Water написав:Пропоную забути за радянську промисловість. Сучасне виробництво це верстати з ЧПУ, а зараз вже є 3D принтери для металу. Металообробка це не тільки токарі, або фрезерувальники, ще є ковалі та інші оцинковувачі.
Согласен забыть "за радянську промисловість", если мне покажут, что вместо неё создали "сучасну з верстатами ЧПУ" или с "3D принтерами для металу". Но, простите, не вижу. Пока что 30 лет видел планомерное уничтожение промышленности. Этим, естественно, занималась российская агентура, но почему-то под бурные оплески любителей "вишневого садочка біля хати". Чи це теж були російські агенти?
знову за рибу гроші...
ніхто промисловість свідомо не знищував, а от керувати такими гігантами не вміли, та й більшість була неефективна.
а хто мав керувати - червоні директори чи кооператори-цеховики, які масово приватизували заводи під шумок? або секретарі різних ..комів, які вчасно перефарбувалися?
їх треба було відразу приватизувати, як в Польщі. а в нас досі ще землю не модна вільно продати власникам. бо типу народне добро. й гадаю в 90х роках ти був серед тих, хто був проти приватизації - а тепер маєш, що твій завод попилили на брухт. а те що приватизували - якось вовтузиться
Востаннє редагувалось Shaman в Нед 01 гру, 2024 15:09, всього редагувалось 1 раз.
ЛАД написав:Единственный реальный путь - поднимать ВВП и построить богатую державу.
Чому всі забувають про другий, значно кращий для нас шлях: зовнішні джерела фінансування. Для цього можна експортувати сировину, можна зичити гроші і не повертати, можна забирати контрибуцію...
це шлях паразита. жодна країна не розвилася цим шляхом...
звідки у вас такі думки? таке враження, що гроші ви не заробляли, а все життя щось пиляли - зараз гранти
22 роки пропрацював в великих і свесвітньо відомих компаніях (назову тільки першу : ACOMARIT, Glasgow), остані два контракти у мене був пурчайзер китаець з Гонк Конгу , на призвіще Lam (ми його між себе називали Lamb). на замовлення safety goggles https://dnipro-m.ua/ru/tovar/okulari-za ... J6EALw_wcB
Shaman написав:ніхто промисловість свідомо не знищував,
Не згодний. Найняті москалями "заслані козачки" свідомо руйнували нафтопереробну і оборонну промисловості.
це ви фантазуєте.
по нафті - це ІВК доїв Укрнафту 20 чи більше років в інтересах росіян? чи в своїх інтересах?
оборонку - вона весь час державна. а козачки не заслані, а обрані в 2010...
знаю випадки, коли росіяни реально розвивали активи - бо це бізнес, нічого особистого, вони розвивали свої активи.
що росіяни знищили свідомо - алюмінієва промисловість, це так.
автозбірку намагалися якось врятувати різними преференціями, але результат бачимо - й це теж робили місцеві.
одна з причин розвалу промисловості - це те, що збут був в рф. а рф не хотіло, щоб ми торгували й з ними, й з Європою. розумні люди звісно обирали Європу. тому у нас загибалась промисловість, яка не змогла переорієнтуватись.
Ви хочете важкої промисловості? Для чого вона вам? Є багато чого і схоже цього достатньо. Чи ви хочете кувать на увесь радянський союз?
Можно и на "увесь радянський союз", как раньше. Можно и на других. Германия "куёт" на весь мир. Как и США и другие развитые страны (в т.ч. и Япония), как Китай. И даже Польша. А вообще удивляет, что даже сегодня в Украине есть сомнения в необходимости тяжпрома. Неужели даже война не убедила...
Я зрозумів, ви не можете існувать без союзу. Німеччина шо кує? Автомобільна промисловість, хімія, високотехнологічні верстати. Ви хочете конкурувать з Німеччиною у автомобільній промисловості? Вам мало було АвтоЗАЗа з керуючим Васадзе? Чи ви хочете вироблять верстати? Звісно все можливо, при наявності відповідної наукової бази.
Вам не надоело играть в непонимание? Я могу "існувать без союзу" и існую уже 33 года. "керуючий Васадзе" меня не интересует, но японцы, корейцы, китайцы сумели влезть в автопром практически с 0. Кто нам доктор? Я хочу, чтобы Украина была богатым современным государством, а не задворками Европы и чтобы украинцы хорошо жили. Единственная страна в мире, которой удалось этого добиться на основе с/х, - Новая Зеландия. Простите, но в возможность того, что Украине удастся стать второй такой страной, я не верю. Поэтому считаю, что промышленность необходима. Я уж молчу об обороноспособности.
P.s. И приведите, пожалуйста, данные о структуре ВВП Японии, которые должны меня поразить. Я ничего "поражающего" не нашёл.