ЛАД написав:Где вы смотрите "Дані Work.ua"? Если по диаграмме на главной странице https://www.work.ua/, по которой ср. зарплата 21 000 грн, то там явно написано, что это по вакансиям (наведите стрелочку на любой столбик диаграммы). Откуда Work.ua возьмёт данные по зарплатам всех работающих?
https://www.epravda.com.ua/news/2024/02/29/710583/ На самому ворк.уа я таких даних не знайшов. Повторюсь, дані за січень 2022 з картинки співпадають з офіційною статистикою. А зарплати "по вакансіях" значно вищі ніж офіційна статистика.
ДТЕК Ріната Ахметова є найбільшим власником обленерго в Україні. Компанії належить вісім операторів систем розподілу. Найбільші – «Дніпровські електромережі», «Київські електромережі», «Київські регіональні електромережі», «Одеські електромережі» та «Кіровоградобленерго».
ЛАД написав: Вы правы. Но, насколько понимаю, "страхові внески" платятся практически со всей зарплаты (во всякрм случае, у подавляющего большинства работников), поэтому, на мой взгляд, это более объективная цифра, чем данные Work.ua по вакансиям.
Тут ви не праві. До половини економіки в тіні, зокрема, через зарплати в конвертах - з яких ніяких внесків не платять. Також, кілька мільйонів людей оформлені як ФОП, і внески платять з мінімалки, і їх доходи взагалі не враховані
Сколько в тени обсуждать не могу, насчёт половины сомневаюсь, но спорить не буду. Ну так теневые зарплаты вообще нигде и никак не учитывается.
До половини, скоріше близько 40% було до 2022, а зараз ця цифра більша з відомих причин. Тіньові ЗП - це в першу чергу сірі, де частина офіційна, частина - ні. Про ФОП я вже писав
Faceless написав:Тут ви не праві. До половини економіки в тіні, зокрема, через зарплати в конвертах - з яких ніяких внесків не платять. Також, кілька мільйонів людей оформлені як ФОП, і внески платять з мінімалки, і їх доходи взагалі не враховані
В тени 20% ВВП Это вместе с бабушками продающими укроп. Укррудпром, ДТЕК и Ко, Укрзализниця, Энергоатом, Агрохолдинги и т.д. Вот что формирует ВВП Айти через ФОП действительно большей частью минимизируют налоги. Опять таки ФОП это оптимизация, а не тень.
Faceless написав:Тут ви не праві. До половини економіки в тіні, зокрема, через зарплати в конвертах - з яких ніяких внесків не платять. Також, кілька мільйонів людей оформлені як ФОП, і внески платять з мінімалки, і їх доходи взагалі не враховані
В тени 20% ВВП Это вместе с бабушками продающими укроп. Укррудпром, ДТЕК и Ко, Укрзализниця, Энергоатом, Агрохолдинги и т.д. Вот что формирует ВВП Айти через ФОП действительно большей частью минимизируют налоги. Опять таки ФОП это оптимизация, а не тень.
Я не писав, що ФОП це тінь, але чимало (не тільки ІТ) людей для мінімізації податків оформлюють ФОП, в статистиці вони фігурують, як люди на мінімалці, відповідно занижають показники середньої ЗП
ЛАД написав:До половини, скоріше близько 40% було до 2022, а зараз ця цифра більша з відомих причин. Тіньові ЗП - це в першу чергу сірі, де частина офіційна, частина - ні. Про ФОП я вже писав
Между фондом оплаты труда и экономикой в целом есть две большие разницы.
ЛАД написав:До половини, скоріше близько 40% було до 2022, а зараз ця цифра більша з відомих причин. Тіньові ЗП - це в першу чергу сірі, де частина офіційна, частина - ні. Про ФОП я вже писав
Между фондом оплаты труда и экономикой в целом есть две большие разницы.