Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 44764477447844794480 ... 14630>
Повідомлення Додано: Нед 02 лип, 2023 12:25

Re: Напад росії і білорусі на Україну

vitaliian написав:
  Faceless написав:
vitaliian написав:скажу больше если условный сосед зарабатывает в ВСУ от 30к грн вы уже не пойдёте работать на минималку или среднюю, иначе это снизит вашу самооценку.

Чогось раніше, якщо сусід заробляв більше, це мало кого не зупиняло від роботи за мінімалку, а ушкоджене самолюбство намагалися реанімувати якимись вигадками "та його батьки прилаштували" чи "та він краде" чи щось інше

я вам не скажу за всю Одессу, скажу за людей которые ориентируются на меня. Когда с 2004 у меня резко вырос доход, а с 2004 по 2008 он ещё вырос в 10 эти люди (это мои друзья) начали чесаться, искать другие работы и прочее. Потом я сделал ремонт в своей первой квартире, постелил красивый паркет, конечно же они были у меня в гостях, всё видели, и тоже начали делать у себя ремонты.

Когда я завёл свой бизнес, они тоже начали думать про какой-то бизнес в дополнение к основному месту работы, один из друзей успешно продает э.самокаты, которые впервые увидел и протестировал у меня. Ранее я присадил этих людей на палаточный туризм. Даже в мелочах, я не курю и никто из моих друзей не курит. Примеров ещё больше, не хочу захламлять ими ветку.

Друзі це особлива справа, людина перебуває під впливом свого середовища і водночас бере участь у його формуванні. Ті, хто сильно вибивається з нього, туди зазвичай не попадають або швидко виходять. Така собі "бульбашка".
А "умовний сусід" це геть інше. Якби більшу частину "сусідів" успіхи інших мотивували на розвиток, ми вже давно жили б геть в іншому суспільстві. Але нажаль реальність інша.
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Нед 02 лип, 2023 12:26

Faceless написав:Якби більшу частину "сусідів" успіхи інших мотивували на розвиток, ми вже давно жили б геть в іншому суспільстві
ну что то же людей мотивирует? поинтересуйтесь что. Как правило чей то пример. Я рассказал про друзей, потому что их много лет знаю. А что мотивировало коллегу по работе (поступить так же как я), могу только догадываться.
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Нед 02 лип, 2023 12:31

vitaliian написав:
  Faceless написав:Якби більшу частину "сусідів" успіхи інших мотивували на розвиток, ми вже давно жили б геть в іншому суспільстві
ну что то же людей мотивирует? поинтересуйтесь что. Как правило чей то пример. Я рассказал про друзей, потому что их много лет знаю. А что мотивировало коллегу по работе (поступить так же как я), могу только догадываться.

Проблема в тому, що більшість не мотивує нічого, а чийсь приклад для більшості лиш привід заздрощів. І тільки досить обмежене коло людей чийсь успіх (друзів, родичів, колег) мотивує. Але от "умовного сусіда" - ні (в переважній більшості випадків).
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Нед 02 лип, 2023 12:39

Faceless написав:Проблема в тому, що більшість не мотивує нічого,
это не правда. Секс, дети, праздники, отпуск. Первое что пришло на ум. Нельзя все измерять большими деньгами. Но совсем без денег даже эти опции станут недоступными. Поэтому некоторые работают даже за минималку, ради их поддержания.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Нед 02 лип, 2023 13:18, всього редагувалось 3 разів.
Wirująświatła

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Нед 02 лип, 2023 12:43

vitaliian написав:
  Faceless написав:Проблема в тому, що більшість не мотивує нічого,
это не правда. Секс, дети, праздники, отпуск. Первое что пришло на ум. Нельзя все измерять большими деньгами. Но совсем без денег даже эти опции станут недоступными. Поэтому некоторые работают даже за минималку ради их поддержания.

Не треба вже до таких абстракцій відходити. Ми почали з банального - що "умовний сусід", знаючи, що його сусід в ЗСУ заробляв/-яє, нехай, 30кгрн,вже не піде працювати за мінімалку. Але ж працюють і працювали роками до того, хоча майже в кожного були сусіди, що заробляли краще, і ніяк це не впливало, як працювали за мінімалку, так і працюють. Чого ж саме з прикладом ЗСУ має щось змінитися?
П.С. Ніколи не розумів, навіщо всім, тим паче сусідам, триндіти про розмір своїх доходів
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Нед 02 лип, 2023 12:47

Faceless написав:. Чого ж саме з прикладом ЗСУ має щось змінитися?
а здесь нет логики, любовь и симпатия иррациональны. Работает принцип больших чисел, если в вашем окружении у многих выросли доходы, вероятность что и вы начнёте чесаться тоже возрастает.
  Faceless написав:Ніколи не розумів, навіщо всім, тим паче сусідам, триндіти про розмір своїх доходів
любовь и деньги как шило в мешке. Увидят и без трындежа.
Wirująświatła

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Нед 02 лип, 2023 12:49

vitaliian написав:Я с трудом его убедил что ему лучше будет умереть, только тогда он успокоился.

Святой!
stm

Подякував: 73 раз.
Подякували: 680 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 02 лип, 2023 12:55

vitaliian написав:
  Faceless написав:. Чого ж саме з прикладом ЗСУ має щось змінитися?
а здесь нет логики, любовь и симпатия иррациональны. Работает принцип больших чисел, если в вашем окружении у многих выросли доходы, вероятность что и вы начнёте чесаться тоже возрастает.
А, то ви натякаєте просто на масовість? Десь так "розповзалися" приклади заробітчан, і коли в оточенні/серед сусідів вже другий, третій, п'ятий поїхав на заробітки і привіз непогані гроші, тут вже дійсно, "оточення штурхає" (а часом і дружина копняки дає :mrgreen:)
Але чи будуть "заробітки в ЗСУ" (а треба розуміти, що далеко не всі в ЗСУ отримують таке забезпечення) достатньо масовими, щоб мати такий вплив? Тим паче це не той приклад, який можна наслідувати (як те ж заробітчанство), це тимчасове явище
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Нед 02 лип, 2023 12:57

Faceless написав:це тимчасове явище
не подскажете когда победа? этому временному явлению 1,5 года. И конца не видно.
Wirująświatła

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Нед 02 лип, 2023 13:00

vitaliian написав:
  Faceless написав:це тимчасове явище
не подскажете когда победа? этому временному явлению 1,5 года. И конца не видно.
Нажаль, мені ще не доповіли.
От-от, явищу 1,5 роки, і як, працює мотивація? Відмовляються працювати за мінімалку? Це ж не на заробітки поїхати, і робити те саме, що різноробом, тільки за більші гроші
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
  #<1 ... 44764477447844794480 ... 14630>
Форум:
+ Додати
    тему