Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 1204412045120461204712048 ... 12427>
Повідомлення Додано: П'ят 01 лис, 2024 16:49

Striker написав:Дізнався вартість послуг нотаріуса покупця. Оцінка 1 251 000 грн. Хоче 12.510к + 3.5к налом, по квитанціям: 12.510к + 300 грн якась податкова застава за троїх, пошуки 120х6 + адмінзбір. Загальна сума 29.5к грн. Недурно, своє "мито" заклала в нал. Треба думати, може перекласти те мито на покупця, її нотаріус, хай сама і платить.

Знайшов таке.
Одночасно повідомляється, що нотаріуси при вчиненні нотаріальних дій керуються спеціальним порядком, яким передбачено справляння приватними нотаріусами плати, розмір якої визначається за домовленістю з фізичною або юридичною особою (але не може бути меншим від розміру ставок державного мита, яке справляється державними нотаріусами за аналогічні нотаріальні дії).

По поводу выделенного.
А ссылку на законодательство можно, а не вот эти вот статьи с хотелками.

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0282-12#Text

Глава 16 пункт 3.

"Глава 16. Оплата за вчинення нотаріальних дій

1. За вчинення нотаріальних дій державні нотаріуси справляють державне мито y розмірах, встановлених законодавством.

2. За надання державними нотаріусами

додаткових послуг правового характеру, які

не

пов'язані

вчинюваними

нотаріальними діями, а також послуг

технічного характеру справляється окрема

плата. Перелік таких послуг та розмір

плати за них установлюються головними

управліннями юстиції Міністерства юстиції

України в Автономній Республіці Крим, в

областях, містах Києві та Севастополі.

3. Приватні нотаріуси за вчинення нотаріальних дій справляють плату, розмір якої визначається за домовленістю між приватним нотаріусом та фізичною або юридичною особою."

Нотариус конечно хитро опый.Два раза цену заложил.
посетитель

Подякував: 5 раз.
Подякували: 225 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 01 лис, 2024 18:51

fox767676 написав:
  Faceless написав:Чисто з допитливості цікаво - скільки кубів дров треба на сезон і хто ото їх тягає на дах

А в Лазурном Блюзе для чего дрова стоят возле подїезда ?

Два роки вже стоять - мабуть для форсмажорів. В них газова котельня є
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: П'ят 01 лис, 2024 19:55

Faceless написав:
  kingkongovets написав:обʼєкт Войцеховського жк «Кузмінський-2», Магістральна 33
опалюється дровами, сусіди і мешканці верхніх поверхів в щоці
Зображення

Чисто з допитливості цікаво - скільки кубів дров треба на сезон і хто ото їх тягає на дах :mrgreen:

там сам дом в низине, от того дым, наверное, как раз людям в окна и залетает.
котельная внизу стоит, дымоход по фасаду на всю высоту проходит.
и топят поди не дровами, а печным топливом типа мазута какого-то, судя по дыму, еще и дымоход этот неизвестно как обслуживать
smdtranz

Подякував: 13 раз.
Подякували: 103 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 01 лис, 2024 21:41

Re: Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

посетитель написав:Вопрос по залогу который тут хотят что б продавец требовал.Получил продавец залог, вроде как делает документы, а у него не получается или всплыли какие-то проблемы с ними или просто передумал продавать.И? Покупатель через три месяца получил свои деньги обратно(в лучшем случае), потерял время.Или залог даётся друг другу взаимно ? )))

Ну или если я готов хоть завтра купить зачем тут залог?Договариваемся что что в такой то день встречаемся у нотариуса и всё.
Задаток повертається у подвійному розмірі, якщо продавець вининий
GALeon

Подякував: 0 раз.
Подякували: 66 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 01 лис, 2024 22:39

Striker написав:Доброго вечора. Може хтось підкаже по техпаспорту. Юрист покупця каже, що треба робити новий техпаспорт і отримати Витяг з будівельного реєстру (разом з техпаспортом). При цьому ми пішли до свого державного нотаріуса, у якої ми оформлювали раніше спадщину, вона подивилася всі документи і сказала, що не треба нічого міняти і Витяг той їй не потрібен для оформлення продажу, того, що є, достатньо. Але так як у покупця буде її приватний нотаріус, то це може їй так треба, хз. Ціна питання - нещасні 1800-2000 грн. Але незрозуміло, навіщо взагалі міняти техпаспорт на новий, якщо після купівлі квартири покупець же буде перероблювати техпаспорт на своє ім'я? Коротше, незрозумілий цей момент.

а оплатити покупець не хоче, любий каприз за ваші гроші?
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Суб 02 лис, 2024 12:14

GALeon написав:
посетитель написав:Вопрос по залогу который тут хотят что б продавец требовал.Получил продавец залог, вроде как делает документы, а у него не получается или всплыли какие-то проблемы с ними или просто передумал продавать.И? Покупатель через три месяца получил свои деньги обратно(в лучшем случае), потерял время.Или залог даётся друг другу взаимно ? )))

Ну или если я готов хоть завтра купить зачем тут залог?Договариваемся что что в такой то день встречаемся у нотариуса и всё.
Задаток повертається у подвійному розмірі, якщо продавець вининий

Ага, про теорию я в курсе.А на практике, взял деньги, а ты потом бегай забирай если что.
посетитель

Подякував: 5 раз.
Подякували: 225 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 02 лис, 2024 13:04

Никто его не вернёт. Ещё и в двойном размере.
Я 2 года судился чтобы вернуть нотариальный задаток. Суд первой инстанции - вернуть в двойном. Апелляция - вернули в одинарном.
задаток я дал 2000$
штука ушла адвокату.
нотариусы в один голос говорили, что судиться - бесполезно. ради принципа судился, потому что продавец - депутат с кацапского банка
Бетон

Подякував: 189 раз.
Подякували: 403 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Суб 02 лис, 2024 13:44

Бетон написав:Никто его не вернёт. Ещё и в двойном размере.
Я 2 года судился чтобы вернуть нотариальный задаток. Суд первой инстанции - вернуть в двойном. Апелляция - вернули в одинарном.
задаток я дал 2000$
штука ушла адвокату.
нотариусы в один голос говорили, что судиться - бесполезно. ради принципа судился, потому что продавец - депутат с кацапского банка
Бетон написав:Понимаешь,я подсознательно видимо окружаю себя нормальными людьми. Ну не лежит у меня душа работать с бедными. Не моё это.

Я не умею вести себя как скотина с таким контингентом), а это в этой сфере - необходимость

Хорошо работать со средним классом, что я и делаю.

цитату я не коментую, але якщо тримати завдатки у рил і давати їх тим, в кого не зможеш потім цивілізовано отримати договорну компенсацію - рано чи пізно опинишься там де і горе інвестори, шо віддали живі гроші за папірці з обіцянками без розуміння ризиків і вміння відстоювати свої інтереси в судах
kingkongovets

Подякував: 1316 раз.
Подякували: 2730 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 02 лис, 2024 13:49

kingkongovets написав:
Бетон написав:Никто его не вернёт. Ещё и в двойном размере.
задаток я дал 2000$
штука ушла адвокату.
Бетон написав:Понимаешь,я подсознательно видимо окружаю себя нормальными людьми. Ну не лежит у меня душа работать с бедными. Не моё это.

Я не умею вести себя как скотина с таким контингентом), а это в этой сфере - необходимость

Хорошо работать со средним классом, что я и делаю.

цитату я не коментую, але якщо тримати завдатки у рил і давати їх тим, в кого не зможеш потім цивілізовано отримати договорну компенсацію - рано чи пізно опинишься там де і горе інвестори, шо віддали живі гроші за папірці з обіцянками без розуміння ризиків і вміння відстоювати свої інтереси в судах

Завдаток мною даний по нотаріальному договору у потомственного нотара Степаненко Д.В. Рили там не при чому. це той випадок, як раз, коли робота напряму з продавцем - небезпечна.
ніякого завдатку у рил не залишав.
Бетон

Подякував: 189 раз.
Подякували: 403 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Суб 02 лис, 2024 14:06

Бетон написав:це той випадок, як раз, коли робота напряму з продавцем - небезпечна.
ніякого завдатку у рил не залишав.
мені не часто, але доводиться іноді відмовляти в оренді платоспроможним людям, які мені не подобаються, те ж саме стосується і угод куплі/продажу, були і такі випадки

це як сідати міняти гроші в машину з людьми в яких поломані вуха
kingkongovets

Подякував: 1316 раз.
Подякували: 2730 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 1204412045120461204712048 ... 12427>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему