whois2010 написав:Я не пам'ятаю, у вас питали, чи ні: ви ж не у військах зараз. То ви - ухилянт?
Читайте ветку не избирательно. Hotab уже несколько раз отвечал на этот вопрос - сейчас пилотов намного больше, чем вертолетов, да, он сейчас не в армии (воевал в 2014-2022 гг.), но и у командования, и в ТЦК есть его контакты и при первом же вызове его по мобилизации, даже по телефонному звонку, без повестки, он вернется в Украину на службу.
А вот когда он этого не сделает, тогда его можно будет назвать "ухилянтом".
А чому інших, хто так само чекає дзвінок, або повістку, Хотаб зве ухилянтами? Тобто, не для окопів мама квіточку ростила. Ок. Дуже високої квалифікації фахівець. Не зможе замінити Успіха на мийці снарядів.
freeze написав:И я ни в коей мере не осуждаю таких людей, у меня есть несколько близких друзей и близких родственников, которые законопослушные ждуны, склад характера такой, хорошие, но не смелые.
і який вихід з цього, на вашу думку? десь читав ще в часи АТО що в здоровому сучасному суспільстві тільки 2% людей морально/психічно придатні воювати (всякі талібани, сомалі чи палестину в розрахунок не беремо)
yanyura написав:
whois2010 написав:
Уповноважений представник не має права проникати в будинок без згоди людей, які там проживають.
"Якщо працівники ТЦК з поліцією мають всі офіційні документи, що підтверджують їхній статус та повноваження, то за законом України вони мають повне право зайти на приватну територію та вручити повістку" — зазначив адвокат Руслан Ткаченко у виданні "Технофан".
а якщо приміщення закрито, тоді уповноважений може виламувати двері ?
whois2010 написав:навіть більше, я зінаюся, що боюся йти на війну пздц як. Це правда. Я дуже боюся. І так, я буду плисти по течії, поки не отримаю повістку. То ж до цього момента прошу не вважати мене ухилянтом чи ждуном. Я не готовий ні стати калікою, ні померти. Не треба мене за це засуджувати.
Стоп! Стоп! Стоп!!! А я - готовий?!!! Мене це хтось питав?!!! Мені хтось давав право вибору?!!!
Ні? То прошу сідати у мій човен і гребти/вигрібатии зі мною! А краще - замість мене, так як я вже скоро буде 2р, як "вигрібаю"!
В тебе пам'ять анулюється кожні дві хвилини? Ти ж сам цитував про "свящєнний" обов'язок. Ти ж не пішов добровільно? Ти пішов по повістці. От і я не йду добровільно. Повістку не отримував.
whois2010 написав:Не зможе замінити Успіха на мийці снарядів.
Та ви всі заіпали - де я писав, що мию снаряди? Я казав, що у нас так новенькі влаштувались... А я частенько до недавна підвозив снаряди на вогневу! І треба бути останнім дебілом(як тут один писав) щоб рахувати підвіз снарядів "легкою та безпечною" роботою!
...мотім хіба по днк індифікувати... якщо раптом засічуть підвіз снарядів і встигнуть навестись на тебе, або це помітить ворожий дрон-камікадзе!
whois2010 написав:Фріз, навіть більше, я зінаюся, що боюся йти на війну пздц як. Це правда. Я дуже боюся. І так, я буду плисти по течії, поки не отримаю повістку. То ж до цього момента прошу не вважати мене ухилянтом чи ждуном. Я не готовий ні стати калікою, ні померти. Не треба мене за це засуджувати.
Я вас уверяю, что иногда страх ожидания значительно превышает объективную реальность. Думаю 90 процентов военных ЗСУ ни разу не видели лично своими глазами живого орка. Да, обстрелы, дроны, ракеты. Но к ним быстро придет привыкание. Основная сложность для офицеров это армейский д*****, уже говорил об этом армию за два года не смогли реформировать, не смогли реформировать процессы, логистику принятия решения, отчётность, доповиди, движения армейского имущества, это все какой-то грёбаный стыд 19 века. Ответственные за это повторю персонально Зеленский, Умеров, Залужный, Сырский, они не способны к реформам даже в критические часы.
whois2010 написав:А чому інших, хто так само чекає дзвінок, або повістку, Хотаб зве ухилянтами? Тобто, не для окопів мама квіточку ростила. Ок. Дуже високої квалифікації фахівець. Не зможе замінити Успіха на мийці снарядів.
Во-первых, Hotab уже отвоевал 9 лет, с апреля 2014 по весну 2023 (Hotab, спасибо за уточнение) в отличие от подавляющего большинства пишущих здесь!
Во-вторых, он ушел временно, из-за малого количества вертолетов - молодые пилоты должны набираться опыта бд, или просто сидеть на земле в ожидании поступления техники?
В-третьих, он ни разу не написал, что он свое отвоевал, пусть теперь воюют другие, наоборот, писал, что готов в любой момент вернуться на службу.
В-четвертых, пилот легко может заменить пехотинца в окопе, а Успіх'а в подвозке снарядов, а сможет ли пехотинец так же легко заменить пилота когда поступит техника?
Последний список американского оружия, которое Украине необходимо для борьбы с российской армией, включает современные системы ПВО, истребители F-18, беспилотники, вертолеты Apache и Blackhawk, сообщает Reuters со ссылкой на документы, с которыми ознакомилось агентство.
whois2010 написав:Фріз, навіть більше, я зінаюся, що боюся йти на війну пздц як. Це правда. Я дуже боюся. І так, я буду плисти по течії, поки не отримаю повістку. То ж до цього момента прошу не вважати мене ухилянтом чи ждуном. Я не готовий ні стати калікою, ні померти. Не треба мене за це засуджувати.
Я вас уверяю, что иногда страх ожидания значительно превышает объективную реальность. Думаю 90 процентов военных ЗСУ ни разу не видели лично своими глазами живого орка. Да, обстрелы, дроны, ракеты. Но к ним быстро придет привыкание. Основная сложность для офицеров это армейский д*****, ///
Та и фиг с ними с живыми орками -- умирать от всего остального вышеперечисленного -- ни разу не приятнее. А убыль "непонятно почему" засекречена...
Так то для офицеров -- а если "вдруг" бусик сразу куда-нить под Бахмут повезет? -- да еще и рядовым...