Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
коли тут розхвалюють, як добре в еміграції, то чомусь не пропонують зробити доволі простий розрахунок. а саме спрогнозувати рівень зп - не фантастичні 500 000 уо на рік, а щось більш життєве - 25 євро година чи 4-5 тис євро на місяць брутто. й порівняти з місячним платежем за житло. але правильно порівняти, а не зп в НЙ з вартістю дома десь в глуші Південної Кароліни.
й вийде, що щоб виплатити будинок, то треба мати такий рівень зп, що може здатися зависоким для емігрантів - бо чомусь купа місцевих не можуть собі дозволити купити будинок. й працювати доведеться обом членам сім'ї - це не тому, що так прийнято, а тому, що по іншому середній клас не може собі забезпечити родину самотужки
одна з головних причин - житло за останні роки дуже сильно подорожчало, й співвідношення зп/вартість житла значно зросло. й коли ми читаємо про щасливі історії еміграції 90х років, то треба пам'ятати що десь до 2005 року житло коштувало зовсім інші гроші в тій же Америці
Хз, мне 1.5 года хватило чтобы взять и впринципе лет за 5 можно без проблем закрыть ипотеку при желании. Не такие уж тут и страшные цены. Пускай для не ИТ это займет 3 года на первый взнос и 10 на закрытие (если вот прям принципиально не хочешь на 30 лет растягивать удовольствие). А типа в Украине, где практически нет доступа к дешевому кредиту/ипотеке можно быстрее на квартиру собрать? Так же само по 10+ лет собирают. Только при этом еще за аренду каждый месяц отлистывают.
ви відразу працюєте за фахом з зп вище середньої навіть по іспанським міркам. тому це приклад середнього класу. киньте вартість житла й відсотки, а я прикину скільки треба за місяць платити - й вирахуємо зп, й порівняємо її з середньої по Іспанії
а про квартиру в Україні - така ж ситуація, як й у місцевих, що не можуть дозволити собі власне житло - батьківське житло. в переважної більшості воно є.
Ну ок, давайте посчитаем. Средняя зп в Испании около 2к (1.7к чистыми так как на такой зп налоги ниже и всякие вычеты работают) * 2 = 3.4к/месяц на семью.
Расходы пока собираешь первый взнос:
аренда 800евро еда 600евро (без ресторанов, мы ведь все-таки копим денежку, поэтому готовим дома) пускай еще 400евро на шмотки, технику какую-то докупить раз в пару месяцев, бензин, еще какую-то мелочь.
Итого: 3.4к - 1.8к = 1.6к в копилку * 36 месяцев = 57.6к за 3 года.
С такой суммой уже можно брать квартиру за 200к: 40к (20% первый взнос) + 20к налоги на покупку, комиссии и тд.
А 200к это уже дом 2000х годов, с бассейном под окнами (общим естественно, но все-таки), паркингом + самое главное это уже будет норм локация без пакистанцев и тд. Можете сами сайт идеалиста.ком глянуть.
П.С. Я привел цену среднего города, конечно если смотреть Барсу или Мадрид то там ценник другой будет, но подозреваю и зп там по выше. Я же исхожу из того что знаю по Аликанте и другим городам в округе в радиусе 100км. Но соотношение будет +/- такое же так как у нас тут туристическая зона и цены тоже не низкие. Где-то на севере народ и за 40-60к умудряется норм домики в мелких городишках покупать, правда школа/работа у них только на машине.
Shaman написав:якщо немає власного житла взагалі, то еміграція вже не так страшна. дайте цифри, й зробимо розрахунки. як ви правильно пишете, найскладніше підібрати саме співставні параметри.
наприклад партнер Big4. щось мені підказує, що в Києві він швидше купить
Ну давайте візьмемо щось. Наприклад, працівник супермаркета, водій міського автобуса, автомеханік, фінансовий менеджер. Львів проти Кракова, Київ проти НЙ, Жмеринка проти Пособланко (Кордоба, Іспанія).
Shaman написав:якщо немає власного житла взагалі, то еміграція вже не так страшна. дайте цифри, й зробимо розрахунки. як ви правильно пишете, найскладніше підібрати саме співставні параметри.
Ну давайте візьмемо щось. Наприклад, працівник супермаркета, водій міського автобуса, автомеханік, фінансовий менеджер. Львів проти Кракова, Київ проти НЙ, Жмеринка проти Пособланко (Кордоба, Іспанія).
наведіть цифри, порахуємо - я не спеціаліст по всьому на світі, я не знаю ні зп цих посад, ні вартість житла. але казав й буду казати - працівник супермаркету не купить житло ні тут, ні там - розмір зп на посаді просто не дозволить - надто нерухомість дорога
slonomag написав:Хз, мне 1.5 года хватило чтобы взять и впринципе лет за 5 можно без проблем закрыть ипотеку при желании. Не такие уж тут и страшные цены. Пускай для не ИТ это займет 3 года на первый взнос и 10 на закрытие (если вот прям принципиально не хочешь на 30 лет растягивать удовольствие). А типа в Украине, где практически нет доступа к дешевому кредиту/ипотеке можно быстрее на квартиру собрать? Так же само по 10+ лет собирают. Только при этом еще за аренду каждый месяц отлистывают.
ви відразу працюєте за фахом з зп вище середньої навіть по іспанським міркам. тому це приклад середнього класу. киньте вартість житла й відсотки, а я прикину скільки треба за місяць платити - й вирахуємо зп, й порівняємо її з середньої по Іспанії
а про квартиру в Україні - така ж ситуація, як й у місцевих, що не можуть дозволити собі власне житло - батьківське житло. в переважної більшості воно є.
Ну ок, давайте посчитаем. Средняя зп в Испании около 2к (1.7к чистыми так как на такой зп налоги ниже и всякие вычеты работают) * 2 = 3.4к/месяц на семью.
аренда 800евро еда 600евро (без ресторанов, мы ведь все-таки копим денежку, поэтому готовим дома) пускай еще 400евро на шмотки, технику какую-то докупить раз в пару месяцев, бензин, еще какую-то мелочь.
С такой суммой уже можно брать квартиру за 200к: 40к (20% первый взнос) + 20к налоги на покупку, комиссии и тд.
А 200к это уже дом 2000х годов, с бассейном под окнами (общим естественно, но все-таки), паркингом + самое главное это уже будет норм локация без пакистанцев и тд. Можете сами сайт идеалиста.ком глянуть.
П.С. Я привел цену среднего города, конечно если смотреть Барсу или Мадрид то там ценник другой будет, но подозреваю и зп там по выше. Я же исхожу из того что знаю по Аликанте и другим городам в округе в радиусе 100км. Но соотношение будет +/- такое же так как у нас тут туристическая зона и цены тоже не низкие. Где-то на севере народ и за 40-60к умудряется норм домики в мелких городишках покупать, правда школа/работа у них только на машине.
скажіть ще вартість кредиту - й мона прикидати. але ви вже бачите, що лише двоє працюючих - одному не потягнути. й відповідно ваш рівень - це три середніх зп. це вже значно вище середнього
slonomag написав:Хз, мне 1.5 года хватило чтобы взять и впринципе лет за 5 можно без проблем закрыть ипотеку при желании. Не такие уж тут и страшные цены. Пускай для не ИТ это займет 3 года на первый взнос и 10 на закрытие (если вот прям принципиально не хочешь на 30 лет растягивать удовольствие). А типа в Украине, где практически нет доступа к дешевому кредиту/ипотеке можно быстрее на квартиру собрать? Так же само по 10+ лет собирают. Только при этом еще за аренду каждый месяц отлистывают.
Средняя ЗП в Польше тоже уже около 2 куе. Поинтересуйтесь у поляков многие ли её получают.
W kwietniu 2024 r. mediana wynagrodzeń miesięcznych brutto w gospodarce narodowej była niższa o 21,9% od przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia brutto.
Mediana wynagrodzeń w gospodarce narodowej w kwietniu 2024 r. wyniosła 6500,00 zł. Oznacza to, że połowie zatrudnionych zostało wypłacone wynagrodzenie nie wyższe niż ta kwota, a druga połowa otrzymała wynagrodzenie nie niższe. Wartość mediany wynagrodzeń wskazywała na różnice ze względu na płeć - dla mężczyzn wyniosła 6740,66 zł i była o 448,54 zł wyższa niż dla kobiet. Biorąc pod uwagę wiek zatrudnionych, można zauważyć, że najwyższa wartość mediany wystąpiła w przedziale wiekowym 35-44 lata i wyniosła 6834,44 zł. Według wielkości podmiotu najwyższa wartość mediany wynagrodzeń wystąpiła w podmiotach o liczbie pracujących 1000 i więcej i wyniosła 8003,40 zł.
W kwietniu 2024 r. mediana wynagrodzeń miesięcznych brutto w gospodarce narodowej była niższa o 21,9% od przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia brutto.
Mediana wynagrodzeń w gospodarce narodowej w kwietniu 2024 r. wyniosła 6500,00 zł. Oznacza to, że połowie zatrudnionych zostało wypłacone wynagrodzenie nie wyższe niż ta kwota, a druga połowa otrzymała wynagrodzenie nie niższe. Wartość mediany wynagrodzeń wskazywała na różnice ze względu na płeć - dla mężczyzn wyniosła 6740,66 zł i była o 448,54 zł wyższa niż dla kobiet. Biorąc pod uwagę wiek zatrudnionych, można zauważyć, że najwyższa wartość mediany wystąpiła w przedziale wiekowym 35-44 lata i wyniosła 6834,44 zł. Według wielkości podmiotu najwyższa wartość mediany wynagrodzeń wystąpiła w podmiotach o liczbie pracujących 1000 i więcej i wyniosła 8003,40 zł.
А тепер віднімаємо 33% податків і получиться... , що тої ЗП вистачить на оренду двушки у Вроці або В-ві. 😏
Shaman написав:й ще питання для знавців гілки - а ким може працювати за кордоном дівчина, яка не ІТшник й не перекладач відповідної мови? які ідеї?
бо всі професії, які тут обговорюють - будівництво, тракер, мувер, електрик, сантехнік - трохи не жіночі...
Зараз не знаю як, але до повномаштабки, коли документи просто так не давали, то більшість (реально не побоюсь цього слова) наших дівчат у Англії починали з прибирання будинків за нал. У Чехії можна було працювати пару місяців по біометричному (знаходили відповідні напівлегальні схеми), то дійсно як зазначали вище, дівчата ішли на заводи/фабрики як і хлопці.
Faceless написав:Не знаю, як кваліфікувати "заможний" чи ні, я працював з 4 курсу університету (повний робочий день), був період доводилося вставати о 4:00 а повертатися близько опівночі, було що працював і до 20 вечора, і до 22, було що брали овертайми і працювали з п'ятниці до ранку понеділка. Різне бувало. Чогось в результаті досяг. Не жебракую. Є де жити і на чому їздити. І все з нуля. Чи заможний? Хз, тумбочки від баксів не ломляться. Взагалі, коректніше не "більше працюєш", а "краще працюєш". І це працює. Навіть в Україні.
Ну бачите, у кожного свій досвід, тим цікавіше ним обмінюватися. У мене в житті було все навпаки - коли перепрацьовував, старався зробити більше - то зазвичай перегорав і можливо тому й зникала та задоринка, нічого путнього в мене не виходило. А коли почав забивати, розуміти що крім роботи є ще особистий час, а завтра буде такий самий робочий день, то і заробляти більше почав і виходить в мене краще (на мою думку). Бо сроки (сраки) горять завжди, такий сучасний швидкий світ)
наведіть цифри, порахуємо - я не спеціаліст по всьому на світі, я не знаю ні зп цих посад, ні вартість житла. але казав й буду казати - працівник супермаркету не купить житло ні тут, ні там - розмір зп на посаді просто не дозволить - надто нерухомість дорога
Якщо дивитися ширше, наприклад, нахалбуд в передмісті якму Флая чи хатку тут, і наприклад хрущ на теренах колишньої ГДР у сумнівному районі - то подужає за певний час і працівник супермаркету. Порівнювати треба більш конкретно