Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 46774678467946804681 ... 14824>
Повідомлення Додано: Чет 20 лип, 2023 10:21

ЛАД написав:
  prodigy написав:............
канал ворожий, вам зрозуміло?

Как Вы это определили?

вчора Братчук повідомив

де речі вже вчора зявилось відео- де чоловік просить пробачення за, те що виклав відео прильоту в Одесі (Братчук кожного разу напоминайте-будьте слухняні, не знімайте прильоти або те, як працює ППО), до речі у мене вчора було достатньо можливостей знімати, але не хочу мати ци відео (навіть для себе на здогадку, тому що навіщо зайвий раз відчувати стрес, це як дивитись на загиблих (тим більше близьких людей)
достатньо того що майже кожного дня читаю повідомлення про те, де будуть відспівувати героя з мого міста(є і знайомі люди), останній місяць -майже всі з під Бахмута
https://t.me/our_odessa/50443?single

кому цікаво новини з Одеси, можете побачити все на українському каналі Новости Одесса
prodigy

Подякував: 3329 раз.
Подякували: 3343 раз.

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Чет 20 лип, 2023 10:22

инфа за атаку 20липня

Одеса та Миколаїв. Окупанти знову вдарили по півдню України, під ударом російських ракет — порти, причали, житлові будинки і торгові мережі, — Повітряні сили

Армія рф випустила 19 крилатих ракет та 19 дронів-камікадзе:

🔺7 крилатих «Онікс» з берегового ракетного комплексу «Бастіон» (Крим);
🔺4 крилаті ракети повітряного базування Х-22 – пуски здійснювались з восьми літаків Ту-22МЗ (акваторія Чорного моря);
🔺3 крилаті ракети морського базування «Калібр» імовірно з підводного човна (акваторія Чорного моря);
🔺5 крилатих ракет наземного базування «Іскандер-К» (Крим);
🔺19 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131» з двох напрямків – південного (Чауда, Крим) та північно-східного (Курськ).

ППО вдалось збити:
❌2 крилаті ракети морського базування «Калібр»;
❌3 крилаті ракети наземного базування «Іскандер-К»;
❌13 ударних дронів «Shahed-136/131».
prodigy

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Чет 20 лип, 2023 10:29

Andrey2512
їде війна і Одеса -це потужний транспортний хаб з інфраструктурою

мета ворога нищити економічний потенціал країни-тому й руйнують об'єкти інфраструктури (але цим наражають на небезпеку і цивільних)
prodigy

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Чет 20 лип, 2023 10:38

vitaliiangel написав:
Зеленский: зерно, уничтоженное в результате российского удара по Одессе, предназначалось для Китая

«В портовом терминале, который пострадал этой ночью больше всего от российского террора, хранилось 60 тысяч тонн агропродукции, которая предназначалась для отправки в Китай. Каждый в мире должен быть заинтересован в привлечении России к ответственности за террор», — сказал Зеленский в вечернем обращении.

Он добавил, что российский удар в ночь на 19 июля — «это едва ли не самая большая за все время полномасштабной войны попытка России причинить боль Одессе». По словам Зеленского, цель удара — не только Украина, так как в атакованных портах хранится около миллиона тонн продовольствия, предназначенных для отправки в страны Африки и Азии.

60тісяч тон- це на один середній балкер, але справа навіть не в тому,
ще залишилось десятки млн. тон збіжжя врожаю 2023 і що з ним робити якщо існує проблема з експортом з морських портів

Сполучені Штати не готові оголосити про будь-які заходи підтримки суден, що прямують до українських портів після того, як Міністерство оборони РФ оголосило, що буде вважати ці судна як такі, що перевозять військові вантажі. Це сталося на тлі зриву зернової угоди Росією.

Таку заяву зробила прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр під час брифінгу. Так, у відповідь на запитання журналістів про те, чи розглядають Штати можливість надання допомоги в русі суден в українські порти, вона відповіла, що їй "нема чого сказати про те, що стосується морської частини".

Водночас вона наголосила, що США продовжать допомагати Україні в питаннях постачання зерна на світові ринки. Прес-секретар Білого дому також згадала про виділення коштів на підтримку українських фермерів.
prodigy

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Чет 20 лип, 2023 10:54

prodigy написав:
ще залишилось десятки млн. тон збіжжя врожаю 2023 і що з ним робити якщо існує проблема з експортом з морських портів

Я от думаю, а чи взагалі потрібно з цим щось робити український владі? Якщо наше зерно насправді таке важливе, як заявляє Зе та Гутіереш, то влада України вмиває руки і чекає, коли нестача їдла стане проблемою африканських колоній Китаю. А то зараз країна у вогні а наші вивертаються навиворіт щоб начебто запобігти світовій продовольчій кризі. Тож нехай криза прийде та може почнуть включатися нейтральні країни та "невсетакоднозначні".
Фермерам нашим ппц тепер - зерно нового врожаю купувати не або будуть, або за копійки, зберігати такі обсяги нема де, або не рентабельно при ціні, що тепер буде встановлена. Мабуть частина залишиться на полях, як у минулому році.
whois2010

Подякував: 21 раз.
Подякували: 83 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Чет 20 лип, 2023 11:14

Re: Напад росії і білорусі на Україну

whois2010 написав:Я от думаю, а чи взагалі потрібно з цим щось робити український владі?

Обоі'язково треба - симетрично оголосити, що всі суда, які заходять в російські порти і портова інфраструктура, є законними воєнними цілями, і потопити парочку. Нехай пруть своє зерно з Кубані в Мурманськ. Нам втрачати вже нічого.
lapay

Заблокований
Подякував: 1203 раз.
Подякували: 1453 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 20 лип, 2023 11:20

lapay написав:
  whois2010 написав:Я от думаю, а чи взагалі потрібно з цим щось робити український владі?

Обоі'язково треба - симетрично оголосити, що всі суда, які заходять в російські порти і портова інфраструктура, є законними воєнними цілями, і потопити парочку. Нехай пруть своє зерно з Кубані в Мурманськ. Нам втрачати вже нічого.

От тільки ці суда будуть під панамським прапором з власником на Кіпрі. А Україна, потопивши іноземне не військове судно, перетвориться на кого?
Нашим хоч би флот з калібрами обнулити у московитів...
whois2010

Подякував: 21 раз.
Подякували: 83 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Чет 20 лип, 2023 11:22

наша мова-це наша зброя

нещодавно мені розповіли один епізод з життя українських моряків в мультинаціональному екіпажі в якому працюють офіцери 8, рейтинг 12 (100% філіппінці) +2 кадети з Одеси

офіцери -це 2 українці, 2 мешканці окупованого Криму і 4 болгар (капітан і стармех серед них) . З початком війни болгари (моряки) не проявили емпатії до українців, ніколи не виказували співчуття з приводу обстрілів (всі родини українським моряків знаходяться в Одесі і області) і взагалі мають заздрість до українців , тому що у 2005 вони здуру перейшли на ЗП в евро в коли евро значно впал -вони втратили до 25-35%.

Болгари (з тих кому за 40) дуже добре спілкуються і розуміють російську мову (і не зважаючи на те, що офіційна мова компанії англійська, спілкувались вони проміж себе російською (так саме я робив у 2013, коли крім мене всі офіцери були поляки, які спілкувались теж російською, тому що 3й офіцер не знав англійської))

коли українці домовились проміж собою і перейшли на українську мову (2 офіцера і 2 кадета) -то, болгари перестали розуміти що вони говорять проміж собою (умовно 10-15% слів не більше), тобто наша мова виявилась гарною зброєю з конкурентами (не ворогами, але і не друзями)

стосовно кримчан: з ними після лютого 2022р почали виникати періодичні конфлікти, останній був в червні, ще рік тому-українці почали розпечатувати звід від ГШ МО ЗСУ про щоденні втрати росіян і вішати на дошку об'яв
https://armyinform.com.ua/2023/07/20/vt ... yach-osib/

кримчанін (механик) не витримав і почав зривати ці звіти (до речі філіппінці жваво цікавились цими цифрами, але підтримки українцям відкрито не висловлювали), кадет ледве не встряв в бійку з ним і потім українці почали робити йому "ігнор", тоді він пішов з претензіями до капітана який його послав, і кримчанин написав у компанію, що українці знущаються над ним (примушують спілкуватись українською, слухати українські пісні і решту маячні)-в компанію провели розслідування і ...кримчанина відправили до дому(на цей час сплив термін його контракту)
кримчанин (з Севастополя) часто казав нашим , що в Криму на українців ніхто не чекає, на що йому відповіли-чемодан, Ростов і до побачення.
prodigy

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Чет 20 лип, 2023 11:26

Re: Напад росії і білорусі на Україну

"запобігти світовій продовольчій кризі"
пару днів назад десь читав (зараз не згадаю, може, бізнес-цензор, швидко не можу знайти), що росія успішно "заміщає" нас на всіх зернових ринках, перехоплює контракти і т.д. і т.п. обсяги продажів рос. зерна рекордні і очікуються ще вищими у 23 році.
тобто вона задовільняє весь попит на наше зерно
Hennady

Подякував: 29 раз.
Подякували: 32 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 20 лип, 2023 11:28

whois2010 написав:
  prodigy написав:

Я от думаю, а чи взагалі потрібно з цим щось робити український владі? Якщо наше зерно насправді таке важливе, як заявляє Зе та Гутіереш, то влада України вмиває руки і чекає, коли нестача їдла стане проблемою африканських колоній Китаю. А то зараз країна у вогні а наші вивертаються навиворіт щоб начебто запобігти світовій продовольчій кризі. Тож нехай криза прийде та може почнуть включатися нейтральні країни та "невсетакоднозначні".
Фермерам нашим ппц тепер - зерно нового врожаю купувати не або будуть, або за копійки, зберігати такі обсяги нема де, або не рентабельно при ціні, що тепер буде встановлена. Мабуть частина залишиться на полях, як у минулому році.

незважаючи на війну, процвітає великий теневий бізнес, з млнми прибутками
https://forbes.ua/ru/news/u-polshchi-ro ... 2023-13538

https://suspilne.media/470405-do-mahina ... okuratura/
prodigy

Профіль

1
4
2
  #<1 ... 46774678467946804681 ... 14824>
Форум: