне. якщо Києво-Могилянка чи КНУ, ХНУ або ЛНУ - при бажанні можна щось отримати. інше питання, що тоді не дуже цікавить. ось зараз мені дуже цікава макроекономіка, точніше деякі її аспекти - в студентські роки ні.

За наявності бажання усе можливе. З моїх одногрупників (як раз той самий політехнічний ВНЗ) хтось очолює внутрішній аудит у одному з найбільших холдингів України, а хтось і далі клєпає накладні на якомусь ПП у денеерії. Так, з ВНЗ ніхто не вийшов експертом, але принаймі базові знання давалися тим, хто цього хотів, і хоча б можна було визначитися напрямком подальшого професійного розвитку.

у нас не про кар'єрний успіх мова, а про якість вищої освіти. в економічній галузі вона дуже низька. була раніше і думаю залишилась до цього часу. це просто факт. незалежно від того, хто потім досягнув високого рівня в своїй галузі, чи ні

випускник економічної спеціальності посереднього американського коледжу - це готовий спеціаліст. йому не треба ще рік навчатись, як працювати в реальному бізнесі. в Україні це не так
adeges

Подякував: 433 раз.
Подякували: 1066 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 09 тра, 2023 20:42

stm ,

Качайте руки, Хотаб. Это моя слабость )))))

Руки крепкие, в Африке по 11 месяцев ….. :shock:
А вы ж тоже в режиме «интенсив» усовершенствуете язык, в том числе по фильмам. Немецким. :oops:

Зображення
Востаннє редагувалось Hotab в Вів 09 тра, 2023 21:05, всього редагувалось 1 раз.
Hotab

Подякував: 402 раз.
Подякували: 2434 раз.

Профіль

3
3
2
Повідомлення Додано: Вів 09 тра, 2023 20:51

Grand Touring написав:Почему % кусается? Допустим вы взяли ипотеку под 4.5% год 200к. В месяц на проценты уйдет 750 евро. Вы арендуете сейчас в районе 750 евро? Вроде в Испании в прибрежных городах таких цен нет.

Тут еще такой момент что из-за выросших ставок (из-за euribor 3.75%) кол-во продаж стало меньше. И бум от украинцев, переехавших с деньгами, кончился. Пара домов что я смотрел зимой, которые были по 300к, сейчас упали до 270к - 280к и так и висят. Хотя это впринципе норм цена, осенью таких цен не было. Так что пока думаю, или брать квартиру за 150-200к, или еще поснимать полгода, добить историю до года + первый взнос дособирать, и там уже что-то брать получше и возможно даже дешевле чем сейчас.
slonomag

Подякував: 14 раз.
Подякували: 184 раз.

Профіль

1
2
  #<1 ... 670671672673674 ... 2892>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему