Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 21572158215921602161 ... 2903>
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 16:14

rjkz от де Ви знаходите ті 150?
Знайомі кажуть, що більше 60 чистими отримати хіба що Faang
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 16:26

BIGor написав:
  Faceless написав:Пан вочевидь жодного разу не був в нормальній приватній клініці в Україні

А ти точно потянеш фінансово більш-менш серйозну операцію в приватній клініці в Україні? Пан має забагато грошей?

Не все, но большинство частных клиник в Украине - это не про уровень медицины, а про гламурный ремонт.
В США частные кабинеты зачастую в зачуханых подвалах, но баснословно дорогое оборудование.
Если говорить про медицинские центры, то они оборудованы как звездолеты.
Причем, подозреваю, по цене где-то так и есть.
rjkz

Подякував: 8662 раз.
Подякували: 5476 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 16:30

Hotab написав:
  BIGor написав:
  Faceless написав:Пан вочевидь жодного разу не був в нормальній приватній клініці в Україні

А ти точно потянеш фінансово більш-менш серйозну операцію в приватній клініці в Україні? Пан має забагато грошей?

Страховка не дуже дорога. Як для it)
Знайому робота страхує, а обслуговування саме в Доьробуті. 12 тис на рік вартість страховки. Може це не на все, ок, хай 500 дол на рік, для айті це гроші?
Особисто мені вистачило 1 разу в київській державній клініці, коли сімейника хотів підписати.
«Ніколи знову». Там досі махровий совок. З товстою бабцею з чашкою чаю в регістратурі.

Добробут.
Жена была в положении, понадобился челюстно-лицевой хирург.
Отказались, направили на Подвысоцкого.
Ребенка в 1,5 года укусил клещ.
Отказались снимать. Отправили в ОХМАТДЕТ.
В Украине большая часть гламурно-частных клиник - про лечение соплей.
rjkz

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 16:57

BIGor написав:
  gonchik74 написав:
  BIGor написав:Заробляй в Україні хоч в 10 раз більше, але як тротуари чи громадський транспорт буде такий самий задовбаний, чи та сама лікарня і все інше. Звичайно якщо смисл життя - поїсти дешевше трохи піцу в піцерії, ну тоді ок :mrgreen:

Що за маячня? Я розумію, так зручніше миритись з недоліками життя на чужині. Сам такий, стараюсь вищу в рази вартість польських послуг пояснити їх кращою якістю. Але всьому є межа)))

До чого це? Де я писав про якість? Мова була про піцерію. Я в піцерію рідко ходжу, для мене дорожча піца на 50% не критична.

Давайте візьмемо сферу громадського транспорту. В Польщі це все дорожче, але набагато краще.

В любому обл центрі України маючи зп 2+ той гт нафіг не потрібний.
gonchik74

Подякував: 15 раз.
Подякували: 163 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 17:05

M-Audio написав:
  flyman написав:
  M-Audio написав:Щоб 40% вийшло, треба добряче заробити вище ставки 50%, а це вже якраз приблизно ті цифри, що ви назвали вище. (всі цифри умовні)

так там заробляють статки не зарплатою, зарпалта це для умовно бідних щоб підтримувати штани
Де це "там"? Про що мова?

про "стонкси", хоча можна і в "бетон" на 35р. імпотеку
flyman

Подякував: 1604 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 17:13

BIGor написав:
  Дюрі-бачі написав:
  BIGor написав:Дуже цікаве твердження... Питання, як от вони свої витрати рахували?

Дуже банально: скільки грошей витратили.
Є кілька категорій, які за межами України збільшують витрати в рази:
1. Житло. В Україні позбирав кілька років, купив модну квартиру і витрати околонульові. В еміграції це нереально, а оренда/іпотека це тисячі на місяць.
2. Як казав мій кум: "вищі круги населення від нищих відрізняє можливість найняти слуг". В Україні типовим є найм "слуг": няні для дітей, сиділки за хворими старими, прибиральниці, водія, тощо за 10-15% від своєї зарплати... В еміграції зарплата "слуги" буде майже така ж як в "хазяїна" і тому абсолютно неможлива.
3. Сфера послуг, особливо всякі манікюри, шугарінги, масажі та інше, що так люблять дружини.
4. Освіта. В Україні є нормальні садочки і школи безкоштовні, максимум хабар при вступі. В еміграції пристойна школа чи садочок або коштує дуже дорого, або вимагає жити в дуже дорогому районі. Вартість університету взагалі неможливо порівняти.
А ще чув скарги про космічну вартість гуртків/хобі.

Відповідно, після всіх цих витрат не залишається грошей на розваги, ті ж поїздки на море.
В Україні в усіх ІТ-шників питання: куди інвестувати зайві гроші. Хтось донатить на армію, хтось купує шосту квартиру, хтось в крипту чи фондову біржу вкладається, а в еміграції всі тільки проїдають заощадження...

Ви смієтесь? Цікаво де мої 6 квартир в Україні?? Квартира в Києві коштує середня 150 кує, щоб за пару років назбирати - то треба колотити чистими біля 6,5 кує в місяць сидячи на мівіні. Щось і по знайомим всім ІТ-шникам такого не бачив, максимум квартира для себе, багато ще й в оренді жили.

А в еміграції а мене так само заощаджується як то було в Києві, і трохи менше коли жив в пгт. Так що Ви щось дуже рожево пишете.

кавалірка 20+- м2 в Києві в нахалбуді на березі окружної в пішій доступності ШРТ яке втонуло в даний момент можна вкластися в межах 13..15куе і за рік отримати бетонний паралепіпед, в який в ремонт піде ще з 10 куе., 25куе * 6 = 150 куе
flyman

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 17:19

BIGor написав:
  gonchik74 написав:
  BIGor написав:Заробляй в Україні хоч в 10 раз більше, але як тротуари чи громадський транспорт буде такий самий задовбаний, чи та сама лікарня і все інше. Звичайно якщо смисл життя - поїсти дешевше трохи піцу в піцерії, ну тоді ок :mrgreen:

Що за маячня? Я розумію, так зручніше миритись з недоліками життя на чужині. Сам такий, стараюсь вищу в рази вартість польських послуг пояснити їх кращою якістю. Але всьому є межа)))

До чого це? Де я писав про якість? Мова була про піцерію. Я в піцерію рідко ходжу, для мене дорожча піца на 50% не критична.

Давайте візьмемо сферу громадського транспорту. В Польщі це все дорожче, але набагато краще.

Пан пробував із Пшемишля в Щецін потягом, в якому одні сидячки (щось тіпа общий вагон), а інших нема (є ще електрички із дерев"яними лавками)?
flyman

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 18:49

Дюрі-бачі написав:rjkz от де Ви знаходите ті 150?
Знайомі кажуть, що більше 60 чистими отримати хіба що Faang

Во первых, принято говорить о брутто.
Во вторых, 150 для айти - это примерно средняя зп.
Я знаю лично людей у которых 200+, точно сколько - не знаю.
У акурта данные о значительно более высоких зп.
60- это очень мало для айти.
Это вообще немного.
Может что-то за последний год сильно поменялось?
rjkz

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 19:35

Дюрі-бачі написав:M-Audio звісно все, оплати чого не уникнути

Є і такі калькулятори. Знайшов, щоправда, не для Німеччини, а для Австрії.
Отже, щоб отримувати ті 2300 євро на місяць в руки потрібна зарплата брутто 3262 євро. Всі податки і збори, таким чином, становлять 29,5%
За наявності брутто в 4 тис. євро (що десь посередині згаданого 4-5 кує) на руки калькулятор вираховує 2395 євро, обтяження, таким чином, 30,1%. Всеж не 40. Далі цікава картина. Оскільки прогресивний тільки податок, а інші збори і відрахування становлять сталий відсоток, із збільшенням суми заробітку відсоток відрахувань росте вже досить повільно, і позначки "практично 40%" (38%) сягає лише при доході 6500 євро на місяць, а рівно 40% стає аж на 8666 єврах (5460 на руки). Це майже 10 американських умовних одиниць і є. Порахував також видатки із суми, яка офіційно є середньою зарплатою в Україні (500 євро). Рахується дуже просто. З такого доходу ніякі податки і збори в Австрії не платяться взагалі. Згідно статистики на тому ж сайті такий, або менший, дохід отримує 14% австрійців. Там же люб'язно надано цифру медіанного доходу по країні - 30635 євро на рік. Всі податки і збори разом з такого доходу становлять 22,4%, після чого на руки залишається 1990 євро на місяць.

Там є ще купа різних параметрів, яких я не розумію, тому залишив все, як пропонується зі старту. Думаю, що у відповідності до обставин податок там можна ще суттєво зменшити.

Ось такий екскурс в реальне западне життя.
M-Audio

Подякував: 633 раз.
Подякували: 505 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 19:45

rjkz ок. В мене таких знайомих нема. Більшості при еміграції не змінили ЗП (ті ж 4k). Декому підняли щоб компенсувати податки (до 6). Питав, про згадані тут 17 k на місяць - ніхто й не чув про такий рівень, кажуть, що в СЕО менше...
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 21572158215921602161 ... 2903>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей