Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 46934694469546964697 ... 14750>
Повідомлення Додано: Суб 22 лип, 2023 00:23

cohan написав:
  hume написав:Очень интересно, появление над линией холма и линией деревьев это приблизительно метров 25, пусть выше - 40. Как с такой высоты можно работать на расстояние 5-10км?

современная оптика, качественная, французская
собсно 10км ей и определяются, а не ТТХ ракеты

Всё же ракетой.
Увидеть мало, надо ещё и попасть.
Ваша ссылка не на оптику, а на "Горизонт".
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 22 лип, 2023 00:30

Denik написав:
  flyman написав:земля кругла, зона прямої видимості легко визначається.
в мене в селі, якщо підняти антену на 5м, то приймалися сигнали із київської телевишки за 100+ км.
З "коника" на даху хати приблизно на тій висоті, пряма видимість "в поле" 5+ км
На місцевості обмеження дальності виявлення впирається в посадки. Дерева в посадках можуть бути 20-25 метрів висотою. Якщо між посадками кілометр - то для виявлення на 8 км треба піднятися на висоту не меншу 200 м. Якщо між посадками 1,5 км - то висота менша відповідно.

Цікаво, де Ви живете? В джунглях Амазонії?
Якщо під "посадками" Ви маєте на увазі лісополоси між полями, то я в Україні не бачив там дерев 20-25 метрів висотою.
Якщо просто ліси, то там не має ніякого значення висота дерев. Танк не буде видно і при висоті 5 метрів, а то і нижче, якщо він під масксіткою.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 22 лип, 2023 01:09

Re: Напад росії і білорусі на Україну

ЛАД написав:
  Denik написав:
  flyman написав:земля кругла, зона прямої видимості легко визначається.
в мене в селі, якщо підняти антену на 5м, то приймалися сигнали із київської телевишки за 100+ км.
На місцевості обмеження дальності виявлення впирається в посадки. Дерева в посадках можуть бути 20-25 метрів висотою. Якщо між посадками кілометр - то для виявлення на 8 км треба піднятися на висоту не меншу 200 м. Якщо між посадками 1,5 км - то висота менша відповідно.

Якщо під "посадками" Ви маєте на увазі лісополоси між полями, то я в Україні не бачив там дерев 20-25 метрів висотою.

Та навіть звичайна тополя чи сосна від 20м
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Суб 22 лип, 2023 01:31

Faceless написав:
ЛАД написав:
  Denik написав:------------------------------
flyman
земля кругла, зона прямої видимості легко визначається.
-------------------------------

Та навіть звичайна тополя чи сосна від 20м

И много Вы таких видели в наших защитных лесополосах?
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 22 лип, 2023 02:02

Пост админа телеграм-канала TLk News. Длинно , но хорошо.
«Кому лучше?»

Я так же, как и Вы вижу что происходит внутри страны.
Все истории с тендерами, направление денежных средств на разного рода не первостепенные нужды или ресурсы.

Точно так же, я вижу и отклики многих людей, по поводу этих всех дел, комментарии, рассуждения и конечно же зраду.

Комментарии по плану:
«Там все воруют, в стране война, все продали, разворовали»

«Я не буду ничего делать, почему они воруют, а я должен»

«Почему дети чиновников не на войне»

«Я донатить не буду, они ж там все воруют, почему я должен.»

Ответьте себе самим на один вопрос «А что измениться и кому будет хуже?»

Этим чиновникам?
Или может ситуация глобально поменяется в обратном направлении и всего лишь от такого комментария, все резко перевернется и станет лучше…?
Или может быть, лучше станет тем парням, что защищают нас же и закрывают собой от жизни в оккупации, от ежечасных обстрелов из артиллерии, от налетов самолетов и авиа бомб, которые были в самом начале войны.

Кому же, все таки, такими комментариями или действиями, а «бездействие» - это тоже действие и выбор каждого, будет лучше?

Врагу. Вот кому будет лучше.

Война сегодня за пределами вашего дома, где многие всячески пытаются забыть о ней. Начиная жить полной жизнью, выставлять в соц. сети как круто и классно кто-то проводит это время с бокалами, музыкой, девочками, тачками и тусовками.

Но завтра, не предпринимая ничего, война может оказаться внутри того же самого дома.
Нет, не подумайте, я не говорю что не нужно отдыхать, восстанавливать силы и свое моральное состояние, хоть у меня самого это редко получается делать нормально, я говорю о том, что не нужно это нести в массы и соц сети.

Ладно бы, когда это делают девушки…

Парни в окопах, под ежеминутными обстрелами, штурмами, выполнением боевых задач - тоже хотят выпить кофе в парке, посидеть в громкой компании или просто ворваться с двух ног в караоке.

В этом так же, состоит поддержка и помощь.

Почему?

Представьте, что вы утром встали с плохим настроением, от какой либо причины.
Как дальше продолжается Ваш день?

Касаемо «Чиновников и все продали и разворовали»
А давайте об этом не писать?
Вот просто не писать!
Пример:
Человек, подвластный чужому мнению, который помогает, усиленно работает на страну в состоянии войны, видит массовые такие комментарии.
Вольно не вольно, начинает задумываться, прокручивать это у себя в голове. Остается осадок.
Помощь от него становиться меньше.

Как итог что происходит?

Выпадает одна маленькая деталь большого механизма, в следствии чего, его работа усложняется.

Что делает в этот момент враг?

Доливает масла в огонь «инфо пространства» адаптируясь под общую массу и превращается все это в оружие.
В прошлом году - мы проиграли информационную войну.
Давайте не делать этого сейчас и брать инициативу в свои руки.

А что же делать с этими «депутатами и чиновниками?»

Ответ кроется в вопросе.
Делать.
Я обещаю, что после войны и чуть позже во время, я буду прикладывать усилия, освещать и критиковать структуры.
Заставлять их работать, работать честно.

Вы - каждый из Вас - это большая сила. Только направлять ее нужно правильно.

Не тратье свои драгоценные силы, на помощь врагу и подрыв морального состояния.
Помните же простую истину?
«Хочешь что-то изменить - начни с себя»
Давайте менять, а не падать и в конвульсиях кричать, что все пропало.
Да, звучит фантастически, долго и тяжело.
Но я хочу, что бы мои будущие дети жили в новой, сильной, независимой , целостной и перспективной стране «Украина»
От Львова и до Луганска с Донецком
От Сум до Ялты.

Ваш Tlk❤️️️️️️️
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 22 лип, 2023 06:33

Denik їх економіка зможе переварити все, крім неконтрольованої гіперінфляції. Але, нажаль, в них грамотні люди рулять і вже почали приймати міри щоб відтягнути катастрофу з 24 на 25 рік
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 22 лип, 2023 08:37

ЛАД ,

И много Вы таких видели в наших защитных лесополосах?

Які бачили ви? 10 метрів?
Добре. Намалюйте на бумажці в масштабі в профіль:

Поверхню землі, точку на поверхні землі , на відстані 1000м від цієї точки лісопосадку висотою 10 метрів. Зʼєднайте лінією візування цю точку і верх посадки . На відстані 2000 метрів від точки лінія підніметься над поверхнею вже на 20 метрів , на відстані 5км - вже 50 метрів. На відстані 10 км - 100 метрів. Це на таку висоту треба піднятись вертольоту (спостерігачу по суті , зараз звичайна фізика і геометрія, модна без вертольоту ) . Так само буде якщо замість посадки будуть нерівності рельєфу, пагорби. А у нас навіть в степу не рівна як плита поверхня землі. Тепер перенесіть ту посадку за 500 метрів до точки. Вже потрібну висоту треба множити вдвоє.
Це ми говоримо про фізичну можливість побачити перекриті предмети. А тепер навіть якщо така можливість кутами перекриття забезпечена, спробуйте навіть з оптикою знайти щось на відстані 7-8 км.
Ясно що пробують. Чимало вони втратили за травень- червень при цих спробах. Підбираються ближче, інколи вдається. Пробують вночі, коли візуально вертоліт не видно над лінією горизонту. ПЗРК-ники граються з тепловізорами. Йде боротьба, хто перехитрить. Але це не оте показане ЛАД-ом : у них є така зброя, проти якої ми нічого не можемо зробити -Ка52 . Не так це. Там щоразу екіпаж і дороблена машина йде на жахливий ризик , який далеко не завжди успішно закінчується.Хто кого перехитрить: ПЗРК-ник чи пілот ка52.
Востаннє редагувалось Hotab в Суб 22 лип, 2023 08:39, всього редагувалось 1 раз.
Hotab

Подякував: 404 раз.
Подякували: 2471 раз.

Профіль

4
4
2
Повідомлення Додано: Суб 22 лип, 2023 08:38

Парламент Болгарії 21 липня проголосував за відправлення в Україну близько 100 бронетранспортерів разом з озброєнням та запчастинами.
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Суб 22 лип, 2023 08:47

ЛАД написав:А взагалі, не набридло малювати рожевим олівцем завтрашній кінець РФ?

А шо в цьому поганого? Думки матеріальні :D Розумію вашу стурбованість за хароших руськіх, але звиняйте.
  ЛАД написав:Я вже не пам'ятаю, на коли Ви обіцяли фінансовий крах Росії?

Я нагадаю. Набіуліна сказала, що вже цієї осені, вересень-жовтень.

Також ви регулярно скиглите про "як все погано у нашої промисловості". Тож доповідаю:
UNIDO приєдналася до тих, хто буде вкладати гроші у розвиток нашої промисловості. На наступні 4 місяці виділено кошти на розробку бізнес-плана, зокрема щодо розвитку індустріальних парків у 5 областях країни, а потім будуть фінансуватися конкретні заходи.
fler

Подякував: 1213 раз.
Подякували: 1338 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 22 лип, 2023 08:57

Re: Напад росії і білорусі на Україну

fler написав:Набіуліна сказала, що вже цієї осені,

Наскільки я зрозумів: вона сказала, що цієї осені почнуть масово діставати гроші з резервів, а не закінчать. Поки в ФНБ є хоча б 1 млрд. $ ліквідних активів - нічого поганого не станеться...
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Суб 22 лип, 2023 09:03, всього редагувалось 2 разів.
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 46934694469546964697 ... 14750>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей