Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 670671672673674 ... 3433>
Сообщение Добавлено: Вт 09 май, 2023 15:10

adeges писал(а):
  Shaman писал(а):
бухоблік - на практиці. корпоративні фінанси - тут є нюанс, що класичні корпоративні фінанси в нас не часто використовуються. а те, що використовується - майже ніде не розповідають :D

Та ні. Все можна вивчити в ВУЗі, але не в Україні

можна й в України - ВНЗ та бажання студента.

але це дискусія без кінця :D
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Вт 09 май, 2023 16:04

Denik писал(а):
  rjkz писал(а):Во-во, если помнить о теме ветки, то все вундеркинды, мечтающие о работе преподавателя или врача, валят в страны, где это "белая кость".
Напомню, писал уже, 2016 год, моя знакомая врач-кардиолог в райполиклиннике г.Киева - 60 долларов в месяц, то есть 720 долларов в год. Врач кардиолог в США - ОТ 250 000долларов в год.
То есть, в 347 + раз больше. Иными словами, день работы самого низкооплачиваемого кардиолога в США стоит примерно столько, сколько год украинского.

Да не раджу рівняти з/п 2016 року, які є "заслугою" янкуовича і зараз після АТО, ковіду, медреформи.
https://www.instagram.com/p/B8jCUg0nU_J/?hl=en
Скільки я стикався з лікарями зараз вони є стійким середнім класом, їздять на непоганих, але не нових машинах, багато хто якимись студентами займається. Тобто там народ більш орієнтований на своє здоров'я а не отримання купи грошей.
І ще - вони освіту безкоштовно отримували і стипендію протягом навчання.
І я не лише про Київ, а і про лікарні у якихось райцентрах.
Та Вам же за кордону видніше.
Єдине що, при інфаркті у 80+ ніхто нікого в реанімацію на півроку не кластиме...

1.При всей неприязни к овощу, в 2016 - его уже 3-й год замещал порох.
2.Это я еще писал про КИЕВСКОГО кардиолога, стоит -ли напомнить, что есть еще райцентры и сельские врачи?
3. В Украине редкая птица доживает до 80 лет. В США и вправду не кладут на полгода при инфаркте в госпиталь - неделя максимум, а потом - почининенный на выход. Знакомая подхватила воспаление легких, поехала в госпиталь, сделали рентген - обнаружили опухоль на сердце. В этот-же день сделали операцию. Неделю пробыла в госпитале, потом взяла больничный, через месяц вышла на работу.
В Украине, она таки-да, полгода шаталась-бы по врачам и больницам и не факт, что с результатом.
rjkz

С нами с: 31.01.12
Благодарил (а): 8958 раз.

14
10
7
Сообщение Добавлено: Вт 09 май, 2023 16:07

Re: Еміграція, заробітчанство

Shaman писал(а):можна й в України - ВНЗ та бажання студента.

але це дискусія без кінця

При цьому всьому я не ідеалізую систему вищої освіти в Україні. На мою думку бакалаврську підготовку слід зробити більш практично-орієнтовною. Бо знання можна із інтернету отримати, а от вміння і навички ні. І більш практичні і приземлені вимоги до викладачів у бакалавраті. А от для магістерського і PhD рівня можна було б об'єднати виші з залишками Академії наук.
Denik

С нами с: 23.02.09
Благодарил (а): 694 раз.

2
1
Сообщение Добавлено: Вт 09 май, 2023 16:18

rjkz писал(а):1.При всей неприязни к овощу, в 2016 - его уже 3-й год замещал порох.

Нагадаю, що овощ лишив по собі і непомірний рівень держборгу, який реструктиризовали лише у 2015 ще й з вимогами МВФ на дефіцит бюджету, контроль розходів та все інше.
https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0 ... 0%B8_(2015)

Бюджет 2016 року якраз і планувався наприкінці 2015. Ще й ціни на залізну руду впали на дно. Металургія працювала з рентабельністю 2-3 долари на тону сталі і давала податки лише з фонду оплати праці і так само займалася реструктуризацію боргів.
2. Про райцентри я і кажу, що я бачив лікарні/поліклініки в різних райцентрах на відміну від Вас. Не сильно вони відрізняються від районних поліклінік Києва.
Сама програма санавіації на всю Україну розповсюджувалася і мала в тому числі і військовий аспект - у випадку что як вивільнення Мі-8 з евакуаційних задач на військові. Так і на старші моделі Еврокоптерів так само як на Мі-8 можна навісити направляючі для НАРів так і блоки скидання пасток для ракет.
3. Це образ життя скоріше. Тут знову таки все до освіти зводиться.
Denik

2
1
Сообщение Добавлено: Вт 09 май, 2023 17:33

Shaman писал(а):
  adeges писал(а):
Не отримає. В мене червоний диплом по другій освіті, і я дуже сумлінно навчався. Економічна спеціальність. Жодного розуміння бухобліку, посереднє мікро та макроекономіки, жодних корпоративних фінансів. Це результат поганного викладання, а не мого небажання.

Ситуація з видачею дипломів усім була завжди. Щонайменше з початку 90х. Складно було поступити. Далі все робилось автоматично. Хтось перескладав по 3 з 4 предметів кожного семестру, роками. На 5 курсі всі, кому було не ліньки, поперескладали іспиті за 4 роки. Для цього треба було просто прийти і отримати кращу оцінку

економічні спеціальності окрема тема :oops:

по-перше, дуже залежить від ВНЗ. якщо це економфак якогось будівельного чи навіть політехнічного - то напевне. якщо Києво-Могилянка чи КНУ, ХНУ або ЛНУ - при бажанні можна щось отримати. інше питання, що тоді не дуже цікавить. ось зараз мені дуже цікава макроекономіка, точніше деякі її аспекти - в студентські роки ні.

бухоблік - на практиці. корпоративні фінанси - тут є нюанс, що класичні корпоративні фінанси в нас не часто використовуються. а те, що використовується - майже ніде не розповідають :D

За наявності бажання усе можливе. З моїх одногрупників (як раз той самий політехнічний ВНЗ) хтось очолює внутрішній аудит у одному з найбільших холдингів України, а хтось і далі клєпає накладні на якомусь ПП у денеерії. Так, з ВНЗ ніхто не вийшов експертом, але принаймі базові знання давалися тим, хто цього хотів, і хоча б можна було визначитися напрямком подальшого професійного розвитку.
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 09 май, 2023 17:46

Gastarbaiter писал(а):Так, з ВНЗ ніхто не вийшов експертом, але принаймі базові знання давалися тим, хто цього хотів, і хоча б можна було визначитися напрямком подальшого професійного розвитку.

ВНЗ він і не мусить випускати експертів, а дає лише основи професії. Професійний розвиток ніхто не скасовував.
Denik

2
1
Сообщение Добавлено: Вт 09 май, 2023 18:52

slonomag писал(а):Блин, Вас невозможно переубедить ) "все плохо, все пропало". Сколько я этих страшилок читал, что и аренду нереально снять, ни ипотеку взять, ни машину в кредит. Но почему-то я захотел арендовать дом, написал в несколько объявлений, скинул скрины с банка и налоговой, и без проблем мне все 3 владельца согласились сдать свою недвигу без всяких условий. Хотя проблема окупасов тут ого-го. Но почему-то во мне никто окупаса не увидел. Машину в кредит? Да без проблем до 50к, и действительно как Вы написали - приносишь инвойс и через час можно идти в салон забирать. Ипотека? Покажи доки что есть норм зп, платишь налоги, дай 30% и пожалуйста бери. Но конечно все плохо и все неправда.
П.С. Жить на то что "до" и покупать на то что "после" я кстати и писал. Ну так у меня за полгода уже и накапала новая зп с которой можно брать и ипотеку, и машину. Другое дело что % пока кусается, мб выгоднее пока продолжить снимать, а через годик добить норм историю в банке и выторговать 3-3.5% вместо 4.5%. Но это уже нюансы, принципиально если ты норм человек, то и отношение к тебе нормальное.
Почему % кусается? Допустим вы взяли ипотеку под 4.5% год 200к. В месяц на проценты уйдет 750 евро. Вы арендуете сейчас в районе 750 евро? Вроде в Испании в прибрежных городах таких цен нет.
Grand Touring

Заблокирован
С нами с: 23.03.20
Благодарил (а): 363 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 09 май, 2023 19:37

Gastarbaiter писал(а):
  Shaman писал(а):
  adeges писал(а):
Не отримає. В мене червоний диплом по другій освіті, і я дуже сумлінно навчався. Економічна спеціальність. Жодного розуміння бухобліку, посереднє мікро та макроекономіки, жодних корпоративних фінансів. Це результат поганного викладання, а не мого небажання.

Ситуація з видачею дипломів усім була завжди. Щонайменше з початку 90х. Складно було поступити. Далі все робилось автоматично. Хтось перескладав по 3 з 4 предметів кожного семестру, роками. На 5 курсі всі, кому було не ліньки, поперескладали іспиті за 4 роки. Для цього треба було просто прийти і отримати кращу оцінку

економічні спеціальності окрема тема :oops:

по-перше, дуже залежить від ВНЗ. якщо це економфак якогось будівельного чи навіть політехнічного - то напевне. якщо Києво-Могилянка чи КНУ, ХНУ або ЛНУ - при бажанні можна щось отримати. інше питання, що тоді не дуже цікавить. ось зараз мені дуже цікава макроекономіка, точніше деякі її аспекти - в студентські роки ні.

За наявності бажання усе можливе. З моїх одногрупників (як раз той самий політехнічний ВНЗ) хтось очолює внутрішній аудит у одному з найбільших холдингів України, а хтось і далі клєпає накладні на якомусь ПП у денеерії. Так, з ВНЗ ніхто не вийшов експертом, але принаймі базові знання давалися тим, хто цього хотів, і хоча б можна було визначитися напрямком подальшого професійного розвитку.

у нас не про кар'єрний успіх мова, а про якість вищої освіти. в економічній галузі вона дуже низька. була раніше і думаю залишилась до цього часу. це просто факт. незалежно від того, хто потім досягнув високого рівня в своїй галузі, чи ні

випускник економічної спеціальності посереднього американського коледжу - це готовий спеціаліст. йому не треба ще рік навчатись, як працювати в реальному бізнесі. в Україні це не так
adeges

С нами с: 14.03.06
Благодарил (а): 435 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 09 май, 2023 19:42

stm ,

Качайте руки, Хотаб. Это моя слабость )))))

Руки крепкие, в Африке по 11 месяцев ….. :shock:
А вы ж тоже в режиме «интенсив» усовершенствуете язык, в том числе по фильмам. Немецким. :oops:

Изображение
Последний раз редактировалось Hotab Вт 09 май, 2023 20:05, всего редактировалось 1 раз.
Hotab
Форумчанин року

С нами с: 15.02.09
Благодарил (а): 396 раз.

7
8
6
Сообщение Добавлено: Вт 09 май, 2023 19:51

Grand Touring писал(а):Почему % кусается? Допустим вы взяли ипотеку под 4.5% год 200к. В месяц на проценты уйдет 750 евро. Вы арендуете сейчас в районе 750 евро? Вроде в Испании в прибрежных городах таких цен нет.

Тут еще такой момент что из-за выросших ставок (из-за euribor 3.75%) кол-во продаж стало меньше. И бум от украинцев, переехавших с деньгами, кончился. Пара домов что я смотрел зимой, которые были по 300к, сейчас упали до 270к - 280к и так и висят. Хотя это впринципе норм цена, осенью таких цен не было. Так что пока думаю, или брать квартиру за 150-200к, или еще поснимать полгода, добить историю до года + первый взнос дособирать, и там уже что-то брать получше и возможно даже дешевле чем сейчас.
slonomag

С нами с: 23.11.17
Благодарил (а): 16 раз.

1
2
  #<1 ... 670671672673674 ... 3433>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 1
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама