Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 23352336233723382339 ... 2953>
Повідомлення Додано: Нед 22 вер, 2024 07:19

rjkz написав:В резултате, обоих копов отстранили от работы (временно?), в городе начались очередные акции протеста против жестокости полиции.

О расовой дискриминации белых наслышан немало, но справедливости ради должен заметить, что после любого применения оружия проводится расследование. На время расследования копов всегда отстраняют от исполнения. Обычно это временный перевод на работу с бумагами.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6478 раз.
Подякували: 21649 раз.

Профіль

133
82
38
2
Повідомлення Додано: Нед 22 вер, 2024 09:23

akurt написав:Ось американець бере калькулятор та при офіціянті вираховує: 64,45 х 0,15=9,66 долара та вписує вланоруч ручкою, яку подає офціянт: Tips 9,66.
Разом 74,11 долара.
Всі задоволені.
Та уж так задоволені, що один із дуже популярних вислівів: "Tip culture is getting out of control". Чайові вимагаються прямо в терміналі оплати карткою, іноді в мінімальному розмірі 25% і без можливості відмовитись. Звісно за бажання це можна владнати, але для цього треба: озвучити голосом, що ти не бажаєш платити так, можливо чекати на менеджера і розмовляти ще й з ним, терпіти несхвальні (навіть якщо вони такими не є) погляди з сусідніх столиків, тобто загалом провести деякий час в досить неприємній обстановці і за досить неприємним заняттям. Простіше заплатити, і ресторатори про це знають, тому й створюють свідомо такі умови. До вміння чи звички рахувати свої кошти це не має жодного стосунку. Апофеоз, я вважаю - це вимога сплатити чайові на екрані бензоколонки самообслуговування.

Це пояснює інше: якщо є вільних коштів - скажімо - 100 000 доларів - а це можуть бути просто бонуси за гарну роботу - у вересні - кінець фінансового року - то гріх їх БЕЗ ризику покласти на депозит під 5% річних та отримати колись - гроші ктшені не жмуть - 5 000 доларів.
[/quote][/quote]Тобто, порахувати, що поклавши зараз під 5% річних можна через деякий час отримати прибуток в 5000 доларів, а сплативши частину кредиту зекономити на майбутніх платежах 7000 доларів, і оцінити, що вигідніше, то ті американці, які "весь час все рахують" не можуть?
M-Audio

Подякував: 636 раз.
Подякували: 508 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Нед 22 вер, 2024 09:37

rjkz написав:
  Faceless написав:
BIGor написав:Що ви там жували? Що при повному достроковому погашенні у ануїтету буде більший залишок? Так і сума сплачених платежів при класичному буде більша, між іншим

На самом деле, надо смотреть с другой стороны океана, а не с украинской.
Американцы много раз в течении жизни переезжают.
И в случае аннуитета, их расходы на покупку, продажу и выплату мортгиджа будут намного выше рента. Эквити-же будет просто копеечной. Если не будет роста цены.

Скільки часу точиться дискусія навколо простого питання...
А все ж очевидно як божий день.
Людина хоче купити дім в іпотеку. Сплачувати іпотеку треба просто зараз з першого місяця. Фінансів в неї для цього є X. За класичною схемою перші платежі -- найбільші, тобто максимальна сума кредиту, з урахуванням щоб перші платежі не перевищували X -- буде нехай A, а на умовах ануітету - B, при чому B більше A. Клієнту не подобається будинок, який можна взяти за A, йому хочеться той, що за B. То який є вибір?
M-Audio

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Нед 22 вер, 2024 09:42

M-Audio написав:лієнту не подобається будинок, який можна взяти за A, йому хочеться той, що за B. То який є вибір?

M-Audio Ось ця логіка мені не зрозуміла... Я б теж хотів жити в пентахусі на 100 м2, але стільки грошей нема (ну точніше я б міг взяти в кредит під бішені % і потім 30 жити в рабстві), тому живу в 1к. 38 м2 "малосімейці"
Дюрі-бачі

Подякував: 892 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 22 вер, 2024 09:44

M-Audio написав:Та уж так задоволені, що один із дуже популярних вислівів: "Tip culture is getting out of control". Чайові вимагаються прямо в терміналі оплати карткою, іноді в мінімальному розмірі 25% і без можливості відмовитись.

В якому романі жахів ви це вичитали?
Я один чи два рази написав в розділі Tips: 0 (нуль).
Це якщо треба підписати власноруч в ресторані.
Буває випадки, коли приносять термінал і там висвічується типу «підказки» про чайові, завжди там ж цифри «0», «10», «15», можливо (не памʼятаю), є і 20. В цьому випадку треба натиснути одну з кнопок,
Не читайте романів жахів.

P.S. Серед приколів банківської системи. Не знаю як зараз: в мене немає карток ПУМБ, а раніше при оплаті карткою цього банку можна було вказати чайових хоч 100%: платіжна система для карток цього банку не пропускала повторну авторизацію картки або коректировку суми без фізичної присутності карти.
Ось це було як сюжет для роману.
Востаннє редагувалось akurt в Нед 22 вер, 2024 09:59, всього редагувалось 2 разів.
akurt

Подякував: 4023 раз.
Подякували: 1478 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 22 вер, 2024 09:48

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:
  M-Audio написав:Та уж так задоволені, що один із дуже популярних вислівів: "Tip culture is getting out of control". Чайові вимагаються прямо в терміналі оплати карткою, іноді в мінімальному розмірі 25% і без можливості відмовитись.

Я один чи два рази написав в розділі Tips: 0 (нуль).
Це якщо треба підписати власноруч в ресторані.
Буває випадки, коли приносять термінал і там висвічується типу «підказки» про чайові, завжди там ж цифри «0», «10», «15», можливо (не памʼятаю), є і 20. В цьому випадку треба натиснути одну з кнопок,
Не читайте романів жахів.

P.S. Серед приколів банківської системи. Не знаю як зараз: в мене немає карток ПУМБ, а раніше при оплаті карткою цього банку можна було вказати чайових хоч 100%: платіжна система для карток цього банку не пропускала повторну авторизацію картки або коректировку суми без фізичної присутності карти.
Ось це було як сюжет для роману.
Поки що найзручніший спосіб оплати в ресторанах разом зі сплатою тіпсів - expirienza від mono. Нажаль, це тільки всередині України
Faceless
Модератор

Подякував: 1496 раз.
Подякували: 8245 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Нед 22 вер, 2024 09:55

Треба вивчити, що воно таке «expirienza від mono».
Я не так давно завів собі рахунок в mono, є цікаві функції у нього, але про це не чув, бо в мене це як «запасна картка».
akurt

Подякував: 4023 раз.
Подякували: 1478 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 22 вер, 2024 10:05

Дюрі-бачі написав:
  M-Audio написав:лієнту не подобається будинок, який можна взяти за A, йому хочеться той, що за B. То який є вибір?

M-Audio Ось ця логіка мені не зрозуміла... Я б теж хотів жити в пентахусі на 100 м2, але стільки грошей нема (ну точніше я б міг взяти в кредит під бішені % і потім 30 жити в рабстві), тому живу в 1к. 38 м2 "малосімейці"

Так обидва варіанти - це кредит, коли грошей немає, але один із варіантів дає можливість взяти кращу конхветку прямо зараз, то в чому різниця?

До речі, щось мені торкнуло порахувати, так виходить, що різниця не така вже й велика, як мені здавалось. Відсотків на 30 можна взяти кредит більше за ануітетною схемою, і за це доведеться сплатити загалом на ті ж самі 30% більше відсотків (в перерахунку на ту саму суму кредиту).
До речі, тут цікава задача -- промоделювати, чи буде вигідніше частку початкового платежа не вносити одразу, а використати для "підсилення" першіх платежів за класичною схемою, щоб вийти на той самий рівень власної спроможності (X в моєму пості) якраз в той момент, коли зя заощаджена частка закінчиться. Тобто, ясно, що вигідніше в грошах не буде (доведеться сплачувати відсотки з суми, яку можна було внести одразу), але можливо це дозволить заощадити на класичній схемі у порівнянні з ануітетною.
M-Audio

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Нед 22 вер, 2024 10:07

akurt написав:

З youtube, начебто від цілком живих людей. Але насправді не чув нічого такого від знайомих, які там живуть. В тім, ми і не так багато спілкуємось.
M-Audio

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Нед 22 вер, 2024 10:29

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:Треба вивчити, що воно таке «expirienza від mono».
Я не так давно завів собі рахунок в mono, є цікаві функції у нього, але про це не чув, бо в мене це як «запасна картка».
Це сервіс для ресторанів/кафе в Україні, що по qr об'єднує меню, оплату рахунку, чайові (і все спишеться одним платежем) особисто офіціанту, відгук і оцінку, можливість розділити рахунок (без якихось комісій навіть за кредитні), чек з усім що замовили прямо в застосунку mono. І періодично з кешбеком ще.
Faceless
Модератор

Подякував: 1496 раз.
Подякували: 8245 раз.

Профіль

4
9
3
  #<1 ... 23352336233723382339 ... 2953>
Форум:
+ Додати
    тему