The_Rebel написав:Зараз події в Грузії нагадують 21 листопада 2013 року. Якщо поб'ють протест і закріпляться, то це буде щось схоже на Білорусь.
А якщо протестувальники побють поліцаїв то це буде схоже на Україну.
Ну так, дуже споріднена історія у нас. Помаранчеву ми в них скопіювали (революція троянд), а революцію гідності вони зараз у нас копіюють. Так само споріднені події в Абхазії та Донбасі були ("часткове" вторгнення росії). От не бажаю їм повторити ще повномасштабне вторгнення, але всяке може бути
Тут ключове питання "Для кого?". Для держави очевидно погано - менше робітників, менше податків, менше солдатів. Для мене - спірне питання. 18 років виховувати дитину, оплачувати все для неї щоб потім її вбили десь під Бахмутом.
Якщо державі потрібно "численность населения" то хай про це думає. Японська держава з цим намагається боротись(схоже марно). Українська держава забила не це болт, тільки розмови.
andrijk777 написав:податків, Для мене - спірне питання. 18 років виховувати дитину, оплачувати все для неї щоб потім її вбили десь під Бахмутом.
зараз тобі напишуть що ще за дитячий садочок не розрахувався та винен усьому держаппарату та всім бюджетним установам От почитав що на зустрічі урядів Італії та України метінвест уклав угоду про будівництво найсучаснішого найекологічнішого металургійного комбінату...у Тоскані, який буде переробляти українську сировину, брухт руду... Нах мені така держава та такий уряд котрий робитт Африку з України.
Напишут простую вещь. Эти 18-25, не только мужчины, но и женщины должны быть готовы к 3 раунду. Для этого государство должно выделить средства с налогов их родителей на обучение стрельбе, управлению и сборке дронов. Тогда у них не будет Тисы. Хочет Украина или нет, это новый Израиль, со всеми вытекающими. ЛАД, может уточнить в будущем за кого будет голосовать sashasql и сделать на востоке тот же западный выбор. А может сделать так что его внуки будут жить как он в союзе - тихо и не отсвечивает, и верить в выдуманную мощь без собственных возможностей защитить соплеменников от преследования.
_hunter написав:сколько взяток получил - столько и ущерба.
Саме так. Хабарів, крадіжок офіційних та неофіційних.
Головний наслідок корупції - це гальмування розвитку країни. Економіки та всіх інших сфер. В умовах завищеного рівня корупції апріорі не буде потрібних темпів розвитку. Навіть можлива деградація. Байденко нашим можновладцям про це в лоба пояснив: https://ua.usembassy.gov/uk/remarks-vic ... n-rada-uk/
Ну а стосовно вашого уточнення, то да -- зкорупціонував на гривню (прийняв неякісну деталь в мотоциклі), розбив мотоцикл за тисячі гривень. Аналогічно захист об'єктів, фортифікації, форма, озброєння і т.д. Ще роки назад я формулював це особисто для того дописувача -- справа не в тому скільки поклав собі в кишеню корупціонер, а в наслідках його дій. Бо щоб покласти собі копійку, він готовий занепастити потяг на сотні гривень.
Власне олігархи та інші можновладці так і робили... За декілька мільярдів для особисто себе загальмували-гальмують розвиток країни на сотні мільярдів.
Та я ж не спорю -- просто вспомнилось, как там предыдущий автор предлагал сравнивать коррупционеров с пэрэсичными сугубо по критерию недоуплаченных налогов
В мене прохання Я спробую пояснити А мої опоненти на час читання пояснення -нехай забудуть нік того хто писав і припустять що писав мільйонер з 30 річним досвідом економічної діяльності. 1 Давайте розглянемо приклад з пенсіями( прокурорськими чи загальними) де я припустив що 24000+ осіб отримують незаконні виплати і вирахував що це +/-1млрд грн/місяць , що становить 0,6% від ппенсійних виплат населенню.. Хтось ризикне заявити що ПОРАХОВАНО суму ХАБАРІВ ? так нам вона взагалів не відома - порахована СУММА ЗБИТКІВ від хабарів (тобто те що пропує довести дейтройт - не сам хабар - а збитки від хабара) Комусь треба пояснювати що ХАБАР завжди МЕНШИЙ від суми збитків? Думаю ні а раз так то в Пенсійному - 0,6% розмір збитків від хабарів 2 Тепер розглянемо другий варіант - митниця... Прийшов товар який повинен бути оподаткований 1000 умовних попугаїв Митник отримав 100 попугаїв у вигляді хабара Той хто ввозить отримав маржу в 900 попугаїв - цей також хабарник Той хто ввіз ПРОДАВ на внутрішньому ринку з знижкою в 300 попугаїв( щоб продати нелегальний товар швидше треба продавати з знижкою до легального) - покупець отримав товар з ДОХОДОМ в 300 попугаїв... Тепер розкладемо Держава втратила 1000, яка поділилась між Продавцем товару - він взяв 600 попугаїв( 100митнику+300 знижка) Покупцем товару - він отримав 300 Митником - отримав 100 Отже Держава втратила 1000 яку отримало ТРИ хабарника (митник, продавець , покупець кінцевий) - де тут перевищення втрат Держави над РОЗМІРОМ хабарів? 3 І останній варіант макро-коломойський-ахметов - кому дозволять збудувати завод мікро-будівельник-долярчик-кому дозволять викупити(або орендувати) ділянку під магазин На макрорівні ахметов з коломойським бодаються і дають 1 млн попугаїв за право побудувати завод(або відкрити бензозаправку, або перепрофілювати приміщення щоб зробити там торгово-розважальний центр) - чиновник отримали 1 млн хабара і один з цих двох отримав право.... Чи будуть Державі збитки від того хто конкретно всуне 1 млн попугаїв і стане реалізовувати проект? Якщо проекти однакові - то не буде, податки,робочі місця. забруднення природи і так далі що в коломойського що в ахметова будуть однакові Тепер мікрорівень будівельник з долярчиком не такі багаті як вищеназвані, тому дають мілкому чиновнику мілкого хабаря в 1000 попугаїв і хтось з них отримує право на відкриття магазину... До речі припускаємо що долярчик відслуживши змінює погляди і доходить до висновку що податки платити треба) То де програш який в рази перевищує розмір хабаря ? якщо річна сплата податків що від долярчика що від будівельника буде 10 000 попугаїв+ кілька робочих місць...
Якщо змогли зрозуміти - відкритий до дискусії якщо а баба яга проти.. то я також не маю нічого проти щоб ви й далі залишались з помилковими переконаннями.на моє життя -вони не впливають
ПС я проти корупції і хабарів Але ще більше я проти того щоб на боротьбу з корупцією витрачався час/ресурси більший ніж реальні збитки від корупції
ППС все таки , якщо 5 млн осіб постійно на протязі існування України , щороку недоплачують 200-300 млрд грн податків - чи є вони корупціонерами? чи просто злочинці І якщо злочинці - то чим їх діяльність є гіршою чи кращою для України ніж діяльність корупціонера( як правило корупціонер це чиновник), хоч є й виключення.
stm написав:Хочет Украина или нет, это новый Израиль, со всеми вытекающими.
Ізраїль дуже втомився, так жити більше не можна, двісті днів не війні, сзч, ухилянти, відказники, економіка падає, тиловики "до останньої пальми"...все як у нас тільки у десятеро разів менше. Але цього вистачило щоб Ізраїль вирішив зупинити війну, незважаючи на захист армією сша та любу зброю,яку забажає. Бо, мабуть, люди важливі та "політична відповідальність" трохи інша.