Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 20442045204620472048 ... 3434>
Сообщение Добавлено: Пт 12 апр, 2024 09:32

Дюрі-бачі писал(а):Питання не % прибутку, а питання в тому для чого купувати нерухомість під здачу, якщо сума здачі менша, ніж витрати на неї. Я розумію ще як виняткову ситуацію, коли % за іпотеку різько зросли, а підняти орендну плату не можна по угоді. Але таке ж максимум рік буде...

Можливо, ви невірно оцінюєте витрати. Треба розуміти: скільки коштує земельна ділянка, а скільки сам будинок з "г...на і палок" на ній. Якщо припустити, що вартість будівництва у Каліфорнії не буде сильно відрізнятися від інших штатів, де аналогічні будинки продають за 400-500к, то усе решта - то земля. Тому, якщо оренда покриває принаймі податок на нерухомість і амортизацію будинку і ще якась копійчина залишається - проект вже буде прибутковий.
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 12 апр, 2024 11:58

Дюрі-бачі писал(а):akurt в мене тільки одне запитання: навіщо цей будинок здавати за 5k в аренду?

Ви невірно зрозуміли мій текст.
Ніхто не збирався здавати куплений за 1 300 000$ будинок за 5 000$.
Мова вище йшла про хід думок мешканця США: якщо виплата за кредитом при купівлі приватного будинка складає 10 000$ на місяць, а в оренду за такий будинок можна взяти за 5 000$, то мешканець США погодиться скорше за все на останній з двох варіантів.
Це не реальний факт, який викликав у вас непорозуміння, а оціночне судження, яке висловив мені саме мешканець США, керуючи авто, взятим в кредит (виплата 650$ на місяць) та який живе в орендованій за 3 000$ на місяць квартирі.
Ну ось такі в них думки. Можна погоджуватися або не погоджуватися.
Я просто передав як цитату.

Вчора ще почув таку думку:
«Високу орендну плату в тому чи іншому місці з високою орендною платою людина платить тому, що отримує право/можливість отримати саме в цьому місці великі гроші».
Здалася думка так саме і цікавою, і логічною.

Зверніть увагу: під словом «місце» люди розуміють вибраний простір планети Земля, а не посаду, де хабарі в розмірі 30 000$ заносять щодня.
Последний раз редактировалось akurt Пт 12 апр, 2024 12:46, всего редактировалось 2 раз(а).
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пт 12 апр, 2024 12:47

akurt щоб можна було зняти за 5 житло то потрібно щоб хтось його здав за 5. А хто буде здавати по 5, коли можна продати вдвічі дорожче?
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 987 раз.

1
Сообщение Добавлено: Пт 12 апр, 2024 12:55

Логічно так розмірковувати.
Можна порахувати - чисто теоретично - бо то ж не наші з вами гроші та будинки - за які гроші власник теоретично здавав би куплений в лютому 2024 будинок в одному з найвідоміших міст світу.
1300000$ - 100%
12*х - 5%
Тоді х=13000000*5/(100*12)=5 416$,
Хм, все вірно. Сам здивувався. Наведені вище думки можуть мати місце.

P.S. В наведених розрахунках прийнято цифра отриманого за рік профіту в 5% річних, яку - за моїми оціночними судженнями - використовують у всіх країнах світу за виключенням України.
В Україні ця цифра - і лендлорди форуму не дадуть збрехати - дорівнює 10-12% річних.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пт 12 апр, 2024 13:15

akurt Я розумію цю логіку 2 роки тому, коли % ставка була близькою до 0. Але після росту ставки невже не зросли ціни на аренду? В мене взагалі склалось враження, що в США лендлорди - якісь мозахісти... В Чехії, Польщі і т.д. аренда через 3-6 місяців доганяє всі зміни вартості житла, тобто орендна плата на 10-20% вища ніж іпотека відповідного об'єкту...
Дюрі-бачі

1
Сообщение Добавлено: Пт 12 апр, 2024 13:32

Дюрі-бачі писал(а):akurt щоб можна було зняти за 5 житло то потрібно щоб хтось його здав за 5. А хто буде здавати по 5, коли можна продати вдвічі дорожче?

Ця фраза досить цікава. Розвиває логіку.
Ну в фрази з попереднього допису - також,

Логіка - цікава річ. Вона відрізняється в залежності від того, хто намагається розмірковувати логічно.
Я відразу згадав мою березневу розмову з приятелем, який з квітня 2020 року мешкає з родиною на березі Середземного моря, орендуючи квартиру 2+1.
Там логіка пройшла такі етапи еволюції:
- Оренда квартири 2+1 на березі Середземного моря обійшлася влітку 2019 року в 1200$ плюс комунальні витрати.
- якщо таку ж квартиру взяти в оренду не на місяць, а на рік, то витрати складали б (завдячуючи різниці в орендній платі короткостроковій та довгостроковій) 12*350=4 200$ за рік (!). Але такою квартирою можна користуватися не 30 днів, а 365 днів на рік, запрошуючи наприклад родичів або приятелів.
- Логічно взяти квартиру в оренду на рік за 4200$, ніж платити 1200$ за місяць, що і було зроблено в березні 2020 року.
- логічно зробити наступне: перевезти в квітні 2020 року свою родину (двоє дітей) для прожиття на березі Середземного моря, бо гроші ж заплачені? Логічно. Тому саме так і зроблено: родину з міста Буча було перевезено на прожиття в місто на березі Середземного моря.
- Логічно свою квартиру в місті Буча здати орендарям? Не на 100%, але логічно. Наприклад, я маю квартиру у Львові, але її не здаю на протязі багатьох років - мені шкода заселити людей на дубовий паркет, виготовлений з карпатського дуба в цеху в багатостраждальному місті Стрий. Не впевнений, що його там ще роблять і зроблять.
- Можливо це і не логічно, але квартиру в місті Буча було здано орендарям. Орендарі трохи підвели, виїхавши з орендованої квартири на період лютий 2022-осінь 2022. І це було логічним.
- Логіка трохи зламалася, коли в березні 2024 року власник квартири 2+1 на березі Середземного моря почав узгоджувати орендну плату на наступний період з 1.04.2024 по 31.03.25. Власник зажадав оренду плату в сумі 387$.
Орендар не погоджувався і запропонував орендодавцю суму в 307$.
Орендодавець висловив думку, що сума в 307$ за оренду трикімнатної квартири на березі Середземного моря не є логічною - і крім того - не відповідає його сподіванням щодо розміру отриманої вигоди від здачі в оренду мебльованоі квартири, а сума в 387€ може бути логічною.
- Орендар навів інші аргументи: сума в 307$ дорівнює орендній платі за його квартиру в місті Буча (нові орендарі заселилися і погодилися платити 12 000 гривень) і тому має бути прийнята орендодавцем в якості економічно обґрунтованої та логічною: бо не логічно ж платити за оренду квартири 2+1 на березі Середземного моря суму більшу, ніж він отримує від орендаря квартири в місті Буча.
- Тому орендар запропонував власнику квартири на березі Середземного моря суму в 307$.
І не більше.

Ось чи все тут логічно, я не знаю..
Чим закінчилася ця історія - я не знаю.
Последний раз редактировалось akurt Пт 12 апр, 2024 13:37, всего редактировалось 1 раз.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пт 12 апр, 2024 13:36

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt писал(а):Власник зажадав оренду плату в сумі 387$.
Орендар не погоджувався і запропонував орендодавцю суму в 307$

Не розумію в чому проблема: орендар поїхав в дешевшу квартиру, а в цю заїхав новий орендар, готовий платити 387 ... На ринку ціну диктує той, хто в дефіциті. В більшості світу - це власники житла. І тільки в диприсивних регіонах, як Україна - це орендарі.
Дюрі-бачі

1
Сообщение Добавлено: Пт 12 апр, 2024 13:40

Ну ось бачите, ви розмірковуєте НЕ логічно: чому ви вважаєте, що орендар, який вже звик до даної квартири на березі Середземного моря, має виїхати, тому що власник квартири не погоджується отримувати в перерахунку на українські гривні 12000 на місяць, які отримує орендар від здачі своєї квартири в місті Буча?
Чому це в чудову трикімнатну квартиру з меблями та побутовою технікою повинен заїхати хтось інший?
Де ж тут логіка?
Мені особисто жінка орендаря так і сказала:
9000 лір (12000 гривень) платити погоджуємося, а 12 000 лір (387$) - не погоджуємося.
Я спробував розмірковувати логічно та висловив таку думку: ринкова ціна здачі в оренду такої або аналогічної квартири в тому районі складає 15 000 лір; орендодавець запропонував узгодити ціну - з врахуванням інфляції та аналізу ринку - в сумі 12 000 лір, що є і логічним (як ціни для сталого клієнта), і економічно обґрунтованим.

Але жінка орендаря, яка приймала участь у товариській розмові, погоджувалася тільки з іншою логікою: «Якщо орендарі погодилися платити за квартиру в місті Буча 12 000 гривень, то чому її чоловік повинен платити за квартиру, в якій вони проживають, більше за 12 000 гривень на місяць?»

При розмові не був присутній орендодавець, але я уявляв, як він блимав очими, намагаючись зрозуміти, що таке «гривня» та з чим її їдять.

P.S. У всій цій реальній історії я став на бік орендодавця, хоча ніколи в житті з ним не зустрічався. Одночасно подумав, що є чинники, які призводять до того, що нашим людям дійсно часто буває важко або дуже важко жити в еміграції: там логіка життя інша.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пт 12 апр, 2024 14:07

Denik писал(а):
  rjkz писал(а):Сейчас, действительно, ситуация, когда платежи по мортгиджу значительно выше рента.
Но так будет не всегда.
И когда ставка понизится, то цены вырастут.
Поэтому в покупке такой есть смысл даже если в течении года-двух иметь лосс.
Через пару лет перефинансируется под 3-4%, и будет владеть домом который с 350 куе поднимется, скажем, до 450.
Ну и рент дома, который реально стоит 350 куе, это где-то с 2500.
Кроме того, выплачивая мортгидж будет иметь списания с налогов.

Поки що це - ваші інфантильні мрії.
https://ru.investing.com/analysis/article-200312298
Березнева річна інфляція виросла до 3.5%. Імовірність зниження ставки в червні оцінюється в 17%. І це поки що до нових ударів Малюка та Буданова по НПЗ на росії.
Джонсон ще тиждент повийобується - і дрони по НПЗ орків прилетять. Буде під вибори в США Брент по 100, ставка ФРС так і лишиться 5.5%. 10 річні папери знову виростуть понад 4.5%. Про дефіцит бюджету і співвідношення держборгу до ВВП доведеться лиш здогатуватись.
Дкмаю за 2 роки буде актуально поговорка:
Спасибі жителям Техаса за президента 3,14***...

Лично мне высокая учетка на еще года - очень не помещает.
rjkz

С нами с: 31.01.12
Благодарил (а): 8958 раз.

14
10
7
Сообщение Добавлено: Пт 12 апр, 2024 14:08

Дюрі-бачі писал(а):В Чехії, Польщі і т.д. аренда через 3-6 місяців доганяє всі зміни вартості житла, тобто орендна плата на 10-20% вища ніж іпотека відповідного об'єкту...

Ніт.
Ріст відсоткової ставки призвів до того, що платежі за іпотекою у деяких зросли в 1,5 рази. Але це не значить, що працівники почали автоматично отримувати в 1,5 рази більшу з/п, щоб компенсувати власникові фінансові витрати. Оренда, яка з'їдає майже усю зарплату, стимулюватиме працівників шукати інші міста для життя. Наприклад, я теоретично можу працювати з центру Кракова і платити за оренду 4000 злотих, але якщо власник зажадає 6000 чи 8000, то я просто переміщуся у якесь маленьке містечко за 30-40 км і платитиму 2000.
І дефіцит житла не обов'язково означає дефіцит пропозицій на ринку оренди.
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

#<1 ... 20442045204620472048 ... 3434>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 1
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама