greenozon Заграница нам помогает. НБУ каждый месяц в отчете о состоянии резервов дает полную раскладку, сколько пришло и сколько ушло. Например В предыдущие много месяцев приходило больше, чем уходило.
vovan_prm написав:Привет, коллеги. Как дела? Все живы?
Доброго дня. Якщо я не помиляюсь, то Ви в окупації на півдні? Виїхали чи ні? З форума загиблих наче немає, серед моїх друзів і знайомих, що воюють теж всі живі, а це десь чоловік 15, але двоє важко поранені, один вже точно не буде воювати, а другий ще не відомо, але я теж думаю, що він вже своє відвоював... По курсу, чомусь столиця знову бере по 38, напевне трохи не вистачає валюти, бо падати перестали.
Ой+ написав:Якщо менше дадуть бюджетникам і соц.виплат, то і вони менше витратять і зберуть менші податки і така спіраль.
И закончим безналоговой системой a la планета Транай?
На кавалку планети, де ми наразі перебуваємо, буде не вистачати не тільки бюджетникам, а і іншим категоріям. В тому числі і бізнесменам різного гатунку і військовим, а проблеми є вже зараз:
До кінця року Україна має знайти додаткові 250 млрд грн на грошове забезпечення сектору оборони, заявив 6 вересня новий міністр оборони Рустем Умєров, виступаючи у Верховній Раді. https://zn.ua/ukr/POLITICS/novij-minist ... kovim.html
і це при тому що резерви зараз на історичних максимумах?? (40+ млрд)
я так розумію, мої дописи не всі читають, бо я декілька разів розповідав як працює цей механізм.
отриману міжнародну допомогу мінфін/бюджет передає НБУ взамін гривні. таким чином бюджет отримує гроші, які потім витрачає (дивимось наскільки більше бюджет витратив гривні, ніж отримав), а НБУ поповнює свої ЗВР. головне - ця операція не проходить через міжбанк. а потім частину цієї валюти НБУ продає на міжбанку, щоб закрити потребу в валюті. Оскільки ЗВР зростає, то поки що НБУ отримує більше валюти, ніж витрачає.
Як зазначається в прогнозі, українська економіка та валютний ринок продовжують демонструвати стійкість до шоків, пов’язаних із війною.
а що ще може демонструвати курс, який прибитий цвяхами?
якщо ми кажемо про готівку, то вона підтягується під безготівку. чому? я вважаю, що це почалося, коли банкам дозволили продавати валюту більше ніж вони купують. тобто у банків з'явилась можливість купувати по 36,6 й продавати по 40. а потім хтось вирішив (напевне Приват) - а буду продавати по 39, потім по 38 - все одно гешефт. а обмінки були вимушені підтягнутися під банки
тому Драгон лише прогнозує, що в цьому році НБУ курс не змінить. але як тільки буде бажання, НБУ засвітить 40, й готівка відразу теж покаже 40. все залежить від бажання НБУ
Дюрі-бачі написав:AndriyQ Теоретично в нас є шанс перейти на Євро, і то не зараз, а після перемоги і девальвації.
Учитывая, что даже Польша до сих пор не перешла? Думаю, что Евро исчезнет раньше, как валюта, чем она станет официальной украинской. Но это однозначно будет после девальвации, да.
Мясо на рынке почти в ДВА раза а сало в два , рис, крупы , спиртное .....,тоесть почти вся обычная "корзина" на +80-90% , что так подешевело на 75% чтобы инфляция 8,6 ?