Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 9969979989991000 ... 2903>
Повідомлення Додано: Нед 23 лип, 2023 17:16

Щодо анонсованого вище масового повернення в Україну

Щоби повернутися треба бачити звідки ти повертаєшся.
International Monetary Fund (IMF) опублікував звіт із цінами на життя в різних країнах.
Найдорожчою країною світу виявилася Норвегія – там ціни на все вищі на 36% порівняно із США.
Далі у списку: Барбадос, Маршаллові острови, Південний Судан та Ісландія.

Найдешевші країни у світі – Таджикистан, М'янма, Іран, Лаос та Шрі-Ланка.

У Євросоюзі самі бюджетні – Угорщина, Румунія та Польща.
У Європі також Білорусь, Україна, Молдова, Грузія, Вірменія, Туреччина та балканські країни.
Тут можна вибрати країну за смаком або за цим критерієм:
https://flo.uri.sh/visualisation/14419318/embed
akurt

Подякував: 4005 раз.
Подякували: 1447 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 23 лип, 2023 17:22

akurt написав:Все так і є. Яку країну любою - так то Румунію.
Ідеш вночі при швидкості 100 км/год в шалену зливу - щітки не встигають прибирати воду із скла...
А яке пиво!

Та там і вдень селами менше 70 ніхто не їздить. То колись із Русе їхав 31 серпня(народ толпою звертався з морів) , то в Румунії в якомусь селі стояли поліцаї з феном ловили, хто більше 80 км/год їхав, бо загальний потік мав 70+ км/год😎
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 274 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 23 лип, 2023 17:25

akurt написав:Ці параметри можете легко дізнатися в мобільному додатку - якщо це ПриватБанк.
Натискаєте на картку - потім праворуч вверху шестерня налаштувань - потім шукаєте внизу «Реквізити».
Оскільки це Румунія, там будуть румунські леї, а не долари, то вказуйте дані картки в гривнях, конвертація буде автоматичною.
Як Вам Румунія? Я буду там в наступну суботу.

Подивився, там є ІВАN, думаю його достатньо буде. Якщо напишу леї, думаю вони автоматично конвертують їх в гривню.
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 274 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 23 лип, 2023 17:44

akurt написав:Барбадос, Маршаллові острови, Південний Судан та Ісландія.

Это для успешных и обеспеченных, иначе пацаны уважать не будут.
Когда-то ооочень давно на форуме обсуждалось, на какой машине должен приезжать прораб к хозяину квартиры, заказавшему дорогой ремонт.
Starikan
2

Подякував: 2618 раз.
Подякували: 3165 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 23 лип, 2023 18:23

stm написав:
  antey1969 написав:
  adeges написав:Наплив українських біженців суттєво зрушив баланс попиту і пропозиції на житло у Відні. Не дарма Ермакс вирішив повернутись, коли компанія припинила платити за його житло. Пуста двушка в умовно прилеглих до центру районах легко тягне на 900 євро з комуналкою. Якість орендного житла дуже низька.

Проте це не впливає на бажання українців осісти у Відні. У іміграційному відомстві говорять по 60 реєстрацій тимчасово переселених на добу, заплановоних з наступного тижня. На цьому було по 40.

Наш МЗС утверждает, что 80+% обязательно вернутся, причем 57% совсем уже скоро.
Так что Вене перенаселение не грозит.

Антей, Вы собираетесь оставаться? На какой позиции?

Пока остаюсь здесь. Работаю по специальности. Не бог весть что, но на жизнь хватает.
Читаю новости то о нежданно сбежавшем военкоме, то о выпущенном Труханове....
К тому же свежий пример с гроссмейстером Иванчуком очень убедителен.
С интересом бы почитал еще новости о готовности страны к новому отопительному сезону, но пока не нахожу. Хотя, лето еще не закончилось, спешить походу некуда.
antey1969
1

Подякував: 1701 раз.
Подякували: 3641 раз.

Профіль

2
2
1
Повідомлення Додано: Нед 23 лип, 2023 19:07

adeges написав:Наплив українських біженців суттєво зрушив баланс попиту і пропозиції на житло у Відні. Не дарма Ермакс вирішив повернутись, коли компанія припинила платити за його житло. Пуста двушка в умовно прилеглих до центру районах легко тягне на 900 євро з комуналкою. Якість орендного житла дуже низька.

Проте це не впливає на бажання українців осісти у Відні. У іміграційному відомстві говорять по 60 реєстрацій тимчасово переселених на добу, заплановоних з наступного тижня. На цьому було по 40.

В мене локація стрімко укрїнізується.
Поблизу є мережевий рітейл, який колись, дуже давно, мав народну назву "руская база" , коли я тут опинився, персонал був з різних країн б.срср - узбеки, казахи, українці тощо. Головна вимога - англійска та російська (бо багато хто з молоді інших країн не володіє "язіком"). Було приємно, коли на касі зустрічаєшь україномовну людину. Зараз там що менеджери в залі що на касі говорять українською. Нещодавно на касі попереду нас молода пара купляла продукти та серед іншиго - пиво, судячи з всього, ньюкамери по біженській програмі - розраховувались фудстемпами. Але ними не можна розраховуватися за пиво та повинно показати ІД. Вони не знали, розрахувались кешем, а айди їм запропонувала на її жіночка що була позаду нас, теж українською.
Тож - на касі дівчина з України, попереду за позаду нас покупці з України.
Трохи далі турецький супермаркет (там багато українських товарів, навіть молоко Люстдорф Селянське, сік ОЗДХ, Садочок та т.і.), продавчині та касирки - україномовні дівчата, азіятки та турки-чоловіки.
Вчора на спортмайданчику, де зазвичай гоняють в баскетбол "засмаглі" хлопці, грав в баскетбол з молодою парою з ЗУ.
Дуже важко стало знайти житло в рент, тож мої сусіди приймають на кілька діб родини ньюкамерів з України доки вони не знайдуть собі постійний варіант. Кожен тиждень інша родина.
Деяки ватани пошепки між собою "район становится украинским, жить невозможно".
rjkz

Подякував: 8661 раз.
Подякували: 5476 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Нед 23 лип, 2023 19:21

antey1969 написав:Пока остаюсь здесь. Работаю по специальности. Не бог весть что, но на жизнь хватает.
Читаю новости то о нежданно сбежавшем военкоме, то о выпущенном Труханове....
К тому же свежий пример с гроссмейстером Иванчуком очень убедителен.
С интересом бы почитал еще новости о готовности страны к новому отопительному сезону, но пока не нахожу. Хотя, лето еще не закончилось, спешить походу некуда.

Пока - это хорошо, а главное надёжно ))) смотрю стрим Притулы и понимаю почему обиделся Бен, столько "грамот подяки" у него нет )))
stm

Подякував: 73 раз.
Подякували: 680 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 23 лип, 2023 19:27

News from Canada
Наша людина влаштувалася на роботу в банк.
Спитав про оренду житла.
Відповідь:
« 2500 CAD на місяць на чотирьох людей + комуналка 120. Це апартмент білдінг, зараз ціни в Торонто на оренду дуже високі, тому наш варіант насправді дуже дешевий».

[Примітка: Спілкуються виключно українською та англійською]

Стандартна ситуація: я знаю хлопців в Ірландії так орендували: 2-о поверховий будинок на 4 кімнати. І так само знаю хлопці орендували в 4-х 1- поверховий будинок на березі Тихого океану.
Востаннє редагувалось akurt в Нед 23 лип, 2023 19:28, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Подякував: 4005 раз.
Подякували: 1447 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 23 лип, 2023 19:28

antey1969 написав:

Наш МЗС утверждает, что 80+% обязательно вернутся, причем 57% совсем уже скоро.
Так что Вене перенаселение не грозит.

Вчера разговаривали со знакомой жены по Киеву.
Они около года назад приехали по Ю4Ю.
В Киеве остался муж.
Их 4-ро ее мама, она, 2-е детей.
Мама уже спаковала чемодан (буквально), собирается назад.
Она, хоть очень тяжело, как и всем в первое время, будет пытаться зацепиться, потом, когда это станет возможным, вытащить мужа.
Работала в аптеке, сейчас ННА, планирует эвалюировать украинский диплом и стать для начала медсестрой.
Для госпитальной медсестры сейчас есть вариант через каледж - для ньюкамеров можно получить адаптационный грант, покрывающий все обучение. Для этого надо иметь ССН. Или через курсы стать медсестрой в медикал офис. Или имея лишь разрешение на работу пойти в госпиталь certified nursing assistant, они сами в госпитале проводят обучение и практику (в это время платят зарплату), потом работать ассистентом медсестры, постепенно проходя треннинги, подтягивая лангуаге, и можно зайти в нижнюю градацию медсестры. Это уже будет (если про НЙ) порядка 90-100 куе в год. Я знаю такую медсестру, она уже 120+ (как-то проскочило в разговоре).
В общем, есть варианты без потери нескольких лет в каледже. Это чувствительно в 40+.

Дети закончили елементари и мидл скул. Живут в дорогой локации, но с апупенными школами.
rjkz

Подякував: 8661 раз.
Подякували: 5476 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Нед 23 лип, 2023 20:07

stm написав:
  Gastarbaiter написав:
  akurt написав:Ці параметри можете легко дізнатися в мобільному додатку - якщо це ПриватБанк.
Натискаєте на картку - потім праворуч вверху шестерня налаштувань - потім шукаєте внизу «Реквізити».
Оскільки це Румунія, там будуть румунські леї, а не долари, то вказуйте дані картки в гривнях, конвертація буде автоматичною.
Як Вам Румунія? Я буду там в наступну суботу.

Для SWIFT валюта переказу повинна співпадати з валютою рахунку. Інакше гроші зависнуть.
ПС. Румунія гарна. Тільки далекобійники скажені на дорогах.

Swift code банка корреспондента будут использовать, там должно совпадать, хотя я тоже больше склоняюсь что надо открыть евровую карту и брать её IBAN и swift code Привата в евро.

Global Blue зачислит деньги в доларах. Не важливо, яка валюта транзакції або де подаєшься на ріфанд. Якщо сума невелика, иіпа до 100 євро, то можуть тіпа отримати за 3 євро кешем в євро. Інакше тебе розводять десь на курс конвертації долар євро. Отримаєш в доларах стільки, скільки повинен був в євро. Тому карта в євро не допоможе. Треба доларову для зменшення втрат. Інакше долар в гривню зарахують по 36.6
adeges

Подякував: 433 раз.
Подякували: 1066 раз.

Профіль

#<1 ... 9969979989991000 ... 2903>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Bolt і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор