|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Нед 22 вер, 2024 16:43
Хомякоид Все питання в сумах. До 10 тис Є таке може бути, а от якщо говорити про суми співставні із вартістю житла - то вже не пройде.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 890 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 22 вер, 2024 16:45
Дюрі-бачі написав:Хомякоид Все питання в сумах. До 10 тис Є таке може бути, а от якщо говорити про суми співставні із вартістю житла - то вже не пройде.
За два роки співтавно з квартирою у Кийові. Да проживаю постійно в Німеччині, може тому і не чіпають. Трохи перечитав форуми по темі. Да багатьох блокують, не факт що можна буде грощі bез проблем зняти. Мені просто значить фартило. Переказував завжди невеликими сумами, максимум по 7 тис.євро.
Востаннє редагувалось Хомякоид в Нед 22 вер, 2024 19:06, всього редагувалось 2 разів.
-
Хомякоид
-
-
- Подякував: 3097 раз.
- Подякували: 441 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 22 вер, 2024 16:56
akurt написав: M-Audio написав:Та уж так задоволені, що один із дуже популярних вислівів: "Tip culture is getting out of control". Чайові вимагаються прямо в терміналі оплати карткою, іноді в мінімальному розмірі 25% і без можливості відмовитись.
В якому романі жахів ви це вичитали? Я один чи два рази написав в розділі Tips: 0 (нуль). Це якщо треба підписати власноруч в ресторані. Буває випадки, коли приносять термінал і там висвічується типу «підказки» про чайові, завжди там ж цифри «0», «10», «15», можливо (не памʼятаю), є і 20. В цьому випадку треба натиснути одну з кнопок, Не читайте романів жахів. P.S. Серед приколів банківської системи. Не знаю як зараз: в мене немає карток ПУМБ, а раніше при оплаті карткою цього банку можна було вказати чайових хоч 100%: платіжна система для карток цього банку не пропускала повторну авторизацію картки або коректировку суми без фізичної присутності карти. Ось це було як сюжет для роману.
Например, блогер Робинзона много раз упоминала о таком приколе. Если не ошибаюсь, она писала об оплате в то-ли в СПА салоне, то-ли массажа. Причем, если оплата типсов официанту - дело чести, так как это единственная профессия, на которую не распространяется минимальная зп (есть места где им платят 2 доллара в час), то оплата СПА процедур с обязательными типами - это вымогательство. Причем, в ее случе, это была предоплата.
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8661 раз.
- Подякували: 5464 раз.
-
-
Профіль
-
-
10
5
7
Додано: Нед 22 вер, 2024 17:18
Дюрі-бачі написав:Хомякоид Все питання в сумах. До 10 тис Є таке може бути, а от якщо говорити про суми співставні із вартістю житла - то вже не пройде.
А особливо, якщо відправник і отримувач - одна особа. Тут вже не прокатить "допомога родичам"
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1494 раз.
- Подякували: 8229 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Нед 22 вер, 2024 17:33
akurt написав:Для M-Audio. Ось це «вигідніше частку початкового платежа не вносити одразу» у вас не получиться, бо downpayment завжди складає не меньше 20% від ціни нерухомості.Я підтримую думку Shaman: нічого ви там взагалі не вигадаєте. Я наводив два приклади реальних: - купівля будинка в штаті Південна Кароліна за 310 170$ - downment склав 77 542$ (тобто більше за 20%. В даному випадку всі розрахунки робить «Фінансовий консультант», який напряму спілкується з Забудовником/Продавцем та підбирає той чи інший банк з деякого можливо власного списку “любимих» і його ідея була зменшити в подальшому платежі щомісяця). Тобто мова йде НЕ про те, щоби зменшити (!) первинний платіж, а навпаки, збільшити (!). На жаль, дурних немає і всі розуміють, що якщо б downpayment був би не 77 000, а 17 000$, то різниця в 60 000$ однозначно і без питань була би спрямована на інші інвестиції. При цьому не варто говорити, що зменшення down payment з 77 000$ до 17 000$ є благородною справою, спрямованою на покращення життя безробітного чи когось із невдах: ніхто в цій сфері благодійністю не займається. Фінансовий консультант разом з банком вивчають всі «параметри» Покупця. Хоча роботу Фінансового консультанта оплатить Покупець, але він працює на банк, турбуючись про його добробут. «Нічого особистого, просто бізнес». Для вивчення приймаються дані: про зарплатню, про бонуси, про наявність акцій американських підприємств, про наявність депозитів в різних фондах. Обовʼязково вивчається, це перше житло, чи друге, і чи буде воно основним. …Приймається до уваги навіть виписка з e-trade та інших. Так що вам не вдасться щось вигадати/вимутити із семи слів в першому реченні вище. - також наводив дані про купівлю будинка в іпотеку в приміській території міста San Diego (майже на кордоні з Мексикою) за 2 400 000$ випускником 2018 року University of California. Хлопець вніс downpayment в сумі 480 000$. Це крім “Cash To Close”. Я не думаю, що це було йому легко зробити такий платіж - це приблизно гроші, які він отримує за цілий рік роботи - і тому йому і в голову не прийшло і не приїде достроково закрити «Студентський кредит», який виплачувати ще здається 10 років. Тим більше, оженився ще студентом та хоче власне кубло, бо за останні 10 років «помикався» по чужих хатках: - перші три роки університету жив в кампусі в кімнаті на 4-х студентів. - четвертий рік університету знімав для себе та молодої жінки перероблений в житлове приміщення гараж в однієї кмітливої бабусі. В гаражі виявився грибок в стінах та він з молодою жінкою почав помітно та часто хворіти. То бабуся його як молодого чоловіка молодої жінки переселила до себе в головну кімнату свого будинка, де він милувався молодою жінкою прямо на підлозі (дивани у бабусі не розкладувалися). - потім два роки винаймав квартиру у азіатів в районі Силіконової долини. Щось більш пристойне не було сенсу брати в оренду, бо працював на Apple не на “Full time”, тобто був у «підвішеному стані»: сьогодні працює, а завтра - ні. Вивчав пропозицію перейти на роботу в San Francisco на зарплатню більше / здається на 340 000$ в рік, але там була купа підводних каменів: а) попадав в іншу «сітку» податків; б) треба було винаймати житло в San Francisco - а там ціни доходили тоді до 6500$ в місяць, тобто маже в три рази вище; в) можна було їздити на роботу електричкою з San Jose а потім ще трамваєм, але він порахував, що буде витрачати тільки на дорогу в день 3 години. Мені тоді сподобалася його фраза: “I am not ready to spend three hours a day of my life on transportation.” г) в нього тоді не було власного авто - але якщо купити тільки для того, щоби трохи швидше дістатися до San Francisco (не факт, бо бувають суттєві корки навіть на Freeway), так зʼявляються витрати на паркування в San Francisco (здається не менше 29$ на день). Як бачите: люди привчені рахувати кожен цент. - нарешті перейшов на “Full time”, але вже в San Diego замість San Jose - і жінка відразу почала вимагати власне стабільне кубло. Погодився, не лаятися ж із жінкою…
По выделенному. Вы очень сильно ошибаетесь. Есть разные типы лонов. Среди которых (например для ветеранов) есть даунпеймент 0%. Ноль. Есть FHA loan, по которому минимальный даунпеймент возможен 3,5%. По традиционным лонам тоже можно брать с меньшим даунпейментом, например, в 10%. Только в таком случае добавляется дополнительная страховка в 200 долларов до достижения выплаченного принципал в 20%. И размер %% может быть разным. Есть лоны с фиксированным рейтом и то, что в Украине называют с плавающим. И тот и другой имеют опции, позволяющие подогнать "под себя" условия. При этом, например, может незначительно снизиться %% и несколько измениться closing cost. "Финансовый косультант" ВСЕГДА получит свой бонус от банка. Не знаю или в других местах по-другому, но в НЙ масса "финансовых консультантов", которые с "клиента" денег не берут. Кроме схем выплат, о которых я писал выше в этом посте, они предложат условия в разных банках (в какой из них клиент обратится, там и получит свой бонус "консультант"). Тут есть прикол. Не знаю или это работает на частных лицах, но мой работодатель сам проделал работу "консультанта" и "пошопился" по банкам. В этих банках есть СВОИ ШТАТНЫЕ консультанты. Надо просто получить условия от каждого банка и самому сделать выбор. В результате, был выбран небольшой банк, который дал оптимальные условия. И..."так как Вы обратились к нам напрямую, без "консультанта", то мы Вам выплачиваем бонус в размере 1%". Ах, да, для коммершиал лонов "консультанты" берут 2% с клиента и 1% с банка. Но там они реально должны проделать много бумажной работы. Есть еще один тип покупателей, для которых есть специальные условия, но участникам форума это может быть интересно только в качестве диковинки.
-
rjkz
-
-
-
-
Профіль
-
-
10
5
7
Додано: Нед 22 вер, 2024 18:02
Про важку долю емігранта: сусіда бусифікували весною, кілька тижнів тому пішов в СЗЧ, вчора "переплив Тису", сьогодні в Чехії робився насмерть в ДТП...
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 890 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 22 вер, 2024 18:23
rjkz написав:По выделенному. Вы очень сильно ошибаетесь. Есть разные типы лонов. Среди которых (например для ветеранов) есть даунпеймент 0%. Ноль. Есть FHA loan, по которому минимальный даунпеймент возможен 3,5%.
Визнаю: я не знав, що M-Audio ветеран збройних сил США та приймав участь в Тихоокеанській битві. Вона маловідома у нас просто. Думав, що звичайна людина. Дійсно, сильно помилявся - по виділеному. Тепер мені зрозуміло, чого десь день-два тому написали, що особисто у вас є 20 (двадцять)% на downpayment, але нічого не купуєте: просто треба почекати «корочки».
Востаннє редагувалось akurt в Нед 22 вер, 2024 18:25, всього редагувалось 1 раз.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4000 раз.
- Подякували: 1444 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: Нед 22 вер, 2024 18:25
The_Rebel написав: Дюрі-бачі написав: rjkz написав:Сейчас можно еще под 5+% положить на депозит. Если на растущей экономике, то S&P500 дает 5-8% прироста в год.
Навіщо інвестувати під такі низькі %, коли треба погашати кредит під 7%?
А от хто мав досвід (ніби Дюрі-бачі пробував) - чи варта шкурка вичинки переводити валюту на Interactive Brokers чи Freedom Finance і вкадатися в такий фонд американських компаній або подібний? Я не прошу вангувати дохідність, бо зрозуміло що вона з року в рік може суттєво відрізнятися. Але допустим я розраховую на 7-8%, то включаючи різноманітні комісії за перевод, комісії брокера, спреди, може ще податки і т.п. - чи є сенс розглядати альтернативу валютним ОВДП, де зараз до 4,4%, але в пару кліків, без комісій та податків. Хочу спробувати, але не на велику суму
Я не совсем понял вопрос. Я не знаю что такое Интерактив брокерс. У меня брокерский счет на Фиделити. Там никаких комиссий. На "свободные" деньги идет примерно 5% годовых. Остальное дает разную доходность как по росту цены так и дивиденды.
-
rjkz
-
-
-
-
Профіль
-
-
10
5
7
Додано: Нед 22 вер, 2024 18:48
akurt написав: rjkz написав:По выделенному. Вы очень сильно ошибаетесь. Есть разные типы лонов. Среди которых (например для ветеранов) есть даунпеймент 0%. Ноль. Есть FHA loan, по которому минимальный даунпеймент возможен 3,5%.
Визнаю: я не знав, що M-Audio ветеран збройних сил США та приймав участь в Тихоокеанській битві. Вона маловідома у нас просто. Думав, що звичайна людина. Дійсно, сильно помилявся - по виділеному. Тепер мені зрозуміло, чого десь день-два тому написали, що особисто у вас є 20 (двадцять)% на downpayment, але нічого не купуєте: просто треба почекати «корочки».
Любой человек, если будет квалифицирован банком, может взять лон с 10% даунпейментом по обычному лону. Я даже больше скажу, FHA loan - это лон для людей с низким кредит скор и у кого нет денег на первый взнос. О каких "корочках" речь? Я не покупаю потому что: - САМОЕ ГЛАВНОЕ, не понимаю до сих пор ГДЕ? -Повторюсь, все тут много переезжают. Я пока не знаю куда я перееду. Дети растут, меняются школы - это возможные переезды, потом каледж - это возможный переезд. При каждом переезде продавать и покупать заново? МОц калькулятор против. -Ну, и банально, для меня как для пусть уже и не ньюкамера, но все еще относительно нового эмигранта, важней иметь свободу выбора и действий, чем якорь и обязательства. А недвига сейчас в НЙ продается очень неохотно.
-
rjkz
-
-
-
-
Профіль
-
-
10
5
7
Додано: Нед 22 вер, 2024 19:00
Дюрі-бачі написав: rjkz написав:Сейчас можно еще под 5+% положить на депозит. Если на растущей экономике, то S&P500 дает 5-8% прироста в год.
Навіщо інвестувати під такі низькі %, коли треба погашати кредит під 7%?
Це специфіка податкової та пенсійної системи в США. От отримує умовний американець $100к (до виплати податків) зарплати на рік. Звичайно можна отримати всі $100к, сплатити з них порядка 40% податків та максимально швидко погашати кредит на житло, а споживчими кредитами взагалі не користуватися. А можна $25к вкласти в "пенсійний фонд", тоді вони не оподатковуються, а пристойний роботодавець ще стільки-ж добавить від себе, зазвичай обмеження по сумї на рівні 25% з/п. Забрати їх звідти не сплачуючи податки можна буде лише після виходу на пенсію, через 20-30 років. Тобто це вже 6-10% річних, половину за цей час з"їсть доларова інфляція, тому по факту це буде 3-5% в рік. Плюс ще ~5% річного доходу, причому не від $15к, які можна було отримати на руки зразу, а від $50к - відповідно це вже 15%. От і виходить, що фактично він інвестує під 15-20% річних, і спішити погашати кредит взятий під 7% просто немає сенсу.
-
candle645
-
-
- Подякував: 39 раз.
- Подякували: 21 раз.
-
-
Профіль
-
-
|