Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Faceless написав:У будинків є купа своїх особливостей в утриманні і потенційних проблем з сусідами, хоч вони й не прямо за стінкою. Ідеальних рішень практично не існує
Повірте, це зовсім не одне і те ж - квартира і будинок. Якщо в своєму будинку з неадекватними сусідами умовний рівень роздратування максимум 6-7 із 10, то в квартирі в моєму випадку це 10 із 10.
Bolt написав:В будинку, я натомість, можу робити, що завгодно, ні з ким не радячись і в будь-який зручний для мене час.
+++ Також тебе ніхто не затопить зверху, твій свіжий ремонт, тобі не ссуть на голову, в тебе не диринчить сусідський перфоратор по перекриттю, не оруть неадеквати в тамбурі і не виставляють свої потняки в спільному місці тобі нюхати, і ще купа всього. Ще по батареям кончене зверху постійно стукає.
Faceless написав:Квартири це не тільки хрущики. Свобода робити що завгодно в приватному будинку затьмарюється необхідністю це робити виключно за власний кошт і причому регулярно
Витрати може й більші, але ненабагато. Досить 1 раз якісно все зробити і вистачить на дуже багато років.
Олежан написав:сам де проживаеш?
Вже неодноразово тут писав - звичайна панелька в Дніпрі. Який тут трешак з сусідами словами не описати. Зате будинок охайний, ОСББ, під'їзд і ліфт з ремонтом, пластикові вікна, купа магазинів поруч.
Странный какой то ваш Парус ОСББ есть, ремонт и МПО тоже, явно его все оплачивают, а соседи и причём все вокруг неадекваты Неадекватные люди на 99,99% от нищеты становятся или разбалованы кокаином и феррарями с рождения(но это уже в «Амстердаме» и прилегающих «Башнях» так) А перфоратор сейчас в квартире по 450-500 за метр мало кто включать будет Ой нескоро ремонт пролетариату будет по карману Да и потолок перфоратором в панельке не поднимешь
Востаннє редагувалось барабашов в Вів 16 тра, 2023 14:13, всього редагувалось 1 раз.
Frant написав:Схоже, що ви ніколи не жили у приватному будинку з великою придомовою територією)))) Лише мрієте)))
Моя дружина прожила з батьками в такому будинку із великою ділянкою до 19 років, далі переїхала зі мною в квартиру. Це вона може не знає нічого також?) Чи ми, коли приїжджаємо туди не балакаємо з батьками? Там і огород, і вулики, купа всього на великій території. Думали переїхати до батьків, але після 6 років спільного життя в квартирі тут вже все своє, обжите, а там трохи інший побут.
Frant написав:Хто буде косити траву на гектарі території? раз в місяць, мінімум? Хто буде чистити ставок? І т.д. і .т.п.?
Тесть якось косить, ще й на роботу ходить. Який ще ставок?
барабашов написав:Странный какой то ваш Парус ОСББ есть, ремонт и МПО тоже, явно его все оплачивают, а соседи и причём все вокруг неадекваты Неадекватные люди на 99,99% от нищеты становятся или разбалованы кокаином и феррарями с рождения(но это уже в «Амстердаме» и прилегающих «Башнях» так)
У вас хибне уявлення про деякі речі. За ОСББ далеко не всі платять, але коли поставили на ліфт контроль доступу з ключем і дали боржникам кілька місяців, бо потім вже не зможуть їздити, то почали потроху платити навіть мої бидлосусіди по тамбуру. А там борги по 10, 20, 40к, за ОСББ було 9к боргу недавно. А вікна поставив депутат перед виборами)
барабашов написав:А перфоратор сейчас в квартире по 450-500 за метр мало кто включать будет Ой нескоро ремонт пролетариату будет по карману Да и потолок перфоратором в панельке не поднимешь
Також мимо) В мене через стінку сусіди вже майже рік довбали ту квартиру, вже мабуть доробили, бо там уже натяжна стеля, нова проводка, і всі ніштяки. Раз в неділю мінімум чую перф і молоток з інших квартир і сусідніх під'їздів.
Востаннє редагувалось Striker в Вів 16 тра, 2023 14:23, всього редагувалось 1 раз.
Frant написав:Що за приватний будинок з гектаром прилеглої території - і без власного ставка???
Якщо хочете жити просто в приватному будинку - навколо будь якого облцентра є повно дерев,яних будинків колгоспної епохи. З колодязем, сараєм, свинарником і т.д. Звісно, без ставка))) Купіть собі і живіть на щастя.
На роботу в облцентр будете на електросамокаті, як відома ірпінська флудьорша?
Я десь писав про гектар? У батьків звичайний будинок в 5 хвилинах від міста з досить великою ділянкою по міркам тої місцевості. Я навіть приблизно не скажу по метрам, але є 2 в'їзди з одної сторони на 2 машини (один критий від калітки аж до самого будинку), зліва від будинку велике приміщення з інструментами, бетономішалкою, мотоблоком і купою всього для господарства, далі за будинком літній басейн, вулики, виноград, ще метрів 7-10 вперед вільного місця і аж потім середнього розміру огород. Ніяких ставків, свинарників також.
vitaliian написав:какая то общага? даже я проживший 20 лет в родительском хруще от ваших соседей бы офигел.
Faceless написав:Квартири це не тільки хрущики. Свобода робити що завгодно в приватному будинку затьмарюється необхідністю це робити виключно за власний кошт і причому регулярно
А в ЖЕК/ОСББ платити не потрібно. Задармо працюють.
То копійки
Дивлячись де. Умовно 1 кавалірка пулу оточення КРЖН в пішій доступності ШРТ "їсть" 10 умовних одиниць.
Востаннє редагувалось flyman в Вів 16 тра, 2023 15:38, всього редагувалось 1 раз.
Умовно 1 кавалірка пулу оточення КРЖН в пішій доступності ШРТ "їсть" 10 умовних одиниць
Якщо за легендою власник кавалірки має 5+ куе. на місяць (мріє про 0.25млн грн) , а на життя тратить на місяць до 150 уе, то 10уе - це непідйомна сума? 😄 Час написання посту коштує у «сіньора» (згідно легенди) дорожче. 😄 Тут або не сіньор, або …. не сіньор))
Frant написав:Чому ж більшість населення такі дурні, що живуть в багатоквартирних будинках?
Ні, щоб переселитись у дерев.яні хати за 30-50 км від міста і там собі вільно і гарно жити???
Я тобі відкрию таємницю - будинки можуть бути і в самому місті, і поруч біля нього, а не за 30 км, і навіть з цегли, а не з дерева. І дивлячись яке ще село. Батьки дружини ще ПЕРЕД війною хотіли купити будинок в конкретному селі в 40 км від свого дому, від Дніпра, але майже ніхто не продає, а як тільки з'явився варіант - зробили перегляд, всі були задоволені і батьки давали за ту хату стільки, скільки просив продаван, але в кінці хтось перебив і ще накинув зверху. Тому в деяких місцях ти ще спробуй купи, хіба що то вже буде взагалі край світу в якійсь ср@ці.
Востаннє редагувалось Striker в Вів 16 тра, 2023 15:28, всього редагувалось 1 раз.
Frant написав:Чому ж більшість населення такі дурні, що живуть в багатоквартирних будинках?
Ні, щоб переселитись у дерев.яні хати за 30-50 км від міста і там собі вільно і гарно жити???
Я тобі відкрию таємницю - будинки можуть бути і в самому місті, і поруч біля нього, а не за 30 км, і навіть з цегли, а не з дерева. І дивлячись яке ще село, батьки дружини ще ПЕРЕД війною хотіли купити будинок в селі в 40 км від свого дому, але майже ніхто не продає, а як тільки з'явився варіант - зробили перегляд, всі були задоволені і батьки давали за ту хату стілки, скільки просив продаван, але в кінці хтось перебив і ще накинув зверху. Тому в деяких місцях ти ще спробуй купи, хіба що то вже буде взагалі край світу в якійсь ср@ці.
абсолютно идентичная ситуация с любой востребованной недвижимостью. Я последнюю коммерцию искал примерно год. Застройщик после сдачи дома, оставил всю коммерцию себе, сдавал в аренду, хранил свою мебель, может чё-то своё планировал открыть. Потом его объекту обрезали мощность, пришлось срочно покупать подстанцию, поэтому продал коммерцию мне с 1го просмотра. А другие объекты висят годами, по разным причинам.
это на 1й взгляд когда открывешь лох, кажется недвижимости море, а когда начинаешь предметно перебирать- купить нечего, или объект проблемный, или цена неадекватная.
Я тобі відкрию таємницю - будинки можуть бути і в самому місті, і поруч біля нього, а не за 30 км, і навіть з цегли, а не з дерева. І дивлячись яке ще село. Батьки дружини ще ПЕРЕД війною хотіли купити будинок в конкретному селі в 40 км від свого дому, від Дніпра, але майже ніхто не продає, а як тільки з'явився варіант - зробили перегляд, всі були задоволені і батьки давали за ту хату стільки, скільки просив продаван, але в кінці хтось перебив і ще накинув зверху. Тому в деяких місцях ти ще спробуй купи, хіба що то вже буде взагалі край світу в якійсь ср@ці.
Будинок, з прибудинковою, в місті, поряд з інфраструктурою - коштуватиме відповідно. Чим далі від інфраструктури, тим більше додаткових питань, які поглинають і час і гроші. Централізоване водопостачання і каналізація, чи треба робити автономні системи, які треба і обслуговувати (самотужки, або наймати когось). Прибирати листя, сніг - знову ж таки, самотужки, чи наймати. Косити траву, підстригати кущі, підфарбовувати щось. Питаннями вивозу сміття в наших реаліях теж треба займатися, знову ж таки це додаткові витрати. Можливо, дійсно якісно збудований будинок, з добрими комунікаціями, якісно зробленою прибудинковою і буде вимагати мінімального втручання, але мій досвід проживання в куди менш пафосних садибах каже, що вони постійно вимагають уваги, щось десь поремонтувати, змастити, підфарбувати, і всім цим займатися треба самотужки. І це на додачу до цього - сам собі і двірник і завгосп. Щодо проблем від сусідів - то тут вони просто можуть бути інші. Хтось заведе звичку палити сміття і листя, або заведе господарство смердюче, курники/свинарники, що й щури бігатимуть, або відкриє цех якийсь, і смердітиме/шумітиме, або банально гулянки/вечірки/музика, і гучність така буде (воно ж на відкритому повітрі), що шум від сусідів по квартирі здасться легкою неприємністю. І в більшості випадків навіть не буде законних підстав поскаржитись. Мінімізувати можна тільки наявністю реально великої ділянки і відповідно відстані до сусідів. Звісно, я тут описую якісь маргінальні випадки проблем, так і в бік квартир звучали такі самі. Якщо загалом - я не сперечаюся, що в будинку можна отримати, скажімо так, більш високу якість життя. Але при всі рівних умовах - локація, доступна інфраструктура, витрати часу на обслуговування житла - будинок вийде куди дорожче і сам по собі, і по вартості утримання. Халупки в передмісті навіть розглядати немає сенсу, там відсутність сусідів за стінкою і згори - єдиний умовний плюс. У випадку всіляких дуплексів навіть цього плюсу не буде.