Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 783784785786787 ... 1062>
Повідомлення Додано: Нед 15 жов, 2023 14:51

cherchiltank написав:Новості з курортів - в бєлєку плюс 30, вода плюс 26
Їжа в глоріі чудова
Контингент переважно кацапи але чемні чутка німців
Мої спілкуються українською і англійською - проблем нема
Зі слів дружини все дуже добре нуль претензій - мабуть турецький сервіс став кращим ніж був в 1996 році при першому моєму візиті в Туреччину)

Щось дофіга заплатили, ні ?
Був в травні в Єгипті, непогані 4 зірки, 700 євро, тиждень.
Так з Німеччини в Єгипет два рази летіти довше ніж з Молдавіі в Турцію.

Єгипет почав в плані попрошайства набридати, навіть в аеропорту персонал вже просить бакшиш
Хомякоид

Подякував: 3111 раз.
Подякували: 445 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 15 жов, 2023 20:12

Хомякоид написав:
Їжа в глоріі чудова
Зі слів дружини все дуже добре нуль претензій - мабуть турецький сервіс став кращим ніж був в 1996 році при першому моєму візиті в Туреччину)

Єгипет почав в плані попрошайства набридати, навіть в аеропорту персонал вже просить бакшиш

«Кому и кобыла невеста»
Де Глорія і де ті єгипетські ****) Ну і тривалістю перельоту міряти якість відпочинку - з тої самої опери)
gonchik74

Подякував: 15 раз.
Подякували: 163 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 15 жов, 2023 20:21

Хомякоид написав:
Їжа в глоріі чудова

Я був в Єгипті в Хургаді в сальхашиш а премʼєр ля рев - біля 2 штук на неділю - хороший готель, є ФОП сізонс - ще кращий - але Єгипту до Туреччини далеко
cherchiltank

Подякував: 0 раз.
Подякували: 251 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 16 жов, 2023 08:53

cherchiltank написав:
  Хомякоид написав:
Їжа в глоріі чудова

Я був в Єгипті в Хургаді в сальхашиш а премʼєр ля рев - біля 2 штук на неділю - хороший готель, є ФОП сізонс - ще кращий - але Єгипту до Туреччини далеко

Не знав що в Турції краще ніж в Єгипті.
Треба спробувати.
В Єгипті сезон цілий рік. Як з цим в Турціі ?
Хомякоид

Подякував: 3111 раз.
Подякували: 445 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 16 жов, 2023 14:22

Хомякоид написав: Не знав що в Турції краще ніж в Єгипті.
Треба спробувати.
В Єгипті сезон цілий рік. Як з цим в Турціі ?

Я раніше відпочивав в Єгипті по 2 рази на рік. Хургада. Найбільше подобалося в готелях Sofitel, Ali Baba. Зазвичай це був травень або жовтень. З 1 листопада до початку квітня в Єгипті погода - як на мене - дуже специфічна. Зазвичай я любив з маскою та ластами плавати не менше 2 годин в районі коралових рифів та споглядати за сотнями риб та різноманіттям коралів... Біля берегів Туреччини такого немає. Червоне море - то супер! Аби не акули...

В Туреччині зараз "Оксамитовий сезон" - вдень +27...+30. Сухо. Сонячно. Не пам"ятаю, коли був дощ... Може пару тижнів тому або більше...
Сильний шторм буває 1 раз на рік - зазвичай в період з 20 по 29 січня.

Вода в морі останній тиждень-два +27. Сьогодні +26.5. Це вище за середні показники попередніх років +26,0). Я плаваю в морі щодня. Маска+ласти. Риба в морі піді мною плаває, вчора була велика.
Вода прозора весь час - видно все дно. Дно чисте, нагадує пральну дошку з піску...
В будках рятувальників є персонал: споглядають за людьми. Прісні душі працюють, туалети та переодягальні працюють - вони безкоштовні. Парковка на пляжах безкоштовна (крім пляжів, які розташовані в передмістях в лісових зонах). Пляж в межах міста Анталія - дрібна галька - розміром в середньому з 5-ти копієчну монету; на сході - пляжі Lara - пісок (я там не буваю, мені пісок не подобається).
https://seatemperature.net/current/turk ... emperature

Зазвичай можна купатися в морі до перших чисел грудня. Вода приблизно +22, повітря вдень до +25.
Орієнтовно з 5 грудня починаються дощі (в середньому в грудні-лютому по 8 дощових днів на місяць) саме з цього дня температура в морі різко падає, але не буває нижчою за +16 навіть січні-лютому.
Самий "прикол" в лютому: до обіду люди катаються на лижах (Saklikent Ski Centre в 45 км від Анталії), а десь з 15-00 плавають в морі (приблизно до 17-00, коли сонце сідає за вершини Таврських гір).
akurt

Подякував: 4007 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Пон 16 жов, 2023 16:33

Довідник інвестора. Нерухомість в Туреччині: вересень 2023.

Золоті дні для інвестора в закордонну нерухомість - наприклад, в нерухомість Туреччни, де я живу - були в 2017-2020 і частково в 2021 році.
Золоті дні для отримання профіту - весна і літо року 2022. Частково - вересень-листопад.
Не встигали купувати нові валізи для пакування грошей: профіт перевищував 200% по валюті.

Зараз період застою та турбулентності: витрати і собівартість зростають, потенційних інвенсторів стало менше.
Ну ось підсумки вересня року 2023:
1. Загальна ситуація по країні: продажі квартир/будинків по всій Туреччині знизилися на 9,5% у вересні порівняно з тим же місяцем попереднього року, досягнувши 102 656.
Стамбул мав найвищу частку продажів житла з 15 247 продажів будинків і часткою в 14,9%. Згідно з показниками продажів, за Стамбулом йдуть Анкара з 9 048 продажами будинків і 8,8% часткою та Ізмір з 5 476 продажами будинків і 5,3% часткою.
Для порівняння: це менше, ніж в травні, липні та серпні, аде більше, ніж в лютому, квітні та в червні року 2023.

2. Інвестиції іноземців. Продажі житла іноземцям у вересні скоротилися на 42,0% порівняно з тим же місяцем попереднього року, досягнувши 2 930 квартир. Частка продажу житла іноземцям у загальному обсязі продажу житла у вересні склала 2,9%. Максимальна частка раніше фіксувалася на рівні 4,00...4,50%.
Анталія посіла перше місце з продажу житла іноземцям з 1070 продажами квартир. За Анталією йдуть Стамбул з 978 продажами будинків і Мерсін з 211 продажами будинків.

3. Статистика іноземних інвесторів за громадянством.
Тут таке: в ТОР-20 повернулися канадці. Зберегли своє місце громадяни України - при чому не просто так - а кількісно. СТАБІЛЬНІСТЬ українських інвесторів варто відмітити.
Ще не прокинулися громадяни Ізраїля... Цікаво буде подивитися дані за жовтень...
Набирають обертів інвестори з Китаю...
Зображення

В цілому - на ринку нерухомості помітною є ПАУЗА.
Щось із серії "Верхи не могут (витрати забудовників зростають), а низы (інвестори) не хотят".
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Вів 17 жов, 2023 10:05

Нерухомість Болгарії: що можна купити за 100 000 євро?

На цій гілці задавали питання про нерухомість в Болгарії: особливо цікавої відповіді на гілці не було.
Тому я із задоволенням подивився ролик про спробу купити щось цікаве - а саме: 3-к квартиру в Болгарії близько до моря.
Подивіться - реально цікаво, з аналізом всіх плюсів та мінусів квартир.
Манера розповіді - динамічна, без "чванства" або бундючності та зарозумілості, "по-простому".
Рекомендую дізнатися, чи варто витягувати із кишені 100 000 євро...
Огляд варіантів в містечку Сарафово - трохи на північ від Бургаса. Берег Чорного моря...
Я сам там був в березні. Навкруги - особливо на південний захід від Бургаса - місця неймовірно красиві...
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Сер 18 жов, 2023 09:39

У Китай - не їдемо!
(або в Китай - їдемо!)

Якщо компанія Chinese Country Garden сьогодні не здійснить купонний платіж, усі її зовнішні борги будуть вважатися такими, що не виплачуються.
Мова йде всього про 15 мільйонів доларів - ціна декількох весіль дрібних клерків в Україні в готелі під Львовом.
Дефолт Country Garden, який має іноземні облігації на суму приблизно 11 мільярдів доларів США та іноземні позики на суму 6 мільярдів доларів, прокладе шлях до однієї з найбільших реструктуризацій боргу Китаю.
Докладно тут: https://www.countrygarden.com.cn/en/home
От блін, і де ж воно бідному пересічному заховатися...
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Сер 18 жов, 2023 10:00

Застій та стабілізація на ринку нерухомості Туреччини

Статистикою про кількість проданих/куплених квартир в Туреччині відає Інститут статистики Туреччини.

А ось ціновою статистикою відає Центральний банк Туреччини.
Я вивчив свіжі дані:
Ціни на житло в серпні 2023 зросли на 90,3% за рік. Мається на увазі - ціни в місцевій валюті - турецькій лірі.
Згідно з даними CBRT, у серпні 2023 року середні ціни на житло зросли на 90,3 відсотка в річному обчисленні.
Середня ціна квартири площею 100 квадратних метрів по всій країні зросла до 2,7 мільйона TL, середні ціни в Стамбулі вперше перевищили 4 мільйони TL.

Скільки це в улюблених українцями зелено-гидомирних долЯрах?
Якщо станом на серпень 2023 року, то 2 700 000 лір - це 100 000 доларів США.
Якщо станом на сьогодні (курс ліра/долар вперше перевищив цифру 28) - то вже приблизно 95 000 доларів США.

Ціни на квадратний метр по країні станом на серпень зросли до 27 тис. 840 TL.
Таким чином, ціна квартири середнього розміру по країні зросла до 2 мільйонів 784 тисячі TL.

Ціни на квадратний метр у Стамбулі станом на серпень зросли до 41 тис. 766 TL. Таким чином, ціна середньої квартири в Стамбулі станом на серпень підскочила до 4,1 млн TL.
Це - приблизно 150 000 доларів США.

Що реально на ринку нерухомості:
- Забудовники продовжують активно інвестувати - вже освоюють такі клаптики землі в "гарних" мікрорайонах, на які раніше або ніхто не дивися, або ті ділянки були не доступними під забудову (із-за права власності). Вчора з подивом дивився на нові та нові паркани, якими огороджують нові майданчики під забудову.
- турецькі ріелтори виють: немає покупців, а грошей на нові біленькі Мерседеси хочеться.
- інвестори-перекупи, які вклалися в ЖК Преміум-класу підвищують (!) ціни: там, де була ціна за 2+1 в 11 500 000 лір, вчора змінили цінники на 13 000 000 лір.
- ціни на масове житло не дивився: мені не цікаво. Є інші справи...
Вчора розпустили чутки, що тепер ВНП в Туреччині будуть видавати, якщо іноземець купив квартиру за ціною за Актом експертизи квартири в 200 000 доларів (зараз 75 000).
Чутки не підтвердилися.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Сер 18 жов, 2023 23:42

Re: Інвестуємо в нерухомість закордоном

USD/TRY 27.9905

Інвестуємо в нерухомість Туреччини, чи трохи папіздже, при 100 лір за $?
flyman

Подякував: 1605 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
  #<1 ... 783784785786787 ... 1062>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему