а можно подробнее?
|
|
![]() Re: Еміграція, заробітчанствоМожу судити тільки по студентам, але я відчуваю чіткий розрив між поколіннями. Ще 5 років тому студенти народжені десь до 2000 року і теперішні студенти народжені після 2005 це кардинально різні люди за ментальністю. Що в навчанні, що на роботі "моє" (ті, кому зараз 25-45 років) покоління отримало завдання - виконало завдання, якщо нагорода влаштовує. А сучасне покоління дуже ненадійне: можуть поробити втричі більше ніж від них просили, а можуть "передумати" посеред процесу виконання і піти робити щось інше ![]() это проблемы саморегуляции. они присущи всем детям и подросткам и к 20-22 годам обычно проходит. Если не проходят, это уже инфантилизм в виде безответственности, игромании, реже наркомании и алкоголизма (саморегуляция в чистом виде). Таких людей сложно мотивировать к работе, они либо ничего не хотят, либо наоборот хотят слишком много. Востаннє редагувалось Wirująświatła в Пон 25 вер, 2023 12:59, всього редагувалось 1 раз.
![]() Re: Еміграція, заробітчанствоВ моєму оточенні "нічого не хочуть" це покоління 45-55 років, а от молодь явно хоче "все й одразу" і не готова йти до цього маленькими кроками. От між "поколінням Х" і "Міленіалами" я не можу провести чіткої межі. За описом всі знайомі мілішали після одруження поводять себе як Х. Хіба що вік утворення сім'ї змістився років на 10 до 30-35 років. ![]() это уже не саморегуляция, люди опытные, всё взвесили, нужно ли хоботиться на 2х работах, ради новенького паркетника и крутого ремонта. Кому нужно давно переехали в Киев или заграницу. Кому не нужно - остались, поэтому статистка показывает типа их большинство. у молодежи иначе, они действуют под влиянием социальных стереотипов. В зависимости от степени развития саморегуляции, решают соответствовать им или наоборот забивают на всё болт. Мышление и опыт для мотивации особо не применяется. "Делаю так, потому что все так делают" или "не делаю, потому что не хочу". Причём оба варианта в норме. Востаннє редагувалось Wirująświatła в Пон 25 вер, 2023 13:43, всього редагувалось 3 разів.
![]() Re: Еміграція, заробітчанствоКатегорично не згоден про інфантилізм. От я в 20 років був інфантильним, якому було достатньо мінімуму: поїсти і комп з інтернетом, щоб з 12+ годин гірндити в ММО, а тут повна протилежність: в 15 років хочуть абсолютно всього, але не готові потерпіти заради "світлого майбутнього". А мотивують їх "обіцянки золотих гір швидко і без зусиль". Таких дуже просто втягнути в мутні схеми. А от як мотивувати працювати 8/5 і не міняти роботу кілька разів на рік не уявляю... ![]() что такое инфантилизм - отсутствие нейронных связей. Ребенок что то хочет получить, начинает это просить/требовать у родителей. Иногда ворует. Потом появляется нейронная связь "делаешь что-то полезное - получаешь деньги - покупаешь то, что хочешь". Соответственно, у тех у кого такая связь не появляется, видят мир иначе. Инфантильность не единственная возможная причина. Может быть искажённое, неравномерное развитие и органика. новое направление - нейропсихология дает надежду, что такое средство будет найдено. Если коротко ребенка надо заставлять развиваться, если он сам этого не хочет. классика на этом видео С подростком такое не пройдёт, остается только договариваться. Востаннє редагувалось Wirująświatła в Пон 25 вер, 2023 13:22, всього редагувалось 1 раз.
![]() vitaliiangel Ну значить бувають різні прояви інфантилізму.
В моєму розумінні інфантилізм це те, з чим в собі намагаюсь боротись 10 років: це не бажання вийти із зони комфорту, перекладання відповідальності із себе на інших, істерики, коли щось йде не по плану... Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Пон 25 вер, 2023 14:14, всього редагувалось 2 разів.
Зараз переглядають цей форум: Bolt і 0 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор |
|