Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
В мене товариш студентських років зараз є вашим сусідом. Недалеко від Хайфи живе. В його родині хлопець 20 років. Сильно саме за ним переживають. Не все так погано: скоро приїдуть в Хайфу з візитом голови арабських держав: Алжир, Єгипет, Йорданія, Ірак, Йемен, Ливан, Лівія, Мавритания, Марокко, Саудовска Аравія, Сирія, Судан и Туніс та все у вашому житті владнають. Замітьте: в перелік арабських країн Вікіпедія НЕ включає ту країну, яка вас так бентежить і де ви так круто - не будемо приховувати - сильно помилилися восени року 2019. Блін, якраз точно 4 роки пройшло... Як один день... На сьогодні треба відкрити Талмуд і прочитати: "І там, де немає людей, постарайся бути людиною".
Громадяни США, прогнозуючи падіння на їх голови метеорита не пізніше 3125 року, продовжують затягувати паски. Можливо, тому, що намагаються допомогти тим самим українцям.
Сильніше всього це б"є по найсвятішому - намету/квартирі/віллі/хаті для проживання. Прямо парадокс: віками будівельники щось будуть і вдосконалюють виробництіво - а житла не вистачає.
Так ось: 30-річна іпотека з фіксованою ставкою продовжила свій підйом до жахливого рівня 8%- як зазначено в останньому дослідженні первинного іпотечного ринку, опублікованому Freddie Mac (OTCQB: FMCC).
30-річна іпотека з фіксованою процентною ставкою становила в середньому 7,79% станом на 26 жовтня 2023, порівняно з минулим тижнем, коли вона становила в середньому 7,63%. Рік тому в цей час було у середньому 7,08%.
Сем Хатер, головний економіст Freddie Mac: «Сьомий тиждень поспіль іпотечні ставки продовжували зростати до восьми відсотків, що призвело до найдовшого поспіль зростання з весни 2022 року»
Який же вихід і чого чекати? Сем Хатер, головний економіст Freddie Mac: «Лише у 2023 році ставки зросли на два відсоткові пункти, і напередодні Хелловіну ці наслідки можуть налякати потенційних покупців житла. Купівельна активність уповільнилася до фактичного застою, доступність залишається значною перешкодою для багатьох, і єдиний спосіб її вирішити – нижчі ставки та збільшення запасів».
Так хто ж їх знизить.... Збільшення запасів - то можливо. Вчора 18-00 - я гуляю по холам Театру опери та балету в Анталії - буде балет "Дама з камеліями" - і тут одногрупник повідомляє, що ще на будівництві... Дніпро... ЖМ "Тополь"... сваї... На вулиці +13 всього... Холодно... а працювати треба... Ех, добре йому було керувати укріпленнями фундаменту Театру опери та балету в Одесі - після зміни вся бригада зігрвалася в залі театру - на виставі - безкоштовно. Директор - добра душа - дозволяв...
P.S. Середня ціна продажу нових будинків, які надійшли на продаж у США минулого місяця, знизилася приблизно на 12,3 відсотка порівняно з попереднім роком, впавши до 418 800 доларів.
Як відомо з дописів на гілці "Еміграція, заробітчанство", де за мудрим спостереженням одного учасника форуму пишуть люди, які навіть на мапі ніколи не бачили США, ця країна є найгіршою у світі та населена повними бовдурами. Бовдури не тільки сплять в картонних коробках під мостами, але й мають необережність витрачати гроші на освіту дітей. Це ще не всі злочини бовдура та телепнів, яких нараховуються більше за 340 000 000. Ці бовдури - будемо чесними та назвемо їх лагідно "телепнями" - ще й виділяють гроші на підтримку України. (для довідки: Бовдур: про грубу, нерозумну людину; дурень, недотепа, йолоп, гевал).
Куди ж інвестують зароблені гроші бовдури, телепні, йолопи та гевали?
Після ранішньої філіжанки кави [/u] я трохи вивчив відповідь на питання, куди людина, яка заробляє в рік - припустимо - 50 000 доларів (не сама висока зарплатня в США - а так, середня) - може інвестувати. Таку зарплатню в рік може отримувати не в самому "козирному" штаті США (Каліфорнія) звичайна кваліфікована медична сестра, звичайний "манагер" або звичайний поліцейський.
Ну що, помацаємо хату, де вони будуть жити?
Я навмисно НЕ вибираю штати Каліфорнія, Орегон, Вашингтон або Арізону, які за кермом авто об’їздив вздовж і поперек, не вибираю штат Флорида, де неподалік від міста Джексонвілл закінчує будівництво свого вже третього (!) за 6-ти річний період проживання в США будинка площею в 400 кв.м син приятелів, який продав свого часу новозбудовану хату в одному селі України за 100 000 доларів та вклав їх в нерухомість США.
Ну, не зовсім випадково, я керувався своїми ідеями про важливі чинники при інвестиціях у власне житло: - це на північ від Джексонвілла, де вологість висока та спекотно; - посередині між двома великими містами Атланта та Шарлотт - в останній є весь час дешеві авіаквитки з Європи; - НЕ у великому місті - з його проблемами; - недалеко від океану; - ландшафт без гір, але з хвойними лісами; - швидкісні траси між штатами; - консультантом/порадником може виступати мій колишній підлеглий, який 4 чи 5 років тому виграв Грін-карту та мешкає з родиною (2 дітей) приблизно тут; - пільгові умови податків в штаті.
Для прикладу візьму зовсім випадково НОВИЙ будинок від відомого в тих місцях Забудовника:
Чому саме його: - нова побудова - я не люблю вторинний ринок, завжди намагався або купувати НОВЕ, або сам будувати за допомогою бригад щось нове. - НЕ ВЕЛИКИЙ за розмірами - 1456 квадратних футів або трохи менше за 150 кв.м. Будинок, який побудував мій батько, має житлову площу в 115 кв. м - то я уявляю чітко, що це таке - 150 кв. м. - одноповерховий (жінка говорить, що це краще - не всі погодяться. Я - нейтрально.); - параметри: 3 bd 2 ba (3 спальні 2 санвузла); - куплене нове можна буде потім і продати легше; - нормальна ціна - за такою ціною може купити будинок власник майже будь-якого 3-к бабушатника в Києві, Львові або в Дніпрі. Ціна "під ключ" - тільки без канапи та килима - 249 300 доларів США.
Далі саме цікаве: нікому із зазначених персонажів вище - медична сестра або манагер - і в голову не прийде вивалити на стіл готівкою викопані з попід груші та поїдені хробаками готівкові зім"яті та зіпрілі 249 300 доларів США (25 пачок гидомирно-противних зелених долЯрів, хай ім чорт... хабарники один час намагалися перейти на євро, але не получилося: гидомирно-зелені менші за форматом та легше сховати перед обшуком).
На моє прохання фахівці зробили підрахунок про те, скільки власник буде сплачувати орієнтовно в місяць. Ось цитата відповіді із США: 1 555$. Mortgage interest rates are dependent on a number of factors, including credit score, down payment, and repayment length. Certain mortgage lenders with which we have lead or other similar arrangements have provided interest rates as of 10/28/2023; the Estimated Payment is an average of those rates. (кінець цитати)
Погодьтеся, саме стільки в ці дні отримують майже половина дописувачів на цьому форумі - від орендарів своїх бабушатників. Тобто сума навіть для українця, який слава Богу, позбавлений дару "платити податки" є цілком приємною. Принаймні тиждень тому в Анталію приїхала з Одеси жінка приятеля - то платили за 1-к квартиру 500 доларів на місяць+комунальні витрати в сумі 3 500 гривень (я спитав за що це в серпні в Одесі треба було платити 3 500 гривень "за комунальні" - сказали, що хазяйка брала гроші навіть за повітря в кімнаті в тому числі за інтернет 310 гривень. Тут у наших людей не відбереш вміння облапошити ближнього свого по повній програмі. На Фінансовому форумі України до цього ще зазвичай додається: оббрехати та навішати ярликів.
Вишеньки на тортику: додаткові дані про будинок: The Bishop plan features 3 bedrooms, 2 bathrooms plus an office area. Standard features include granite countertops, trey ceilings with rope lighting in the living room and master, fireplace, and a covered back patio. Conveniently located in Boiling Springs with easy access to interstates, restaurants, and District 2 schools. Власна ділянка землі: 0.34 Acres (1 акр = 40.5 соток).
Дивлюся, що коїться в Махачкалі, і згадується один форумчанин, що писав, ніби там комфортно жити. Якби і раніше були підозри, а зараз остаточно підтвердилося, що то край диких агресивних абізян
Faceless Полностью соглашаясь с вашей точкой зрения, хочу тем не менее напомнить моменты встречи автобусов с людьми прилетевшими из Китая в начале пандемии на просторах страны населенной юнеймит кем.