Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
посетитель написав:Дивись яка ситуація.Те що зобов'язаниа оплатити кожна із сторін іншу турбувати не повинно.
Це все предмет торгу. Буває як все на продавця, так і все на покупця (особливо якщо це єОселя), так і розподіл
Я з точки зору закону написав.Торгуватися воно звичайно можно, ситуації різні бувають.Продавець може покупцю і пенсіонний оплатить тільки квартира дорожче буде тоді . В чому сенс?
ihorkyiv написав:У вас виникла машинальна помилка при набиранні тексту. Замінити "продавець" на "покупець". Загалом це схема майже слово в слово, яку я до 2022 року продумував для майбутнього продажу квартири, тільки я розглядав не особову скриньку, а мав намір покласти одержані гроші на короткостроковий депозит. Вона мені видається ідеальною для обох сторін. Хтось з колег продавав/купував за цим планом? Будуть якісь зауваження?
А навіщо класти гроші на депо, щоб простіше прийняли валюту і менше доколупувались до кожної купюри?
За нинішніх обставин крок "покласти на депозит" є неактуальним. Тоді, до 2022р., це уможливлював, щоб не виходити з грошима навіть з двома-трьома родичами з приміщення банку. Також завчасне повідомлення банківської установи про майбутній депозит має забезпечити ретельнішу перевірку якості купюр, оскільки ці ж гроші "вляжуться на три місяці у банку, після умовної процедури обміну гривні на долари. Ну, і насамкінець валюта мені не була потрібна для термінових розрахунків. Чекаємо закінчення війни, а поки усі плани - під скатертину.
посетитель написав:Дивись яка ситуація.Те що зобов'язаниа оплатити кожна із сторін іншу турбувати не повинно.
Це все предмет торгу. Буває як все на продавця, так і все на покупця (особливо якщо це єОселя), так і розподіл
предметом торгу може бути лише ціна нерухомості всі інші спроби перекинути власні витрати на опонента - розвод
100%.Договорились по цене квартиры, оплате услуг нотариуса, а всё остальное каждый платит что сам обязан.А то так у меня когда-то ещё и риэлтор нарисовывался при покупке.Продавец пытался втюхать со словами: ну он же мене продавать помогал, дай ему пять процентов.Потом постепенно перешло на нытье, ну дай хоть что-то)))Я ржал в голос.
Striker написав:Бог з тим фінмоном. Краще скажіть по наступному. 1. Оцінку квартири оплачую я. 2. Послуги нотаря хай буде 50/50. 3. Пенс фонд 1% платить покупон 100%. 4. Держмито 1% повністю на мені? Квартира у власності з 2018 року. Виходить, десь -20к грн від ціни квартири втрачаю.
Я договаривался недавно с покупателем про покупку. 1. Оценка - продавец, он решил сделать через моего нотариуса, у которой свои связи с оценщиком. Цена его устроила. Сделали оценку по сумме продажи. 2. Услуги нотариуса 100% мои (покупателя), т.к. я хотел именно своего нотариуса. 3. Пенсионный - покупатель. 4. Дер.мито - продавец 100%.
Ну, ось. Витрати на оформлення угоди це п. 4, ще окремо пункт 2? Чи це все одне й те ж?
Востаннє редагувалось Striker в Чет 24 жов, 2024 11:46, всього редагувалось 1 раз.
Striker написав:Держ мито хто платить? А якщо я не хочу платити? І покупан не хоче
Безкоштовна консультація нотаріуса з нерухомості за телефоном 0931755209
оплата услуг нотариуса/госпошлина. За оформление купли-продажи квартиры государственным нотариусом необходимо оплатить государственную пошлину. За совершение этих же действий частным нотариусом необходимо оплатить его услуги. Ранее такая оплата была установлена в размере 1% от цены квартиры (дома), но не ниже ее оценочной стоимости. Но приказом Министерства юстиции Украиныот 24 июня 2019 года № 1923/5 отменен минимальной размер оплаты услуг нотариусов. Теперь нотариусам можно будет платити менее 1% от стоимости недвижимости.Указанный приказ принят во исполнение Указа Президента от 20 июня 2019 года № 418 "О признании утратившими силу некоторых указов Президента Украины", которым отменен Указ Президента Л. Кучмы от 10 июля 1998 года № 762 "Об упорядочении взимания платы за совершение нотариальных действий".
посетитель написав:Не держмито, а витрати на оформлення угоди.Послуги нотаріуса.Як домовитеся.
Нотариус берёт за свои услуги отдельно и впихивает ещё этот налог или как его называют держ.мито. Кто его оплачивать будет ему по барабану. Не хотите оплачивать, то никто не держит, у хорошего нотариуса людей всегда полно. Или ищете др.. Но все всегда хотят иметь дело с прорверенным и своим по связям нотариуса, а там - держ.мито...Или к другому не зная его или всё же к провереннаму. Ведь на коеу деньги, а не 1кг. колбасы.
Востаннє редагувалось Игорь Алексеевич в Чет 24 жов, 2024 11:51, всього редагувалось 1 раз.