asti написав:Уже отвечал на этот вопрос - у нас в Кропе с ТЦК пока (слава богу) спокойно. Сколько состриг ещё не считал, опять же все цифры на столе - берите и считайте если интересно))
Я дуже дивуюсь людям які в сьогоднішній ситуації загалом довіряють гривні і банкам , тобто в 1 момент музика може перестати грати і хто не сидів при цьому на хорошому валютному стільчику вибуває з гри. Вставати з цього стільця ризикуючи втратити все й одразу за $100-200 ? В таких супер ризикованих активах як грн і укр овдп можна тримати згідно теорії ? Скільки відсотків ? Питання в студію
дійно, ОВДП актив ризиковий , але не всі розраховають на профіт- наш обв'язок(добровільний) допомагати країні під час війни (так це вже було)
Первый военный заём в СССР выпускается весной 1942 года. Формально покупка военных облигаций была делом добровольным, но фактически носила обязательный характер. При этом, в отличие от довоенных займов, военные облигации не принимались в залог по ссудам населения в сберкассах. Начиная с 1942 года рабочие и служащие ежегодно подписывались на сумму, равную их месячному заработку, которую должны были выплатить в течение десяти месяцев. Это был обязательный минимум, ниже которого нельзя было опускаться. А стахановцев и высокооплачиваемых рабочих начальство и вовсе побуждало подписываться на полтора или даже два оклада. Офицеры Красной Армии подписывались на 170 % от месячного оклада, а генералы — на 200 %. Приветствовалось единовременное внесение всей суммы или большей её части наличными деньгами. Удержания по подписке производились ежемесячно. В итоге удельный вес средств от займов в доходах государственного бюджета в годы войны составил около 10 %
sens написав:Шановні воєнкоми,мули та інші диванні аналітики-давайте про валюту! Може НБУ тягне до курсу який знову зафіксує на час Х-?
може зафіксує, а може ні
– НБУ перейшов до керованої гнучкості обмінного курсу. Цей режим відрізняється від того, що діяв до 24 лютого 2022 року, коли НБУ лише згладжував курсові коливання. Довоєнний режим зараз не підходить, адже на ринку є структурний дефіцит валюти, який за плавання курсу призводив би до постійного послаблення гривні, – пояснили в Нацбанку.
Разом з тим, в НБУ наголосили, що все ще будуть суттєво обмежувати рух курсу, не допускаючи як значного послаблення гривні, так і суттєвого зміцнення. В нацрегуляторі запевняють, що для цього Нацбанк має “значний обсяг міжнародних резервів”, що станом на початок вересня складає близько $40 млрд. Це, запевняють в НБУ, посилить спроможність зберігати курсову стійкість.
asti написав:Уже отвечал на этот вопрос - у нас в Кропе с ТЦК пока (слава богу) спокойно. Сколько состриг ещё не считал, опять же все цифры на столе - берите и считайте если интересно))
Я дуже дивуюсь людям які в сьогоднішній ситуації загалом довіряють гривні і банкам , тобто в 1 момент музика може перестати грати і хто не сидів при цьому на хорошому валютному стільчику вибуває з гри. Вставати з цього стільця ризикуючи втратити все й одразу за $100-200 ? В таких супер ризикованих активах як грн і укр овдп можна тримати згідно теорії ? Скільки відсотків ? Питання в студію
дійно, ОВДП актив ризиковий , але не всі розраховають на профіт- наш обв'язок(добровільний) допомагати країні під час війни (так це вже було)
Первый военный заём в СССР выпускается весной 1942 года. Формально покупка военных облигаций была делом добровольным, но фактически носила обязательный характер. При этом, в отличие от довоенных займов, военные облигации не принимались в залог по ссудам населения в сберкассах. Начиная с 1942 года рабочие и служащие ежегодно подписывались на сумму, равную их месячному заработку, которую должны были выплатить в течение десяти месяцев. Это был обязательный минимум, ниже которого нельзя было опускаться. А стахановцев и высокооплачиваемых рабочих начальство и вовсе побуждало подписываться на полтора или даже два оклада. Офицеры Красной Армии подписывались на 170 % от месячного оклада, а генералы — на 200 %. Приветствовалось единовременное внесение всей суммы или большей её части наличными деньгами. Удержания по подписке производились ежемесячно. В итоге удельный вес средств от займов в доходах государственного бюджета в годы войны составил около 10 %
А тоді так теж було? І таких стільки, що ім'я їм Легіон. Щось не чутно, щоб "по требованиям трудовых коллективов оборонных заводов предателей Родины приговтрили к расстрелу". https://forbes.ua/news/eksgolovu-nbu-sh ... 12022-9625
Еге ж. Але вже з понеділка зарплати, пенсії, готівка ймовірно знову почне тестувати 40.
P.S. Але ми ж розуміємо, що пересічні, в пошуках 200-500-1000 $ - не грають ролі? Тобто, конвертують кривосісі бюджету, за великим рахунком, усі ті шановні супер-мега-броньовані громадяни, подеколи навіть орденоносці і взагалі герої (а-ля Бойко), а саме: - укладачі бруківки, маляри парканів, мери шкляних автозупинок, агрономи стадіонів, будівельники будинків на папері і т.д. і т.п.
Востаннє редагувалось 10/9/9 в Суб 06 січ, 2024 14:53, всього редагувалось 2 разів.
prodigy написав:вирішив для себе - краще мати збитки ніж "зрадити"(овдп продавати не буду), в мене "Євпаторія"...може частково компенсую як у 22р
Я особисто наразі не бачу трагедії для власників ОВДП, яким теж являюсь. Купивши на почату жовтня ОВДП з курсом 37,5 грн я за три місяці з умовними відсотками маю наразі курс 39,2 за долар. Враховуючи, що курс на ковертдепо і клубу 50к біля 38,50 грн, то ОВДП наразі в плюсі.
prodigy написав:вирішив для себе - краще мати збитки ніж "зрадити"(овдп продавати не буду), в мене "Євпаторія"...може частково компенсую як у 22р
Я особисто наразі не бачу трагедії для власників ОВДП, яким теж являюсь. Купивши на почату жовтня ОВДП з курсом 37,5 грн я за три місяці з умовними відсотками маю наразі курс 39,2 за долар. Враховуючи, що курс на ковертдепо і клубу 50к біля 38,50 грн, то ОВДП наразі в плюсі.
не коректна рахувати вартість на короткому терміні
(умовно, стайер на дистанції 5км після трьох кіл по стадіону(3 місяців від 652 днів) в лідерах), попереду дистанція 528 днів, курс виходу в нуль 47,5грн/дол
Я думаю, що власники гривневих овдп, які купили їх, наприклад, на початку грудня 2023 з курсом 37,5 не зовсім з вами погодяться щодо їх прибутковості на сьогоднішній день.
Я розумію, що це дуже короткий проміжок часу для того, щоб робити висновок щодо успішності або неуспішності інвестиції.
будемо надіятись , що в річному вимірі все буде нормально та розділимо оптимізм пана Ніколайчука щодо гривневих інструментів
вы что то за деревьями не видите леса. На рынке дефицит валюты, на любом дефиците при рыночной экономике можно и нужно заработать. Даже при совке имеющие доступ к дефицитам зарабатывали. НБУ не заинтересован в росте курса ЧР, потому что тогда растёт количество желающих купить на мб "спекулятивный доллар", чтобы слить его в обменку. А это требует доп.интервенций.
Была попытка снятием кассовых ограничений сблизить курсы мб и чр. На сегодня попытка провалена. Дефицит никуда не делся.
Далее 2 варианта, либо нбу вводит старые-новые ограничения например, выдача в сутки не более 500уе "в одни руки", но этот объём он гарантирует интервенциями. Либо остаётся как есть, но тогда валюты в кассах хронический ноль, заказы на месяц вперёд, мулов садят на хлеб и воду, обменки берут доллар па 45.
Запрет мулов или обменок только толкнёт валюту вверх. К счастью, в нбу люди умнее хотаба, иначе по его шариковским заветам, там бы давно всех поделили на сорта и продавали валюту только военным и чиновникам.
Хотите поискать преступников, спросите у клиентов обменок, откуда у них гривна в таком количестве. В половине случаев это теневая экономика, которая в банк за 500 уе не пойдёт, по очевидным для людей с интеллектом причинам. В составе действий мула нет нарушения даже моральных принципов. На любом рынке есть крупный опт, мелкий опт и услуги доставки. Мул из мелкого опта па 1300 делает крупный (образно собирает по банкам 5-8куе) и доставляет их в обменку. Это точно бесплатные услуги?