Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 22712272227322742275 ... 2847>
Повідомлення Додано: П'ят 23 сер, 2024 23:59

News from USA

Як допомагають в США будувати власну кар"єру?
Питання вкрай важливе для кожного студента...
Наприклад, в цьому році на перший курс в університеті "Львівська політехніка" зараховано 665 (шістсот шістдесят п"ять, Карле!) студентів за спеціальністю "Журналістика".
Якась фантасмагорія. Ця спеціальність НЕ була затребуваною ще 5 або 10 років тому.

Я це точно знаю, бо в 2016 році ледве відговорив дочку приятелів не йти на ту спеціальність (так хотіла, що аж пищала), а погодитися на пропозицію Приймальної комісії університету "Острозька академія" - вступити на бюджетне місце (!) за спеціальністю "Українська мова та літературна творчість".
Ну що: дівчина вже на другому курсі заробляла гроші, працюючи за фахом (за завданням фірм та підприємств вичитувала матеріали сайтів, або готувала тексти для наповнення сайтів) - а в той час подружки - псевдожурналістки - вили від безробіття та не мали грошей заплатити за каву в чудовій кав"ярі "Острозької академії", яка розташована в старовинних підвалах університету...
Хто не був - рекомендую відвідати "Острозьку академію" просто для екскурсії.
Неймовірний навчальний заклад з чудовою бібліотекою, чудовими підвалами, в яких працюють пересувні тимчасові арт-виставки та чудовим музеєм, в якому можна побачити "Острозьку Біблію"...

Під час відвідування в четвер University of California-Santa Cruz перебував в різних департаментах цього цікавого університету і окремо - в Адміністративному корпусі, який займається оформленням документів для студентів-іноземців, в тому числі з України.
Звернув увагу на такий плакат:
Зображення
Career success... Успіх в кар'єрі...

Я зайшов поспілкуватися...
Цей успіх може починатися з малого.
У вересні анонсовані досить цікаві теми для зустрічей з новенькими студентами:
- Meet the Firms Virtual Career & Internship Fair (навчають студентів як під час літньої практики самому знайти можливість працювати в різних фірмах за своїм фахом та отримувати доволі високу зарплатню - сказали від 2 000 до 8 000 доларів на місяць).
- How to Find a Job On Campus (згадав студентів своєї студентської групи, як ночами ходили на розвантаження вагонів - студенту в університеті США дозволяється працювати офіційно на території кампуса певну кількість годин на місяць. Мало хто знає, але студенти часто допомагають працювати своєму професору - на "царська то справа" перевіряти результати щотижневих контрольних робіт/тестів - професор доручає одному із студентів групи те робити - однаково всі 25 студентів групи отримали 25 ЗОВСІМ однакових білетів/тестів і є шаблон перевірки. Ну а студент заробить трохи грошей - приблизно 30 доларів за годину).
- Student Employment & Work-Study Fair (мало хто знає, що після закінчення університету в США іноземцю надається термін в 18 місяців для того, щоби працевлаштуватися та вирішити питання із своїми робочими візами або Грін-картою. На скільки я знаю, такого привілея наймає у випускників університетів в UK: закінчив - і на наступний день - додому...).

Звернув увагу на ось такий захід для студентів в жовтні:
Meet Moss Adams
Потрібна реєстрація для участі в заході. Захід буде не простий: "Stop by and enjoy some pizza with us! Come chat with our professionals about our 2025 internship and full-time staff opportunities and learn more about life at Moss Adams!"
Зауважу, що заснована в 1913 році зі штаб-квартирою в Сіетлі, штат Вашингтон, компанія Moss Adams має офіси у Вашингтоні, Орегоні, Каліфорнії, Арізоні, Нью-Мексико, Канзасі, Техасі та Колорадо. Вони є повністю інтегрованою компанією професійних послуг, яка надає допомогу клієнтам у зростанні, управлінні та захисті процвітання. Надаючи повний спектр аудиторських, податкових і консалтингових послуг, вони глибоко занурюються в кожну галузь, щоб краще зрозуміти контекст кожного завдання.

Цікаво, правда ж... надає допомогу клієнтам у зростанні, управлінні та захисті процвітання.
Ну ось: Emigration and employment are indivisible!
akurt

Подякував: 3975 раз.
Подякували: 1429 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Суб 24 сер, 2024 00:22

M-Audio написав:
  akurt написав:В принципі ТАК МАЄ І БУТИ...

P.S. Повторю, може хто не зрозумів: маєш роботу - маєш кредит - їздиш на роботу на новій тачці...
А це точно приклад розумної фінансової поведінки, коли людина вкладає свій майбутній дохід приблизно за рік в річ, яка не приносить надходжень, і за той самий рік гарантовано здешевшає вдвічі мінімум? Звісно, ми не знаємо всієї ситуації, але виглядає так, що така покупка відбулася тільки тому, що дають прямо зараз і в кредит.

Прикладами придбання речей, які можуть слугувати безглуздим вкладанням грошей, може бути і таке:
- купівля харчів. Їх ціна дорівнює нулю безпосередньо після вживання.
- купівля дитячого одягу: через рік його можна тільки подарувати.
- купівля меблів: як правило із неможливо продати дорожче 1/3 ціни.
Але ж купують… це я навмисно перебільшую, звісно.

Подивіться свіже відео на YouTube від пана Андрія, який купив в кредит новеньку Toyota RAV-4.
Живе в місті Вінніпег, прилетів за ним аж в Едмонтон (в Канаді черги на купівлю авто на 3 місяця...2 роки).
Він докладно розказує, в які гроші обійшлося йому те авто.
Ну а 80% ролика він розказує про задоволення від його володіння.
А як можна грошами оцінити задоволення?

Ну і треба ж враховувати реальність: пан Андрій (Palmer Life на YouTube) зараз мешкає в Канаді, де до найближчої зупинки міського транспорта треба йти мінімум 1,5 км і автобуси ходять раз на годину (!)-півтори (!).
Альтернатива: він наводить точні цифри: кожні 2 тижня (так прийнято в Канаді) він отримує зарплатню та з неї виплачує кожні 2 тижня 450 C$.
Тобто орієнтовно 900/30=30 С$ на день.
Це приблизно зарплатня за 1 (одну) годину його роботи.
Так що тут треба економити? Хіба НЕ "це точно приклад розумної фінансової поведінки"?
Я тут періодично викладую досвід - досі невдалий - родини моєї племінниці і- ось було знайшли роботу, до якої добиратися в ОДИН бік 3,5 години (на автобусах).
Хіба на це можна погодитися без авто...
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Суб 24 сер, 2024 10:50

akurt написав:і автобуси ходять раз на годину (!)-півтори (!).
Альтернатива: він наводить точні цифри: кожні 2 тижня (так прийнято в Канаді) він отримує зарплатню та з неї виплачує кожні 2 тижня 450 C$.
Так що тут треба економити? Хіба НЕ "це точно приклад розумної фінансової поведінки"?
Звісно, що кожен оцінює ситуацію зі всіма деталями, які знає тільки він. Тому я й не стверждую, наприклад, що купувати авто вартістю більше свого річного доходу в кредит -- це завжди погано. Може в тій ситуації альтернативи ще більш неприйнятні. Наприклад, знаю людей, що кожні два-три роки продають авто, і купляють нове, вирішуючи таким чином проблему із ремонтами (за цей час авто ремонту майже ніколи не потребує).
Стосовно "це всього вартість однієї години роботи в день" то тут треба дивитись глибше. У сім'ї зазвичай є витрати, які обов'язкові -- оренда, комуналка, харчі. Виходячи з наведених цифр, я так думаю, що ці витрати у нього становлять не менше половини заробітку. Тобто, за автомобіль доводиться віддавати одну годину не з 40 годин на тиждень, а з 20, що залишилися, а значить, він віддає на свою машину заробіток семи із 20 робочих годин, що можна було витратити на щось інше. В такому варіанті трати виглядають вже значно суттєвішими.
M-Audio

Подякував: 630 раз.
Подякували: 495 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Суб 24 сер, 2024 10:53

Re: Еміграція, заробітчанство

M-Audio написав:

P.S. Повторю, може хто не зрозумів: маєш роботу - маєш кредит - їздиш на роботу на новій тачці...
А це точно приклад розумної фінансової поведінки, коли людина вкладає свій майбутній дохід приблизно за рік в річ, яка не приносить надходжень, і за той самий рік гарантовано здешевшає вдвічі мінімум? Звісно, ми не знаємо всієї ситуації, але виглядає так, що така покупка відбулася тільки тому, що дають прямо зараз і в кредит.
Це тачка має гарантовано здешевшати за рік вдвічі?
Faceless
Модератор

Подякував: 1491 раз.
Подякували: 8224 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Суб 24 сер, 2024 11:47

Re: Еміграція, заробітчанство

Хто тут з США. Знайомий нелегал / турист (писав тут про нього) влаштувався в аптеку продавцем. І розповів про "жахливу" систему, коли є план скільки яких БАДів потрібно мінімум впарити покупцям. Якщо не виконаєш план - штраф. А за 3 невиконання - звільнення. І каже що "в аптеці майже нема ліків, хіба Аспірин, і взагалі це не аптека, а якесь АВС".
Справді такий мрак в аптеці твориться?
Дюрі-бачі

Подякував: 863 раз.
Подякували: 629 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 24 сер, 2024 12:04

Дюрі-бачі написав:Хто тут з США. Знайомий нелегал / турист (писав тут про нього) влаштувався в аптеку продавцем. І розповів про "жахливу" систему, коли є план скільки яких БАДів потрібно мінімум впарити покупцям. Якщо не виконаєш план - штраф. А за 3 невиконання - звільнення. І каже що "в аптеці майже нема ліків, хіба Аспірин, і взагалі це не аптека, а якесь АВС".
Справді такий мрак в аптеці твориться?
Не скажу за США, але в тій ж Італії в аптеках у вільному продажу - тільки умовний аспірин. Майже все - по рецепту. І це розповсюджена практика і по Європі і в Канаді і в США. З однієї сторони, це мінімізує "самолікування", яке часто є причиною ускладнень, і зокрема дає змогу боротися з не контрольованим вживанням антибіотиків. З іншої, в тій же Італії самі лікарі ті антибіотики прописують коли треба і не треба, а лікування простих випадків для пересічного ускладнюється, бо йому не дають вибору, звертатися до лікаря, чи ні.
Щодо США, то може ваш знайомий і не в аптеці працює. Там все сильно відрізняється від наших аптек, вони пігулки самі фасують в пляшечки. Ну окрім умовного аспірину.
За бади нічого не можу сказати
Faceless
Модератор

Подякував: 1491 раз.
Подякували: 8224 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Суб 24 сер, 2024 13:10

Щось я взагалі в США не зустрічаю аптек.
Немає тут такого, як у нас на кожному куті.
Є досить великі відділи, які торгують чимось, що повʼязано з медициною - в супермаркетах.
Великий вибір:
- полівітаміни;
- харчові добавки всілякі:
- дійсно аспірин;
- здається ж Парацетамол;
- якісь мазі - невеликий вибір дезинфікуючих (містять антибіотик) або щось для лікування геморою.
- щось антиалергічне, цікаво що все на основі відомого простого «Лоратадін».
Мабуть і все.
Наскільки я знаю всі препарати більш-менш сильної дії продаються виключно за рецептом.
Здається бачив щось схоже на аптеку в супермаркеті SafeWay.
На мій подив Google maps показав, що заклади під назвою «Pharmacy» все ж існують:
- Walgreens pharmacy;
- Walmart.
- CVS Pharmacy.
Це досить великі супермаркети, які складно назвати аптекою в нашому розумінні - торгують всім підряд - і тестами на коронавірус, і апаратами для гоління, і апаратами для стрижки волосся, і мочалками.
Мабуть там і є таке, про що писав Дюрі-бачі, що є якийсь план з продажу харчових добавок.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Суб 24 сер, 2024 21:28

akurt написав:
  M-Audio написав:

Прикладами придбання речей, які можуть слугувати безглуздим вкладанням грошей, може бути і таке:
- купівля харчів. Їх ціна дорівнює нулю безпосередньо після вживання.
- купівля дитячого одягу: через рік його можна тільки подарувати.
- купівля меблів: як правило із неможливо продати дорожче 1/3 ціни.
Але ж купують… це я навмисно перебільшую, звісно.

Подивіться свіже відео на YouTube від пана Андрія, який купив в кредит новеньку Toyota RAV-4.
Живе в місті Вінніпег, прилетів за ним аж в Едмонтон (в Канаді черги на купівлю авто на 3 місяця...2 роки).
Він докладно розказує, в які гроші обійшлося йому те авто.
Ну а 80% ролика він розказує про задоволення від його володіння.
А як можна грошами оцінити задоволення?

Ну і треба ж враховувати реальність: пан Андрій (Palmer Life на YouTube) зараз мешкає в Канаді, де до найближчої зупинки міського транспорта треба йти мінімум 1,5 км і автобуси ходять раз на годину (!)-півтори (!).
Я тут періодично викладую досвід - досі невдалий - родини моєї племінниці і- ось було знайшли роботу, до якої добиратися в ОДИН бік 3,5 години (на автобусах).
Хіба на це можна погодитися без авто...

Это не совсем одно и то-же.
И не то, как вы это преподносите.
Не могу говорить о всех американцах, но среди моих знакомых нет "автодрочеров".
Никто, абсолютно никто не говорит о машине в тоне, отличающемся как если-бы они говорили о фене или тостере.
Покупка машины для них - сугубо прагматичное мерприятие. Она нужна или нет?
Если нужна, то на каких условиях? И какая. Трое владеют теслами. Не потому что они там супер-пупер, а потому что они считают это выгодным.
3 из моих знакомых отъездили на лизинговых машинах по 3 года (Хайлендер, Лексус и еще один - не помню, какой-то СУВ, может тоже Лексус) и по прошествии 3 лет выкупили их у диллершипа за кэш. Не потому что не могли купить или взять в лиз новый, а потому что это было ВЫГОДНО на тот момент. 2 из них уже продали (в последнее время рынок бу в США стремительно вырос) и купили новые. Не в лиз, не в кредит. Они не считают себя идиотами покупать что-то под 7+% с кучей обязательств по страховкам. Один все еще ездит на Хайлендере, а жене купили Теслу. В кредит. Вот тут чисто вопрос возможностей и прагматизма.
Теслу взяли под какую-то акцию и с акционным кредитом. Потому что они выплачивают дом под 2,78% годовых, а тесла получилась под меньший, что сейчас редкая редкость. Долгое время обходились одной машиной, но в городке где живут совсем плохо с общественным транспортом, а семейные обстоятельства изменились и одна машина не закрывала их потребности.
Это все не про НЙ.
Один знакомый, после переезда из Питтсбурга в НЙ, поняв что тут это гемор, просто продал свою машину и уже 6-7 лет без машины. При том, что семейный доход не менее 250 куе в год. Есть своя 3 бдрм и дом под инвестицию.
Просто грамотное финансовое решение.
Еще одна семья со своей квартирой в НЙ, доме в инвестменте, 3 квартирами в НЙ под рент, дом (скорей усадьба в другом штате. Дешевом, типа дача). доход хаузхолда 400++(по меньшей мере, не знаю зп жены-адвоката) купила несколько лет назад бу японца за 3600, сейчас машине 12 лет. Машину используют исключительно для поездок на дачу, за продуктами и чтобы привезти стройматериалы на инвестный дом. На работу ездят на ОТ, хотя бОльшую часть недели работают из дому.
rjkz

Подякував: 8614 раз.
Подякували: 5428 раз.

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Суб 24 сер, 2024 21:43

M-Audio написав:
  akurt написав:і автобуси ходять раз на годину (!)-півтори (!).
Звісно, що кожен оцінює ситуацію зі всіма деталями, які знає тільки він. Тому я й не стверждую, наприклад, що купувати авто вартістю більше свого річного доходу в кредит -- це завжди погано. Може в тій ситуації альтернативи ще більш неприйнятні. Наприклад, знаю людей, що кожні два-три роки продають авто, і купляють нове, вирішуючи таким чином проблему із ремонтами (за цей час авто ремонту майже ніколи не потребує).
Стосовно "це всього вартість однієї години роботи в день" то тут треба дивитись глибше. У сім'ї зазвичай є витрати, які обов'язкові -- оренда, комуналка, харчі. Виходячи з наведених цифр, я так думаю, що ці витрати у нього становлять не менше половини заробітку. Тобто, за автомобіль доводиться віддавати одну годину не з 40 годин на тиждень, а з 20, що залишилися, а значить, він віддає на свою машину заробіток семи із 20 робочих годин, що можна було витратити на щось інше. В такому варіанті трати виглядають вже значно суттєвішими.

Кстати, да.
Можно отдавать 1/8 своего дохода можно только если никакой иной приемлемой альтернативы нет.
Ну и опять-же, вместо того, чтобы платить 8% банку+ допплатежи (а их немало), эти деньги как минимум сейчас могут приносить 5% годовых. Итого, разница между покупкой и непокупкой авто составляет 13+% в год. Иными словами, без учета всех затрат на содержание машины и ее амертизации, а только за счет выбора иного баковского продукта (вместо кредита - депозит), непокупка автомобиля оправдывает себя за 7,5 лет. Еще раз, это только на деньгах. Без учета страховки, бенз, амортизации, ремонтов, штрафов,парковки, разных фи при покупке и тд и тп. Та ну нах, выгоднее на Юбере ездить.
rjkz

Подякував: 8614 раз.
Подякували: 5428 раз.

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Суб 24 сер, 2024 22:25

rjkz написав:И не то, как вы это преподносите.
Не могу говорить о всех американцах, но среди моих знакомых нет "автодрочеров".
Никто, абсолютно никто не говорит о машине в тоне, отличающемся как если-бы они говорили о фене или тостере.
Покупка машины для них - сугубо прагматичное мерприятие. Она нужна или нет?
Если нужна, то на каких условиях? И какая. Трое владеют теслами. .

Правильні роздуми людини, яка:
- НЕ МАЄ АВТО.
- живе в умовах особливої area під назвою New York.
Тобто роздуми мають право на існування для обмеженої особливої кількості людей.
Моя родина має 6 осіб і на 6 осіб маємо 4 авто.
Було 5.
В сучасному світі для людей, які не живуть саме в New York, авто є такою ж необхідністю, як пральна машина, посудомийна машина, як фен і як кавоварка/міксер/і таке інше.
Тобто це питання не є питанням і НЕ розглядається.
Розглядати можна тільки марку авто, купівлю нового чи б/в.
Ось погляд цих хвилин: я щойно відвідував Ames Research Centre (NASA) та зараз на Tesla model 3 завітав сюди:
https://maps.app.goo.gl/Bq9efu4Moy6pLUZ ... eview.copy
Зараз присів на лавку дивлюсь відео про один з етапів розвитку тієї справи - і не помітив, щоби хтось приїздив і в першу установу, і в другу на трамваї або тролейбусі.
Всі виключно на авто різних моделей.
Тому я погоджуюсь з тим, і це підтвердили наші українці із San Francisco, до яких завтра поїду в гості, що єдине місце на світі, де авто не є першою необхідністю - це New York.

В інших місцях Земної кулі життя без авто не існує.

Це підтверджують і сухі дані статистики (станом на 09.08.24):
As of 2022, there were more than 283 million vehicles registered in the U.S, compared to just north of 282 million vehicles in 2021, according to the Federal Highway Administration (FHWA).
Джерело:
https://www.marketwatch.com/guides/insu ... on%20(FHWA).

P.S. Одночасно я проти «перегинів» в купівлі авто. Однокласник сина тримає автосалон в обласному центрі - щодня виставляє на продаж як не BMW самих дорогих моделей , куплених в 2021 році, так Porshe, з пробігом в 20 000, куплених в 2022 році, так купе-фаетони, куплені в 2022.
Рідко виставляє щось куплене в 2017 або 2018 роках, коли крали менше (мабуть) та бісилися менше (мабуть).
Але це ж зовсім інша історія…
То просто панове з жиру бісяться…
Востаннє редагувалось akurt в Суб 24 сер, 2024 22:31, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

4
  #<1 ... 22712272227322742275 ... 2847>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Gastarbaiter, gonchik74, Хомякоид і 0 гостей