Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
ЛАД написав:Медицинские карантины обычно длятся недолго - неделя/месяц. Тогда я говорил именно о таком. МОН за офлайн навчання, и у нас Терехов месяца 2 твёрдо говорил об этом же. Но, видимо, ему "объяснили", что с ним будет в случае чего, и последнее время "твёрдость" пропала. Глава военной администрации Синегубов твёрдо говорит о том, что в Харькове нет ни одной школы с "настоящим" убежищем, то, что есть, это "укрытия", поэтому говорить не о чем. Но посмотрим.
до чого "пояснили"?
а ви не бачите ризики, що русня може по школі вдарити С300? хто за це відповідати буде? й самі знаєте, що за хвилину ніхто не встигне нікуди добігти.
ІМХО, доки не знищать під Белгородом ці пускові установки С300, в Харкові, на жаль, не буде навчання в школах
Ризики бачу. Такие же, как то, что прилетит в жилой дом, на детскую площадку или ещё куда. Просто в этих случаях ответственность на родителях, а в школе сразу обвинят мэра за то, что разрешил офлайн. В результате у нас частные детсады работают (во всяком случае, некоторые), а государственные нет. Работают спортсекции. И сегодня я расцениваю опасность от шахедов выше, чем от белгородских С-300.
И не подскажете, как родителям работать, если ребёнка оставить не с кем? При этом для ВПЛ есть пособия, для тех, кто остался, нет ничего. Получается, выгоднее отправить жену с ребёнком в какую-нибудь деревню в 5 мин. от Харькова, где они получат 5000 от государства как ВПЛ. Поощряем миграцию? Кроме проблем с учёбой ребёнку нужно ещё и общение. Летом проще - можно выйти на детскую площадку. Зимой - вообще ничего.
И уже писал, риски прилёта чего-нибудь сегодня есть по всей Украине. Ещё год назад писал, что Харьков перестанут обстреливать последним. Именно из-за границы рядом. А пусковые под Белгородом будут до тех пор, пока не закончится война. Не расскажете, когда это произойдёт?
Gastarbaiter написав:А де шукати квартири за 2000 євро? Якісь секретні чати для мільйонерів. І з чого ви взяли, що мені не подобається жити у своєму районі? Це у вас якісь комплекси провінциала, який потрапив до великого міста. "Хто не в центрі - той лох"?
В Польщі думаю є свій аналог ріа та луну, чому лох? Я взагалі в селі живу)
Ну є, otodom і obido. Я не знаю, що там за хати по 2€, але у мене сім‘я знайомих повернулась додому. Знімали 80 метрів на бульварах в новому ремонті з паркінгом за 6 зл. Ремонт був норм, місце - центріше хіба що на самому ринку) З приводу село/місто - взимку в селі можна палити любе гімно. В самому Кракові мораторій, ніякого каміна, ні пічки палити не можна. Навіть шашлик на дровах в спеціально відведених місцях. До чого я це? В селах взимку на вулицю не вийдеш, як і на троєщинах Кракова, бо з навколишніх сіл несе вітер продукти згоряння. До центру це не доходить. Тому тут навпаки - в ценрі повітря чисте, на окраїнах брудне.
Щось Ви переборщили з тим смогом. Живу на околиці - рази 3 бачив тей смог за весь опалювальний сезон. За пошук мешкань - мені подобається агрегатор гетхоум https://gethome.pl/mieszkania/na-sprzedaz/ За новобудови - кортер та ринок первотни.
ЛАД написав:Медицинские карантины обычно длятся недолго - неделя/месяц. Тогда я говорил именно о таком. МОН за офлайн навчання, и у нас Терехов месяца 2 твёрдо говорил об этом же. Но, видимо, ему "объяснили", что с ним будет в случае чего, и последнее время "твёрдость" пропала. Глава военной администрации Синегубов твёрдо говорит о том, что в Харькове нет ни одной школы с "настоящим" убежищем, то, что есть, это "укрытия", поэтому говорить не о чем. Но посмотрим.
до чого "пояснили"?
а ви не бачите ризики, що русня може по школі вдарити С300? хто за це відповідати буде? й самі знаєте, що за хвилину ніхто не встигне нікуди добігти.
ІМХО, доки не знищать під Белгородом ці пускові установки С300, в Харкові, на жаль, не буде навчання в школах
Ризики бачу. Такие же, как то, что прилетит в жилой дом, на детскую площадку или ещё куда. Просто в этих случаях ответственность на родителях, а в школе сразу обвинят мэра за то, что разрешил офлайн. В результате у нас частные детсады работают (во всяком случае, некоторые), а государственные нет. Работают спортсекции. И сегодня я расцениваю опасность от шахедов выше, чем от белгородских С-300.
И не подскажете, как родителям работать, если ребёнка оставить не с кем? При этом для ВПЛ есть пособия, для тех, кто остался, нет ничего. Получается, выгоднее отправить жену с ребёнком в какую-нибудь деревню в 5 мин. от Харькова, где они получат 5000 от государства как ВПЛ. Поощряем миграцию? Кроме проблем с учёбой ребёнку нужно ещё и общение. Летом проще - можно выйти на детскую площадку. Зимой - вообще ничего.
И уже писал, риски прилёта чего-нибудь сегодня есть по всей Украине. Ещё год назад писал, что Харьков перестанут обстреливать последним. Именно из-за границы рядом. А пусковые под Белгородом будут до тех пор, пока не закончится война. Не расскажете, когда это произойдёт?
P.p.s. Моей внучке в этом году идти в школу. Надеюсь, Вы не думаете, что я не буду переживать за неё, пока она в школе.
по-перше, школа - це скупчення дітей. наслідки будуть набагато гірші, якщо не дай Боже, щось прилетить. по-друге, з русні станеться обстріляти цілеспрямовано школи - якщо вони будуть працювати - ви про таке не думали?
батьки підпишуть бумаги, що знімають відповідальність з адміністрації школи? можливо в такому випадку навчання. але гадаю на це ніхто не піде.
в країні війна - тому проблеми й з навчанням дітей, й зі спілкуванням. ви ж не думаєте що під час другої світової дітям не було бажання спілкуватися - але це взагалі не було на порядку денному.
питання з ким залишити дітей? ну з 10 років - самостійно. а 3-9 років - знову ж таки радянський досвід - дідусі, бабусі. готуйтеся ЛАД й я бачив досвід - правда лише один - діти навчалися екстерном - й нічого в 16 років на мехмат поступили. але там батьки багато уваги на це приділяли.
а пускові напевне треба й раніше вирішувати - коли будуть відповідні ракети. а може й рейди проводити по знищенню - як показує досвід - це можливо. знищать 1-2-5 екіпажів - можливо русаки вже задумаються - а може ну його нах...
Оголошення в Фейсбук: (Побачив випадково): «Якщо шукаєте спонсора по Програмі U4U - можу допомогти». Відразу 62 коментаря. В основному однотипні питання: «Скільки коштує послуга?»
Якщо справа так піде далі, наші біженці будуть мати вагомі економічні чинники для повернення: - бензин в Німеччині 1,90…2,1€ за літр. На магістральних псевдошвидкісних хвалених німецьких трасах ціна 2.49€ літр. Більша частина трас в стадії ремонту, корки, обʼїзди. - пиво, 0,25 (!) л в кафе Ейндховен (Нідерланди) 3,7€ - фактично цілодобово дощі, температура що в Нідерландах, що в Німеччині +17. Я зараз в Дортмунді - не розумію, як тут люди живуть…
Якщо справа так піде далі, наші біженці будуть мати вагомі економічні чинники для повернення: - бензин в Німеччині 1,90…2,1€ за літр. На магістральних псевдошвидкісних хвалених німецьких трасах ціна 2.49€ літр. Більша частина трас в стадії ремонту, корки, обʼїзди. - пиво, 0,25 (!) л в кафе Ейндховен (Нідерланди) 3,7€ - фактично цілодобово дощі, температура що в Нідерландах, що в Німеччині +17. Я зараз в Дортмунді - не розумію, як тут люди живуть…
Троюрідний брат зараз в Данії оформляється. Бензина 1, 85€. І це в країні з якої мешканці їздили на шопінг до Німеччини, бо дешевше.
Shaman написав:.................. по-перше, школа - це скупчення дітей. наслідки будуть набагато гірші, якщо не дай Боже, щось прилетить. по-друге, з русні станеться обстріляти цілеспрямовано школи - якщо вони будуть працювати - ви про таке не думали?
по-перше, последствия те же. Больше пострадавших детей. Хотя, если прилетит по детской площадке, будет хуже. по-друге - с одной стороны, не очень верю, с другой стороны, такое может случиться сегодня в любом городе.
батьки підпишуть бумаги, що знімають відповідальність з адміністрації школи? можливо в такому випадку навчання. але гадаю на це ніхто не піде.
В случае чего такой бумажкой можно будет только подтереться. По закону ответственность лежит на школе.
в країні війна - тому проблеми й з навчанням дітей, й зі спілкуванням. ви ж не думаєте що під час другої світової дітям не було бажання спілкуватися - але це взагалі не було на порядку денному.
Во время 2-й мировой школы работали, а с общением у детей проблем точно не было - в отсутствие родителей во дворе (и не только) гуляли вовсю.
питання з ким залишити дітей? ну з 10 років - самостійно. а 3-9 років - знову ж таки радянський досвід - дідусі, бабусі. готуйтеся ЛАД й я бачив досвід - правда лише один - діти навчалися екстерном - й нічого в 16 років на мехмат поступили. але там батьки багато уваги на це приділяли.
Не у всех есть дідусі, бабусі. Кроме того, дідусі, бабусі, как правило/часто, ещё вполне работоспособного возраста. И им значительно сложнее усадить ребёнка за прописи. А случаи, конечно, бывают разные. Но это именно случаи (это о мехмате).
а пускові напевне треба й раніше вирішувати - коли будуть відповідні ракети. а може й рейди проводити по знищенню - як показує досвід - це можливо. знищать 1-2-5 екіпажів - можливо русаки вже задумаються - а може ну його нах...
1. Их и сейчас уже обстреливают. 2. На фронте много кого уничтожают, но что-то никто не задумывается.
Востаннє редагувалось ЛАД в Чет 03 сер, 2023 10:54, всього редагувалось 2 разів.
Shaman написав:ну з 10 років - самостійно. а 3-9 років - знову ж таки радянський досвід - дідусі, бабусі. готуйтеся ЛАД
В ЄС опікуни часто мають бути не старші 65 років і сама дитина може бути дома без дорослих з 12 років, а інакше можливі всілякі прикрі трафунки.
Українській владі відомо про 240 випадків вилучення дітей з сімей українських біженців в країнах ЄС. Про це заявила представник українського омбудсмена з прав дітей, сім'ї, молоді та спорту Ірина Суслова в інтерв'ю "Радіо Свобода". За її словами, таке відбувається через відмінності між законодавством України та приймаючої країни. "Для прикладу, це можуть бути історії, коли мама була змушена залишитися на роботі в Україні, а в евакуацію відправила бабусю зі своєю дитиною. Бабуся не має ніякої довіреності на представлення інтересів і не вважається за європейським законодавством родичкою цій дитині. Таким чином, соціальні служби можуть задіяти поліцію і вилучити дитину з сім'ї", – говорить Суслова. https://www.unian.ua/world/v-yes-viluch ... 98419.html
Цікава дискусія вище про навчання дітей. Вставлю свої «5 копійок», бо наче навмисне сьогодні було обговорення цього питання з ПРОФЕСІОНАЛАМИ.
Професіонал 1. Досвідчений вчитель школи з Дніпра. Зараз мешкає в Німеччині але вже завтра у справах буде в Дніпрі. Саме зараз рухається в швидкісному експресі сполучення «Катовіце - Пшемисль», о 18-10 сідає в потяг Пшемисль - Запоріжжя».
Професіонал 2. Досвідчений викладач університету, має вчені звання та наукові ступені. Зараз займається черговими «статевими зносинами» відразу чьотирьох університетів в Дніпрі, які злилися в екстазі в один.
Тези: 1. Навчання в школі в он-лайн режимі - НЕ Є НАВЧАННЯ. Пародія із серії «Не тратьте, куме сили». От тут і проблема. От тут і треба думати. Рішення немає - в ситуації, що склалася.
2. Навчання в сучасних університетах нагадує або артель «Даремна праця», або колгосп «100 років без урожаю». Зараз іде відчайдушна боротьба за абітурієнта/студента. Абітурієнтів/студентів практично немає. Кількість викладачів - є функція від кількості студентів. «Мы за ценой (оклад доцента близько 14000) не постоим!» в хід іде повний обман з читанням в голос віршів із текстом «100% працевлаштування після закінчення нашого університету!». «Ми, крім диплома нашого університету, ще видаємо дипломи Паризького університету, Університету в Лондоні, університетів в Амстердамі, Нью-Йорку та в Нігерії. До цього додаємо пачку сухариков «Флінт» із смаком локшини на вухах.
Все це заради того, щоби продовжувати працювати на 1/4 ставки. Так само, як «рідкісна птиця долетить до середини Дніпра», так і рідкісний доцент зараз працює на 0,75 ставки. На найближчі дні планується оприлюднення Списків рекомендованих для зарахування. Сльози в багатьох викладачів вже капають: якщо наберуть менше 12 студентів в групу «на бюджет», буде катастрофа. Зараз в багатьох університетах співробітники загальмували подих. Готуються до скорочення і команди @Вихід на вулицю@. В екстазі вище спробують знайти вихід 4 бухгалтерії, 4 відділах «Якості освіти», 4 Навчальних відділів, 4 кафедри Вищої математики, 4 кафедри Фізики, і так далі - всього по чотири… Яке там вже навчання. Тут хоч би отримувати 1/4 від окладу в 14 000 гривень.
Записано зі слів учасників обговорення проблем в сучасній освіті. Учасники обговорення знаходилися - на жаль - за межами України.
P.S. Я розумію, що записав дуже неприємні речі. Але записав саме так, як я їх почув.
Говорив сьогодні з нашими людьми, які вимушено опинилися в Німеччині. Родина: мама, дочка мами, двоє дітей. Чоловік дочки - в Україні, дочка мами приїжджає до чоловіка на побачення декілька разів на рік.
Теоретично все виглядаю чудово: реально є допомога для наших людей і вона непогана - назвали цифру в 500 € (я так зрозумів - це на дорослого). Є житло. За останній рік здійснили близько 50 перельотів Європою (найбільше сподобалася Іспанія, сказали, що в Іспанії вони б жили).
Але: - головна проблема в «різному менталітеті» наших і німців. Проблема різного менталітету загострюється. - незважаючи на досить непогані гроші, якими допомагають нашим, відчуваєш себе «попрошайкою». - анормальне сімейне життя чоловік/жінка - через кордон флюїди погано передаються.
Ці люди хочуть повернутися додому. Рай трохи не рай. Не того. Анормальний рай.