після засідання НБУ гроші одразу знайшлись і бюджетникам почали приходити платежі. Можливо просто притримали кошти, щоб збити ріст курсу перед засіданням?
|
|
![]()
Я багатий, багатий...! І незалежний!! ![]() А ні... Таки залежний...[/quote] ФРИИЗ недавно объективно написал , что вовремя не прошли оплаты . Сейчас написал что все деньги пришли . Что именно вам не понравилось ? Похоже что вы все время чем то недовольны , на обеих ветках форума . ![]() стосовно прогнозу курсу долара:
З 3жовтня гривня на МБ укріпилась на 0,7%, на готівковому ринку на 1% з вівторка 24жовтня продати долар дорожче 37,95 немає пропозицій з п'ятниці (після зниження облікової ставки НБУ) більше 10 банків (різних-є і великі) виставили курс продажу долара 37,80/90 питання наявності фізичної валюти в касі? хто зна...може потерті сотки 96го там є але оптові обмінки (ПОВ) зменшили маржу до 10коп (чого не було з 2021р), тобто маржа 10 коп -оптовики намагаються бути конкурентними з банками навіть за дрібного клієнта (який купує 100-200дол) моє бачення на наступні 2 тижня: гривня буде стабільною, і може навіть більше укріпитись курс долара на готівковому ринку 37,80-37,90 один колега вчора писав, що банкам не корисно втрачати "карусельщіків" клубу 50к якщо його думка виявиться дійсною, то банки мають знизити курси продажу долара на 10-15коп в он-лайні (тому що на МБ вони купують долар не па 36,64 а по 36,46) ![]() Re: Валютний ринок в контексті ДСмої розрахунки:
гривня стабільна зараз по багатьом причинам, з них це те, що зарплати і пенсії у більшості українців не зростали помітно з 2018 року і я так думаю, що ріст зарплат і пенсій притримують під президентські вибори в листопаді 2024 року. І десь після 2025 НР вже побачимо новий курс нікомунепотрібного в діапазоні від 46 до 53 грн за 1 долар але наразі низькі зарплати і пенсії більшості українців стримують падіння гривні Востаннє редагувалось Yuri_61 в Нед 29 жов, 2023 11:08, всього редагувалось 2 разів.
![]() С ноября местные бюджеты начнут забирать грн. с банков. Они тоже любители держать их на депозитах под хорошие как раз проценты, которые с весны были у банков. А там суммы не малые. Поток грн. сразу на рынок и что будут делать с грн. юр.лица, с которыми расплатились? Думаю переведут в валюту, а значит курс до конца января будет доходить и до 39.
![]()
потік гривні може й піде. але вже зараз в юридичних осіб гривні набагато більше, ніж треба, але в валюту не переходить, бо діє купа обмежень. тому лише ще збільшаться залишки гривні, як фізичних, так й юридичних осіб. ![]()
не знаю, як в Києві , але в Дніпрі для дрібного клієнта 100-200 доларів в обмінці курси , які написані на папірці , а це 37 ( в кращому випадку 37,5) - 38,5 (продаж) , тому тут краще банк ... щось великі банки не зменшують курс онлайн продажу...
![]() Re: Валютний ринок в контексті ДСбачу 6 оптових повів в Днепрі приймають зелени по 37,85 в банках 37,70 максимум стосовно онлайн купівлі валюти, існує часовий лаг до 2 тижнів коли в банку будуть дивитись на тенденцію (робити свої прогнози), порівнювати з конкурентами стосовно рядових працівників в банках -вони на 95% не володіють інформацією, який курс(або комісії) в інших банках , до речі були здивовані в райфі коли сказав їм, що в інших банках онлайн купівля валюти працює майже з 1 вересня, а в райфі з 26 жовтня ![]()
так, але це ті самі обмінки , в яких треба писати про обмін/купівлю від 1000 або в деяких від 2-3 к доларів . Коли приходиш до них міняти по 37,85, попередньо подзвонивши , тобі обмінюють по цьому курсу , але на листочку ( для людей з вулиці) написано 37 так , працівники багато чого не знають, але то , певно, вони їм особливо і не потрібно
![]() Re: Валютний ринок в контексті ДСОбменники, у которых курс написан предпол. 37,80 это для людей с улицы для синих дол. 2006г.-говорят типа они немного затёртые и можем взять по курсу 37,75. и то если купюры хорошего кач-ва, без пятен. А если с пятнами или потёрт портрет, то тогда что 2006г. и 1996г. в отличном состоянии без всяких пятен и потёртостей, то говорят - такие купюры не наш формат, можем взять или по курсу НБУ или на крайняк по 37. Если по звонку знакомому меняле, то синие могут взять и по 38,00, а для остальных купюр тот же ответ, что я писал и выше. Поэтому кто является спекулянтом по программе 50 тыс., то прекрасно уже знает все курсы, потертости купюр и их года и по чём возьмут.
|
|