Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 791792793794795 ... 1059>
Повідомлення Додано: Чет 02 лис, 2023 07:16

Чесно кажучі, такого як у відео, я ніколи не бачив на вулицях США, але все може бути: часи важкі не тільки в Польщі...

Ось свіжі дані від https://www.mba.org/
Згідно з даними Асоціації іпотечних банків (MBA), заявки на іпотечні кредити знизилися на 2,1 відсотка за тиждень, що закінчився 27 жовтня, порівняно з попереднім тижнем.

За цей період кількість заявок на придбання житла зменшилася на 1 відсоток, а заявок на рефінансування – на 4 відсотки порівняно з попереднім тижнем.

Середня процентна ставка за 30-річною іпотекою в країні знизилася з 7,9 відсотка до 7,86 відсотка, знизившись вперше після зростання протягом 7 тижнів поспіль.
За той же період середня процентна ставка за 15-річною іпотекою зросла з 7,08% до 7,14%.

Для США це карколомно високі проценти.
Можливо, тому і бісяться так республіканці в Палаті представників: гроші не хочуть давати на чергове весілля під Львовом з танцями та співами в стилі "гоп-ца-ца", або на заміну/переукладання середньовічної бруківки на площі Ринок у Львові, або на так необхідну під час війни чистку куполів одного з соборів у Києві.
akurt

Подякував: 4002 раз.
Подякували: 1446 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 02 лис, 2023 08:01

akurt написав:Чесно кажучі, такого як у відео, я ніколи не бачив на вулицях США, але все може бути: часи важкі не тільки в Польщі...

Видно не по тим вулицям їздили...
😎
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 272 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 02 лис, 2023 08:35

mixei написав:
  BIGor написав:Хто хоче інвестувати в Польщі для здачі в оренду - погані новини
https://forsal.pl/nieruchomosci/mieszka ... -ceny.html
Jak podaje "Puls Biznesu", na koniec września liczba ofert wynajmu w serwisie Otodom była o 10 proc. wyższa niż pod koniec sierpnia i aż o 53 proc. wyższa rok do roku. "Wynajmujący dodali we wrześniu prawie 20 tys. nowych ofert i reaktywowali 5,7 tys. – najwięcej od początku 2022 r.

Тут є певні моменти:
1) Дійсно ціни пішли вверх, але в сегменті до 700 тис. оскільки кредит під 2% дають на подружжя не більше 600 тис. Тобто з внеском в 20% виходить вартість квартири трохи більше 700 тис.
2) Цей кредит дають лише, якщо жоден з подружжя немає інщої нерухомості (тобто не під оренду).
3) В сегменті вище 750-800 тис. ціни суттєво не змінилися. Тобто квартири 3 і більше кімнат + від 60 м. кв. настільки не пішли вверх.
4) В найбільш ходовому сегменті під оренду ціни зрівнялися у великих містах з Німмечинною або Австрією. Окупність дійсно більше 20 років.
5) Для мене, наприклад, стала цікавою ідея інвестицій в США. Навіть при нинішній інфляції долара і можливій кризі - окупність там на рівні 10-15 років (в доларі), а можливо знайти краші локації і варіанти. Польша для інвестицій під оренду втрачає привабливість.

У всіх сегментах ціни пішли вверх. Те що коштувало 700 тис., зараз коштує 1 млн.
Стосовно подружжь ітд. Сінглам теж дають, чув історії, як нерозписана пара живучи в своєму (квартира дівчини), беруть 2% кредит на хлоця, переселяються туди, а квартиру дівчини здають. В результаті виплата по кредиту біля 1200 зл, прибуток з оренди біля 2500 зл. Тому багато народу фактично з квартирами побрали цей кредит.
BIGor

Подякував: 1455 раз.
Подякували: 1861 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 03 лис, 2023 11:19

Re: Інвестуємо в нерухомість закордоном

Proofy написав:
  beee написав:
stm написав:[quote="5640576:beee"]Интересно, как недвига в Польше? Растёт, падает?за 80 куе куплю что-то?

Вы определитесь, Вы диверсифицируетесь или переезжаете )))
Я нахожусь в суперпозиции неопределенности
чем вызван интерес именно к Польше?[/quote]Ленью и незнанием другого.
Я уже такой старый, скоро сорокет как никак, не могу себя заставить изучать инфу куда вложить бабки
Востаннє редагувалось Бетон в П'ят 03 лис, 2023 11:22, всього редагувалось 1 раз.
Бетон

Подякував: 191 раз.
Подякували: 406 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: П'ят 03 лис, 2023 11:22

Бигор и друзі спасибо.
Интересно получается, цена на квартиру выросла, а на аренду нет.
Может перепродажей с ремонтом заниматься, чёрт знает
Бетон

Подякував: 191 раз.
Подякували: 406 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: П'ят 03 лис, 2023 13:12

beee написав:Может перепродажей с ремонтом заниматься, чёрт знает

Тут багато займаються фліпінгом, і наші і поляки. Але їх ремонти мені зовсім не подобаються. Вони навіть шкодять, бо беруть нормальне планування - і роблять з нього нефункціональну какашку. Такі квартири після фліперів навіть по одній фотці вичислю.
BIGor

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 03 лис, 2023 13:23

BIGor написав:

Тут багато займаються фліпінгом, і наші і поляки. Але їх ремонти мені зовсім не подобаються. Вони навіть шкодять, бо беруть нормальне планування - і роблять з нього нефункціональну какашку. Такі квартири після фліперів навіть по одній фотці вичислю.
А що за термін такий, фліпінг?
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: П'ят 03 лис, 2023 14:12

Faceless написав:
BIGor написав:

А що за термін такий, фліпінг?

Люди що скупляють або старі вбиті квартири або новобудови, роблять ремонт на хлопський розум - і перепродають дорожче.
BIGor

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 03 лис, 2023 15:51

beee написав:Бигор и друзі спасибо.

Так а що дивного. Критеріям не всі відповідають, а ті, що відповідають сприймають це як one in a life time opportunity. Отже треба/не треба - гребуть. А потім куди його? Правильно, на ринок оренди.
При таких цінах, які є зараз в Кракові і в Варшаві мені, наприклад, цікавіше вже десь біля теплого моря. У Акурта воно тепле, правда, пару днів тому перевіряв. Але мені там не комфортно, в сенсі поза межами готелю ( ну або туристичних зон). Дивлюсь в сторону Хорватія/Чорногорія, ну може ще Іспанія. В перших двох взимку холодно, третя далеко і окупаси.
gonchik74

Подякував: 15 раз.
Подякували: 163 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 03 лис, 2023 16:23

gonchik74 написав:
  beee написав:Бигор и друзі спасибо.

Так а що дивного. Критеріям не всі відповідають, а ті, що відповідають сприймають це як one in a life time opportunity. Отже треба/не треба - гребуть. А потім куди його? Правильно, на ринок оренди.
При таких цінах, які є зараз в Кракові і в Варшаві мені, наприклад, цікавіше вже десь біля теплого моря. У Акурта воно тепле, правда, пару днів тому перевіряв. Але мені там не комфортно, в сенсі поза межами готелю ( ну або туристичних зон). Дивлюсь в сторону Хорватія/Чорногорія, ну може ще Іспанія. В перших двох взимку холодно, третя далеко і окупаси.

Отож бо і воно😳:
https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7 ... 2-L.1.duzy
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 272 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 791792793794795 ... 1059>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти