Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 14371438143914401441 ... 2917>
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 16:10

Re: Еміграція, заробітчанство

Gastarbaiter написав:А що з економічною освітою? А то таке враження, що тут філіал DOU, а не фінансовий форум.
За профільну важко щось сказати, але от загальна економічна освіта пересічного (суджу пор собі й оточенні) нижче дна.
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 16:20

Faceless написав:Пільгову можна було взяти до 2008 включно :)
😊

В 2008 навіть зеро ставка під валютну іпотеку і той рівень цін то було страшна підстава. Зовсім іншна справа в 2002 нова цегла в прицентралі па500
fox767676

Подякував: 398 раз.
Подякували: 184 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 16:24

Re: Еміграція, заробітчанство

fox767676 написав:
  Faceless написав:Пільгову можна було взяти до 2008 включно :)

В 2008 навіть зеро ставка під валютну іпотеку і той рівень цін то було страшна підстава. Зовсім іншна справа в 2002 нова цегла в прицентралі па500
Ще цікавіші історії були про кредити "для своїх" в кінці 90х, фактично під нульову ставку
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 16:55

Bolt написав:Зараз на психологів модно вчитись. На них вчать в кожній дупі. Що якби натякає...

Моя старшая дочь на 4м курсе в КУШевченко на психологии. Выехала с матерью в Италию, на лето устроилась на одном альпийском курорте в ресторан официанткой...приезжала ко мне месяц назад, на мои попытки заговорить о трудоустройстве по специальности ответ был один и тот же - пап, ну куда я сейчас устроюсь? В соц. службу на 8тыс грн? Или начинающим HR-ром на 12-15 в лучшем случае?.. А там по фану 1.5 -1.8 К Евро - жилье, кормят еще и куча молодежных фестов и прочих атрибутов современной молодежной тусовочной жизни на стыке границ Франции-Швейцарии-Италии.
------------------
Мне главное, чтоб тебе было хорошо, доча :roll:
----------------
Rack

Подякував: 56 раз.
Подякували: 99 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 17:14

BIGor написав:
  akurt написав:
  BIGor написав:Насправді ні, вимоги до ІТ спеціалістів ростуть з кожним днем. Глобально у сфері спад. А на заході середній нормальний спеціаліст заробляє +- так само як ІТ-шник (нагадую ще про високі вимоги до ІТ-шників). Тому саме зараз я би не ставив на ІТ.

Ну-ну-ну... а чи впевнені в цьому?
Здається, не видалили мій допис позавчора, де я писав САМЕ НА ЦЮ ТЕМУ І САМЕ ПРО ЦЕ:
- хлопцю 27 років;
- сільська школа дуже далеко від обласного центра, "Золота медаль".
- нормальний в ті часи університет - спеціальність "Програмне забезпечення автоматизованих систем": бакалавр, потім там же - магістр.
- майже відразу - а точніше вже на 3-4 курсах - робота на закордонних роботодавців.
- в 25 років своє авто, квартира в оренді - правда, не дешева - по 25 000 гривень віддавав нашим орендодавцям.
- робота на канадського роботодавця;
- зараз живе у Варшаві та не жартую - зарплатня в 8000 доларів на місяць - а фактично як він мені сказав - БІЛЬШЕ, бо роботодавець доплачує нашим за те, що НЕ працюють з території України.
Тому сильно я сумніваюсь в тезах вище. Навіть не сумніваюсь: не погоджуюсь.
Бо приклад реальний.

Я не кажу що приклад нереальний, але чуваку дуже повезло попасти в потрібне місце в потрібний час, + ще розумію наполегливість, можливо геніальність. Але загалом ситуація в глобальному ІТ - погана.

Є підозра, що ті 8кує заходять на укро ФОП. В Польщі вони з 8 перетворюються 5.
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 17:16

Shaman написав:ви ж перебільшуєте й розумієте це ;) на військовій гілці лише половина спілкується українською - чи за вашою логікою вони всі націоналісти? :D

це лише в Україні така чудасія з мовами. гадаю в тому ж США в чатах спілкуються англійською, навіть ті, кому зручніше іспанською. але там зрозуміло. в Німеччині те ж нема питань, що розмовляти треба німецькою, а не турецькою чи арабською. й лише в Україні не все так однозначно 8)

треба чекати, оскільки зараз живемо довше, то можливо й не 40 років.

Скажу тільки одне: з моєї точки зору мова це не головне. І те, що перегнули палицю з мовними законами, зробило для держави, людей та зовнішнього іміджу України набагато більше шкоди, ніж користі. Швеція, Швейцарія, Бельгія, Канада та багато інших живуть спокійно з двома мовами. Про іспанський в США вже писали, і я підтверджую: в наших краях (невелике містечко у примісті Вашінгтону) теж існує свого роду двомовність.
Щойно жінка здавала аналізи, викликають англійською та іспанською мовами.
Україна теж є багатонаціональною країною.

І навіть у Ізраїлі до недавнього часу арабська мова була другою державною, і ніхто там не зриває арабоязичні надписи навіть в умовах війн, що тривають 75 років. Цей останній приклад нічого вам не говорить?
Востаннє редагувалось Starikan в Нед 29 жов, 2023 22:30, всього редагувалось 1 раз.
Starikan
2

Подякував: 2618 раз.
Подякували: 3165 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 17:17

Дюрі-бачі написав:
  BIGor написав:Але загалом ситуація в глобальному ІТ - погана.
ІТ - це надбудова над реальною економікою. Тому, щоб було для кого пилити сайти потрібно, щоб заводи працювали, торгівля процвітала. А за облікових ставок 5-6% в доларі - це фантастика

як то все буде реальний сектор без ІТ, на шкапах та віслюках?
flyman

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 17:24

Bolt написав:Зараз на психологів модно вчитись. На них вчать в кожній дупі. Що якби натякає...

З псіхінь і сєксінь кар"єра в паслінь та інших багінь карабельних саснінь.
flyman

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 17:31

flyman написав:
  BIGor написав:Я не кажу що приклад нереальний, але чуваку дуже повезло попасти в потрібне місце в потрібний час, + ще розумію наполегливість, можливо геніальність. Але загалом ситуація в глобальному ІТ - погана.

Я дивуюсь як ця система з 5% ФОПом протрималась до цих часів. Хоча більшість знайомих перевели вже на Дію-сіті, але є підозра що через рік-два війни коли не буде вистачати грошей чинушам - підіймуть до європейських 40%.
BIGor

Подякував: 1460 раз.
Подякували: 1866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 17:38

BIGor написав:
  flyman написав:
  BIGor написав:Я не кажу що приклад нереальний, але чуваку дуже повезло попасти в потрібне місце в потрібний час, + ще розумію наполегливість, можливо геніальність. Але загалом ситуація в глобальному ІТ - погана.

Я дивуюсь як ця система з 5% ФОПом протрималась до цих часів. Хоча більшість знайомих перевели вже на Дію-сіті, але є підозра що через рік-два війни коли не буде вистачати грошей чинушам - підіймуть до європейських 40%.

Болгарія 10%, Грузія 1% .. хай піднімають.
Тільки не думаю, що тут буде нова чи Іспанія/Португалія.
Дія це Франкнштейн породжений згвалтованим КЗпП.
Востаннє редагувалось flyman в Нед 29 жов, 2023 17:41, всього редагувалось 1 раз.
flyman

Профіль

1
3
  #<1 ... 14371438143914401441 ... 2917>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему