mephala написав:_Mykola_ от мне интересно че тебя так возбудило упоминанние сколько задонатил чел на ЗСУ на фоне того что на восхождение на Эверест потратил этот же персонаж 150К баксов? камень и в твой огород что ли оказался?
Ні, камінь не у мій, у мене інші трохи принципи. Просто тригернув підхід щодо допомоги армії на фоні "Крадуть, нічого не допомагають багатії, і я не буду ніяк, поки такі як ось це не допомагають..."
Коли людина починає виляти з того, що я не буду, тому що інші повинні, і поки вони не... то я нізащо... таким чином у нас не буде країни, і якщо був би такий підхід, то вже лінія фронту проходила б десь біля Мукачево.
Негідники це не та категорія людей на яких потрібно рівнятися, особливо зараз.
Дві позиції: 1. Інші не роблять, то й і я не повинен робити. Добровільну справу. 2. Я роблю, то й і інші повинні робити. Добровільну справу.
Якщо справа сугубо добровільна, то про які докори і тим паче звинувачення може бути мова.
Імхо. Тут можна тільки пряником... Бо це і є свобода, демократія. А дорікали-чморили за відмову добровільності та низьку свідомість де? Правильно - у совку. Починаючи з жовтнят, піонерських зібрань і т.д. Там всі повинні))) були бути свідомими, патріотами тощо.
З.и. оскільки не сумніваюсь, що одразу підуть питання "а що ти?", то пояснюю -- доначу; виходжу за весь багатоквартирний будинок на добровільне наведення порядку складом 8-10 осіб, коли інші 100+ тільки пяляться з вікон на чудаків.
Але не дорікаю їм. Чому? Бо дорікаю хоча б за те, щоб свої обов'язки виконали -- платили вчасно за квартиру, не шкодили -- сміттям та руйнацією мереж, будинку. А добровільне є добровільне. А те воно і добровільне. Хіба що попрохати по-доброму.
https://курс.ком.юа/novost/1058831-vsju ... rce=ukrnet зараз в Україні є близько 28,5 млн. осіб. Але важлива не загальна цифра, а структура. Серед усіх цих 28,5 мільйонів у нас 16,8 мільйона це економічно неактивне населення - пенсіонери, діти. Економічно активними є десь 11,7 мільйона, майже 2,7 млн. є безробітними, працюють реально з них лише орієнтовно 9-9,3 мільйона Якщо від цієї цифри відібрати ще бюджетників, то залишається 6-7 мільйонів людей, які, по суті, є тією "упряжкою", яка тягне на собі всю економіку
Letusrock написав:З цікавих моментів - це несподівана зрада fler про 400тис вбитих..
Не зрада, а прогноз, мій власний. І не вбитих, а загиблих (мирних + військових).
ПС. Вважаю, що не слід кидатись тапками в тих, хто донатить і говорить про це і закликає інших донатити. Не важливо, хто це - Mykola з форуму чи Порошенко, але вони допомагають рятувати життя військовим і наближати перемогу.
fler написав: ПС. Вважаю, що не слід кидатись тапками в тих, хто донатить і говорить про це і закликає інших донатити. Не важливо, хто це - Mykola з форуму чи Порошенко, але вони допомагають рятувати життя військовим і наближати перемогу.
Саме так! Ніяких закидів до закликів донатити (або до тих, хто закликає донатити) не повинно бути. Добра справа!
Але тапки почались-то з чого? З того, що хтось заговорив про провину "І, пам'ятайте, коли щось долітає, то в цьому є і Ваша вина, що ОСОБИСТО Ви не допомогли покращити ППО і ця ракета/дрон/літак/вертоліт могли б бути додатково збитими, якби Ви витратили на це трохи СВОЇХ грошей."; хтось наполегливо почав "А скільки ОСОБИСТО Ви задонатили?".
Хоча там Флай наче щось про бустер вставив. Потерто багато.
detroytred написав:З.и. оскільки не сумніваюсь, що одразу підуть питання "а що ти?", то пояснюю -- доначу; виходжу за весь багатоквартирний будинок на добровільне наведення порядку складом 8-10 осіб, коли інші 100+ тільки пяляться з вікон на чудаків.
Але не дорікаю їм. Чому? Бо дорікаю хоча б за те, щоб свої обов'язки виконали -- платили вчасно за квартиру, не шкодили -- сміттям та руйнацією мереж, будинку. А добровільне є добровільне. А те воно і добровільне. Хіба що попрохати по-доброму.
+ Дуже Дякую. За конструктивну і зважену критику, також. Тепер тема свідомості і добровільності повністю розкрита, і в цілому зрозуміло хто, чому, і як. Остаточно, сьогодні неслабо прилетло у Львів, покращення ППО яке може зробити кожен, своїм внеском, могла б завадити долетіти хоча б одній з ракет, цей принцип і був озвучений, допомагаючи ППО, допомагаєш собі. Все, це остаточний пост, більше відповідати на цю тему не буду.
Тема донатів закрита.
Востаннє редагувалось _Mykola_ в Чет 06 лип, 2023 10:50, всього редагувалось 1 раз.
Water написав:https://курс.ком.юа/novost/1058831-vsju-ukrainskuju-akonomiku-vitjagivajut-ne-bolee-7-mln-chelovek-%E2%80%94-issledovanie?source=ukrnet зараз в Україні є близько 28,5 млн. осіб. Але важлива не загальна цифра, а структура. Серед усіх цих 28,5 мільйонів у нас 16,8 мільйона це економічно неактивне населення - пенсіонери, діти. Економічно активними є десь 11,7 мільйона, майже 2,7 млн. є безробітними, працюють реально з них лише орієнтовно 9-9,3 мільйона Якщо від цієї цифри відібрати ще бюджетників, то залишається 6-7 мільйонів людей, які, по суті, є тією "упряжкою", яка тягне на собі всю економіку
Грає роль навіть не співвідношення працюючих до непрацюючих, а кількість працюючих для даного об'єму ринку.
2,7 млн. безробітних - це явно перекриває природній рівень алкашів, ледацюг тощо. Тобто проблема мабуть не у недостатності працівників.