|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Вів 24 жов, 2023 17:19
ЛАД написав: BIGor написав: ЛАД написав:Более того, предполагаю, что, например, наше юридическое образование "там" вообще не имеет практической ценности. Надо знать законодательство конкретной страны, у нашего юриста этого, естественно, нет.
Стосовно юристів і схожі професії - є така думка: головне - образ мислення. Програміст який вивчив С++, далі доволі легко перевчиться на іншу мову програмування. Так і тут, при переїзді юрист звичайно має підтвердити корочки, але образ мислення він не втратить. А стосовно знань законів - то тут як я знаю їм зараз допомагає ШІ - тут немає конкуренції. ПС, в Україні була б моя влада - замінив суддів та прокурорів на Chat GPT навіть безкоштовної версії.
"Образ мышления" это, конечно, хорошо. Но вряд ли у юристов какой-то особый "образ мышления". Знание римского права это здорово, но, полагаю, в вузе не учат 5 лет рисское право и др. общие предметы. Основное время занимает изучение действующего законодательства. И это значительно больший объём, чем нужно для перехода от С++ на др. язык. Даже если не учитывать, что, как правильно отметил Дюрі-бачі, в США и Англии прецедентное право. Интересны замечания rjkz о вариантах для юристов, врачей и учителей в США. Но не знаю, насколько положение паралигала привлекательно для более-менее успешного юриста их Украины. Для большинства врачей-учителей то, что описал rjkz, интересные варианты.
Я не знаю что такое "успешный юрист в Украине" кроме судей, прокуроров, нотариусов и руководителей адвокатских контор с жирной клиентурой ничего в голову не приходит. Знаю семью, оба юристы, в ГО банка и на госслужбе, за 20 лет работы на квартиру в Киеве не отложили. Паралигал имеет право совершать довольно широкий спектр юридических действий, некоторые имеют свои бизнесы. Конечно это не адвокатские доходы, но на уверенную жизнь хватит.
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8662 раз.
- Подякували: 5479 раз.
-
-
Профіль
-
-
10
5
7
Додано: Вів 24 жов, 2023 17:22
rjkz написав:Знаю семью, оба юристы, в ГО банка и на госслужбе, за 20 лет работы на квартиру в Киеве не отложили.
Там і не зароблять (за рідкісними виключеннями, типу високих менеджерських посад). Ті, в кого приватна практика, включно з нотаріусами - можуть заробити
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1495 раз.
- Подякували: 8233 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Вів 24 жов, 2023 17:25
Не знаю, як влаштовуються юристи у США, але трохи знаю, як із лікарями. Щоб легалізувати/підтвердити диплом медичного університету, потрібно пройти 4 етапи. Завдання непросте, між етапами може бути час підготовки 1-1,5 року. Як правило, етапи 1 та 2 проходять не на території США. Без зайвих деталей: - Перший етап як відбірковий, потрібно подолати певну "планку медичних знань" (англійською мовою). Триває такий іспит під контролем кілька годин (здається 6) з однією перервою на 30 хвилин. - другий етап при успішній здачі першого етапу - ось він основний, до нього готуються приблизно рік. Він платний. Триває іспит під жорстким контролем 8-9 годин, є технічна перерва під контролем. - третій етап – це знання «медичної» англійської мови. Здати можна здається лише у США (не впевнений, але ті люди, з ким спілкуюсь, здали протягом останнього місяця саме у США). - четвертий етап лише у США – робота у госпіталі. Для українців є певні пільги по термінам, оплаті, отриманню методичних матеріалів.
Ось пройдеш усі 4 етапи – отримаєш право працювати лікарем у США. Звісно, якщо у тебе є "правильний статус" та тебе візьмуть на роботу. Зарплати невеликі, але приємні, орієнтир залежно від спеціалізації близько 350 000 $ на рік.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4009 раз.
- Подякували: 1449 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Вів 24 жов, 2023 18:16
ЛАД написав:Но вряд ли у юристов какой-то особый "образ мышления".
Дуже особливий. Переконався на своїй "шкірі" наскільки важливо "доколупуватись" до кожного слова в законі / договорі / протоколі... rjkz написав:Я не знаю что такое "успешный юрист в Украине
Знайома займається сотнями однотипних справ "ПФ неправильно нарахував пенсію поліцейському/військовому", має вже набиті доріжки...
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 891 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 24 жов, 2023 18:57
Faceless написав: rjkz написав:Знаю семью, оба юристы, в ГО банка и на госслужбе, за 20 лет работы на квартиру в Киеве не отложили.
Там і не зароблять (за рідкісними виключеннями, типу високих менеджерських посад).
Дуже дивно. Нехай на держслужбі не зароблять. Але в ГО банку? Якщо банк найме дешевого юриста - то думаю можливі фінансові і інші втрати. Це дуже відповідальна робота.
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1460 раз.
- Подякували: 1866 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 24 жов, 2023 18:59
Дюрі-бачі написав: ЛАД написав:Но вряд ли у юристов какой-то особый "образ мышления".
Дуже особливий. Переконався на своїй "шкірі" наскільки важливо "доколупуватись" до кожного слова в законі / договорі / протоколі
Буквоедство это не отличительный признак юриста.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5347 раз.
- Подякували: 4858 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Вів 24 жов, 2023 19:03
rjkz написав:............. Я не знаю что такое "успешный юрист в Украине" кроме судей, прокуроров, нотариусов и руководителей адвокатских контор с жирной клиентурой ничего в голову не приходит. Знаю семью, оба юристы, в ГО банка и на госслужбе, за 20 лет работы на квартиру в Киеве не отложили. Паралигал имеет право совершать довольно широкий спектр юридических действий, некоторые имеют свои бизнесы. Конечно это не адвокатские доходы, но на уверенную жизнь хватит.
Уже не так мало. +, например, то, о чём написал Дюрі-бачі в viewtopic.php?p=5638643#p5638643.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5347 раз.
- Подякували: 4858 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Вів 24 жов, 2023 19:57
BIGor написав: Faceless написав: rjkz написав:Знаю семью, оба юристы, в ГО банка и на госслужбе, за 20 лет работы на квартиру в Киеве не отложили.
Там і не зароблять (за рідкісними виключеннями, типу високих менеджерських посад).
Дуже дивно. Нехай на держслужбі не зароблять. Але в ГО банку? Якщо банк найме дешевого юриста - то думаю можливі фінансові і інші втрати. Це дуже відповідальна робота.
В банках юрисконсульт заробляє небагато. Добре заробляти може хіба що начальник юр департаменту ітп
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1495 раз.
- Подякували: 8233 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Вів 24 жов, 2023 20:53
Еміграція, заробітчанство
Скоро перестану дивуватися нашим людям: черговий знайомий переїхав в Таїланд. Я його спитав: «Чого саме Таїланд?» - Були квитки із Стамбула по 200$. Прийняв несподіване рішення.
Для довідки: жонатий, без дітей, ІТ-ник з «бідних», заробляє по 1500$ на місяць.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4009 раз.
- Подякували: 1449 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Вів 24 жов, 2023 22:30
Три американські пенса: "чому вам не підійдуть Філіпіни"
Один з камєнтів: Everyone should travel to as many countries as possible before you bite the big one. I would say the number one reason men travel and move to the Philippines is because you can find a child bride 30 to 40 years younger. Jayson was extremely honest when he said it was the young girls that prompted him to relocate to the Philippines, in all reality it's the main reason 95% of the expats move there. The young child brides explain exactly why old men would tolerate the dangerous traffic, infrastructure, blackouts, horrible medical, roosters, snakes, bad food, no toilet paper, loud music and the list is endless. In short, isn't it amazing what an affect and 18-year-old has on 50-60- and 70-year-old men. LOL
-
flyman
-
-
- Подякував: 1606 раз.
- Подякували: 2850 раз.
-
-
Профіль
-
-
1