Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Чесно кажучі, такого як у відео, я ніколи не бачив на вулицях США, але все може бути: часи важкі не тільки в Польщі...
Ось свіжі дані від https://www.mba.org/ Згідно з даними Асоціації іпотечних банків (MBA), заявки на іпотечні кредити знизилися на 2,1 відсотка за тиждень, що закінчився 27 жовтня, порівняно з попереднім тижнем.
За цей період кількість заявок на придбання житла зменшилася на 1 відсоток, а заявок на рефінансування – на 4 відсотки порівняно з попереднім тижнем.
Середня процентна ставка за 30-річною іпотекою в країні знизилася з 7,9 відсотка до 7,86 відсотка, знизившись вперше після зростання протягом 7 тижнів поспіль. За той же період середня процентна ставка за 15-річною іпотекою зросла з 7,08% до 7,14%.
Для США це карколомно високі проценти. Можливо, тому і бісяться так республіканці в Палаті представників: гроші не хочуть давати на чергове весілля під Львовом з танцями та співами в стилі "гоп-ца-ца", або на заміну/переукладання середньовічної бруківки на площі Ринок у Львові, або на так необхідну під час війни чистку куполів одного з соборів у Києві.
Jak podaje "Puls Biznesu", na koniec września liczba ofert wynajmu w serwisie Otodom była o 10 proc. wyższa niż pod koniec sierpnia i aż o 53 proc. wyższa rok do roku. "Wynajmujący dodali we wrześniu prawie 20 tys. nowych ofert i reaktywowali 5,7 tys. – najwięcej od początku 2022 r.
Тут є певні моменти: 1) Дійсно ціни пішли вверх, але в сегменті до 700 тис. оскільки кредит під 2% дають на подружжя не більше 600 тис. Тобто з внеском в 20% виходить вартість квартири трохи більше 700 тис. 2) Цей кредит дають лише, якщо жоден з подружжя немає інщої нерухомості (тобто не під оренду). 3) В сегменті вище 750-800 тис. ціни суттєво не змінилися. Тобто квартири 3 і більше кімнат + від 60 м. кв. настільки не пішли вверх. 4) В найбільш ходовому сегменті під оренду ціни зрівнялися у великих містах з Німмечинною або Австрією. Окупність дійсно більше 20 років. 5) Для мене, наприклад, стала цікавою ідея інвестицій в США. Навіть при нинішній інфляції долара і можливій кризі - окупність там на рівні 10-15 років (в доларі), а можливо знайти краші локації і варіанти. Польша для інвестицій під оренду втрачає привабливість.
У всіх сегментах ціни пішли вверх. Те що коштувало 700 тис., зараз коштує 1 млн. Стосовно подружжь ітд. Сінглам теж дають, чув історії, як нерозписана пара живучи в своєму (квартира дівчини), беруть 2% кредит на хлоця, переселяються туди, а квартиру дівчини здають. В результаті виплата по кредиту біля 1200 зл, прибуток з оренди біля 2500 зл. Тому багато народу фактично з квартирами побрали цей кредит.
stm написав:[quote="5640576:beee"]Интересно, как недвига в Польше? Растёт, падает?за 80 куе куплю что-то?
Вы определитесь, Вы диверсифицируетесь или переезжаете )))
Я нахожусь в суперпозиции неопределенности
чем вызван интерес именно к Польше?[/quote]Ленью и незнанием другого. Я уже такой старый, скоро сорокет как никак, не могу себя заставить изучать инфу куда вложить бабки
Востаннє редагувалось Бетон в П'ят 03 лис, 2023 11:22, всього редагувалось 1 раз.
beee написав:Может перепродажей с ремонтом заниматься, чёрт знает
Тут багато займаються фліпінгом, і наші і поляки. Але їх ремонти мені зовсім не подобаються. Вони навіть шкодять, бо беруть нормальне планування - і роблять з нього нефункціональну какашку. Такі квартири після фліперів навіть по одній фотці вичислю.
Тут багато займаються фліпінгом, і наші і поляки. Але їх ремонти мені зовсім не подобаються. Вони навіть шкодять, бо беруть нормальне планування - і роблять з нього нефункціональну какашку. Такі квартири після фліперів навіть по одній фотці вичислю.
А що за термін такий, фліпінг?
Люди що скупляють або старі вбиті квартири або новобудови, роблять ремонт на хлопський розум - і перепродають дорожче.
beee написав:Бигор и друзі спасибо. Интересно получается, цена на квартиру выросла, а на аренду нет. Может перепродажей с ремонтом заниматься, чёрт знает
Так а що дивного. Критеріям не всі відповідають, а ті, що відповідають сприймають це як one in a life time opportunity. Отже треба/не треба - гребуть. А потім куди його? Правильно, на ринок оренди. При таких цінах, які є зараз в Кракові і в Варшаві мені, наприклад, цікавіше вже десь біля теплого моря. У Акурта воно тепле, правда, пару днів тому перевіряв. Але мені там не комфортно, в сенсі поза межами готелю ( ну або туристичних зон). Дивлюсь в сторону Хорватія/Чорногорія, ну може ще Іспанія. В перших двох взимку холодно, третя далеко і окупаси.
beee написав:Бигор и друзі спасибо. Интересно получается, цена на квартиру выросла, а на аренду нет. Может перепродажей с ремонтом заниматься, чёрт знает
Так а що дивного. Критеріям не всі відповідають, а ті, що відповідають сприймають це як one in a life time opportunity. Отже треба/не треба - гребуть. А потім куди його? Правильно, на ринок оренди. При таких цінах, які є зараз в Кракові і в Варшаві мені, наприклад, цікавіше вже десь біля теплого моря. У Акурта воно тепле, правда, пару днів тому перевіряв. Але мені там не комфортно, в сенсі поза межами готелю ( ну або туристичних зон). Дивлюсь в сторону Хорватія/Чорногорія, ну може ще Іспанія. В перших двох взимку холодно, третя далеко і окупаси.