Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 67726773677467756776 ... 14542>
Повідомлення Додано: Сер 14 лют, 2024 22:43

serg1974 написав:
  Schmit написав:Байден - лучший друх України?

А если по аналогии, в какой еще войне ( корейской, вьетнамской и пр.) была наперёд известна точная цифра затрат «для победы» ?
та да...

но , думаю, точно что-то похожее было во время планирования второй иракской. И как раз республиканцы были у власти.
flysoulfly

Подякував: 1882 раз.
Подякували: 329 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 14 лют, 2024 23:05

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Тік ток і Гордона можна ?
https://vm.tiktok.com/ZM6wTNkc3/
yama

Подякував: 9200 раз.
Подякували: 1071 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Сер 14 лют, 2024 23:16

Богдан Кротевич. Он же Тавр.

Емоційно, не дипломатично. Але за*бало якщо чесно .
Я розумію- всі «генії» стратегій, тактик і т.п. Думка якогось майора з 10 річним досвідом війни може бути не цікава. Але, як і завжди, на кону життя людей та існування нашої держави, тому спробую донести своє бачення.
Не можна битись лоб в лоб з армією рф. Та і взагалі, з будь якою армією, як пʼяні алкаши обмінюватись прямими ударами - це глупо. Чому ми постійно впираємось в одну і ту саму помилку?!
Не технологічний прогрес нас врятує, вам хоч мільйон хаймарсів дай - важливо як ви будете їх використовувати! Всі знають приказку «Війна -х*ня, головне МАНЕВР»! Маневри бл*ть принесуть перемогу. Не наступи на 5 ліній оборони в лобову, не закидання бригадами напрямок основного удару противника ! Їх більше, розумієте?! Маневр- удар у фланг бл *ть. Я писав про це ще в січні 23 року, - висновки не зроблені. Може я дурак, але буду битись головою о цю непробивну стіну, доки не пробʼю! Пишу прямо - обріжте наступаючі сили противника з флангу! Всі штурмові та механізовані підрозділи якісніше проведуть наступальні дії на напрямку де противник НЕ очікує, ніж будуть потерпати під постійними обстрілами, не маючи змоги взагалі ніхріна зробити, окрім просто затримати час. Сунь-цзи перечитайте, Клаузевіца там, згадайте що монголи зробили з китайською стіною, а німці з лінією Мажино ! Малюю прямо схеми по Авдіївці, бо прямі натяки ніхто походу не розуміє! Я хочу щоб мої друзі дожили до перемоги, і я хочу цієї перемоги ! Може нарешті і ви захочете її досягнути!

ПС
То, что обсуждали ещё до контрнаступа, если идти в лоб могут не только лишь все, но нет, попробовали. Такое ощущение, что после освобождения Херсона настольную китайскую книжку про войну убрали в самый дальний ящик. Либо командование на себя взяло политическое руководство и понеслась.... Не знаю как там по потерям в Авдеевке сейчас, но со стороны очень напоминает Бахмут.

ПС
С ним (Тавром) интересное есть интервью. Кто сдавал города на юге. Чтоб не смотреть расскажу суть. В Марике, вместе с Азовом и всеми смежниками было спецподразделение Корд. Так вот, во время защиты города им позвонили и сказали,чтоб весь Корд сваливал из Марика, чтоб переоделись в гражданку и выбирались из города вместе с гражданскими
hume

Подякував: 944 раз.
Подякували: 1890 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 14 лют, 2024 23:43

Сегодня имел разговор с двумя военными, и один и второй подтвердили инфу про Сырского. здесь два варианта, либо они все через пару рук знают о его "заслугах" перед личным составом, либо в ЗСУ ходят преувеличенные слухи, как это всегда бывает.
hume

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 15 лют, 2024 00:02

hume написав:Сегодня имел разговор с двумя военными, и один и второй подтвердили инфу про Сырского. здесь два варианта, либо они все через пару рук знают о его "заслугах" перед личным составом, либо в ЗСУ ходят преувеличенные слухи, как это всегда бывает.

Можна конкретизувати бо я щось не дуже розумію ваш натяк . Можна сказати так - «хтось там говорить що…» або «плітки чув що…»

=====================
Я цивільна людина тому в погонах не розрізняю. Бачив сьогодні жирного Борова з животом=талією 155 сантиметрів, як мінімум , у камуфляжі , у черевиках Lowa, у мирному Львові , на новій пошті , з новеньким iPhone 15 про , з модним годинником тактичним, зразу видно що він щойно повернувся з фронту у короткотермінову відпустку ( іронія, смайлик що блює) . Зрозуміло що це тиловий щур з чотирьма зірочками
Востаннє редагувалось yama в Чет 15 лют, 2024 00:07, всього редагувалось 3 разів.
yama

Профіль

2
Повідомлення Додано: Чет 15 лют, 2024 00:02

Отже наступне коло....
Офіс президента та ініціативна група нардепів, яку зібрав голова економічного комітету Дмитро Наталуха, мають різні концепції щодо того, як має працювати такий механізм та скільки це має принести доходів державі:

на Банковій схильні організувати цей процес, спираючись на суму реально отриманої заробітної плати, з якої платиться податок. Нижня "межа входу", яка дозволятиме претендувати на економічне бронювання, – 30-35 тис. грн на місяць. За такої зарплати податкові відрахування працівника і роботодавця складуть до 18 тис. грн.
група Наталухи розробляє інший проєкт: він базується на впровадженні спеціального квазіподатку, такого собі військового збору. Якщо роботодавець хоче подати працівників на економічну "бронь", то має гарантувати, що кожного місяця додатково заплатить за нього 20 тис. грн. Таку ж можливість пропонується надати активним ФОПам.

Обидві концепції схожі в оцінках надходжень, які можна буде закумулювати для бюджету. За середньозваженого сценарію, додаткові надходження можуть скласти від 200 млрд до 350 млрд грн за рік.

За словами заступника голови Офісу президента Ростислава Шурми, на навчання, озброєння і грошове забезпечення одного мобілізованого потрібно близько 80 тисяч гривень на місяць. Тому, щоб мобілізувати додатково 500 тис. людей, необхідно "економічно забронювати" до 2 млн осіб. Джерело: https://biz.censor.net/n3473461
budivelnik

Подякував: 291 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 15 лют, 2024 00:12

yama написав:
  hume написав:Сегодня имел разговор с двумя военными, и один и второй подтвердили инфу про Сырского. здесь два варианта, либо они все через пару рук знают о его "заслугах" перед личным составом, либо в ЗСУ ходят преувеличенные слухи, как это всегда бывает.

Можна конкретизувати бо я щось не дуже розумію ваш натяк . Можна сказати так - «хтось там говорить що…» або «плітки чув що…»

=====================
Я

Говорят,что ради цели он не сильно считается с потерями в личном составе.
hume

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 15 лют, 2024 00:13

Успіх
Ще ніхто не зробив , коли призвуть ще заплановану кількість мобілізованих , тоді зарплату платити перестануть , бо в нас єдина У світі така величезна армія в такій Відносно не великій країні де платять зарплату . Варіанти два:
1)або отримуєте нових побратимів і позбавитесь зарплатні,
2) самі але із зарплатнею
І ніхто вас не відпустить такого сценарію нема - дивіться правді в очі, наймовірніше це варіант 1)
yama

Профіль

2
Повідомлення Додано: Чет 15 лют, 2024 00:18

Интересно когда будут пояснения для широких масс чем же обеспокоены американские законодатели в контексте намерения РФ разместить ЯО «в космосе». Вроде бы для применения против спутников.
serg1974

Подякував: 45 раз.
Подякували: 73 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 15 лют, 2024 00:29

Ой+ написав:Щодо моб.резерву:
Станом на зиму 2024 року в Україні теоретично є 11,1 мільйона чоловіків, які підлягають мобілізації. Саме стільки чоловіків від 25 до 60 років мають реєстраційний номер платника податків, кажучи простіше – ІПН.
Понад мільйон людей, 11% від усієї кількості, уже зараз служать у різних структурах Сил оборони. Здавалося б, залишається дуже широке поле для відносно безболісної мобілізації необхідних 300–400 тисяч осіб. Та насправді ситуація набагато складніша.
Ініціативна група в Раді, яку зібрав голова економічного комітету Дмитро Наталуха, провела свої розрахунки. Згідно з ними, із загальної цифри потенційних мобілізованих слід одразу виключити приблизно 50% людей. Майже 3 мільйони чоловіків залишились на окупованих із 2014 року територіях, приблизно мільйон перебуває за кордоном і ще щонайменше 1,5 мільйона мають різні групи інвалідності.
По суті, реально мобілізувати можна тільки дві категорії людей.
Перша – орієнтовно 2,8 мільйона офіційно працевлаштованих людей і майже 0,6 мільйона активних ФОПів.
Друга категорія – це чоловіки, які перебувають в Україні, однак про яких державі не відомо взагалі нічого, крім ІПН: вони ніде не працюють, не платять податків, не служать у війську тощо. Вони просто є. І їх ціла армія – майже 950 тисяч. https://www.pravda.com.ua/articles/2024/02/14/7441744/

Тобто навіть, якщо рахувати з 25 р., то є всього потенційно 3,4 млн.
Десь так і оцінював цей потенціал.

Наверное, ещё меньше.
Если верить Госстату, то у нас на 01.01.2021 19.195.376 мужчин (более свежих данных нет). Их них от 0-18 3.842.167 и старше 60 - 3.653.755. Итого от 18 до 60 - 11.699.454 человек (http://db.ukrcensus.gov.ua/PXWEB2007/ukr/publ_new1/2021/zb_rpn21_ue.pdf).
Дальше приходится считать по диаграмме https://www.lv.ukrstat.gov.ua/dem/piramid/all.php?fbclid=IwAR3MPlETZ5hjrvD9tm5MGWc3ey8_MCpvwHysWNc5W1XU15FurR47-R8QpMk.
По ней получается, что от 18 до 25 у нас 1.372.815 мужчин.
Тогда от 25 до 60 у нас всего 10.326.639 мужчин. Т.е почти на 800.000 меньше, чем заложено в расчёте Укрправды.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
  #<1 ... 67726773677467756776 ... 14542>
Форум:
+ Додати
    тему