|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Пон 14 жов, 2024 23:08
The_Rebel написав:... без сім'ї (або розведені вже), без друзів, а діти виросли і емігрували. То їх зовсім додому не тягло, бо там пусто, навіть кішка не чекає, а з інтересів - тільки робота.
З інтересів - "тільки робота" - це класно. Гірше реальність: платіж за електрику такому знавцю прийшов - статус на форумі "Мудрець" (! хай Бог милує!) ) та "Наставник" - а грошей оплатити як не було - так і немає... Ну реально: не де ж взяти 40 гривень... чи навіть 50...
Востаннє редагувалось akurt в Вів 15 жов, 2024 10:23, всього редагувалось 1 раз.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4005 раз.
- Подякували: 1446 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Вів 15 жов, 2024 11:08
akurt написав: The_Rebel написав:... без сім'ї (або розведені вже), без друзів, а діти виросли і емігрували. То їх зовсім додому не тягло, бо там пусто, навіть кішка не чекає, а з інтересів - тільки робота.
З інтересів - "тільки робота" - це класно. Гірше реальність: платіж за електрику такому знавцю прийшов - статус на форумі "Мудрець" (! хай Бог милує!) ) та "Наставник" - а грошей оплатити як не було - так і немає... Ну реально: не де ж взяти 40 гривень... чи навіть 50...
блогеру, напр. є дохід з платної підписки:
-
flyman
-
-
- Подякував: 1604 раз.
- Подякували: 2850 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Вів 15 жов, 2024 12:33
The_Rebel написав:Тут ще треба розуміти кожну конкретну ситуацію. Колись був дуже популярний вислів в українських банках "после 6-ти работа только начинается". Воно нічого не давало тобі особисто, твоїй кар'єрі, твоєму заробітку, але всі сидять, то й ти сиди, бо так принято. А ще була у нас "свята трійця" як ми їх називали, наших керівників, все як ви пишете - без сім'ї (або розведені вже), без друзів, а діти виросли і емігрували. То їх зовсім додому не тягло, бо там пусто, навіть кішка не чекає, а з інтересів - тільки робота. То сиділи до 8-9 і всім іншим намагалися закинути якусь непотрібну роботу тільки щоб подовше затримати. Я зразу ситуацію просік, то записався в спортивну секцію на 7-му годину (навіть виступав в команді банку), то мене принаймні 3 рази в тиждень не чіпали. А от дівчат-коліжанок молоденьких було мені дуже жаль, коли стара карга сама своє життя про..ла на роботі, і їх не відпускала на побачення сходити)), у дівчат молоденький вік швидко минає
Думаю то десь до початку 2000х таке могло бути. Взагалі, як пішла мода на економістів і потекли нові кадри, а це вже десь з початку 2000х, почав потроху вимиватися отой менталітет ср*ки що вростає в крісло. Хоча "стара гвардія" пручалась, особливо в заскорузлих установах, наприклад, Промінвест, де "стара гвардія" працювала ще з часів, коли він був Промбудбанк.
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1495 раз.
- Подякували: 8230 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Вів 15 жов, 2024 16:24
akurt написав:Там же зрозумілою мовою написано: продуктами якої користуються багато ІТ-ників з України. Тобто Ви хочете залишити багато ІТ-ників з України без роботи? На тему "Я б звільнився" - Вас ніхто - всі 7,951 міл"ярди мешканців планети Земля - не брав на роботу. Тобто звільнитися можете прямо зараз. Наслідків не буде.
akurt. Ви не розумієтеся в темі IT. Я писав людей які тут розуміються. Я показував вирізку зі свого оффера, де був Rank - Associate Director. На відміну від Вас я потрапляв на проекти де треба було кваліфіковоно працювати дуже багато. В результаті - починають страждати всі інші сфери життя, а гроші просто ніколи витрачати... Рівень задоволення від життя падає. А в Україні, що в тебе кілька тисяч доларів з/п, що вдвічі більше - рівень життя не буде відрізнятися значно. Це якщо дуже коротко.
-
Denik
-
-
- Подякував: 694 раз.
- Подякували: 1172 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
1
Додано: Вів 15 жов, 2024 18:00
Faceless написав:Думаю то десь до початку 2000х таке могло бути. Взагалі, як пішла мода на економістів і потекли нові кадри, а це вже десь з початку 2000х, почав потроху вимиватися отой менталітет ср*ки що вростає в крісло. Хоча "стара гвардія" пручалась, особливо в заскорузлих установах, наприклад, Промінвест, де "стара гвардія" працювала ще з часів, коли він був Промбудбанк.
Червоні директори були ще до кінця 00-х як мінімум. Адже тоді це могли бути навіть люди, що народилися в 1950-му році або навіть раніше. Тому що ці кадри намагалися досидіти на посаді інколи й до 65-ти. До речі, я ні в якому разі не заперечую, що на Заході хто більше працює, той зазвичай більше має. Особливо це стосується емігрантів, яким у новій країні нічого просто так у спадок не дісталося, навіть мови та документів/громадянства. Про США не скажу, але в Англії жив декілька років, то чітко можна було розмежувати тих, хто сидів роками на мінімалці, а то й на дотаціях. І тих, хто вчив мову, поступав у свої 30+/40+ у коледж для здобуття місцевої професії/допусків, постійно намагався вдосконалити скіли. Я лише хочу сказати, що в Україні ця формула (більше працюєш - більше маєш) є під великим сумнівом. Ну камон, признайтесь, хто з тутешніх форумчан може похвалитися як він рвав жили по 12 годин в день і це допомогло йому стати заможним (а не щоб родичі допомогли / бабуся на Печерську хрущика залишила/ отримав "подарунки" як держслужбовець за відмінну роботу і т.п.)? В Україні таке рідко діє, на жаль. Керівниця МСЕК Хмельницької обл. не дасть збрехати, навряд чи вона працювала понаднормові заповнюючи свої тумби "нікому непотрібним"))
-
The_Rebel
-
-
- Подякував: 98 раз.
- Подякували: 197 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
1
Додано: Вів 15 жов, 2024 18:22
Denik написав: akurt написав:Там же зрозумілою мовою написано: продуктами якої користуються багато ІТ-ників з України. Тобто Ви хочете залишити багато ІТ-ників з України без роботи? На тему "Я б звільнився" - Вас ніхто - всі 7,951 міл"ярди мешканців планети Земля - не брав на роботу. Тобто звільнитися можете прямо зараз. Наслідків не буде.
akurt. Ви не розумієтеся в темі IT. Я писав людей які тут розуміються. Я показував вирізку зі свого оффера, де був Rank - Associate Director. На відміну від Вас я потрапляв на проекти де треба було кваліфіковоно працювати дуже багато. В результаті - починають страждати всі інші сфери життя, а гроші просто ніколи витрачати... Рівень задоволення від життя падає. А в Україні, що в тебе кілька тисяч доларів з/п, що вдвічі більше - рівень життя не буде відрізнятися значно. Це якщо дуже коротко.
Це не тільки з айті так. А з усіма професіями. Наприклад, коли наші люди ідуть працювати в Європу, то так як там погодинна оплата праці, вони намагаються назбирати якомога більше "годінок". Довелося попрацювати колись на заводі в Чехії, коли мій банк накрився, а іпотека не погашалась сама собою). По своєму досвіду - чехи працюють 8 годин і йдуть додому, ми залишаємося і працюємо 11-12 годин. І ще в суботу виходимо, а кому дуже треба то і в неділю. Але ж українці компенсують це тим, що потім на півроку їдуть додому. І відлежуються. Коли ж якийсь українець переїздить в Чехію назавжди, то він вже не працює 11-12 годин, бо він вже чех, ніхто йому потім не дасть піврічної відпустки, щоб він прийшов до тями після "вджобування". Тому дійсно, понаднормові зачасту можуть мати місце або на початку кар'єри, або як тимчасове явище, коли ти потім це компенсуєш собі у вигляді додаткового відпочинку. Ніякі гроші не варті перманентного щоденного перепрацювання
-
The_Rebel
-
-
- Подякував: 98 раз.
- Подякували: 197 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
1
Додано: Вів 15 жов, 2024 19:26
The_Rebel написав:Я лише хочу сказати, що в Україні ця формула (більше працюєш - більше маєш) є під великим сумнівом. Ну камон, признайтесь, хто з тутешніх форумчан може похвалитися як він рвав жили по 12 годин в день і це допомогло йому стати заможним (а не щоб родичі допомогли / бабуся на Печерську хрущика залишила/ отримав "подарунки" як держслужбовець за відмінну роботу і т.п.)? В Україні таке рідко діє, на жаль. Керівниця МСЕК Хмельницької обл. не дасть збрехати, навряд чи вона працювала понаднормові заповнюючи свої тумби "нікому непотрібним"))
Не знаю, як кваліфікувати "заможний" чи ні, я працював з 4 курсу університету (повний робочий день), був період доводилося вставати о 4:00 а повертатися близько опівночі, було що працював і до 20 вечора, і до 22, було що брали овертайми і працювали з п'ятниці до ранку понеділка. Різне бувало. Чогось в результаті досяг. Не жебракую. Є де жити і на чому їздити. І все з нуля. Чи заможний? Хз, тумбочки від баксів не ломляться. Взагалі, коректніше не "більше працюєш", а "краще працюєш". І це працює. Навіть в Україні.
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1495 раз.
- Подякували: 8230 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Вів 15 жов, 2024 20:24
Denik написав:akurt. Ви не розумієтеся в темі IT. Я писав людей які тут розуміються. Я показував вирізку зі свого оффера, де був Rank - Associate Director. На відміну від Вас я потрапляв на проекти де треба було кваліфіковоно працювати дуже багато. В результаті - починають страждати всі інші сфери життя, а гроші просто ніколи витрачати... Рівень задоволення від життя падає. А в Україні, що в тебе кілька тисяч доларів з/п, що вдвічі більше - рівень життя не буде відрізнятися значно. Це якщо дуже коротко.
Дуже правильний та цікавий допис. Особливо приємна сміливість в оцінці роботи українців, які працюють в одній із самих відомих у світі фірм, як я написав - продуктом якої користується велика частка IT-ників України. Ви оцінили наполегливу роботи тих українців на оцінку «0» за 12-ти бальною системою. І з цим не погодився. Маєте право.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Вів 15 жов, 2024 20:37
Faceless написав:Не знаю, як кваліфікувати "заможний" чи ні, я працював з 4 курсу університету (повний робочий день), був період доводилося вставати о 4:00 а повертатися близько опівночі, було що працював і до 20 вечора, і до 22, було що брали овертайми і працювали з п'ятниці до ранку понеділка. Різне бувало.
Прямо приємно та цікаво було прочитати. Справа в тому, що в мене теж були періоди, коли я реально приходив на роботу о 4:00 ранку або о 04:30. І реально виходив з установи о 22-00 або і в 01:00 ночі: охорона була попереджена та мовчки відкривала двері що зранку, що вночі. Не лаялася, що я розбудив охорону. Все мовчки… Ночував на роботі декілька разів; не було сенсу їхати додому. Слава Богу була канапа. В холодильнику завжди дівчата залишали якусь їжу. Кавоварка працювала… Часи роботи з 04-00 до 09-00 - коли починався " дурдом" - були самим великим кайфом: ніхто не заважав дурними та не дурними питаннями, ніхто не гримав дверима, ніхто не навантажував проблемами, телефони не дзвонили... Кайф!
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Вів 15 жов, 2024 21:44
тут невеличкий огляд про ситуацію з нерухомістю ЕКОНОМІКА ПРОСТИМИ СЛОВАМИколи тут розхвалюють, як добре в еміграції, то чомусь не пропонують зробити доволі простий розрахунок. а саме спрогнозувати рівень зп - не фантастичні 500 000 уо на рік, а щось більш життєве - 25 євро година чи 4-5 тис євро на місяць брутто. й порівняти з місячним платежем за житло. але правильно порівняти, а не зп в НЙ з вартістю дома десь в глуші Південної Кароліни. й вийде, що щоб виплатити будинок, то треба мати такий рівень зп, що може здатися зависоким для емігрантів - бо чомусь купа місцевих не можуть собі дозволити купити будинок. й працювати доведеться обом членам сім'ї - це не тому, що так прийнято, а тому, що по іншому середній клас не може собі забезпечити родину самотужки одна з головних причин - житло за останні роки дуже сильно подорожчало, й співвідношення зп/вартість житла значно зросло. й коли ми читаємо про щасливі історії еміграції 90х років, то треба пам'ятати що десь до 2005 року житло коштувало зовсім інші гроші в тій же Америці
Востаннє редагувалось Shaman в Вів 15 жов, 2024 22:07, всього редагувалось 2 разів.
-
Shaman
-
-
- Подякував: 772 раз.
- Подякували: 1631 раз.
-
-
Профіль
-
-
1