Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 10381039104010411042 ... 3434>
Сообщение Добавлено: Чт 03 авг, 2023 00:27

Shaman писал(а):
  ЛАД писал(а):Медицинские карантины обычно длятся недолго - неделя/месяц.
Тогда я говорил именно о таком.
МОН за офлайн навчання, и у нас Терехов месяца 2 твёрдо говорил об этом же. Но, видимо, ему "объяснили", что с ним будет в случае чего, и последнее время "твёрдость" пропала. Глава военной администрации Синегубов твёрдо говорит о том, что в Харькове нет ни одной школы с "настоящим" убежищем, то, что есть, это "укрытия", поэтому говорить не о чем.
Но посмотрим.

до чого "пояснили"?

а ви не бачите ризики, що русня може по школі вдарити С300?
хто за це відповідати буде? й самі знаєте, що за хвилину ніхто не встигне нікуди добігти.

ІМХО, доки не знищать під Белгородом ці пускові установки С300, в Харкові, на жаль, не буде навчання в школах

Ризики бачу.
Такие же, как то, что прилетит в жилой дом, на детскую площадку или ещё куда. Просто в этих случаях ответственность на родителях, а в школе сразу обвинят мэра за то, что разрешил офлайн.
В результате у нас частные детсады работают (во всяком случае, некоторые), а государственные нет. Работают спортсекции.
И сегодня я расцениваю опасность от шахедов выше, чем от белгородских С-300.

И не подскажете, как родителям работать, если ребёнка оставить не с кем?
При этом для ВПЛ есть пособия, для тех, кто остался, нет ничего.
Получается, выгоднее отправить жену с ребёнком в какую-нибудь деревню в 5 мин. от Харькова, где они получат 5000 от государства как ВПЛ. Поощряем миграцию?
Кроме проблем с учёбой ребёнку нужно ещё и общение. Летом проще - можно выйти на детскую площадку. Зимой - вообще ничего.

И уже писал, риски прилёта чего-нибудь сегодня есть по всей Украине.
Ещё год назад писал, что Харьков перестанут обстреливать последним. Именно из-за границы рядом. А пусковые под Белгородом будут до тех пор, пока не закончится война.
Не расскажете, когда это произойдёт?

P.s. Я в предыдущем посте добавил ссылку на большую статью об учёбе детей-беженцев за границей. Повторю - https://www.bbc.com/russian/features-65380511

P.p.s. Моей внучке в этом году идти в школу. Надеюсь, Вы не думаете, что я не буду переживать за неё, пока она в школе.
ЛАД
2

С нами с: 31.08.10
Благодарил (а): 5391 раз.

2
2
6
Сообщение Добавлено: Чт 03 авг, 2023 06:28

gonchik74 писал(а):
  cherchiltank писал(а):
  Gastarbaiter писал(а):А де шукати квартири за 2000 євро? Якісь секретні чати для мільйонерів.
І з чого ви взяли, що мені не подобається жити у своєму районі? Це у вас якісь комплекси провінциала, який потрапив до великого міста. "Хто не в центрі - той лох"?

В Польщі думаю є свій аналог ріа та луну, чому лох? Я взагалі в селі живу)

Ну є, otodom і obido. Я не знаю, що там за хати по 2€, але у мене сім‘я знайомих повернулась додому. Знімали 80 метрів на бульварах в новому ремонті з паркінгом за 6 зл. Ремонт був норм, місце - центріше хіба що на самому ринку)
З приводу село/місто - взимку в селі можна палити любе гімно. В самому Кракові мораторій, ніякого каміна, ні пічки палити не можна. Навіть шашлик на дровах в спеціально відведених місцях. До чого я це? В селах взимку на вулицю не вийдеш, як і на троєщинах Кракова, бо з навколишніх сіл несе вітер продукти згоряння. До центру це не доходить. Тому тут навпаки - в ценрі повітря чисте, на окраїнах брудне.

Щось Ви переборщили з тим смогом. Живу на околиці - рази 3 бачив тей смог за весь опалювальний сезон.
За пошук мешкань - мені подобається агрегатор гетхоум https://gethome.pl/mieszkania/na-sprzedaz/
За новобудови - кортер та ринок первотни.
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1553 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Чт 03 авг, 2023 07:37

ЛАД писал(а):
  Shaman писал(а):
  ЛАД писал(а):Медицинские карантины обычно длятся недолго - неделя/месяц.
Тогда я говорил именно о таком.
МОН за офлайн навчання, и у нас Терехов месяца 2 твёрдо говорил об этом же. Но, видимо, ему "объяснили", что с ним будет в случае чего, и последнее время "твёрдость" пропала. Глава военной администрации Синегубов твёрдо говорит о том, что в Харькове нет ни одной школы с "настоящим" убежищем, то, что есть, это "укрытия", поэтому говорить не о чем.
Но посмотрим.

до чого "пояснили"?

а ви не бачите ризики, що русня може по школі вдарити С300?
хто за це відповідати буде? й самі знаєте, що за хвилину ніхто не встигне нікуди добігти.

ІМХО, доки не знищать під Белгородом ці пускові установки С300, в Харкові, на жаль, не буде навчання в школах

Ризики бачу.
Такие же, как то, что прилетит в жилой дом, на детскую площадку или ещё куда. Просто в этих случаях ответственность на родителях, а в школе сразу обвинят мэра за то, что разрешил офлайн.
В результате у нас частные детсады работают (во всяком случае, некоторые), а государственные нет. Работают спортсекции.
И сегодня я расцениваю опасность от шахедов выше, чем от белгородских С-300.

И не подскажете, как родителям работать, если ребёнка оставить не с кем?
При этом для ВПЛ есть пособия, для тех, кто остался, нет ничего.
Получается, выгоднее отправить жену с ребёнком в какую-нибудь деревню в 5 мин. от Харькова, где они получат 5000 от государства как ВПЛ. Поощряем миграцию?
Кроме проблем с учёбой ребёнку нужно ещё и общение. Летом проще - можно выйти на детскую площадку. Зимой - вообще ничего.

И уже писал, риски прилёта чего-нибудь сегодня есть по всей Украине.
Ещё год назад писал, что Харьков перестанут обстреливать последним. Именно из-за границы рядом. А пусковые под Белгородом будут до тех пор, пока не закончится война.
Не расскажете, когда это произойдёт?

P.s. Я в предыдущем посте добавил ссылку на большую статью об учёбе детей-беженцев за границей. Повторю - https://www.bbc.com/russian/features-65380511

P.p.s. Моей внучке в этом году идти в школу. Надеюсь, Вы не думаете, что я не буду переживать за неё, пока она в школе.

по-перше, школа - це скупчення дітей. наслідки будуть набагато гірші, якщо не дай Боже, щось прилетить. по-друге, з русні станеться обстріляти цілеспрямовано школи - якщо вони будуть працювати - ви про таке не думали?

батьки підпишуть бумаги, що знімають відповідальність з адміністрації школи? можливо в такому випадку навчання. але гадаю на це ніхто не піде.

в країні війна - тому проблеми й з навчанням дітей, й зі спілкуванням. ви ж не думаєте що під час другої світової дітям не було бажання спілкуватися - але це взагалі не було на порядку денному.

питання з ким залишити дітей? ну з 10 років - самостійно. а 3-9 років - знову ж таки радянський досвід - дідусі, бабусі. готуйтеся ЛАД :D й я бачив досвід - правда лише один - діти навчалися екстерном - й нічого в 16 років на мехмат поступили. але там батьки багато уваги на це приділяли.

а пускові напевне треба й раніше вирішувати - коли будуть відповідні ракети. а може й рейди проводити по знищенню - як показує досвід - це можливо. знищать 1-2-5 екіпажів - можливо русаки вже задумаються - а може ну його нах...
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Чт 03 авг, 2023 08:41

Оголошення в Фейсбук:
(Побачив випадково):
«Якщо шукаєте спонсора по Програмі U4U - можу допомогти».
Відразу 62 коментаря.
В основному однотипні питання: «Скільки коштує послуга?»
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Чт 03 авг, 2023 08:46

Еміграція, заробітчанство…

Якщо справа так піде далі, наші біженці будуть мати вагомі економічні чинники для повернення:
- бензин в Німеччині 1,90…2,1€ за літр. На магістральних псевдошвидкісних хвалених німецьких трасах ціна 2.49€ літр. Більша частина трас в стадії ремонту, корки, обʼїзди.
- пиво, 0,25 (!) л в кафе Ейндховен (Нідерланди) 3,7€
- фактично цілодобово дощі, температура що в Нідерландах, що в Німеччині +17.
Я зараз в Дортмунді - не розумію, як тут люди живуть…
Изображение
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Чт 03 авг, 2023 09:24

akurt писал(а):Еміграція, заробітчанство…

Якщо справа так піде далі, наші біженці будуть мати вагомі економічні чинники для повернення:
- бензин в Німеччині 1,90…2,1€ за літр. На магістральних псевдошвидкісних хвалених німецьких трасах ціна 2.49€ літр. Більша частина трас в стадії ремонту, корки, обʼїзди.
- пиво, 0,25 (!) л в кафе Ейндховен (Нідерланди) 3,7€
- фактично цілодобово дощі, температура що в Нідерландах, що в Німеччині +17.
Я зараз в Дортмунді - не розумію, як тут люди живуть…
Изображение

Троюрідний брат зараз в Данії оформляється. Бензина 1, 85€. І це в країні з якої мешканці їздили на шопінг до Німеччини, бо дешевше.
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
Сообщение Добавлено: Чт 03 авг, 2023 09:51

Shaman писал(а):..................
по-перше, школа - це скупчення дітей. наслідки будуть набагато гірші, якщо не дай Боже, щось прилетить. по-друге, з русні станеться обстріляти цілеспрямовано школи - якщо вони будуть працювати - ви про таке не думали?

по-перше, последствия те же. Больше пострадавших детей. Хотя, если прилетит по детской площадке, будет хуже.
по-друге - с одной стороны, не очень верю, с другой стороны, такое может случиться сегодня в любом городе.

батьки підпишуть бумаги, що знімають відповідальність з адміністрації школи? можливо в такому випадку навчання. але гадаю на це ніхто не піде.

В случае чего такой бумажкой можно будет только подтереться. По закону ответственность лежит на школе.

в країні війна - тому проблеми й з навчанням дітей, й зі спілкуванням. ви ж не думаєте що під час другої світової дітям не було бажання спілкуватися - але це взагалі не було на порядку денному.

Во время 2-й мировой школы работали, а с общением у детей проблем точно не было - в отсутствие родителей во дворе (и не только) гуляли вовсю.

питання з ким залишити дітей? ну з 10 років - самостійно. а 3-9 років - знову ж таки радянський досвід - дідусі, бабусі. готуйтеся ЛАД :D й я бачив досвід - правда лише один - діти навчалися екстерном - й нічого в 16 років на мехмат поступили. але там батьки багато уваги на це приділяли.

Не у всех есть дідусі, бабусі. Кроме того, дідусі, бабусі, как правило/часто, ещё вполне работоспособного возраста.
И им значительно сложнее усадить ребёнка за прописи.
А случаи, конечно, бывают разные. Но это именно случаи (это о мехмате).

а пускові напевне треба й раніше вирішувати - коли будуть відповідні ракети. а може й рейди проводити по знищенню - як показує досвід - це можливо. знищать 1-2-5 екіпажів - можливо русаки вже задумаються - а може ну його нах...

1. Их и сейчас уже обстреливают.
2. На фронте много кого уничтожают, но что-то никто не задумывается.
Последний раз редактировалось ЛАД Чт 03 авг, 2023 09:54, всего редактировалось 2 раз(а).
ЛАД
2

С нами с: 31.08.10
Благодарил (а): 5391 раз.

2
2
6
Сообщение Добавлено: Чт 03 авг, 2023 09:51

Re: Еміграція, заробітчанство

Shaman писал(а):ну з 10 років - самостійно. а 3-9 років - знову ж таки радянський досвід - дідусі, бабусі. готуйтеся ЛАД

В ЄС опікуни часто мають бути не старші 65 років і сама дитина може бути дома без дорослих з 12 років, а інакше можливі всілякі прикрі трафунки.
Українській владі відомо про 240 випадків вилучення дітей з сімей українських біженців в країнах ЄС. Про це заявила представник українського омбудсмена з прав дітей, сім'ї, молоді та спорту Ірина Суслова в інтерв'ю "Радіо Свобода".
За її словами, таке відбувається через відмінності між законодавством України та приймаючої країни.
"Для прикладу, це можуть бути історії, коли мама була змушена залишитися на роботі в Україні, а в евакуацію відправила бабусю зі своєю дитиною. Бабуся не має ніякої довіреності на представлення інтересів і не вважається за європейським законодавством родичкою цій дитині. Таким чином, соціальні служби можуть задіяти поліцію і вилучити дитину з сім'ї", – говорить Суслова. https://www.unian.ua/world/v-yes-viluch ... 98419.html
Ой+

С нами с: 19.04.12
Благодарил (а): 113 раз.

2
6
Сообщение Добавлено: Чт 03 авг, 2023 15:12

Цікава дискусія вище про навчання дітей.
Вставлю свої «5 копійок», бо наче навмисне сьогодні було обговорення цього питання з ПРОФЕСІОНАЛАМИ.

Професіонал 1. Досвідчений вчитель школи з Дніпра. Зараз мешкає в Німеччині але вже завтра у справах буде в Дніпрі.
Саме зараз рухається в швидкісному експресі сполучення «Катовіце - Пшемисль», о 18-10 сідає в потяг Пшемисль - Запоріжжя».

Професіонал 2. Досвідчений викладач університету, має вчені звання та наукові ступені. Зараз займається черговими «статевими зносинами» відразу чьотирьох університетів в Дніпрі, які злилися в екстазі в один.

Тези:
1. Навчання в школі в он-лайн режимі - НЕ Є НАВЧАННЯ. Пародія із серії «Не тратьте, куме сили». От тут і проблема. От тут і треба думати. Рішення немає - в ситуації, що склалася.

2. Навчання в сучасних університетах нагадує або артель «Даремна праця», або колгосп «100 років без урожаю». Зараз іде відчайдушна боротьба за абітурієнта/студента. Абітурієнтів/студентів практично немає. Кількість викладачів - є функція від кількості студентів. «Мы за ценой (оклад доцента близько 14000) не постоим!» в хід іде повний обман з читанням в голос віршів із текстом «100% працевлаштування після закінчення нашого університету!». «Ми, крім диплома нашого університету, ще видаємо дипломи Паризького університету, Університету в Лондоні, університетів в Амстердамі, Нью-Йорку та в Нігерії. До цього додаємо пачку сухариков «Флінт» із смаком локшини на вухах.

Все це заради того, щоби продовжувати працювати на 1/4 ставки. Так само, як «рідкісна птиця долетить до середини Дніпра», так і рідкісний доцент зараз працює на 0,75 ставки.
На найближчі дні планується оприлюднення Списків рекомендованих для зарахування. Сльози в багатьох викладачів вже капають: якщо наберуть менше 12 студентів в групу «на бюджет», буде катастрофа.
Зараз в багатьох університетах співробітники загальмували подих. Готуються до скорочення і команди @Вихід на вулицю@. В екстазі вище спробують знайти вихід 4 бухгалтерії, 4 відділах «Якості освіти», 4 Навчальних відділів, 4 кафедри Вищої математики, 4 кафедри Фізики, і так далі - всього по чотири…
Яке там вже навчання.
Тут хоч би отримувати 1/4 від окладу в 14 000 гривень.

Записано зі слів учасників обговорення проблем в сучасній освіті. Учасники обговорення знаходилися - на жаль - за межами України.

P.S. Я розумію, що записав дуже неприємні речі.
Але записав саме так, як я їх почув.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Чт 03 авг, 2023 15:47

На тему гілки «Еміграція, заробітчанство».

Говорив сьогодні з нашими людьми, які вимушено опинилися в Німеччині.
Родина: мама, дочка мами, двоє дітей.
Чоловік дочки - в Україні, дочка мами приїжджає до чоловіка на побачення декілька разів на рік.

Теоретично все виглядаю чудово: реально є допомога для наших людей і вона непогана - назвали цифру в 500 € (я так зрозумів - це на дорослого). Є житло.
За останній рік здійснили близько 50 перельотів Європою (найбільше сподобалася Іспанія, сказали, що в Іспанії вони б жили).

Але:
- головна проблема в «різному менталітеті» наших і німців. Проблема різного менталітету загострюється.
- незважаючи на досить непогані гроші, якими допомагають нашим, відчуваєш себе «попрошайкою».
- анормальне сімейне життя чоловік/жінка - через кордон флюїди погано передаються.

Ці люди хочуть повернутися додому.
Рай трохи не рай. Не того.
Анормальний рай.
akurt

2
2
7
  #<1 ... 10381039104010411042 ... 3434>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама