ЛАД написав:Где вы смотрите "Дані Work.ua"? Если по диаграмме на главной странице , по которой ср. зарплата 21 000 грн, то там явно написано, что это по вакансиям (наведите стрелочку на любой столбик диаграммы). Откуда Work.ua возьмёт данные по зарплатам всех работающих?
На самому ворк.уа я таких даних не знайшов. Повторюсь, дані за січень 2022 з картинки співпадають з офіційною статистикою. А зарплати "по вакансіях" значно вищі ніж офіційна статистика.
ДТЕК Ріната Ахметова є найбільшим власником обленерго в Україні. Компанії належить вісім операторів систем розподілу. Найбільші – «Дніпровські електромережі», «Київські електромережі», «Київські регіональні електромережі», «Одеські електромережі» та «Кіровоградобленерго».
ЛАД написав: Вы правы. Но, насколько понимаю, "страхові внески" платятся практически со всей зарплаты (во всякрм случае, у подавляющего большинства работников), поэтому, на мой взгляд, это более объективная цифра, чем данные Work.ua по вакансиям.
Тут ви не праві. До половини економіки в тіні, зокрема, через зарплати в конвертах - з яких ніяких внесків не платять. Також, кілька мільйонів людей оформлені як ФОП, і внески платять з мінімалки, і їх доходи взагалі не враховані
Сколько в тени обсуждать не могу, насчёт половины сомневаюсь, но спорить не буду. Ну так теневые зарплаты вообще нигде и никак не учитывается.
До половини, скоріше близько 40% було до 2022, а зараз ця цифра більша з відомих причин. Тіньові ЗП - це в першу чергу сірі, де частина офіційна, частина - ні. Про ФОП я вже писав
Faceless написав:Тут ви не праві. До половини економіки в тіні, зокрема, через зарплати в конвертах - з яких ніяких внесків не платять. Також, кілька мільйонів людей оформлені як ФОП, і внески платять з мінімалки, і їх доходи взагалі не враховані
В тени 20% ВВП Это вместе с бабушками продающими укроп. Укррудпром, ДТЕК и Ко, Укрзализниця, Энергоатом, Агрохолдинги и т.д. Вот что формирует ВВП Айти через ФОП действительно большей частью минимизируют налоги. Опять таки ФОП это оптимизация, а не тень.
Faceless написав:Тут ви не праві. До половини економіки в тіні, зокрема, через зарплати в конвертах - з яких ніяких внесків не платять. Також, кілька мільйонів людей оформлені як ФОП, і внески платять з мінімалки, і їх доходи взагалі не враховані
В тени 20% ВВП Это вместе с бабушками продающими укроп. Укррудпром, ДТЕК и Ко, Укрзализниця, Энергоатом, Агрохолдинги и т.д. Вот что формирует ВВП Айти через ФОП действительно большей частью минимизируют налоги. Опять таки ФОП это оптимизация, а не тень.
Я не писав, що ФОП це тінь, але чимало (не тільки ІТ) людей для мінімізації податків оформлюють ФОП, в статистиці вони фігурують, як люди на мінімалці, відповідно занижають показники середньої ЗП
ЛАД написав:До половини, скоріше близько 40% було до 2022, а зараз ця цифра більша з відомих причин. Тіньові ЗП - це в першу чергу сірі, де частина офіційна, частина - ні. Про ФОП я вже писав
Между фондом оплаты труда и экономикой в целом есть две большие разницы.
ЛАД написав:До половини, скоріше близько 40% було до 2022, а зараз ця цифра більша з відомих причин. Тіньові ЗП - це в першу чергу сірі, де частина офіційна, частина - ні. Про ФОП я вже писав
Между фондом оплаты труда и экономикой в целом есть две большие разницы.